Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ja imam dva kuceta koja drzim u boksu. Ne podnose da budu zatvoreni i zato urlaju kao ludi od ranog jutra. Cesto me i probude i onda onako besan izletim i isutiram ih. I moj cale ima obicaj da ih sutira jer su nesnosni tako da veoma cesto bivaju isutirani. To ne pomaze ni malo, oni i dalje teraju svoju pricu. Skacu po meni, razmazuju blato po dvoristu, deru se u tri ujutru, seru po terasi, prljaju ves i ne znam ni ja sta vec. Imao sam i macka koji je na zalost zbrisao negde, a mnogo se lepo slagao sa kucicima.

Edited by Hell on Earth
Posted
Jeste culi za pasose za pse i macke? Za 100 din, u vet. ambulanti ugrade macki ili psu cip pomocu kojeg mogu da ih lociraju, vakcinisu protiv besnila i izdaju pasos. Cip je mali i dobija se vakcinom pod kozu.

jel to prvog aprila? shta bre sto dinara? idem da kupim vakcine i chipove kod tog lika, da preprodajem na buvljak! :) :) :)

btw, chipom ne mogu da lociraju kera, samo mogu da prochitaju podatke o vlasniku i keru... bla bla, i to je obavezno sad zakonom i seru kojekude a niko ziv nema chitach za chip :)

@double fire, ako si toliko fina cica, kupi pudlu, oni se slabo linjaju...

meni je spas onaj magichni ( :) ) valjak shto prodaju u teleshopu. od neke plastikogume, nakvasi se i skuplja dlake odlichno. a u krevet ih jednostavno ne pushtash ako ti smetaju.

Posted
e jel ima neko kanarinca? sta da mu radim po ceo dan se zavlaci u posudu za hranu a pri tom ne jede nego bleji unutra?

flipnuo je 100%

Normalno ponašanje za papagaja, nađe nešto što mu je interesantno i ludira se tako danima. Imala sam ranije 3 papagaja, znam i previše o njihovim ludim ponašanjima. Jedan mi je čak dogurao da 16 godina života, ljudskih naravno, a to je jako mnogo za papagaja. Bilo mi je jako teško kad je uginuo, mislim da neću više nikad biti u stanju da imam novog.

Sad imam samo jednu japankicu. Ostala je dosta mala iako ima 3 pune godine. Moram da joj nabavim neku bolju hranu, možda pomogne.

Posted
ako si toliko fina cica, kupi pudlu, oni se slabo linjaju...

meni je spas onaj magichni ( :) ) valjak shto prodaju u teleshopu. od neke plastikogume, nakvasi se i skuplja dlake odlichno. a u krevet ih jednostavno ne pushtash ako ti smetaju.

a sto neko mora da bude shmizla ako mrzi dlake? :P mrzim i svoje.

ima i macho pas koji se ne linja, erdel terijer, ali su ruzni uzasno :(

Posted
Vi sto imate macke/kucice i sl, kako se borite protiv dlaka? Ja bih uzela mace/kuce ali ne mogu da zamislim odecu i namestaj pune dlaka :puke: jel to moze da se izbegne ili jok? kako vam ne smeta kad ih pustite u rodjeni krevet?

imam neki utisak da ti bas i ne volis pse i macke, zato ti savetujem da ih i ne drzis. Naravno da to linjanje ne mozes da izbegnes. Mozes da kupis magicnu rukavicu za prikupljanje dlaka i td. ali ni to nece spreciti linjanje, sem ako nisi luda i padne ti na pamet da izdepiliras jadnu zivotinju. Odecu moras da sklanjas, namestaj prekri necim ako ti toliko smeta ali dlaka ce svakako biti po kuci. Ne znam zasto bi ti smetalo da macka ili pas spava zajedno sa tobom, pa nece ti spavati na glavi, oni uvek legnu negde u predelu stomaka ili kod nogu. Mislim da ti nisi za te zivotinje, mislim da su za tebe vise neke bez karakterne zivotinje poput ribica ili napravi neku farmu mrava ako ti toliko smeta da malo pocistis za nekom zivotinjom. Imam resenje za tebe uzmi neku saksiju, zasadi neku glupu biljku, belu radu, dan i noc... daj toj biljci neko ime i oko odrzavanja neces imati nikakvih problema a nema ni dlaka, samo ponekad je zali, mislim da to barem mozes.

Posted
jbt, kako to prichash za biljke, a ja bih tako volela da gajim ruze ali mog Raleta (tako se zvao ruza) je ubio pauk :(

Eto cist dokaz da neko ne moze ni o biljci da se brine :) a eto i dokaza da velicina nije bitna, nesto tako malo poput pauka a tako efikasno :)

Posted
A problem je u?

Pa pazi, sve je to lepo, a onda im dođe sezona parenja pa polude... Ako je mužijak počne krajnje nesnosno da se ponaša i ok, izbaciš ga napolje i ne vidiš ga više nikad. Ubiju ga ulični mačori koji su već istrenirani da prežive napolju To mi se i desilo, doduše bila sam jako mala. A sa ženkama opet, vrati ti se trudna i izubijana. Inače protiv sam sterilisanja.

