Jump to content

Derbi Utakmice


Frankenchrist

Recommended Posts

Биће да је ово разлог. Изгледа да су препили на Слави! :) :)

 

Romi proslavili svoju najveću svetiteljku uz muziku, veselje, hranu i piće

 

Molitva Tetka Bibiji

 

Svake godine, trećeg petka posle Belih poklada, romska zajednica u čitavom svetu slavi ovaj praznik. Ono što je za pravoslavce sveti Vasilije Ostroški, to je za Rome Kali Sara

 

Pre 200 godina, deca su nam mnogo umirala od kuge i kolere. Tetka Bibija je našla travu kojom je lečila romsku decu. Zato je sada mi Romi slavimo kao sveticu - pričao je juče deda Siniša, držeći u ruci čašu piva u dvorištu kuće u beogradskoj ulici Gospodara Vučića. Oko njega nasmejani, svečano obučeni ljudi, razdragana dečica...

 

Besplatno piće i hrana na stolovima. Tetka Bibiju, najveću romsku svetiteljku, slave svi Romi. Vrata Bibijine crkvice bila su širom otvorena. Mnogi su se molili za zdravlje svojih bližnjih i palili sveće umrlima.

- Ono što je za pravoslavce sveti Vasilije Ostroški, to je za Rome Kali Sara - pričali su veseli slavljenici.

 

Pozitivna energija je strujala. Mnogi se nisu sreli godinu dana, pa sad uz čašicu razmenjuju priče.

- Svake godine, trećeg petka posle Belih poklada, romska zajednica u čitavom svetu slavi ovaj praznik. Mi u Srbiji ga slavimo 129. put. Organizovati i biti domaćin ovom događaju velika je čast, za koju neke porodice čekaju i po dvadeset godina - kaže Dragan Stanković, predsednik Društva Roma Beograda.

 

Sečenju slavskog kolača prisustvovala je i Radmila Hrustanović, zamenica gradonačelnika Beograda.

- Drago mi je što smo ugostili gospođu Hrustanović, a na večernjem balu očekujemo i gospodina Rasima Ljajića, kao i druge istaknute ličnosti. Kolač čijim smo sečenjem počeli ovaj poseban dan bio je težak 40 kilograma. Hrane, kao što vidite, ima u izobilju. Preko 80 kilograma ribe, 20 kila pasulja i krompir-salate, mnogo posnih kolača i pića obezbedio je ovogodišnji slavar. To zvanje zaslužuje se velikim zalaganjem i željom. Pomoć slavaru svake godine pruža podslavar, koji će dogodine naslediti organizaciju slave - objašnjavao je Stanković.

 

Tetka Bibija nije kanonizovana, jer je bila nepismena i neuka. Ipak, zabeležena su njena čuda. Romi veruju u svoju sveticu, i dolaze da joj se obrate za pomoć kada ih nedaće savladaju.

- Po predanju, tetka Bibija je živela početkom 19. veka, kada su bolesti odnosile mnoge dečije živote. Nemajući gde da se skloni, jedne hladne zimske večeri, lutala je sa svoja dva jareta, sve dok je u kuću nije primila jedna siromašna porodica. Dali su joj poslednju koru hleba koju su imali, i ponudili prenoćište. Deca koja su živela u toj kući bolovala su od kolere, a tetka Bibija ih je tokom noći izlečila svojim travama - objašnjava Zoran Kostić, ponosni slavar.

 

- Čast da ove godine budem slavar zaslužio sam dvadesetogodišnjim angažovanjem u romskoj zajednici. Ove godine će slavska sveća goreti do kasno u noć, što nije bio slučaj prethodnih godina. Ljudi koji su dolazili iz dijaspore, morali su da se zbog svojih obaveza vraćaju još u toku istog dana. Ovaj put smo proslavu organizovali na drugi način - objasnio je Kostić.

 

U večernjim satima, u restoranu "Jezero" organizovan je poseban program. Posle svečanog otvaranja, izabrana je Mis Roma, kao i najbolji plesni par. Do ranih jutarnjih časova, igralo se i pevalo, a prisutne je zabavljao Luis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Replies 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Па да, прво осми март, онда слава и ето глупости...

