Jump to content

Recommended Posts

Posted

http://selektor209.fotopic.net/p47739525.html

Летос на Перућцу - Бејвоч момци :-)

П.С. Не знам како ви људи постављате слике, али мене константно нешто зајебава, а чак сам провалио и да некад нешто што је неко други окачио неће да ми прикаже! :udri:

Posted
Zato sto se pod uticajem blica u zenici prelamaju pigmenti karotena

Tesko da u zenici ima bilo kakvog pigmenta, posto je zenica suplja. Htedoh da kazem, jel znate zasto su zute, a ne crvene kao kod ljudi?

Posted

Nisam ja doktor, ja sam Sisus, sin sisin. Prihvati moje ucenje i na onom svetu te ceka par najboljih sisa, a mozda i vise. Ovisno od tvog ponasanja u ovozemaljskom zivotu.

Posted
Pa da je suplja onda bi oci bile bezbojne :)

Zenica je suplja. To je ono crno u oku. Ono o cemu ti pricas zove se duzica ili iris.

Zivotinje iza mreznjace imaju jedan sloj koji se zove tapetum lucidum i on poboljsava nocni vid. Od obojenosti ovog sloja zavisi boja zivotinjskih ociju na slici, kao i od ugla slikanja.

Da je u pitanju bila sijamska macka, koja nema pigmentisan ovaj sloj, oci bi joj bile crvene kao i kod ljudi. Crvenilo potice od osvetljene mreznjace, koja je prekrivena mnostvom krvnih sudova. Dakle, ono sto vidite na fotografiji je zapravo boja krvi.

Posted
DSC00071.jpg

IMG_1612.jpg

Ajoj nateraces me da se preselim samo da bih mogla da udomim ovakvu lepotu :wub: :wub: :wub:

Kako je to preslatko stvorenje :lol:

Posted

Zmrla tema? :(

Ove moje macke pomahnitale, istripovale se da je februar, svakog dana imam novog macora u gostima na rucku :)

Posted
Ti to zoves rucak?

Pa posle celodnevnih fizickih aktivnosti ogladne jadni :lol:

Nesto su se sada primirile, mora da su zakacile :)

• 2 weeks later...
Posted

Ljuuudiii!!!

Brat mi je pronasao macka koji se izgubio pre skoro godinu dana!!! :veseli:

Sinoc ga je doneo i za sada je tu, nadam se da nece odlutati ponovo :D

Prelep je kao i ranije!!!

Porastao je jos malo :wub:

l_5abf4761733727920358dfc47b758361.jpg

l_738b06443890c2b7e99e7d6b1fa2cc97.jpg

Posted

Ruski plavojko... Lep je... Meni je jedan tak'i nest'o pre nekoliko godina... valjda ga maznula deca kad se vrćala iz škole...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...