Jump to content

Testament

RNA

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

kao prvo, thrash i HC imaju toliko zajednickog, da je nemoguce za thrash metal bend da nema HC upliva :bigblue:

kao drugo, usporavanje je posledica kraja 80ih i pocetka 90ih, kada su mnogi bendovi usporili i spustili stimove u cilju dobijanja na tezini, i bilo je uobicajno i kod thrash i kod HC bendova, koji su btw. 80ih bili u najmanju ruku isto brzi kao i thrasheri... iz nekog, meni nepoznatog, razloga metalci to nazivaju HC uticaj na metal, a hardcoreovci metal uticaj na HC...

aj reci mi jedan thrash bend koji nema ni jedan rif koji bi mogao da ima i neki HC bend...

i jedni i drugi su brzi i agresivni, ne preterao melidicni, pesme temelje na rifovima, vole da biju u nulu, koriste puno danstrouka i ribanja, nastali su na ulici, kao odgovor na pickiljave, narocito glam bendove, inspiraisani su punkom (dobro, HC vise, narocito sto se tice ideologije), pevanje je raznoliko i kod jednih i kod drugih, al i jedni i drugi imaju iste vrste pevanja, imaju slicnu produkciju, koja se i kod jednih i kod drugih na isti nacin menjala vremenom, i imali slicnu evoluciju... mislim, pogledaj na primer Cromags, s cim imaju vise slicnosti, sa thrash bendovima iz svog vremena ili sa ovim novim HC bendovim... jedino sto je thrash komplikovaniji za sviranje, a HC ima vise izrazen taj deo sa ideologijom...

edit:

izvinjavam se sto sam otisao ovoliko u sitrinu, samo sam hteo da pokusam da objasnim testamentov gubitak brzine na gatheringu :D

edit2:

jbg, oval lemmy me mnogo nervira :)

Edited by krchulj

To sto te moje cinjenice nerviraju,bas i nije bitno u celoj prici.Da ima povezanosti,ima.Ali da su bas toliko usko povezani,e to bas i nisu.

DA ne ulazim u diskusiju,reci cu samo ovo:uporedi "Seasons In the Abyss","Master Of puppets" i "Rust In Peace" sa npr."One Voice" ili "Blood,Sweat & No Tears".Oni su usko povezani?Nikako nisu.Slicnosti su tu,ali su i dalje dovoljno udaljeni.Poprilicno.

Razlog ovog tvog drvusanja je sto konstantno izbegavas casove kod profesora Lemmy Sixx-a.A lepo sam ti rekao,nemoj zabusavati,obice ti se o glavu. :)

ma ima razlika velikih, to stoji, u svakom slucaju su MOP SITA i RIP daleko kompleksniji, progresivniji... ali imas velikih razlika i izmedju bay area i evropske skole thrasha, i uopste izmedju bendova, kao i razlicitih perioda istih bendova... pitanje je da li su vece slicnosti ili razlike, i u koliko u sustinskim stvarima ima slicnosti, a koliko razlicitosti...

pogledaj ovu situaciju na primer... svi zakleti oldskul thraseri DRI smatraju thrash bendom, a zakleto old skul hardkorovci ga smatraju hardcoreom, dok recimo ovi prvi hatebreed smatraju hardcoreom, a ovi drugi metalom... po meni su vece razlike izmedju old skul i modernog thrasha i HCa, nego izmedju thrasha i HCa nastalih u istom vremenu...

pitanje je da li su vece slicnosti ili razlike, i u koliko u sustinskim stvarima ima slicnosti, a koliko razlicitosti...

Previse komplikujes.Cim ima razlicitosti,to nije isto.A objektivno gledano,HC i thtash povezuje jedna nit i gomila razlicitosti.

pogledaj ovu situaciju na primer... svi zakleti oldskul thraseri DRI smatraju thrash bendom, a zakleto old skul hardkorovci ga smatraju hardcoreom, dok recimo ovi prvi hatebreed smatraju hardcoreom, a ovi drugi metalom... po meni su vece razlike izmedju old skul i modernog thrasha i HCa, nego izmedju thrasha i HCa nastalih u istom vremenu...

Ja ne smatram D,R,I. thrash-om.Ima tu i tamo necega,ali u globalu nema veze.

Naravno da su vece razlike sada.Milion bendova,milion podzanrova,milion uticaja.U staro vreme,nije bilo toga,tacno se znalo sta je sta.A i onda je bilo razlike izmedju HC-a i thrash-a.Velike razlike.

• 4 weeks later...

Na Metal Archives sam nasao da uopste i postoji, a sa Thrash Armagedona sam ga skinuo.

Inace, sam spot je plejbek na nekoj budzetnoj bini uz fin lajt i nesto efekata na video mixeru.

Glupi Atlantic bi mogao da izbaci sve spotove na nekom DVD disku, plus jos kakav lep live snimak koji sigurno imaju.

Edited by bernad panasonik