B@K@ Posted June 4, 2012 Report Posted June 4, 2012 sićplu... nego, tebi treba jedna mačka, da te reši problema sa tim napastima. kaže dima problem sa storovanjem moga vota.
B@K@ Posted June 4, 2012 Report Posted June 4, 2012 (edited) Mašala. Probaj da ih ne 'raniš par dana, a sve u isti koš. A je l' Alexu inače ispale tako oči, ili si ga malo jače stisn'o? Edited June 4, 2012 by B@K@ 1
Narsil Posted June 4, 2012 Report Posted June 4, 2012 Ne mogu mačke doći do ovih životinja, a kad su puštene ja sam tu. Alex je žensko. 2
MissionVao Posted June 4, 2012 Report Posted June 4, 2012 Meggy & Molly su degui, right? Malo je mutno pa zato pitam. Kad budem uzela te miseve napravicu im neki predrkani kavez s vise nivoa, taman da sredim i potrebu za majstorisanjem A i vise se isplati prostor kad napravis neki visi ali uzi kavez, taman za u cosku umesto sobne biljke
MissionVao Posted June 5, 2012 Report Posted June 5, 2012 Ahaaaaa okej, hvala Kakvi su za drzanje, jel smrde i da li se brzo opuste u prisustvu ljudi?
Narsil Posted June 5, 2012 Report Posted June 5, 2012 Ne smrde, nisu zahtevni, veoma su pitomi i prosto fantastični za držanje. Samo što ih moraš držati u nekom višem akvarijumu jer skaču izuzetno visoko. I moraš držati minimum dva komada jer su grupne životinje. Samo spustiš ruku i sami uleću. Odmah ostvaruju dobar odnos sa vlasnikom. Grizu sve, pogotovo one rolne od toalet papira i sve kartonsko (i ne kartonsko ) što im padne pod zubiće. Plastiku bilo kakvog karaktera će pojesti u roku od nedelju dana (zavisi od veličine) pa tako je bolje staviti metalne posudice za hranu. Mada, ja im držim plastičnu. Po radnjama imaš one standardne mešavine suve hrane za glodare + seno.
MissionVao Posted June 5, 2012 Report Posted June 5, 2012 Odlicno, zvuci kao idealan ljubimac za mene Zavetovala sam se da necu vise nikad kupiti nesto sto ce se 2 godine kasnije i dalje upisavati od straha kad hocu da ga pomazim Jos ako bi trcali u nekom velikom tocku (cisto radi odrzavanja kondicije jer ih ne bih previse pustala po stanu) - genijalno. Imam veliki kavez za zeceve u kom je trenutno morsko prase pa kad skikne bice useljen gerbilima
Narsil Posted June 6, 2012 Report Posted June 6, 2012 Gerbile bolje drži u akvarijumu, razbacuju sve oko sebe. Točak ako uzimaš neka bude zatvorenog tipa jer mogu da ostanu bez repa.
MissionVao Posted June 6, 2012 Report Posted June 6, 2012 A da, hocu Ne zam da li imaju problem s noktima, recimo kad se drze jezevi unutrasnjost tocka se oblozi finom smirglom (bez zezanja, nije opasno) i onda posto nocu prelaze i 10km ne moras da ih juris s grickalicom
ShinigamY Posted June 6, 2012 Report Posted June 6, 2012 (edited) Haha, dobra fora sa smirglom, isto je i sa psima, oni koji trce po betonu sami izdelju nokte, ne moras da ih juris i seces kao onima koji zive po stanu... Sreca, ovaj moj i po kuci i po dvoristu, ima i onih kocki betonskih, ima trave, plocica po kuci, moze da bira podlogu xD Edited June 6, 2012 by ShinigаmY
Narsil Posted June 7, 2012 Report Posted June 7, 2012 A da, hocu Ne zam da li imaju problem s noktima, recimo kad se drze jezevi unutrasnjost tocka se oblozi finom smirglom (bez zezanja, nije opasno) i onda posto nocu prelaze i 10km ne moras da ih juris s grickalicom Gerbili su jako zahvalne životinje i retko sa kojom ćeš imati problem. Retko (skoro nikada) će ugristi,a pritom su umiljate i vole da se maze. Ostvari dobar odnos sa njima i biće vam fenomenalno.
Zen Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 Razmatram da macku nabavim drustvo, a da to nije macka. Mislila sam pacova, alne znam, glodari po kuci su problem grickanja kablova... neki predlog?
MissionVao Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 Pticica? Imas i online da nabavis triko za sve vrste ptica, sa uloskom za jednokratnu upotrebu. Moze da ti leprsa bez posledica
Јарослав Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 Razmatram da macku nabavim drustvo, a da to nije macka. Mislila sam pacova, alne znam, glodari po kuci su problem grickanja kablova... neki predlog? Мислим да би се пацов и мачор феноменално слагали.
MissionVao Posted June 8, 2012 Report Posted June 8, 2012 (edited) @Zen: Pa da, zbog toga nemam papagaja jer necu da bude stalno zatvoren. I bila sam u fazonu 'Jebote, sto neko ne napravi jebene gace za jebenu pticu' i PUF 15 godina kasnije - trikoi za ptice Videla u nekoj emisiji na Animal Planetu o zanimljivim proizvodima za ljubimce. Recimo postoje vratanca za macke koja se otvaraju kad macka stane ispred njih, ako ima odgovarajuci cip u sebi (da ti ne bi ulazile random macke). I lopatica na teleskopskoj drsci koju podmetnes ispod kuceta dok sere da ne bi morao da skupljas (vadi se taj deo u koji udje izmet i baca). Pa neko sranje s kojim mozes lopticu da bacis keru 3x dalje da bi te manje smaralo igranje s njim I tako... Edited June 8, 2012 by MissionVao 1
Recommended Posts