Tanya Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 A jel ima neko akvarijum? To bih hteo da nabavim... Opusta me... To je odlicno za zivce, samo sto treba mnogo zivaca i da se odrzava Mada zavisi dosta i od rase koju bi drzao... Ja sam imala poprilicno veliki akvarijum dok sam bila mladja, kad mi je dosadilo da se brinem o ribicama cale ga rasformirao
cutak Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 Ja sam imao jednu ribicu malu... Kada je uginula, sahranio sam je kod babe u dvoristu i napravio pravi grob, od spreploce :) @Sisus: E, pa mojoj kevi je bilo tesko jer je bio od njenog voljenog zeke peke
Melodicus Deathus... Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 To je odlicno za zivce, samo sto treba mnogo zivaca i da se odrzava Mada zavisi dosta i od rase koju bi drzao... Ja sam imala poprilicno veliki akvarijum dok sam bila mladja, kad mi je dosadilo da se brinem o ribicama cale ga rasformirao Za mene bi bilo smirujuce, da odrzavam akvarijum... Kao klinac sam jedva cekao, da odem u goste sa mojima, kod onih koji imaju akvarijum... I onda sedeo satima pored, i gledao ribice...
Генеральный Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 A jel ima neko akvarijum? To bih hteo da nabavim... Opusta me... кад ти досади убациш неку рибицу и боле те курац. згодна ствар.
Dead Man Walking Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 hahaha Imam ja akvarijum i prodajem ga. Al nalazi se u Šidu tako da ne znam koliko ti to znači. Ima 90 litara...
Melodicus Deathus... Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 hahaha Imam ja akvarijum i prodajem ga. Al nalazi se u Šidu tako da ne znam koliko ti to znači. Ima 90 litara... Daleko... Bolje ti meni reci, koliki je - u metrima... A i ne bih voleo veliki. Mali za pocetak.
Генеральный Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 A i ne bih voleo veliki. Mali za pocetak. за егзотичне рибе ти треба велики, оне су навикле на то.
Melodicus Deathus... Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 за егзотичне рибе ти треба велики, оне су навикле на то. Brate, nije sve u vezi kite... Ajd spam-away?
Dead Man Walking Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 Daleko... Bolje ti meni reci, koliki je - u metrima... Jebem li ga, ovaj nije baš mali... Jedno meter i 10 sa 50 i visok jedno 60. To samo od oka...
Melodicus Deathus... Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 Daleko... Bolje ti meni reci, koliki je - u metrima... A i ne bih voleo veliki. Mali za pocetak. Al ovo glupo zvuci... Jebem li ga, ovaj nije baš mali... Jedno meter i 10 sa 50 i visok jedno 60. To samo od oka... Tu stane 100 riba, ja bi hteo 5-6...
Генеральный Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 Ajd spam-away? тежак си човек за сарадњу, повућићу се. и биће ми лепо.
Melodicus Deathus... Posted March 27, 2008 Report Posted March 27, 2008 тежак си човек за сарадњу, повућићу се. и биће ми лепо. Ma, tek sad kapiram ,kako glupo zvuci ono sto sam napisao... Fora ti je na mestu...
Josif Visarionovič Posted March 28, 2008 Report Posted March 28, 2008 Bila Hajdi kod veterinara,kaze prejela pa joj je stao zeludac...Sad smo je strpali na dijetu,smanjili hranu i sve je ok.
morsko prasence Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 Zanima me kako se snalazite za seno (oni koji imaju glodare)? Koje kupujete ili imate mogućnosti negde da pokosite travu i sušite...?
MissionVao Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 imas vise vrsta, uglavnom svi imaju Throlls + neko domace. Sto krupnije to bolje (Throlls ume da bude maltene prah sto ne valja ako im kupujes i za jelo ne samo za podlogu). Vazno da bude skroz suvo.
