Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tako sam i ja mislio na rana slusanja "Carved"a i "Anti"a, pa i ovde, ali mislim da ce vremenom sve kockice pasti na svoje mesto. Na pocetni dojam mi ovo super zvuci, rano se izdvojice "Black Hole" i "Shepherd", posebno ova druga me iznenadila, kao neki vrlo dugi outro, a zvuci genijalno...

Posted

За квалитет увек има места. :DЧак сам паузирао скидање последње епизоде Жена фудбалера због овога. :)

Zene fudbalera :rockdevil:

Zajebite ovo sranje, procureo novi Marduk.

Da je Satyricon izbacio ovakav album, svrsavao bi mesecima.

Elem, album je totalno kako sam i ocekivao - progresivniji od prethodnika i sporiji, ali kvalitet je jasan na prvo slusanje. Morace ovo polako da se vari, ali prvi utisak je super.

Sto se tice Marduka, to cu sutra, imam ispit a jedan jak novitet za dan je dosta.

Posted

Aj ovako, posle prvog preslusavanja: ja jednostavno ne mogu da smatram ovaj bend za black metal. Ima tu poneki rif, skala i vokalno resenje da se mogu tako nazvati ali, iz moje perspektive, ovo jednostavno nije black metal. Secam se da je SG u intervjuu za Butcherian rekao da mu je Jerry Cantrell medju omiljenim muzicarima i to se ovde fest cuje. "Shepherd" je Alice In Chains tribute celom duzinom, a i u "Sulphur" ima rifova koji poprilicno vuku na AIC. Te dve stvari su mi se i izdvojile kao najbolje, mislim da je solaza u "Sulphur" highlight albuma ali, rekoh vec, sve to ima vrlo malo veze sa black metalom. I jos uvek ne mogu da se jebeno setim odakle su ukrali onaj rif.

Posted

Zanimljiva tema za diskusiju, mada moram jos da slusam pa da reknem nesto smisleno... a kako bi ih nazvao?

Btw, poslah rikvest za intervju, mogu i njih pitati :)

Posted (edited)

Haha, pa pazi, ovo mu dodje slican fazon Shining-u, mozes to nazvati nekakvim dark metalom, ekstremnim metalom, kako god... ali je cinjenica da ovde ima toliko upliva drugih zanrova da je black izgubio primat. :da:

Edited by Talvi
Posted

U pravu si, naravno, mada je tesko tupiti mozak za ispravnom definicijom... da, baja je u tom intervjuu rekao da slusa Tool, DsO, Meshuggah, da obozava Dzerija, Treja i Stevu iz PT, stvarno eklekticni uticaji sto se i da cuti.

Posted

Ovdje definicija ne pomaze. Moze ruku pod ruku sa novim Shining-om, probijaju zanrovske granice. Samo po sebi govori i kakve uticaje imaju :da:

E sad, zadnji Shining je mene odusevio, slusao sam ga konstantno jedan period. Vidis, da nema ovih novih izdanja od danas, vjerovatno bih ga ubacio u plejer. Ovako moram malo da mislim i na svoj drustveni zivot :)

Posted

Hvala satani da je ovo izaslo pre nego sto sam otputovao , cujem u vashim recima kompleksnost,progresivnost,AiC.... :wub::azal:

Inache oko one Talvijeve polemike, eto npr. imamo i kolossus koji spada pod Black metal a i mene bash ne podseca na isti , a ponovo album kida. Kada poslusam album dacu neko malo vece misljenje oko toga.

Posted

Inache oko one Talvijeve polemike, eto npr. imamo i kolossus koji spada pod Black metal a i mene bash ne podseca na isti , a ponovo album kida. Kada poslusam album dacu neko malo vece misljenje oko toga.

Prema kome Kolossus spada u black metal? Dobro je poznato da KoK niko ne računa u black otkad je Attila otišao.