Posted
Pa pazi, sve je to lepo, a onda im dođe sezona parenja pa polude... Ako je mužijak počne krajnje nesnosno da se ponaša i ok, izbaciš ga napolje i ne vidiš ga više nikad. Ubiju ga ulični mačori koji su već istrenirani da prežive napolju To mi se i desilo, doduše bila sam jako mala. A sa ženkama opet, vrati ti se trudna i izubijana. Inače protiv sam sterilisanja.

Znaci ovako ja imam macku (zenku) vec 6 god. Do sada sam imao gomilu macica koju sam morao da razdelim. Kasnije je vec postalo to ne izdrzljivo jer je macka imala teranje svakih nedelju dana pa to zavijanje traje isto toliko pa opet. Imas i vakcine protiv teranja, odneses macku kod veterinara on joj da tu vakcinu i ona nema teranje minimum 8 meseci. Problem kod te inekcije je sto ne smes da joj das vise od tri puta jer moze doci do nekih komplikacija. Posle toga moras da se odlucis da li ces da je sterilises ili da nastavis da se mucis sa macicima i konstantnim terenjem. Ja sam svoju macku tek sad sterilisao posle 6 god. jer nameravam da je zadrzim za uvek. Ni ja nisam za sterilisanje, ali to je moralo na kraju da se uradi. Stvar je u tome da li ti zaista hoces da imas macku za uvek ili malo da je samo mazis pa da je izbacis sto je po meni naj gora stvar koju neko moze da uradi, u tom slucaju ako nameravas da je zadrzis sterilisi je ako ne onda ne moj.

Posted

Sad sigurno neću mačku zbog ribice, ne bih baš da prisustvujem pecanju svaki dan, a i moji se dosta bune protiv mačaka. Nije da ih ne vole, već nisu za to da ih držimo u stanu. Sve je to lepo, ali lično više volim mužijake, a u njihovom slučaju ništa ne može da pomogne, morala bih kad tad da ga sterilišem. Zato kad se udam, lepo ću da živim u kući, sa velikim dvorištem i puno kuca i maca i svi će biti srećni. :D

Povratak u realnost: i prizemlje bi za mačora bilo dobro rešenje. ;)

Posted
Sad sigurno neću mačku zbog ribice, ne bih baš da prisustvujem pecanju svaki dan, a i moji se dosta bune protiv mačaka. Nije da ih ne vole, već nisu za to da ih držimo u stanu. Sve je to lepo, ali lično više volim mužijake, a u njihovom slučaju ništa ne može da pomogne, morala bih kad tad da ga sterilišem. Zato kad se udam, lepo ću da živim u kući, sa velikim dvorištem i puno kuca i maca i svi će biti srećni. :D

Povratak u realnost: i prizemlje bi za mačora bilo dobro rešenje. ;)

Ja zivim u prizemlju ali to nema nikakve veze. Mada moja macka sa vremena na vreme sidje malo se izjurca i vrati se. Ali sada posle sterilizacije retko silazi. Ja licno macore manje gotivim od macaka zato sto su oni jednom recju dosadni. Slabo se krecu, samo spavaju, tako da mu to dodje kao da imas plisanu igracku. Dok zenke se vise igraju, pokretnije su, ja se sa mojom igram cak i zmurke i to one prave :da: jednostavno zenke su aktivnije.

Posted
Ah...pa sve to zavisi. U suštini najslađi su kad su mačići, onda su tako umiljati, ali sve mora da poraste.. :(

Moja macka je i sad umiljata isto tako kao i kad je bila mace, samo je sad malo ludja :bigblue: Sve zavisi od temperamenta zivotinje. Zato ti i kazem zenke su umiljatije od muzijaka, on ce da se pomazi samo kad mu treba hrana a onda te vise ne ferma. Sta ces, takvi smo ti mi muskarci :)

Posted

Najgori ste. Samo bi ste da vas tetošimo. Te donesi ovo, te donesi ono, te skuvaj ovo, te svrati tamo...a zauzvrat nas malo mazite, a onda se zalepite nazad za svoj kompjuter. :D

Posted
Najgori ste. Samo bi ste da vas tetošimo. Te donesi ovo, te donesi ono, te skuvaj ovo, te svrati tamo...a zauzvrat nas malo mazite, a onda se zalepite nazad za svoj kompjuter. :D

Slusaj ti, put do muskog srca je preko njegovog stomaka i ako zelis da ga zadrzis moras dobro da ga nahranis :) Mozda mi mazimo malo ali efikasno a kompijuter i pivo nam ne diraj :D

Posted

Niti ču. :D I mene je teško odvojiti od kompa, tako da imam razumevanja.

Sad sam ovog mog zvala na gulaš, ali neće da dođe. Izgleda da sam mu osvojila srce, pa ne moram više da mu kuvam. :D

Posted

Pazi ti njega, odbija hranu. Tu vec nesto nije u redu mogu ti ja reci, ili je poludeo ili ga neko drugi hrani. Ja bi na tvom mestu preispitao slucaj :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...