 

Један, два, Војводина, Партизан, пет, шест... :rockdevil:

 

Имају среће цигани, они добили Хелиос, а Задар изгубио, ако добијемо Босну, заузећемо чврсто прво место у гумарској (које делимо са ФМП-ом, али то је небитно, само да нису курвати)...

 

Још нешто и одох напоље...

Грбаљ победио! Сад су трећи у ПЛЦГ. НапрИЈед Грбаљ!!!

Edited by Nolalothcaragasint

Share this post


Link to post
Share on other sites

Па да, прво осми март, онда слава и ето глупости...

 

Један, два, Војводина, Партизан, пет, шест... :rockdevil:

 

Partizan

 

RAZNO03.jpg

 

osam,devet...

 

 

Bajevic podneo ostavku,otisao sa klupe pri rezultatu 0:2.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Брука!

 

 

Узгрд, народни посланик Рајко Ђурић каже да Роми и цигани нису исто...

 

 

А синоћ је Мадрид требало да победи, а сад ће ваљда Интер, а Рома ће да избаци Јунајтида... Сад одох да гледам Прву Лигу Србије Власина - ЧСК... Власина ојачала зимус...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Интер добио Милана... Од кад је Креспо изашао Интер почео да игра изванредно, и све у свему била је добра утакмица...

 

 

А Власина била повела 1:0, па сам си отишао, не верујем да икога занима...

Edited by Alvaro Recoba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Браво Терзићу, још да приволимо млађаног Кркића и биће сјајно. Поред тога, мислим да би Терза требало да заврши да ОФК добије Звезду у следећем колу... :rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bajević: Ne dozvoljavam da me psuju

Dva dana posle odlaska iz Crvene zvezde, Dušan Bajević se oglasio i to u grčkim medijima. Podsetimo, Bajević je u subotu napustio Zvezdu posle nešto više od jedne polusezone, tako što je posle skandiranja navijača ustao sa klupe i otišao u svlačionicu tokom utakmice sa Vojvodinom, koju je Zvezda izgubila sa 3:0. "Otišao sam zato što ne dozvoljavam da me psuju. Niko nema pravo da priča protiv mene i ocenjuje moj rad", rekao je Bajević za grčki list Sport time.

Većina sportskih medija u Grčkoj, gde je Bajević zabeležio najveće uspehe u trenerskoj karijeri, ispratilo je u nedelju njegov odlazak iz Crvene zvezde, uz podsećanje da srpskom treneru to nije prvi put da je napustio jedan klub na takav način.

Naime, tokom boravka u atinskom AEK-u, Bajević je 2004, takođe nakon skandiranja navijača, otišao u svlačionicu i podneo ostavku, i to još u prvom poluvremenu.

Bajević je dodao da do kraja sezone ne planira novi angažman.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niko nema pravo da priča protiv mene i ocenjuje moj rad", rekao je Bajević za grčki list

 

Пази овог, е!

Шта је он - неко божанство па не сме да се оцењује његов рад!?

Је ли он нормалан?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Copy/Paste sa partizan.net

 

Idemo dalje ako .. .. ..

 

Okreni obrni matematika je ista. Partizan će se plasirati u četvrtfinale Evrolige jedino ako Huventud pobedi Olimpijakos sa 34 ili manje poena razlike. Ukoliko pobedi sa 35 ili više poena, Partizan mora da pobedi CSKA, a ako izgubi, Huventud ide dalje. Ako Olimpijakos pobedi Huventud, sa bilo kojom razlikom, onda oni idu dalje. Jel jasno!

 

Prema tome pomolimo se Bogu da Španci pobede sa desetak razlike pa da utakmica u Pioniru ništa ne znači, ali pošto će se obe utakmice igrati u isto vreme, Patizan će morati da odigra maksimalno dobro, ne samo zbog rezultata pošto je teško poverovati da će Huventud pobediti u Atini sa više od 34 razlike, nego da se još jednom oduži grobarima koji će i ovaj put ispuniti Pionir i napraviti pravi spektakl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Đukić pozvao četvoricu debitanata

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Djukić saopštio je sastav tima za prijateljske utakmice sa Belgijom i Portugalom na kojima će pripliku da debituju u nacionalnom timu dobiti četvorica igrača. Djukić je šansu za debi u srpskoj reprezentaciji pružio golmanu apatinske Mladosti Aleksandru Kesiću, odbrambenim fudbalerima Vojvodine i Banata Nikoli Petkoviću i Zoranu Tošiću, kao i napadaču OFK Beograda Daliboru Veselinoviću.

