Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Мој мачор малопре умало не закла комшинкино морско прасе, да нисам био близу - оде гркљан. Срећом, ухватио је само зубима, вероватно у намери да га спусти на под па да ту приведе посао крају, па је пустио кад сам викнуо. Да је ухватио и ноктима било ми јебено...

Овако, пробијено уво и мало пробијен врат са горње стране...

Зарашће.

Баш ми је било жао, почело да скичи оно прасенце као да га кољу, не дај Боже... ;)

Edited by Axeanosilas
Posted (edited)

Hocu neko ljubimche koje moze aktivnije da se druzi samnom. Nisam to ocekivala ali postajem nekako ravnodusna prema prasicima, u najboljem slucaju ih sazaljevam. Od kako ih je vise ne jebu me ni 2%. Valjda nesto slicno kao sa papagajima (cim mu das drustvo zaboravi da "prica") :)

Da mogu potencijalnom psu da garantujem bar 2 duze setnje dnevno uzela bih ga.

lol

http://www.blic.co.yu/slobodnovreme.php?id=43008

Edited by Double Fire
Posted (edited)
Zajebane su macke tako kad dohvate nesto,pogotovo sto manje slusaju od pasa.Secam se tako kad je moj macor dohvatio povece pile,ja poceo da se derem za njim.Ma kakvi,uzverao se uz drvo i prezdrao se...

Ма да, него био сам близу па сам кренуо и рукама, овај се уплашио и склонио се. Да сам био на пар метара, заклао би га сигурно...

:) :) :)

Edited by Axeanosilas
Posted

Milica postaje specijalac. Moze da izadje iako ima ogradu 2x vishu od nje, kad je uhvatis u ruke sigurno ti ispada ma kako je cvrsto stegao... provlaci se kroz rupe od 3cm precnika... A kad je pustim kod Lorimera (pod nadzorom :lol: ) skoci mu na glavu :confused: i krene da mu jede ushi.

Maaa dobri su oni :lol:

Posted (edited)

Koje rase koje su inace ok za stan (recimo u rangu labradora, haskija i sl) mogu da se istreniraju da odbrane recimo mene dok shetam? :D

i ako se ne varam jos mi niko nije odgovorio koja bi to mogla biti rasa koja lici na boksera ali ima lepu glavu :(

Edited by Double Fire
Posted (edited)

Labrador i Haski nikako za odbranu.Jednostavno jer im je genetski kod takav da im je u krvi nesto drugo.Vucenje sanki,spasilacki psi...

Eto ja bih ti preporucio naravno Crnog Ruskog :),Veliki Snaucer,Rot,Doberman,Malinoa...

Sto lici na boksera?Pa recimo Americki Buldog,mada mi nije nista lepsi od njega...

100_2968.jpg

Ili recimo Bull Boxer,ali njega u startu otpisi jer nije priznata rasa a i nema ih kod nas...

bullboxer.jpg

Edited by Josif Visarionovič
Posted (edited)

tjah nije ni jedan od ta dva. bice da je Americki Stafordski Terijer. Jel oni balave?

i haskija i labradora sam navela samo kao primer velicine (ne bih vece od njih)

Edited by Double Fire
Posted

Obzirom da si u centru ako se ne varam, ne preporucujem ni jednog veceg psa jer ces u parku morati da cistis za njim. :o

Za odbranu je dobar svaki pas preko 10 kg jer vecina ima urodjeni nagon da cuva vlasnika. Osim kokera. A oni ionako imaju oko10kg... Moras da vodish racuna o tome kakve je naravi pas, i nikako ne uzimati terijere jer su srcani i njima je potreban prostor a ne pretrpani gradski parkovi, cesto se kolju sa drugim psima. ...

Ako bas zelis psa za odbranu onda je seagal u pravu, ruski treijer, nemacki ovcar, dobarman, rot,vecina sluzbenih pasa.. Manje varijante su tervien, grenendal i malinoa, belgiski ovcari koji se uvode umesto nemackih ovcara.

Pas je velika obaveza i zahteva mnoogo vremena...

Macka je daleko manje zahtevna kao i bilo koji ljubimac koji moze da se drzi iskljucivo u kuci/dvorishtu.

