Demon Seed Posted January 25, 2013 Report Posted January 25, 2013 Na toliko retardirano pitanje u zivotu nisam naleteo, a video sam retarada, a ovaj jadan covek zivi u USA, susretao se sa svacim... 1
рогозуб Posted January 25, 2013 Report Posted January 25, 2013 verovatno nije ni on, nego karikira namerno. 2 3
Berliner Posted January 25, 2013 Report Posted January 25, 2013 ja bas jesam naleteo na tako retardirano pitanje, a odgovor koji on dao ojadjenom prosecnom coveku u ovoj zemlji nece dati mira, osecam. taj bi najradije zaklao svog sefa i silovao komsinicu samo da se ne plasi osude, pa makar to bilo u zagrobnom zivotu. uzmi recimo rat devedesetih, totalni vakum od sistema vrednosti, crkva kaze idi pucaj i kolji, taj ide, puca, kolje i njemu dobro, nista griza savesti, sve aminovano. onda se vrati kuci, ogrne se u deset bozjih zapovesti i zivi kao visokomoralni pravoslavac ili katolik 2
рогозуб Posted January 25, 2013 Report Posted January 25, 2013 dakle, ne samo da chitash misli, nego chak to radish celoj populaciji "prosechnih ljudi u ovoj zemlji", svaka ti chas. 1 1
рогозуб Posted January 25, 2013 Report Posted January 25, 2013 (edited) pa vidim da ti smisleno i argumentovano pisanje definitvo nije specijalnost.. Edited January 25, 2013 by рогозуб
Mysterion Posted February 9, 2013 Report Posted February 9, 2013 Imaginos - Da, samo što je to argument hrišćana. Mnogo filozofa takodje zastupa ideju boga a da ona nema nikakve veze sa biblijom. Pobijanjem hrišćanstva, pa i svih religija zajedno niste pobili ideju boga. Ukoliko neko, ateist/agnostilk, boga veže samo za bibliju, smešan je koliko i vernik koji radi to isto. 2
Lou Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 (edited) Bez namere da podjebavam, koji su glavni nereligijski, tj. filozofski argumenti o postojanju boga? Edited February 10, 2013 by Lou
Vitamin K Experience Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 Meni bi bila interesantnija rasprava ko je danas uticajniji na omladinu: Spajdermen ili bog.
In The Flesh Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 Ne znam, mislim da je neki Ostrog kod nas ovamo popularniji i od Boga i od Spajdermena. Svi se u njega kunu.
SixStepsOnTheMoon Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 (edited) da se vrnemo ontopik. Sobzirom da je Spajdermen fiktivni superheroj i očigledno ljudsko biće sa moćima koje ne posjeduje nijedan drugi pojedinac ... onda bi više neke logike - valjda - imalo da je na lijevu stranu stavljen natpis "Proof that Godman exists" - misleći tu svakako na Bogočovjeka Hrista i njegovu božansku prirodu. Hristos je centar te iste Biblije... ...tako da bih samo skrenuo pažnju na očiglednu ignoratnost nekog ko je pravio poster, pritom ne razmišljajući o "superheroju" Hristu koji u Jevanđelju ustvari svjedoči za Oca koji ga je poslao. Edited February 10, 2013 by SixStepsOnTheMoon 4
рогозуб Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 (edited) Bez namere da podjebavam, koji su glavni nereligijski, tj. filozofski argumenti o postojanju boga? http://en.wikipedia....xistence_of_God dva koja su neoboriva su argument prvog uzroka koji jednostavno ukazuje na to da je prvi uzrok logichka neminovnost, i argument iz razuma (/iz slobodne volje) koji pokazuje da nash razum/ slobodna volja nuzhno zahtevaju postojanje natprirodnog tvorca. Edited February 10, 2013 by рогозуб
KinSlayer Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 Ovi argumenti su tipa "Bog postoji, jer ja tako kazem.". 1
SixStepsOnTheMoon Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 (edited) Drink yourself then, dickbag Edited February 10, 2013 by SixStepsOnTheMoon 4
Vitamin K Experience Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 Prevešću ti: da li ikad razmisliš pre nego išta kažeš? 1
Recommended Posts