militant Posted June 2, 2006 Report Posted June 2, 2006 Ne znam koliko je ovo black, al' posto ima dosta viking bandova sto da ne udje i ovaj. Nema sta, odlicni su. Ja imam Eric the Red i vrtim ga po listi non-stop. www.tyr.net Quote
Predator Posted June 3, 2006 Report Posted June 3, 2006 Kao sto vec rekoh na VM temi, bend je vrh. Prvi put sam za njih i cuo kad su izdali Erica. Mnogo dobro. Moozda su malo mogli "bestijalniji" vokal no dobro, nije to poenta. Quote
Grobodan Posted June 3, 2006 Report Posted June 3, 2006 Kad god se setim Eric the Red-a,ja popizdim.Zasto?Zato sto sam posle samo jednog slusanja izgubio CD. Jebem li ga,valja to nabaviti opet,jer je stvarno dobar bend u pitanju.Najjace je sto su oni valjda sa jebenih Farskih Ostrva,tamo ima valjda samo 50 000 stanovnika,a veci je broj ovaca. Izgleda da po vukojebinama dobro uspevaju ovakvi bendovi Quote
Grobodan Posted July 3, 2006 Report Posted July 3, 2006 Faroe Islands metallers TYR are putting the finishing touches on their third album, "Ragnarok", at Hansen studios in Ribe, Denmark for a September 22 European release via Napalm Records (October 10 in the U.S.). According to the band, the follow-up to 2003's "Eric the Red" will contain "more of the same, only better." A ja odo do Solija prekosutra po Crvenog Erika da se malo obnovi gradivo. Quote
militant Posted July 3, 2006 Author Report Posted July 3, 2006 Nije im bas originalan naziv. Ali, ocekujem pristojno izdanje. Quote
Grobodan Posted July 6, 2006 Report Posted July 6, 2006 Evo,obnovio sam gradivo,i nema sta da se kaze - Eric the Red je albumcina! Mada,kad se malo vise udubis u muziku,vidi se da ovo i nije klasican Viking/Pagan,ima malo Heavy i Prog resenja,a sto se tice Vikinskih referenci,najvise mi vuku na Einherjer.Ali,muzika je jebeno puna,stalno se nesto desava.Najbolja definicija bi bila mozda - Heavy metal sa Vikinskim feelingom. (serem ko foka...).Mjuza nema neki warlike feel,vise se osecam kao da drakarom uplovljavam u luku posle zavrsenog rata,srecan zbog plena,a zena i 12 dece mi se raduje.Malo je hladno napolju,ali ugrejacu se uz vatru.(e,sad sam ga definitivno presrao...) Treba definitivno pomenuti pevaca(ne znam kako se zove lik) - definitivno vokal nosi gro melodija,fina raspevavanja. Dakle - svi ljudi dobre volje - nabavite Erika Crvenoga! Quote
Grobodan Posted December 12, 2006 Report Posted December 12, 2006 Nabavio sam pre nekog vremena i Ragnarok - u sustini produzenje price sa Crvendaca,samo mi Erik dodje za nijansu efektniji zbog boljih melodija. Inace,ovde ima 16 pesama,pun qrac nekih instrumentala,a kapiram da je album konceptualan,nordijska mitologija je tema. Quote
Killing Floor Posted December 12, 2006 Report Posted December 12, 2006 Dobar je Tyr ja sam slusao samo Erica i propast je, moram da nabavim i Ragnarok da vidim na sta lici.... Quote
StarbreakeR Posted April 11, 2007 Report Posted April 11, 2007 Upravo skidam Eric the Red, pa cemo da vidimo...cini mi se kao dojajan bend... Quote
StarbreakeR Posted April 11, 2007 Report Posted April 11, 2007 Skinuo sam Ragnarok i Eric the Red...trenutno slusam Ragnarok i jebeno sam oduvan...bend je stvarno ono, ma ne znam sta da kazem...skroz sam se prijatno odusevio... Quote
EnKi Posted May 6, 2007 Report Posted May 6, 2007 Sve se slusalo. Jos uvek mi je najbolja stvarcina koju sam prvu cuo od njih - The Edge. Sine, kad posle pevanja na engleskom ulete onaj refren na farskom jeziku... MIGHTY !!! Do jaja su, najbolje im zvuce folk stvari... Quote
Prisoner of Dreams Posted June 26, 2007 Report Posted June 26, 2007 odlican bend. svaki put kad slusam ''the wild rover'' setim se nasih orthodox celts-a. eric the red mi je za nijansu jaci od ragnaroka Quote
rhapsoad Posted June 26, 2007 Report Posted June 26, 2007 I meni se najvise svidja Eric The Red. Quote
Elderane Posted February 5, 2008 Report Posted February 5, 2008 I TYR se pridruzuje porodici Castle Festival 2008 bendova Neka malo vikinstine. Quote
Grobodan Posted February 11, 2008 Report Posted February 11, 2008 E, lepo bogami, da se cuje HAIL TO THE HAMMER uzivo. Quote
Talvi Posted April 16, 2008 Report Posted April 16, 2008 Stigao mi juce promo sa ovim novim albumom, "Land"... Standardno dobro kad su Tyr u pitanju, vrlo zanimljiv album ali dalje utiske cu izreci kad ga jos malo preslusam... E, da, ponovo su snimili "Hail To The Hammer"... Quote
phantasm of the living Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Sto se mene licno tice,ovo je progressive/viking metal.Ne black. Inace,ova stvar je mnogo do jaja. http://rapidshare.com/files/109072449/Tyr-....part1.rar-PART I http://rapidshare.com/files/109072579/Tyr-....part2.rar-PART II Quote
Talvi Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Pa zato i jeste u folk/viking podforumu, e, sad, sto je to podforum black-a, to je druga stvar... Quote
phantasm of the living Posted April 24, 2008 Report Posted April 24, 2008 Ok,ok.Nema veze.Gde god,ja se ne bunim,no samo konstatujem. Eve i slicica doticnih: Quote
Elderane Posted May 2, 2008 Report Posted May 2, 2008 Raspored bendova na Castle Festivalu, bez satnica: Quote
Prisoner of Dreams Posted July 18, 2008 Report Posted July 18, 2008 http://mediaportal.ru/concerts/67578-tyr-l...07-dvd-rip.html Quote
Night Prowler Posted December 30, 2008 Report Posted December 30, 2008 Moze neko da da link za Land bez voiceovera? Vec dva puta nalecem na takvu verziju albuma. Quote
Fapril ethereal Posted December 31, 2008 Report Posted December 31, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=97lxvrKC-nI...feature=related najbolja stvar ikad! Quote
Recommended Posts