Lucio Holocausto Posted July 12, 2006 Report Posted July 12, 2006 Dali postoje?* Za vestice se smatraju osobe u srednjem veku koje su imale neke svakodnevne darove (bioenergiju, vidovitost, blah blah blah). Tadasnji ljudi to nisu mogli da shvate, tako da su osobama sa ovim sposobnostima "lepile" etikete "Vestica\vestac" Takodje su za vestice smatrane osobe koje su se bavile travama (danasnji druidi). Posto bi to bila jeres protiv tadasnje medicine, svestenici bi ih proglasavali "Djavoljim nevestama" odnosno vesticama. Takodje kada lekari ne bi mogli da pronadju razlog nekog oboljenja, oni bi optuzivali neku devojku (u 90% slucajeva) za vesticarenje. Jos jedan nacin (koji i danas postoji ali u drugom obliku) je taj sto bi komsija bio ljubomoran na svog komsiju jer on ima veci posed. Da bi dobio njegov posed, on bi optuzio svog suseda da je vestac, nakon cega bi ovaj bio osudjen (i ubijen). Tada bi on primio veliki deo susedovog poseda dok bi 1\4 pala pod vlast kralja. Sve "vestice" su najpre mucene na veoma brutalan i sadisticki nacin od strane tadasnje vlasti i inkvizicije. Neke od metoda: * zabojanje klinova pod nokte * Svaka vestica na sebi ima jedan nevidljivi znak koji bi je pred silama zla indetifikovao kao Djavolovu nevestu. Navodno na tom mestu ne bi osecala nikakvu bol. Inkvizicija je probadala veoma dugim iglama "vesticino" telo, trazeci taj znak. Naravno posle 10tak ovakvih uboda, covekovo telo je vec pred samrti (posto krvari nenormalnom brzinom), i vise ne oseca bol (koja agonija), tada bi je inkvizicija optuzila za vesticarenje. * Gvozdena devica - nema potrebe da objasnjavam, osim da postoji mogucnost da se prezivi i da se nakon toga umire satima... * Przenje na zaru (nesto slicno rostilju ) * Fizicko zlostavljanje Za vreme mracnog doba srednjeg veka preko 1000 devojaka je ubijeno iz razloga vesticarenja. Najpoznatiji nacini javnog istrebljivanja vestica su bili vesanje i spaljivanje na lomaci. Salem's Lot je mesto u kome je obeseno najvise vestica. Spaljivanje na lomaci se vrsilo iz razloga spasenja duse. Nakon sto bi vestica sagorela, vatra bi ocistila njenu dusu. toliko od mene
Wise Owl Posted July 12, 2006 Report Posted July 12, 2006 Neke od metoda: ... toliko od mene Vrlo iscrpno. Nisam znala detalje... (mozda je bolje da ih nisam ni saznala, al' jbg. - radoznalost je ubila Sovu...) Gde mi je lek za glavu?
CrniBombarder Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Куда иде овај форум,кад ће и од ове теме да буде нешто. Ццц...
owl Posted July 18, 2006 Report Posted July 18, 2006 Veshtice ? Ivica ? Ivica ? Drugar ti si pogresio bajku
Conqueror of dreams Posted July 19, 2006 Author Report Posted July 19, 2006 Ljudi jeste vi cudini...........ja postavim temu ,a boli mene za druge komentare osim za ono sto sam pitao......
Gwydion Posted October 20, 2006 Report Posted October 20, 2006 (edited) Мислим да ДА,постоје. Свирали су овде пре неку годину,нису лоши(руку на срце како нешто што је произашло из Азре и Хаустора може бити лоше).Чини ми се да скоро нису ништа објавили,али се нису распали. Znam da se ti zezas, ali pazi sad foru,. Na pocetku rata sviramo mi sa Roderick-om u Osijeku ispred Vjestica. Kad se zavrsio nastup Rodericka i dok su u bekstejdzu Vjestice se spremale za izlazak vidim ja Saheru na basu 666. Nismo imali puno vremena da pricamo jer su oni morali na binu, a mi na veceru pa u hotel, ali covek je skroz ozbiljno u okultnom i to mislim jos od vremena dok je svirao u naturalnoj mistici. Edited October 20, 2006 by Gwydion
MudriPanj Posted October 20, 2006 Report Posted October 20, 2006 Gvozdena devica - nema potrebe da objasnjavam, osim da postoji mogucnost da se prezivi i da se nakon toga umire satima... zar to nije izum grofice bathory?
