Jump to content

Recommended Posts

Posted

Doom 2 je doom dva... mortal kombat 3 je mortal kombat 3...

to su igre koje su preokrenule trziste od pete na glavu...

igre koje su od dupeta napravili Ricky Martina laugh.gif

od starih RPGova... definitivno Baldurs Gate 2 i Fallout

Posted

Mortal Kombat 3?!?!?! Daaaaaj.. to je kao da pričaš da su Maideni postali ultra popularni sa Brave New World. MK2 je preokrenuo tržište, a MK3, Ultimate MK3 i sl. su samo potvrdili to

Posted

MK2 je bio ultimativni kralj Sega klubova '94 i '95, MK3 je došao kada je svaki iole ozbiljniji igrač već znao 80% specijalnih pokreta u dvojci napamet...

Posted

Meni je 3. deo nekako bolji jer je brzi i imaju one pizdarije sa combo udarcima, što nema u 2. delu...

2 je takodje dobra i ima jbng Baraku, i Raidena...

Baraka je bio jedan od najjačih fajtera u celoj trilogiji...

U 6. delu je ponovo tu, ali nije mi nešto posebno...

Da li se neko seća Killer Instict-a?

Posted
Dvojka je možda čak starija od tebe icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Morala sam da proverim kada je izasao - '94.

Koja, ali KOJA prozivka! no.giflaugh.gif

Kako se bre vi ljudi secate svih tih detalja u vezi MK-a? Nije mi jasno...

Meni sve sto je ostalo u pamcenju je neka riba s lepezama, jos jedna riba, zuti, plavi i zeleni ninja i neki mali kinez...i to je sve. ph34r.gif A, da, bio je i neki opaki crnja (Jack...ili tako nesto).

Posted

A kako to da se ne secas???

Pa to je kwlt nad kultizmom???

ne znam ni jednu osobu da nije igrala MK, nije gledala Kornjace i Mocne Rendzere...

Rendzeri su i tad svima bili retardirani, videlo se kako pucaju petarde za svaku eksploziju, ali smo ih svi uvek jebeno gledali, cak iako smo znali kako ce se zavrsiti epizoda!

Dok u MK kurac, dobijes batina od Shao Khana, malo-malo...

Posted (edited)

@Spøkelse: Zvao se Jax icon_smile.gif I naravno da se sećamo detalja, koliko je tu krvi poteklo kroz jagodice dok vrtiš onaj krstić da ti aktivira animality koji je uradjen u monohromnoj varijanti jer nije bilo više mesta na ketridžu da ih ubace kao full color icon_smile.gif

Samo kad se setim svih onih blokćića koje sam uredno ispisivao za sve fatalitije od prvog do trećeg dela pri čemu sam ove iz prvog uveliko znao napamet koliko sam puta pisao u "nove" blokove icon_smile.gif

A sad gledam, spominješ 7 razred i RE3.. hmm.. ti mu to dodješ onda '88/89? Ok, onda ti je Doom2 mladji bata icon_smile.gificon_smile.gif

@<Ph@NtoMinTHeMirRoR>: Vidiš ja nikad nisam gledao Rendžere (to se moj burazer ložio na njih, jebi ga, tad sam uveliko igrao spomenuti Final Fantasy VII i VIII pa su mi u odnosu na to Rendžeri izgledali kao igrica a FF stvaran život icon_smile.gif ) ali sam se zato ubio od Kornjača i Transformersa icon_smile.gif

Nego, seća li se neko one retardirane Power Rangers igrice za Segu? U životu mislim da nisam odigrao gori brawl icon_smile.gif

Što se tiče Killer Instincta, to beše one bube na Nintendu? Nikad nisam voleo Nintendo, jedino sam Donkey Kong 2 (možda i 3, znam samo da možeš da menjaš majmunćiće) prešao onako fino natenane icon_smile.gif

A da li je neko igrao Chronicles of Sub-Zero na Sony-ju? Uradjen u obliku avanture, na svakom nivou dobijaš novu magiju i juriš se sa Quan Chi-jem.

