Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kada god popijem vise nego sto treba, cudne mi se stihovi vrzmaju po glavi. Ovaj put sam ih zapisao:

Hologram rijeke zajebava se samnom,

Kad bih znao sta da trazim

voda bi ravna prkosila nebu.

Tai je skriven, udaljen i tudj.

Transcendencija besmisla

u krilu cetiri zvjeri.

Lennon mi govori: "Vuce daj ne seri!"

San je zavrsen i sta vise da kazem?

San je zavrsen, smisao obnazen.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

adrian mole je napunio 21 godinu

Haha

Haj' mi pojasni malo taj obnazeni smisao koji ti je iskrsao posle koje case viska.

Pa nista, naislo mi tako... Ali pjesma ima smisla, ko razumije neke rijeci.

Npr rijec "Tai" je kineskog porijekla i znaci "Mir" - ako umjesto tai u pjesmi stavis mir shvatices smisao...

Transcendencija - pa to ti je ako npr. vjerujes u nekoliko zivota odnosno u besmrtnost duse. U tom smislu transcendencija znaci prelazak iz jednog zemaljskog zivota u drugi... - opet kineska filozofija bla bla...

A ovaj kraj pjesme, hmmm, pa kada sam poceo da zapisujem isla je pjesma od John Lennona - The Dream Is Over. A kada sam stao kod stiha ' u krilu cetiri zvjeri' naisao je lennnonov stih:

"the dream is over, what can I say,

the dream is over, yesterday."

- i ja sam to preveo, malo izmijenio i tadadadaaaaa pjesma je zavrsena, a ja zaspao. ;]

Sada kada sam sve objasnio mislim da ti je jasno znacenje stiha 'san je zavrsen, smisao obnazen'.

Edited by Byk
Posted
nema pojma shta trazi, a smisao obnazen....

anything goes....

Hmm, pa znas kako, sad da ti objasnjavam tao i da te ucim kineskom ili ne daj boze sanskritskom, bar onoliko koliko ja znam, bi bilo uzaludno. Mogu ti preporucit neke knjige kako bi se uputio u pomenute oblasti no ni to ti ne moze pomoci da prestanes da mijesas smisao od predmeta trazenja...

Posted
icon_rockdevil.gif i opet smisao adrianve poezije icon_smile.giflaugh.gificon_da.gificon_da.gificon_da.gificon_da.gif

Jesi li ti procitala ista od poezije i proze sem adriana mola? Daj iznenadi me jednom pa makar i neprijatno nekim sasvim drugacijim, avangardinm knjizevnikom...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...