Aces High Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 Da osetim? hahahhaha kralju!!! Neosecam ja E Vard ne svidja mi se ovaj tvoj nick, onaj ti je bio bolji
Novaliis Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 Da osetim? hahahhaha kralju!!! Neosecam ja E Vard ne svidja mi se ovaj tvoj nick, onaj ti je bio bolji Ma vraticu stari nick kad isatekne 30 dana E jbg ne osecas..oseti! OSETI!
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 alo pedercine nismo josh u evropskoj uniji
Novaliis Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 alo pedercine nismo josh u evropskoj uniji Neka, doci ce i taj dan.. NOT!
Милица Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 (edited) Bitno je sta ti mislis. Ne mislim sad na tebe, mislim na sve Схватила сам да мислиш уопштено @ Aces High: Они ВЕРУЈУ да постоји, и то им је довољно. И знаш шта? Мислим да није ни потребно доказивати ово или оно. Што рече Варг, битно је твоје мишљење, битно је како се ти осећаш и какав ефекат то има на тебе. Ако се неко осећа срећније и сигурније ако верује, ок. Ако се осећа срећније и сигурније ако не верује, опет ок. Иако ће сад многи рећи "Како ОНИ (мислећи при том на "супротни табор") могу да буду срећни ако (не)верују." Могу. Тачка. Ако осете да им њихово опредељењне не доноси мир и задовољство, промениће га. До тад, последње што ће да га промени је проведање од стране неистомишљеника. Људи имају по овом питању превише тежње ка улажењу у туђу главу и осуђивању. Edited January 28, 2009 by Милица
Aces High Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 (edited) alo pedercine nismo josh u evropskoj uniji Nismo ti mi pederi, nadji Lazu i Sisusa, oni su poznati gayevi!!! :) @ Aces High: Они ВЕРУЈУ да постоји, и то им је довољно. И знаш шта? Мислим да није ни потребно доказивати ово или оно. Што рече Варг, битно је твоје мишљење, битно је како се ти осећаш и какав ефекат то има на тебе. Ако се неко осећа срећније и сигурније ако верује, ок. Ако се осећа срећније и сигурније ако не верује, опет ок. Иако ће сад многи рећи "Како ОНИ (мислећи при том на "супротни табор") могу да буду срећни ако (не)верују." Могу. Тачка. Ако осете да им њихово опредељењне не доноси мир и задовољство, промениће га. До тад, последње што ће да га промени је проведање од стране неистомишљеника. Људи имају по овом питању показују превише тежње ка улажењу у туђу главу и осуђивању. Znam, naravno svako ima pravo da veruje u sta hoce, lepo si ovo rekla Edited January 28, 2009 by Aces High
Милица Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 (edited) Али мислим да би требало отићи корак даље - не дрвити о томе. Edited January 28, 2009 by Милица
arial Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 obozavam religiju, pogotovo hriscanstvo(jer mi je najblize). ne verujem u boga, ali me zadivljuje. danas sam malo diskutovala o tome s drugom, koji je vernik, i u jednom trenutku me je pitao - dobro, jel verujes ti u ono za jovanku orleanku? - mislis, da ju je bog 'prosvetlio'? ne.. - e vidis, ja verujem.. mislim da nikad nece biti svestan paradoxa koji je prihvatio, a nije mi bilo do obajsnjavanja tada.. zato me toliko fascinira.. sta bi bilo kada bi vernici jos i procitali bibliju?
Axeanosilas Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 obozavam religiju, pogotovo hriscanstvo(jer mi je najblize). ne verujem u boga, ali me zadivljuje. danas sam malo diskutovala o tome s drugom, koji je vernik, i u jednom trenutku me je pitao - dobro, jel verujes ti u ono za jovanku orleanku? - mislis, da ju je bog 'prosvetlio'? ne.. - e vidis, ja verujem.. mislim da nikad nece biti svestan paradoxa koji je prihvatio, a nije mi bilo do obajsnjavanja tada.. zato me toliko fascinira.. sta bi bilo kada bi vernici jos i procitali bibliju? Не сери. Искрено. Стављам курац на пањ да тог дијалога није било. Шта ког Србина заболе за Јованку Орлеанку. Ако је дијалога било, онда морам констатовати да ти је друг дебилчина. Ми Срби кажемо - с ким си, онакав си. Не тврдим ништа, само наводим народбне мудрости, а народ је увек у праву. Нарочито народ сербски.
arial Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 pazi, upravo si ostao bez kurca (kapiram koliko je pametno to reci modu ) a znas kako, gresi narod ponekad, cak i taj serbski...