Heh, dok sam imala psa mene je najvise nerviralo to sto kada ljudi vide da imash psa mnogo cesce se lepe i trude da zapocinju pricu i da smaraju.. sve pocinje naivno sa "jao sto je lepa kuca", pa ti se kace dok setas i tako to.. Ili jos gore tvoj pas voli da se igra sa psom ciji vlasnik ti neopisivo ide na kurac.. I naravno deca i babe koji tripuju da su psi javno vlasnistvo i pocinju da ti balave i hrane psa na sred ulice :no:

Psi su za ljude koji vole da se druze i pricaju sa nepoznatima, sklapaju nova poznanstva i uzivaju u neobaveznim razgovorima. Ja stvarno nisam jedan od njih.

AST i pitbul nisu preporucljivi jer mame pandure.. Takodje obavezna korpa kada ga izvodish napolje... tako da iskreno nemam pojma ni cemu bi sluzio pas za odbranu kada u centru mora da nosi korpu.. Mada su sad panduri poceli i po NBGD da smaraju.. tako sporadicno kad vide nekog veceg kera dodju i seru ti, a mogu i kaznu da naplate....

Ubishe sa tim zakonima svu draz imanja velikog psa u gradu...

Posted
Ubishe sa tim zakonima svu draz imanja velikog psa u gradu...

Да видим да ли би тако причала да ти дете исцепа нека побеснела керина коју је смрдљиви власник "спремао за борбе"...

Posted (edited)

Jel ima neki zvanicni zakon oko toga ko nosi korpu i oko pustanja sa lanca jer sam gledala skoro emisiju u kojoj je bila tema naplacivanje kazni za pustanje psa da se slobodno krece, iako su u pitanju bili maltene ukrasni psi koji su skroz bezopasni.

A sto se tice ciscenja za psom toliko sam se mrznje prema neurednim vlasnicima nakupila da bih sad s osmehom cistila za svojim.

U ulazu mi se pre 2 dana usralo ili tele ili covek da sam bila tu i da sam imala cime da ga povredim ne znam da li bih odolela :no:

Edited by Double Fire
Posted
Да видим да ли би тако причала да ти дете исцепа нека побеснела керина коју је смрдљиви власник "спремао за борбе"...

Ne pocepao mi je psa koji je imao korpu. Ali ajd sad necemo o tome.

Inace Axe postoji i zakon koji zabranjuje drzanje takvih pasa da slobodno secu gradom, ali naravno na to se skrene paznja samo ako pas uradi nesto.. Inace policija ako nema pametnija posla cim i te likove. Tuzno je sto takvi likovi su ex mafijasi 90ih vecinom i njih policija zaobilazi.

Znam da je bilo ranije za sve srednje i velike pse (srednji psi su recimo kokeri, a labrador i tako to su veliki) da si obavezan da ih drzis na povocu i da imaju korpu. Sad je verovatno i dalje taj isti zakon na snazi. A za sve pse vazi da moraju da budu na povocu i da ne smeju da du pusteni.

Shvatam tvoju mrznju prema neurednim vlasnicima, ali jebesh mi mater ako bih 4-5 puta dnevno isla za svojim kerom sa rukavicama i kesom i cekala da obavi sta ima....

Posted

Da,AST i Pit nisu psi za cuvanje,stavise borbeni pitovi gotive ljude.E sad problem se javlja onda kad pit u coveku prepozna drugu zver i onda obicno unakazi nekoga.Inace kao cuvar nije nista posebno.

Isto tako AST.

U celini nijedan terijer,osim ruskog i eventualno erdel terijera...

Znaci sluzbeni pas je najbolje resenje.Sad sve zavisi i od tvog vremena koje bi posvetila psu i dubini dzepa,odnosno koju bi sumu odvojila za psa pri kupovini,vakcinacije,cipovanje,hrana...Ipak je to velika obaveza,mada meni bi sad bilo cudno da imam jednog ili dva psa,navikao na 10 pa mi je laganica

Posted

Zaboravljas i dresuru.. Ljudi koji nisu imali psa a nabave sluzbenog i od njega ocekuju nesto treb ada ga vide na dresuru... Kad se setim samo koliko je mene ovaj jedan odrao.. Heh, covek s euci dok je ziv ;)

Takodje i ti sto treniraju pse za botrbe pitaj boga kako to zapravo rade i koliko su ti psi isfrustrirani.. I sad takvog psa pustati medj ljude... Znam i nekoliko primera obicnih kucnih pasa koje su vlasnici toliko drndali da su ovi postali nepoverljivi i grizli svakoga ko im se priblizi...

