Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ne znam koliko je ovo black, al' posto ima dosta viking bandova sto da ne udje i ovaj.

Nema sta, odlicni su. Ja imam Eric the Red i vrtim ga po listi non-stop.

www.tyr.net

Posted

Kao sto vec rekoh na VM temi, bend je vrh. Prvi put sam za njih i cuo kad su izdali Erica. Mnogo dobro. Moozda su malo mogli "bestijalniji" vokal no dobro, nije to poenta. icon_biggrin.gif

Posted

Kad god se setim Eric the Red-a,ja popizdim.Zasto?Zato sto sam posle samo jednog slusanja izgubio CD. icon_mad.gif Jebem li ga,valja to nabaviti opet,jer je stvarno dobar bend u pitanju.Najjace je sto su oni valjda sa jebenih Farskih Ostrva,tamo ima valjda samo 50 000 stanovnika,a veci je broj ovaca. icon_smile.gif Izgleda da po vukojebinama dobro uspevaju ovakvi bendovi

• 1 month later...
Posted

Faroe Islands metallers TYR are putting the finishing touches on their third album, "Ragnarok", at Hansen studios in Ribe, Denmark for a September 22 European release via Napalm Records (October 10 in the U.S.). According to the band, the follow-up to 2003's "Eric the Red" will contain "more of the same, only better."

A ja odo do Solija prekosutra po Crvenog Erika da se malo obnovi gradivo.

Posted

Evo,obnovio sam gradivo,i nema sta da se kaze - Eric the Red je albumcina!

Mada,kad se malo vise udubis u muziku,vidi se da ovo i nije klasican Viking/Pagan,ima malo Heavy i Prog resenja,a sto se tice Vikinskih referenci,najvise mi vuku na Einherjer.Ali,muzika je jebeno puna,stalno se nesto desava.Najbolja definicija bi bila mozda - Heavy metal sa Vikinskim feelingom. icon_smile.gif (serem ko foka...).Mjuza nema neki warlike feel,vise se osecam kao da drakarom uplovljavam u luku posle zavrsenog rata,srecan zbog plena,a zena i 12 dece mi se raduje.Malo je hladno napolju,ali ugrejacu se uz vatru.(e,sad sam ga definitivno presrao...)

Treba definitivno pomenuti pevaca(ne znam kako se zove lik) - definitivno vokal nosi gro melodija,fina raspevavanja.

Dakle - svi ljudi dobre volje - nabavite Erika Crvenoga! icon_rockdevil.gif

• 5 months later...
Posted

Nabavio sam pre nekog vremena i Ragnarok - u sustini produzenje price sa Crvendaca,samo mi Erik dodje za nijansu efektniji zbog boljih melodija.

Inace,ovde ima 16 pesama,pun qrac nekih instrumentala,a kapiram da je album konceptualan,nordijska mitologija je tema.

• 3 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Sve se slusalo. Jos uvek mi je najbolja stvarcina koju sam prvu cuo od njih - The Edge. Sine, kad posle pevanja na engleskom ulete onaj refren na farskom jeziku... MIGHTY !!! Do jaja su, najbolje im zvuce folk stvari...

• 1 month later...
  • 7 months later...
  • 2 months later...
Posted

Stigao mi juce promo sa ovim novim albumom, "Land"... Standardno dobro kad su Tyr u pitanju, vrlo zanimljiv album ali dalje utiske cu izreci kad ga jos malo preslusam... E, da, ponovo su snimili "Hail To The Hammer"... :D:rockdevil:

• 2 months later...
  • 5 months later...