Selektor mlade srpske reprezentacije neće moći da računa na Duška Tošića, Antonija Rukavinu, Miloša Krasića, Boška Jankovića i Stefana Babovića, koji će, kako se očekuje, pojačati seniorsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

"Želeli smo da na utakmicama sa veoma kvalitetnim protivnicima realno vidimo gde nam je mesto i šta treba da popravimo. Igraćemo bez petorice standardnih igrača, ali smo ponosni što smo pojačali seniorski tim", rekao je Djukić na konferenciji za novinare.

"Nekoliko novih igrača je dobilo priliku da pokaže šta zna i da vidimo šta novo mogu da nam donesu. Ne bih želeo da komentarišem zašto je neko u timu, a zašto neko drugi nije, jer bi me to odvelo u beskonačne polemike", dodao je Djukić.

Srbija će Belgiju ugostiti 23. marta na stadionu OFK Beograda, a četiri dana kasnije će u Novom Sadu biti domaćin Portugalu.

Sve tri reprezentacije će u junu učestvovati na Evropskom prvenstvu u Holandiji na kome će Srbija, tada i sa fudbalerima koji su se izborili za mesto u "A" timu, igrati u Grupi B zajedno sa reprezentacijama Engleske, Italije i Češke.

Sastav srpske reprezentacije za utakmice sa Portugalom i Belgijom:

 

Golmani: Damir Kahriman (Vojvodina), Igor Stefanović (Zemun), Aleksandar Kesić (Mladost Apatin).

 

Odbrambeni fudbaleri: Nemanja Rnić (Partizan), Zoran Rendulić (Rid,Austrija), Gojko Kačar, Nikola Petković (obojica iz Vojvodine), Branislav Ivanović (Lokomotiv Moskva), Aleksandar Kolarov (OFK Beograd), Zoran Tošić (Banat).

 

Fudbaleri sredine terena: Marko Perović, Dejan Milovanović (Crvena zvezda), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Predrag Pavlović (Napredak Kruševac), Milan Smiljanić, Nebojša Marinković (Partizan), Nikola Drinčić (Amkar, Rusija), Djordje Ivelja (OFK Beograd).

 

Napadači: Djordje Rakić, Dalibor Veselinović (OFK Beograd), Dragan Mrdja (Lirs, Belgija).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel' ste gledali bre kraljeve sinoc? Kaki crni Maideni!!!! :)

 

Ali pojeo sam se ziv...tol'ko lopti smo izgubili na najsmesnije moguce nacine da je ono bruka! Kad god je Tepic ulazio u igru samo sam se hvatao za glavu..i onda mi on ispuni ocekivanje...Ne zna da igra pod pressingom pa to ti je...i tokom 3. chetvrtine zamalo da ugasim tv...ali onda jedna..druga..treca trojka! :) Mislim da smo ih u tom trenutku slomili na komadice...posle sve lepse islo..

 

Svaka chast kraljevima...jeo sam se posle one tekme sa olimpijakosom sto nas unisti onaj Vijetnamac..ali sada se jos vise jedem kad pomislim da smo mi vec posle 5 kola mogli da prodjemo dalje!!!

 

Anyway...ne ochekujem pobedu Huventuda iz vise razloga. Kao prvo, F4 se igra u Atini, a bruka bi kanda bila za Olimpijakos da se ne plasira(barem u 1/4 finale), posebno uz svu tu kintu ulozenu u ekipu. I drugo, Huventud i da bije Olimpijakos ne moze sa 36 nikako, a sumnjam da im je mnogo stalo da mi prodjemo, posebno nakon dva poraza, heh.

 

Ali bice lep prizor ako barem CSKA pobedimo :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...