Edited by Lordring
Posted
Doom 2 je doom dva... mortal kombat 3 je mortal kombat 3...

to su igre koje su preokrenule trziste od pete na glavu...

igre koje su od dupeta napravili Ricky Martina laugh.gif

od starih RPGova... definitivno Baldurs Gate 2 i Fallout

Ako ćemo o igri koja je preokrenula tržište onda su to Wolfenstein iliti wolf 3d i mozdaa, ali samo mozda duke3d koji je izašao kasnije. Doom 1 je izašao znatno kasnije od gore pomenutih, i velika je nepravda i zabluda što se takve igre od tada zovu dumolike ...

... no iskreno jebe se meni za sve to, živeli laugh.gif

pivopije.gif

Posted
Ako ćemo o igri koja je preokrenula tržište onda su to Wolfenstein iliti wolf 3d i mozdaa, ali samo mozda duke3d koji je izašao kasnije. Doom 1 je izašao znatno kasnije od gore pomenutih, i velika je nepravda i zabluda što se takve igre od tada zovu dumolike ...

за дјука3д нисам знао

Posted

Malo si se zajebadnuo:

1992: Wolfenstein 3D

1993: Doom

1994: Doom II (endžin isti ko u kecu)

1996: Duke Nukem 3D, Quake

Dalje, razlika između endžina wolfa 3d i duka 3d je ko nebo i zemlja i oni uopšte ne pripadaju istoj generaciji.

Wolf3d je imao ogromna ograničenja po pitanju svega. Sve se dešavalo u jednoj ravni, zidovi su se sekli pod 90 stepeni, sobe su bile odvojene oblasti bez zvučne iterakcije itd. Doom je doneo (tada kapitalna) unapređenja: zidovi su se sekli pod bilo kojim uglom, nije bilo ograničenja za teksture, sve se i dalje dešavalo u samo jednoj virtuelnoj ravni ali se to nije toliko primećivalo jer su postojale visinske varijacije i jedino što nije moglo da se desi je da se nađe soba iznad sobe. E sad, Duke3D je već druga priča, došao je pošto je Doom već uzeo ekstremnu popularnost, endžin je bio dosta unapređen, postojalo je gledanje gore/dole, skokovi, nije bilo ograničenja po broju ravni itd. Jedino što je ostalo su bili 2D sprajtovi za neprijatelje i oružja.

Quake je već bio ogroman generacijski skok unapred: pravi free look, bez deformisanja slike (kao u Duke3D) ma pod kojim uglom gledali, realnija fizika, podrška za 3D akceleratore i kompletna zamena 2D sprajtova sa 3D modelima (neprijatelji, oružja i drugo).

Za detalje:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfenstein_3D

http://en.wikipedia.org/wiki/Doom

http://en.wikipedia.org/wiki/Duke_Nukem_3d

http://en.wikipedia.org/wiki/Quake

Posted

Kad smo spomenuli Duke Nukema, da li se neko seća 3D igrice poput Tomb Rider? Da li je bilo toga za PC ili samo za konzole (igrao sam ja na Sony 1)?

Posted

Čekaj, jel te interesuje Tomb Raider ili "nešto što liči na Tomb Raider"? TR ima 7 delova:

Tomb Raider

Tomb Raider II

Tomb Raider III

Tomb Raider: The Last Revelation

Tomb Raider Chronicles

Tomb Raider: The Angel Of Darkness

Tomb Raider: Legend

Svih 7 delova su izašli za PC, a za Sony 1 je izašlo prvih 5, ostala dva su za dvojku i Xbox.

I kao i uvek, wikipedia ima odgovor na sve:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tomb_Raider

Posted

hvala na trudu, ali ne icon_smile.gif

Kad smo spomenuli Duke Nukema, da li se neko seća 3D igrice poput Tomb Rider

Znači iz trećeg lica Duke Nukem icon_smile.gif

Posted
1992: Wolfenstein 3D

1993: Doom

1994: Doom II (endžin isti ko u kecu)

1996: Duke Nukem 3D, Quake

ЗНАО САМ ДА ЈЕ ДУМ СТАРИЈИ ОД ДЈУКА mad.gificon_razz.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...