Machka Naopachka Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 Brate, nije sve u vezi kite... Ajd spam-away? Ja sam se nesto lozila da uzimam akvarijum pre par meseci i citala na netu kojesta o tome, u glavnom preporucuju da bas PRVI akvarijum bude veliki, jer je lakse odrzati ribice u zivotu tako.
Kokopelli Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 (edited) Već vidim kako Generalni pronalazi način da iskoristi svoju prljavu maštu. --------------- Elem, pa da, pođi od sebe. Život u garsonjeri je samo privremeno rješenje dok ne nađeš dvosobni, trosobni ili čak petosobni. Zavisi kakvog muža ugrabiš Ribicama, tj. kornjačama isključivo zavisi od velikodušnosti vlasnika i njegovog džepa. Edited March 30, 2008 by Kokopelli
morsko prasence Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 imas vise vrsta, uglavnom svi imaju Throlls + neko domace. Sto krupnije to bolje (Throlls ume da bude maltene prah sto ne valja ako im kupujes i za jelo ne samo za podlogu). Vazno da bude skroz suvo. Throls, Eko seno Minion, Vitakraft, Hoby Vit... sve sam to kupovala, ali u poslednje vreme su svi jako lošeg kvaliteta (izmrvljeno, prašnjavo, sitno...) Odlučila sam se za domaće seno, trenutno ga sušim na terasi Jel znaš možda jel postoji neko pravilo koliko treba da odleži seno posle sušenja, zbog nekog navodnog vrenja Čitala sam na nekom forumu da treba oko mesec, dva
Melodicus Deathus... Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 Ja sam se nesto lozila da uzimam akvarijum pre par meseci i citala na netu kojesta o tome, u glavnom preporucuju da bas PRVI akvarijum bude veliki, jer je lakse odrzati ribice u zivotu tako. Zavisi od broja ribica...
Sisus Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 Zanima me kako se snalazite za seno (oni koji imaju glodare)? Koje kupujete ili imate mogućnosti negde da pokosite travu i sušite...? Zasto ne odes na neko selo i kupis balu deteline? To ce ti sigurno trajati dugo. Throls, Eko seno Minion, Vitakraft, Hoby Vit... sve sam to kupovala, ali u poslednje vreme su svi jako lošeg kvaliteta (izmrvljeno, prašnjavo, sitno...) Odlučila sam se za domaće seno, trenutno ga sušim na terasi Jel znaš možda jel postoji neko pravilo koliko treba da odleži seno posle sušenja, zbog nekog navodnog vrenja Čitala sam na nekom forumu da treba oko mesec, dva Ma kakvi mesec-dva. Pa sta mislis, da pokoseno seno stoji dva meseca na njivi? Drzi ga na terasi dok se ne osusi i prevrci ga redovno. Trebalo bi da bude suvo za otprilike 2 nedelje, mozda 3.
Rüzgar /değişik/ Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 Decko uzima sutra-prekosutra morsko prase.. jedva cekam.
Machka Naopachka Posted March 31, 2008 Report Posted March 31, 2008 Već vidim kako Generalni pronalazi način da iskoristi svoju prljavu maštu. --------------- Elem, pa da, pođi od sebe. Život u garsonjeri je samo privremeno rješenje dok ne nađeš dvosobni, trosobni ili čak petosobni. Zavisi kakvog muža ugrabiš Ribicama, tj. kornjačama isključivo zavisi od velikodušnosti vlasnika i njegovog džepa. Nista ispod petosobnog muza Zavisi od broja ribica... Pa ne, bas to, naravno da zavisi od broja ribica ali u svakom slucaju, nemoj da mislis da je ok da uzmes maleni akvarijum jer imas dve ribice. Preporucuju nekih 60-70 l minimalno (ali ne drzi me za rec, zaboravljam brzo). U vise vode se namnozi vise bakterija koje onda brze redukuju amonijak a i ono sto preostane se razblazi pa je manja sansa da ti ubije ribice.
Recommended Posts