METAL Man Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Da cik je vrlo prodoran i neprijatan,ima ih i ovde Medjutim tokom veceri se po sumama moze cuti ono slicno gugutki nesto tipa kao "cuuuk" ali ima skroz prijatan prizvuk U pitanju je ćuk,jedna vrsta sove koja je po narodnom predanju ptica zloslutnica http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%8B%D1%83%D0%BA kazu da je jako retka.. otkud onda u mom dvoristu majke im ga?
Sisus Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Нећу, не планирам да снесем своја јаја. Је л' јури кокошке? "Im'o sam strasnog petla, bio je pravi djavo, i na kisi i na vetru, uvek je stajao pravo."
Ајлин Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Baš mi je ta pesma pala na pamet, Sremac. Al' reko' da ne potpirujem vatru kazu da je jako retka.. otkud onda u mom dvoristu majke im ga? Nije jako retka to je neki retardiran tekst. U Beogradu ga ima poprilično, i pogotovo je leti uobičajeno čuti ga uveče. Mnogo smara ta ptica, kad se doseli na neko drvo huče po dvadeset noći, Bog da te mili skloni i sačuva, k'o da sam usred Transilvanije
Azaralena Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Hehe, i meni je ta pesma odma' pala na pamet, samo druga strofa: Im'o sam strašnog petla, bio je pravi ludak. Koju taj koku kljucne, k'o da je tresnuo budak. A koke, čudne ptice, uvek im srce puca, za nekim grubijanom koji dobro kljuca. Elem, viiiiiiiiidi!
Litthia Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Kuca i pile, kuuuca i pileeeee! <3 A ta mačka me plaši...
Azaralena Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 (edited) A? Šta te plaši, mače? Ne mačka, već maJo mače? Koje maJo mače? Je l' ono što je jedva progledalo? Ono krhko, bespomoćno i nezaštićeno? Edited July 28, 2009 by Azaralena
Ma Jelena. Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Gugutki ima veeeoma malo u Bgu... bar koliko sam primetila... One vise vole mirne krajeve, ali ni u nekim mirnijim delovima Beograda ih nisam videla... Lepe ptice, ali kad si u Vojvodini na duze, ludis od njihovog " guu guuuuu gu , gu guuuu gu"
Litthia Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 @Azaralena M-hm... To maleno, žuto... Nema uši, nema telo... I čudno je naelektrisano...
Ајлин Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Ima ih svuda samo su diskretne. Konkretno ima ih na Novom Beogradu, Voždovcu, na Zvezdari i naravno u Zemunu. Dok mi je kanc bio na Voždovcu stalno su bile na drvetu ispred kuće. U jednoj vrlo prometnoj ulici. Samo su plašljive pa se ne švrćkaju po trotoarima kao golubovi... Da li ste imali prilike da gledate mužjaka gugutke dok guče? On se okreće oko sebe i guče na sve strane dozivajući ženku. Lepo za videti. Još interesantnog o gugutkama: Until about the 1930s, the Collared Dove was only to be found in its original base around India, Sri Lanka and Myanmar. Since then it has spread rapidly through the Middle East and Europe arriving in England in 1955 and in Scotland in 1957. [http://www.arthurgrosset.com/europebirds/collareddove.html]
Ma Jelena. Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Ajlin : eto, nisam ni znala valjda nisam navikla da one budu necujne... pola detinjstva sam provela u Kuli , pa sam navikla da ih i vidim i cujem a ovde kako ih ne cujem, izgleda da ih i ne zapazam xD
Denny Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 (edited) Evo, Mišur za Ajlin. Uživajte, odo' u grad. Edited July 28, 2009 by Denny
Axeanosilas Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 kazu da je jako retka.. otkud onda u mom dvoristu majke im ga? Како откуд? Умрећеш.
NećuDisplejNejm Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 imam jezeve u dvoristu, izlaze nocu. kako da nahvatam jednog?
phantasm of the living Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Da li neko ima iskustva sa nemackom dogom? Razmiljam da nabavim stenca pa bi mi koristili neki saveti u vezi sa ovom rasom.
oʞɾoƃ Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 (edited) Savetujem ti da je nazoveš Paul Joseph Goebbels, sa naglaskom na Goebbels. Edited July 28, 2009 by Gojko
MissionVao Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 imam jezeve u dvoristu, izlaze nocu. kako da nahvatam jednog? hm pa idi na neki sajt o njima i vidi sta vole da jedu samo nadam se da neces morati da piskis po njima da bi ti se 'otvorili'
Josif Visarionovič Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 Jedu sve,maltene ko i misevi,dobro ne stare novine i drvenariju
Ајлин Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 uzmi neku jaknu deblju i rukavice kad izađe na livadu prekriješ ga Ali moraš livadu da pokosiš da bi ga videla gde je Biće mnogo uplašen moraš da ga pripitomiš
NećuDisplejNejm Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 nemam livadu samo dvoriste. sa drvecem i to. mislim nije vozdovac toliko selo, ipak nisam u kumodrazu ili tako negde. bas cu da navatam jednog ako uspem ovih veceri
oʞɾoƃ Posted July 28, 2009 Report Posted July 28, 2009 mislim nije vozdovac toliko selo, ipak nisam u kumodrazu ili tako negde. Hohohoho, jedva čekam ovo nekima da nabijem na nos
Recommended Posts