Sisus Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 Kad smo kod zeceva, ja se iznenadio koliko je na ceni meso zeceva, a koliko se oni lako uzgajaju i kojom brzinom se razmnozavaju. Biznis prve klase Nije to nikakav biznis kod nas. Meso je oko 400 din. po kilogramu. Odgajivači se žale da na tu cenu ne mogu da se pokriju troškovi, plus što kod nas nije razvijena kultura konzumiranja mesa kunića. Inače je meso kunića jedno od najzdravijih.
Fapril ethereal Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 (edited) jel zilavo?zvace li se zalogaj duze od 10 minuta? edit: ulete Megatrend Edited July 29, 2013 by Fapril ethereal 1
sale 3sm Larry Flynt Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 Sad je lovostaj za zeceve.Sad je sezona lova na patke. 3
Berliner Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 Nije to nikakav biznis kod nas. Meso je oko 400 din. po kilogramu. Odgajivači se žale da na tu cenu ne mogu da se pokriju troškovi, plus što kod nas nije razvijena kultura konzumiranja mesa kunića. Inače je meso kunića jedno od najzdravijih. mogu se uzgajati profitabilno za krzna doduse, ali nije ni to nesto
MissionVao Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 Treba uzgajati Korgije (welsh pembroke corgi), nema uzgajivaca u Srbiji, u Sloveniji valjda samo dva, isto tako u Hrvatskoj. Cena 800-1500eur po jednom. 1
Sisus Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 jel zilavo?zvace li se zalogaj duze od 10 minuta? Nije žilavo. mogu se uzgajati profitabilno za krzna doduse, ali nije ni to nesto Mislim da se kod nas više činčile uzgajaju zbog krzna.
kuruz Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 meso kunića je sjajno sa senfom, na primer čak je i meso divljeg zeca odlično sa senfom nisam jeo to sto godina, do kurca
ShinigamY Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 Meso divljeg zeca je zilavo ako se ne spremi lepo. Mora bas dugo da se krchka u nekom sosu, da bi se opustilo. Keva to ume da spremi, uh. Desi se tako s vremena na vreme da deda u lovu uhvati jednog ili dva, pa se spremi. Nema lepseg mesa. Sa pecurkama i nekim sosevima, milina 2
MissionVao Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 Kako je onda zdravo ako se tako dugo kuva? Ostanu ti samo vlakna 1
ShinigamY Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 Kada se lovi zec, on u trenutku lova, tj kada bezi, ispusta ogromnu kolicinu adrenalina koja ulazi u misice i cini meso zilavim. Kada ga ubijes, ti toxini ostanu u misicima. To je jedan od razloga zbog kog se kuva dugo, kao i svaka druga divljac Ali ne, ne ostanu ti samo vlakna, veoma je jako, ukusno i socno meso.
sale 3sm Larry Flynt Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 Desi se tako s vremena na vreme da deda u lovu uhvati jednog ili dva, pa se spremi. Nema lepseg mesa. Sa pecurkama i nekim sosevima, milina Tamo negde pre 40 godina,premaju se moji dedovi i stricevi za lov, popizdeli na pradedu, koji oteze sve vreme, nikako da ustane, pa dok zvekne kafu i rakiju, ovi nisu mogli vise da ga cekaju, otisli bez njega, a on se polako natenane spremio, taman sto je izasao iz kuce spazio zeca i smak'o ga like a boss...danima nisu hteli da pricaju s njim, posto nisu ulovili skoro nista. 1 2
MissionVao Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 Ali ne, ne ostanu ti samo vlakna, veoma je jako, ukusno i socno meso. Pa ne kazem da nije ukusno vec da ubijes sve zdrave sastojke tolikom termickom obradom.
ShinigamY Posted July 29, 2013 Report Posted July 29, 2013 (edited) Slazem se, ali opet, adrenalin u mesu je veoma zajebana stvar po nas organizam. Otrovan je. Sta mislis, zbog cega se bikovi uglavnom uspavljuju nekim injekcijama pa onda kolju ili sta vec? Jer tokom klanja ako su zivi, ispustaju ogromnu kolicinu adrenalina, i onda meso nije za nista, jer je otrovno. Isto je i kod zeceva. Ako zelis da jedes otrovno meso, onda okej Edited July 29, 2013 by ShinigаmY
MissionVao Posted July 30, 2013 Report Posted July 30, 2013 Ma jok, samo mi bi dosadno pa reko da pitam sto je zdravo Ako ikad budem jela zeca pobrinucu se da ne nasluti sta mu se sprema edit: Sta sve necu citati umesto da spavam... Na americkim lovackim forumima se uglavnom slazu da je cela prica oko adrenalina zastarela izmisljotina. Pretpostavljam da je stvar autosugestije, sto se ukusa tice.
Sisus Posted July 30, 2013 Report Posted July 30, 2013 Sta mislis, zbog cega se bikovi uglavnom uspavljuju nekim injekcijama pa onda kolju ili sta vec? Ne uspavljuju se nikakvim injekcijama, već dobiju metak u čelo. Ne baš bukvalno, pošto postoje razni pištolji za omamljivanje. Ali sumnjam da je to zbog adrenalina, već zbog lakoće ubistva.
[Nocturno] Posted July 30, 2013 Report Posted July 30, 2013 Ja sam išla kod drugara na gajbu i mazila sam njegovu zmiju Jesu li ti zive one T sto si uzela od mene?
ShinigamY Posted July 30, 2013 Report Posted July 30, 2013 Ne uspavljuju se nikakvim injekcijama, već dobiju metak u čelo. Ne baš bukvalno, pošto postoje razni pištolji za omamljivanje. Ali sumnjam da je to zbog adrenalina, već zbog lakoće ubistva. Da, ima i toga, mada sam ja gledao kada sam bio u sloveniji kod rodjaka, kako na njihovoj farmi to rade. Humano, sta ti ja znam. Sa nekom injekcijom. Dok kod nas domacinski macolom odradjuju. Ali da, pitao sam zbog cega to rade, i jedan od odgovora je bio taj za adrenalin, a i lakoca ubistva naravno, nije lako savladati takvu zivotinju.
truliandedzombileš! Posted July 30, 2013 Report Posted July 30, 2013 opušteno, adrenalin je opasan samo za ljude koji kolju...
PajatheTrut Posted July 30, 2013 Report Posted July 30, 2013 meso kunića je sjajno sa senfom, na primer Ја то једем пропржено са куханим кромпирима
Night's Blood Posted July 30, 2013 Report Posted July 30, 2013 Ovde se prica o ljubimcima koji se maze i paze, idite na temu o kuhinji. 1
PajatheTrut Posted July 30, 2013 Report Posted July 30, 2013 ЉУди, причајте шта знате о керећој епилепсији, сморио сам се сад скроз , изнервиран сам у пиччку материну. Кева приметила кера да пени око уста и гребе по кућици лежећи по страни. Отац то приметио пре три недеље ми искулирали реко није ништа, изгледа да је нешто. Читам сад на нету нема лека за то срање, јел неко има искуства некаквог са тим ?
Recommended Posts