bokabokaboka Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 To i ja tvrdim, a nisam ni ateista ni naucnik
Melodicus Deathus... Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 Pa to je opste poznato... Ali stoji da niko ne zna sta je beskonacnost... Postoji samo ideja.
Guest Bata Životinja Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 EVIL DEAD, a šta ti onda tvrdiš? Evo, živo me zanima kako izgleda svemir prema ateistima? --------------------- Boka, problem je što ateisti upravo to tvrde a time otkrivaju jezgro sopstvene ''religije'' koje je isto tako iracionalno kao i jezgro hrišćanstva.
Serpan Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 Naravno da se hriscanima ili pripadnicima bilo koje druge zaostale religije ne moze objasniti nesto naucno kad CRKVA ZABRANJUJE NAUKU. Nas mozak bi, prema njima, trebao da raspolaze samo cinjenicama koje mozes da nadjes u njihovim Svetim knjigama. Tamo pise sve pa sta da se onda mucimo i pokusavamo da trazimo RACIONALNO objasnjenje za neku pojavu. Neka je vecna nulta godina. A sto se beskonacnosti tice koga briga uopste?! Niko od nas nece ziveti u BESKONACNOsti nego ovde gde je sad ili + - koji kilometar. Pretpostavi suprotno: da svemir NIJE beskonacan. Cime bi bio ogranicen i sta bi bilo iza te granice?
Guest Bata Životinja Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 to ja tebe pitam. Jesi siguran da neces zivjeti u beskonacnosti?
Serpan Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 Jesam, jer ako bismo sagledali ljudski zivot i njegov tok tezimo nuli a ne beskonacnosti! Ili sto bi rekla matematika limes za X tezi beskonacnosti = 0! Sto nam vreme istice bicemo sve oronuliji i nistavniji. Sad but true. SVI U CRVE! Kakva crna beskonacnost...
Guest Bata Životinja Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 materija je neunistiva, stoga vjecna, stoga beskonacna
Serpan Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 Pa kazem ti ja par kilometara + - , nece niko crve da lansira sa Zemlje...
Guest Bata Životinja Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 vidim ja da ti dzabe pricam.... materija je beskonacna, nema kraja.....
Serpan Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 Ma razumemo se savrseno nego ja volim crve...
KRANG Posted February 27, 2008 Report Posted February 27, 2008 materija je neunistiva, stoga vjecna, stoga beskonacna ne lupetaj. problem filozofije kao nauke je to što je za fizikom zaostala jedno 200 godina. materija se može uništiti. nije večna. i nije beskonačna. i ti nemaš pojma.
Guest Bata Životinja Posted February 27, 2008 Report Posted February 27, 2008 materija se može uništiti. izvoli i dokazi, brate. Cemu prica?
Totamealand Posted February 27, 2008 Report Posted February 27, 2008 materija se može uništiti. Kako?
рогозуб Posted February 27, 2008 Report Posted February 27, 2008 tako shto predje u enegriju. a to je kao da kazhesh da se voda unishti kada ispari. Does God exist? http://gorpub.freeshell.org/athecont.pdf The problem of evil http://gorpub.freeshell.org/probevil.pdf
KRANG Posted February 27, 2008 Report Posted February 27, 2008 a to je kao da kazhesh da se voda unishti kada ispari. u al ti je analogija, moj ti kurac pečenica. naravno da nije isto. ovo što si navodiš je menjanje agregatnog stanja, zbunio si se nešto..
Guest Bata Životinja Posted February 27, 2008 Report Posted February 27, 2008 pa pokazi vise kako se materija moze unistiti
Face Of Melinda Posted February 28, 2008 Report Posted February 28, 2008 (edited) Jesam, jer ako bismo sagledali ljudski zivot i njegov tok tezimo nuli a ne beskonacnosti! Ili sto bi rekla matematika limes za X tezi beskonacnosti = 0! Sto nam vreme istice bicemo sve oronuliji i nistavniji. Sad but true. SVI U CRVE! Kakva crna beskonacnost... uh uh... to što si napisao je 0! faktorijel od nule=1 prilicno konacno za mene... pa bih da te ispravim... limes od x tezi beskonacnosti i smatra se da ce u jednom momentu u beskonacnosti da presece apscisu i da bude jednak nuli, ali on de facto nije jednak nula edit: sto se tice vecne materije khm... postoje neka istrazivanja u Zenevi, o tome da se detektuju najsitnije cestice, kada ih budu otkrili, verovacu da je materija vecna, do tada cu se drzati starih zakonomernosti... Edited February 28, 2008 by Face Of Melinda
Guest Bata Životinja Posted February 28, 2008 Report Posted February 28, 2008 a ja ću se držati stare filozofije pa kad potvrde ovi u Ženevi staru filozofiju..
Serpan Posted February 28, 2008 Report Posted February 28, 2008 Mislio sam na X kao coveka. A funkcija bi bila recimo 1/x. Sto smo stariji tezimo nistavnosti. Dok nas nema beskonacni smo. Al ovo predrkano zvuci!
рогозуб Posted February 29, 2008 Report Posted February 29, 2008 u al ti je analogija, moj ti kurac pečenica. kakav si ti debil Does God exist? http://gorpub.freeshell.org/athecont.pdf The problem of evil http://gorpub.freeshell.org/probevil.pdf
delay Posted February 29, 2008 Report Posted February 29, 2008 Pitacu te kada ti budes promenio agregatno stanje,cvrrrr!
Melodicus Deathus... Posted March 10, 2008 Report Posted March 10, 2008 KAKVE veze imaju agregatna stanja sa time da li svest i dalje postoji posle smrti?! Sve religije na svetu su samo nacin da ljudi opravdaju postojanje svesti... I da veruju da ona i dalje postoji posle svega... A protiv toga govori SVE, osim upravo njihove svesti...
forever*autumn Posted March 11, 2008 Report Posted March 11, 2008 materija je neunistiva, stoga vjecna, stoga beskonacna otkad je to u pojmu materije sadrzana neunistivost?
Melodicus Deathus... Posted March 11, 2008 Report Posted March 11, 2008 otkad je to u pojmu materije sadrzana neunistivost? Ajde unisti materiju? Ili je stvori?
Recommended Posts