Jump to content

Recommended Posts

• 4 months later...
Posted

REHOward je jedan od zacetnika epske fantastike (otac Konana), veliki ljubitelj boksa i vrlo potcenjen pesnik. Iskreno, nikad nisam odlepljivao za njegovim pricama, ali trenutno pisem knjizevnu studiju o njegovoj poeziji (izmedjuostalog) koja treba da izadje u sledecem broju knjizevnog casopisa iz Nisa - Gradina u specijalnom broju posvecenom demonologiji.

OK je Howard - nesretnik, bio mnogo depresivan, i nakon smrti njegove majke brzo se ubio. Steta, za zivota, sem najuzeg kruga prijatelja i knjizevnika (Lavrakf,, KESMit, Robert Bloh...) niko ga nije jebao 2%.

Posted
Da li je neko citao originalne Howard-ove price o Konanu?

Imam ja na engleskom i volim ih, ako cem oiskreno, mada ne mislim da su vrh literature. Ali volim i gomilu drugog "smeca" tipa Darker Than You Think - Jack Williamsona i sl. Ako te bas interesuje kod nas je svojevremeno Forum objavio seriju pisanih trafika-romana sa originalnim Howard-ovim pricama. MIslim da su naslovnjaci bile ilustracije Frenka Frezete, a prevod i nije bio bas najbolji. No mzoes to potraziti ako te bas interesuje.

Posted (edited)

REHOward je jedan od zacetnika epske fantastike (otac Konana), veliki ljubitelj boksa i vrlo potcenjen pesnik. Iskreno, nikad nisam odlepljivao za njegovim pricama, ali trenutno pisem knjizevnu studiju o njegovoj poeziji (izmedjuostalog) koja treba da izadje u sledecem broju knjizevnog casopisa iz Nisa  - Gradina u specijalnom broju posvecenom demonologiji.

OK je Howard - nesretnik, bio mnogo depresivan, i nakon smrti njegove majke brzo se ubio. Steta, za zivota, sem najuzeg kruga prijatelja i knjizevnika (Lavrakf,, KESMit, Robert Bloh...) niko ga nije jebao 2%.

Opa, pa t isi opasan igrac,. Gradina je imala bas jake tematske brojeve. Pretpostavlajm da si sa Dejom u ekipi u Nisu? Njemu sad valjda izlaze dve knjige koliko znam na slicnu temu (horror i djavo u knjizevnosti)

Edited by Gwydion
  • 16 years later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...