Jump to content

Kućni ljubimci & životinjsko carstvo


Wise Owl

Recommended Posts

Imali smo hrčka koji je tako grickao kablove

Ista prica, samo deda u mom slucaju

Deda ti grickao kablove?

 

Zicer, nisam mogao da odolim. :D

Edited by Lou
  • Upvote 5
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, htedoh da okacim slike tog kera, Tibetanski mastif, prica se da je najredja vrsta na pasa jer zivi samo u Tibetu, i to u Shaolin manastirima, nigde ih drugde na svetu nema. Dalaj lama imao je jednog takvog, bio mu je najbolji drug, isto i Atila bic bozji, i jos neki kineski carevi... Odusevio sam se kada sam video da je neki lik prodao stene za 750 000 dolara xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako ih nema nigde kad su svuda zastupljeni? Retki jesu ali ima ih i u Britaniji i USA...

Posto se pominje da dobar muzjak moze da naplacuje parenje i 10.000 gbp to znaci da neka kerusa moze da za tako sitne pare dobije nekoliko mladunaca :) Samo izvanredni kostaju milione.

Edited by MissionVao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kamo sreće :haha:

 

obično je kod tih retkih rasa problem u razmnožavanju, ili malom broju mladunaca, (kao i kod pandi recimo), pa ti vodiš kerušu nekoliko puta dok ovaj ne uradi stvar kako treba a to sve te košta, još ako na kraju dobiješ jedno nejako štene, nisi ništa profitirao.

 

The two most expensive dog breeds in the world are the Tibetan Mastiff and French Mastiff.

 

The largest Tibetan Mastiffs can stand over 31 inches tall and the breed typically weighs over 140 lbs. The dogs can be black, grey, brown or even, in some rare instances, completely white. Best of all, their coats shed odors—they lack the troublesome aroma that afflicts other large dogs. In both their native Tibet and the West, they have been prized as livestock guardians and have even been reported to have killed tigers to protect their flock.

expensive-dog-breed-tibetan-mastiff.jpg

 

Ne smrdi i liči na preraslog Čau Čaua. Mada su od ovog drugog kuvali supu i pravili džempere pošto je bio brodski pas iako nije znao da pliva i trči.

ovo je čau čau

 

chow_chow_h03.jpg

 

A to je fora sa tim azijskom psima, većina nema neki naročit miris, za razliku od koker španijela koji uglavnom smrde ko pola radnje Turskih tepiha posle poplave.

 

Note that the name Tibetan 'mastiff' is a misnomer. This dog is not a true mastiff, and first got that name when someone observed that it looked like a mastiff; a better name for the dog would be 'Tibetan mountain dog' or, to include the same dogs on the periphery of Tibet: 'Himalayan mountain dog'.

 

There is also controversy whether the Tibetan mastiff is a molosser.
Molosser is a category of large, solidly-built dog that includes several breeds, probably all descended from the same root stock. The name derives from Molossia, a subregion of ancient Epirus,[2] ancient Greece, where the large shepherd dog was known as the Molossus.[3]

The proper noun "Mastiff", however, is used to refer to the English Mastiff, a breed that originated from Celtic dogs in England over two thousand years ago. Other terms include "Mastín" (Spanish), "Dogge" (Germanic), and "dogue" or "dogo" (Romance languages).

A Fila Brasileiro, showing the typical molosser build.

Breeds such as the Bullmastiff, Dogue de Bordeaux, Fila Brasileiro, Pyrenean Mastiff (Mastín del Pirineo), Spanish Mastiff, Neapolitan Mastiff, Tibetan Mastiff, and many others fall into the larger category of "Molossers", but are not "Mastiffs". Each is a separate and distinct breed.[4] The Boxer breed is also included, as it is a creation from other Molossers including the Old English Bulldog.

 

Zanimljivo je da su danas veoma na ceni autohtone rase, poput mastifa i ovčarskih pasa, jer su najotpornije na bolesti, za razliku od "popularnih" ili modifikovanih rasa. U kategoriju popularnih spadaju na žalost i autohtone rase kao što su retriveri (naravno, daleko više zlatni nego labradori) i dosta su ih iskvarili kao rasu, naročito u siromašnijim zemljama kao što je naša. Mada, to je ništa naspram onoga što je učinjeno nemačkim ovčarima, em su im tek skoro priznali dugodlaki varijetet kao posebnu rasu, em su ih zbog popularnosti i velike potražnje lošim ukrštanjem doveli do problem na globalnom nivou. Nemački ovčari imaju veliki potencijal za problem sa okoštavanjem kukova i generalno sa skeletom, što se pojačava lošim ukrštanjem. Dotle je došlo da nemačke ovčare uveliki u Evropi zamenjuju Belgijskim ovčarem (Malinoa) koji je identičnih performanski što se tiče inteligencije, oštrine njuha i fizičkih sposobnosti, a kao manje poznata autohtona rasa daleko je otporniji od nemačkog ovčara. Slične su visine, ali je Malinoa vitkije gradje (nem. ovčar ima na istu visinu 63cm u proseku 40kg a malinoa retko dosegne preko 30.

 

nemački dugodlaki ovčar

coatedJosh.jpg

 

Malinoa

Malinois.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

U dvoristu imam zeceve, ali divlje. Svaki dan ih vidjam, bas su slatki. :haha: A pre nekoliko dana sam uhvatio malog gustera u kuci, kulirao na stepenicama. :ph34r: Da mi je znati kako se infiltritao..

 

edit - evo ne znam koliko se dobro vidi, probao sam da zumiram sa sigurne daljine, da ne bi pobegao ali kamera mi je uzas.

 

img6061m.jpg

Edited by Novaliis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dosla mi je u dvoriste mala, mala maca, moze na dlan da stane, i sad zivi u saksiji, a ja se plasim da ce pas da je pojede za uzinu, i moram negde da je udomim, ako neko hoce malu, malu macu koja moze da stane na dlan, ili zna nekoga ko hoce malu, malu macu koja moze da stane na dlan, nek' mi se javi, ne znam sta cu sa njom :sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...