Jump to content

Tattoo

blondie

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Beograd dobija novi festival - Internacionalna tattoo konvencija održaće se od 3. do 5. oktobra u Mikser hausu, a okupiće više od 40 majstora tetovaže iz celog sveta. Pored toga što će umetnici uživo tetovirati posetioce i deliti svoja iskustva, program će uključiti i izložbe, žurke, burleska šou, takmičenja za najbolje tetovaže... Spremite se - biće uzbudljivo!

1421318-vodic-tatu-foto-promo2.jpg

Tattoo konvencija | Foto: Promo

EDUKACIJA - Svaka svetska metropola ima svoj događaj ovog tipa. Jedna od tri najveća je u Amsterdamu i ja sam bio koorganizator iste od 2004. do 2006. godine. Po povratku u Beograd, uz kontakte koje sam napravio u proteklih 20 godina, odlučio sam da i ovde organizujem takvu manifestaciju. U međuvremenu sam našao strašan tim s kojim ostvarujem san da i Srbiju ubacim na svetsku tattoo listu dešavanja - kaže za "24 sata" Milan Roksandić Šomi, osnivač projekta.

Prvi korak na tom putu svakako je okupljanje nekih od najjačih imena tattoo scene.

- Pošto je ovo prvi put da se konvencija organizuje i to u Mikser Hausu, “organičeni” smo na oko 40 umetnika. Polovina njih će biti iz zemlje i regiona, a polovina s raznih drugih delova planete, od Tahitija i Kanade, preko Evrope pa do dalekog Japana. Trudili smo se da zadovoljimo interesovanje domaće publike što se tiče samih stilova, od tradicionalnih do nove škole tetoviranja - kaže Andrej Nihil, jedan od organizatora.

1421325-vodic-tatu-foto-promo3.jpg

Tattoo konvencija | Foto: Promo

I, naravno, ovo će biti mnogo više od prezentacije radova.

- Osnova programa je promovisanje tattoo kulture, saznanja, tehnike i uopšte socijalnog fenomena zvanog tetoviranje. Radno-promotivni deo čine tattoo umetnici koji će uživo tetovirati tokom cele manifestacije, seminari, takmičenja za najbolje tetovaže - ističe Nihil.

Poseban segment je i atraktivan prateći program.

- Cela manifestacija počinje već u četvrtak 2. oktobra kada će se u Mikseru održati “Meet & Greet” sa umetnicima i nastup benda “Grandpa Candies”. Devojke iz burleska trupe nastupaće tokom sva tri dana s tematskom “Hello Sailor” plesnom tačkom, a za 5. oktobar zakazan je zvanični afterparti, na kojem će nastupiti Dekson (Amsterdam), Transistor Behavior (Roterdam) i Placid (London) - najavljuje Roksandić.

A, kao "zagrevanje", dve nedelje pre starta, biće otvorena ekskluzivna izložba portreta ljudi sa tetovažama belgijskog fotografa Benoita Meusa, koja je imala veliku popularnost u Evropi. I možda baš tamo nađete neku dobru ideju.

Hoćete dobru tetovažu? Zakažite termin

KONTAKT - Sve informacije o Tattoo konvenciji biće dostupne na sajtu Tattooconventionbelgrade.com i zvaničnoj Fejsbuk stranici. Umetnike možete kontaktirati i zakazati svoj termin sa njima, a organizatori poručuju da je zbog velikog interesovanja bolje da to uradite pre same konvencije. Minimalna starosna granica za tetoviranje je 18 godina.

• 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...