Valinion Posted October 27, 2006 Report Posted October 27, 2006 ne, grofica od Bathory-ja se kupala u krvi djevica, gvozdena djevica je mnogo stariji izum.
krofnica Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 Za vestice su obicno uzimali i jako lepe devojke, jer im nije bilo jasno kako je moguce da celo selo bude nalozeno na jednu zenu, devojku...(babu?) Pa su se onda najcesce ljubomorni jarcevi (muskarci)bacali kamenom na siroticu i spaljivali je radi povredjenog ega! PozZ svim Vesticicama
Guest Adoomar91 Posted January 25, 2007 Report Posted January 25, 2007 WET! http://amazing-videos.info/
GirlAnachronism89 Posted January 30, 2007 Report Posted January 30, 2007 Pre neki dan sam saznala da ljudi iz moje shkole misle da se bavim nekom magijom i zovu me Vjeshtica...
Dark Lady Posted January 30, 2007 Report Posted January 30, 2007 Pre neki dan sam saznala da ljudi iz moje shkole misle da se bavim nekom magijom i zovu me Vjeshtica... Ne obracaj paznju...Za mene pricaju i da sam vestica i satanista i masovni ubica...
RaVeN Posted January 31, 2007 Report Posted January 31, 2007 Ne obracaj paznju...Za mene pricaju i da sam vestica i satanista i masovni ubica... u jbt.....svaka cast !! Sta ti od toga najvise odgovara !!??!!
GirlAnachronism89 Posted January 31, 2007 Report Posted January 31, 2007 Ne obracaj paznju...Za mene pricaju i da sam vestica i satanista i masovni ubica... he he.. pa pogledaj mi avatar...cute, right?
Dark Lady Posted January 31, 2007 Report Posted January 31, 2007 u jbt.....svaka cast !! Sta ti od toga najvise odgovara !!??!! Daj,ne zajebavaj me i ti... he he.. pa pogledaj mi avatar...cute, right? Very,very cute...
Geozee Posted January 31, 2007 Report Posted January 31, 2007 Ne obracaj paznju...Za mene pricaju i da sam vestica i satanista i masovni ubica... Za mene pricaju da sam Debeli Pingvin
Dark Lady Posted January 31, 2007 Report Posted January 31, 2007 Za mene pricaju da sam Debeli Pingvin Pa jesi li?
Guest Masterbateing Posted February 12, 2007 Report Posted February 12, 2007 Want to see me naked? http://iam-brunette.info/
DragonHeart Posted May 23, 2007 Report Posted May 23, 2007 Pa verovatno postoje i dobre i lose vestice.
The_Layla Posted May 23, 2007 Report Posted May 23, 2007 Ako postoje, onda si ti dobra vjestica Mislis???
DragonHeart Posted May 23, 2007 Report Posted May 23, 2007 Mislis??? Ne da mislim, nego sam siguran da si ti jedno fino celjade
Tanya Posted June 1, 2007 Report Posted June 1, 2007 Da li postoje veštice? Dobroćudne obožavateljke prirode, koje je društvo uvek isključivalo iz krugova ili su se same osamljivale zbog osuđivanja njihovog načina života? Naravno da postoje, većina ne voli taj naziv preterano, ali neke ga i sa ponosom nose Pa pobogu izguglajte samo sve te organizovane, kojima se i sami možete pridružiti ako se slažete sa njihovim stavovima
ZheX Posted June 1, 2007 Report Posted June 1, 2007 Veshtice su one babe po selima shto bacaju vradzbine.I ne postoje dobre veshtice!
Recommended Posts