Posted (edited)
Ne pocepao mi je psa koji je imao korpu. Ali ajd sad necemo o tome.

Inace Axe postoji i zakon koji zabranjuje drzanje takvih pasa da slobodno secu gradom, ali naravno na to se skrene paznja samo ako pas uradi nesto.. Inace policija ako nema pametnija posla cim i te likove. Tuzno je sto takvi likovi su ex mafijasi 90ih vecinom i njih policija zaobilazi.

Znam da je bilo ranije za sve srednje i velike pse (srednji psi su recimo kokeri, a labrador i tako to su veliki) da si obavezan da ih drzis na povocu i da imaju korpu. Sad je verovatno i dalje taj isti zakon na snazi. A za sve pse vazi da moraju da budu na povocu i da ne smeju da du pusteni.

Shvatam tvoju mrznju prema neurednim vlasnicima, ali jebesh mi mater ako bih 4-5 puta dnevno isla za svojim kerom sa rukavicama i kesom i cekala da obavi sta ima....

Тај принцип ми је више него познат, бивша ми девојка, комбинација, ово, оно, је имала ротвајлера и цимали је пандури што је без корпе, а поред ње се шетао бивши ЈСО-овац са ВУКОМ (без корпе и сличних кураца, јербо да је имао корпу исцепао би све). Онда њен ћале оде у мурију, запрети бомбом (зајебан лик, за време комунизма шибао пола града) и оне исцепају пријаву...

Јуче пијем кафу, а нека госпођа пустила неку догу (има ли немачке) да се шета слободно. Јебо те, онај кер као теле, очи закрвављене (ваљда су свим догама такве), језа ме подишла. Идите, бре, у пичку материну, деца на пет метара играју ластиш...

То за говна је ствар цивилизованости, као и бацање папирића, не кажем да си ти некултурна стока сељачка, далеко било, поунајем те, али то једноставно мора да се ради. Јеби га, твој пас, твоје говно, твоја брига (неки сличан натпис је висио по парковима у Бгд-у)... :)

Кад видим да неко баци папирче, а канта му на два метра, одсекао бих му руку, а језик кад пљуне шлајмару на улицу...

Edited by Axeanosilas
Posted
То за говна је ствар цивилизованости, као и бацање папирића, не кажем да си ти некултурна стока сељачка, далеко било, поунајем те, али то једноставно мора да се ради. Јеби га, твој пас, твоје говно, твоја брига (неки сличан натпис је висио по парковима у Бгд-у)... :)

Кад видим да неко баци папирче, а канта му на два метра, одсекао бих му руку, а језик кад пљуне шлајмару на улицу...

Fakat, to za govna u centru grada, ima vremena dok dodje do NBGD, ipak je ovde drugacije - imas psa gde i izvesti sem u parkic gde se igraju deca... Ja psa nemam vec godinama otkako su ga otrovali tako da nemam nameru ni da nabavljam nekog dok ne napravim kucu i dvorishte :)

Posted

НБГД је будући центар града (тако је замишљено ваљда, овај прави центар је пренатрпан), има да вас карају као у Сингапуру за пар година... :)

Posted
Koje rase koje su inace ok za stan (recimo u rangu labradora, haskija i sl) mogu da se istreniraju da odbrane recimo mene dok shetam? :D

Argentinska doga. Mozes i filmove sa njom da snimas. Cak bi i zaradila. :)

Posted

Ovi mali su mi cakani ali ne bih ih nikada drzala kao svoje kucne ljubimce. Ja volim cupave zivotinje :)

2007_08030117-600.jpg

PICT5474-600.jpg

Ovako cupavo i veliko (Maine Coon).. no posto je moj macak domaci, moracu mnogo da ga hranim da bude ovoliko veliki :P

2008_04271038.jpg

beno3.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...