oʞɾoƃ Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 Mi smo se vala nagrešili u poslednjih 100 godina za narednih 500
Dead Man Walking Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 @ Aces High: Они ВЕРУЈУ да постоји, и то им је довољно. И знаш шта? Мислим да није ни потребно доказивати ово или оно. Што рече Варг, битно је твоје мишљење, битно је како се ти осећаш и какав ефекат то има на тебе. Ако се неко осећа срећније и сигурније ако верује, ок. Ако се осећа срећније и сигурније ако не верује, опет ок. Иако ће сад многи рећи "Како ОНИ (мислећи при том на "супротни табор") могу да буду срећни ако (не)верују." Могу. Тачка. Ако осете да им њихово опредељењне не доноси мир и задовољство, промениће га. До тад, последње што ће да га промени је проведање од стране неистомишљеника. Људи имају по овом питању превише тежње ка улажењу у туђу главу и осуђивању. Ok, potpuno se slažem. Svako ima pravo da veruje u ono šta hoće. Ali šta ako je taj neki vernik predsednik države kao što je USA ili možda još gore neki Islamski ekstremista? Buš je u svojim govorima maltene u svakoj drugoj rečenici pominjao reč Bog... Nisu jedini religiozni ljudi ovi naši što se sreću po Srbiji. Po belom svetu ima teških debila... Kao onaj lik iz Kosta Rike što tvrdi da je Isusov potomak. I bogami ima na stotine sledbenika Evo linkovi za interesantan film ko nije gledao. (za ateiste) (ili možda bolje reći agnostike O_o) http://rapidshare.com/files/176292515/Reli...unbox.part1.rar http://rapidshare.com/files/176292522/Reli...unbox.part2.rar http://rapidshare.com/files/176292532/Reli...unbox.part3.rar http://rapidshare.com/files/176292513/Reli...unbox.part4.rar http://rapidshare.com/files/176292530/Reli...unbox.part5.rar http://rapidshare.com/files/176292506/Reli...unbox.part6.rar http://rapidshare.com/files/176292540/Reli...unbox.part7.rar http://rapidshare.com/files/176292415/Reli...unbox.part8.rar Nisam skidao odavde al trebalo bi da valja. Film je pre svega dobra zabava a onda još ponešto...
oʞɾoƃ Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 Схватила сам да мислиш уопштено @ Aces High: Они ВЕРУЈУ да постоји, и то им је довољно. И знаш шта? Мислим да није ни потребно доказивати ово или оно. Што рече Варг, битно је твоје мишљење, битно је како се ти осећаш и какав ефекат то има на тебе. Ако се неко осећа срећније и сигурније ако верује, ок. Ако се осећа срећније и сигурније ако не верује, опет ок. Иако ће сад многи рећи "Како ОНИ (мислећи при том на "супротни табор") могу да буду срећни ако (не)верују." Могу. Тачка. Ако осете да им њихово опредељењне не доноси мир и задовољство, промениће га. До тад, последње што ће да га промени је проведање од стране неистомишљеника. Људи имају по овом питању превише тежње ка улажењу у туђу главу и осуђивању. Ovo je kao da si rekla da svako ima pravo da bude glup. Njemu je lepo iako je glup, ne žali se na svoju pamet, srećan je i super. E pa newsflash - nemate pravo da budete glupi, jer mir i zadovoljstvo ne mogu i ne smeju biti krajnji čovekov cilj.
imaginos Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 Ovo je kao da si rekla da svako ima pravo da bude glup. Njemu je lepo iako je glup, ne žali se na svoju pamet, srećan je i super. E pa newsflash - nemate pravo da budete glupi, jer mir i zadovoljstvo ne mogu i ne smeju biti krajnji čovekov cilj. cekaj malo... a ko si pa ti da odredjujes sta moze i sme nekome da bude "krajnji cilj"? i ko si ti da kazes ko "ima pravo" na sta? evo, meni su upravo mir i zadovoljstvo postali krajnji ciljevi, i bas da vidim da mi zabranis te ciljeve. i jos jedno pitanje: glup=ateista ili glup=vernik? ;-)
Axeanosilas Posted February 12, 2009 Report Posted February 12, 2009 (edited) pazi, upravo si ostao bez kurca (kapiram koliko je pametno to reci modu ) a znas kako, gresi narod ponekad, cak i taj serbski... Jу! ОК, друг ти је глупан, али то вероватно знаш. :) Edited February 12, 2009 by Axeanosilas
Милица Posted February 13, 2009 Report Posted February 13, 2009 Gojko, kako mislis da zabranis nekom da bude glup? Uglavnom, sustina mog posta se odnosila na ovih prethodnih nekoliko strana na kojima su ljudi "propovedali" svoj stav jedni drugima, kao da to ima efekta. Valjda svi misle "Ako svog sagovornika (sa stavovima dijametralno suprotnim od mojih) uspem u dovoljnoj meri da smorim svojom pricom, pocece da misli kao ja". Newsflash- nece. Ali šta ako je taj neki vernik predsednik države kao što je USA ili možda još gore neki Islamski ekstremista? Buš je u svojim govorima maltene u svakoj drugoj rečenici pominjao reč Bog... Nisu jedini religiozni ljudi ovi naši što se sreću po Srbiji. Po belom svetu ima teških debila... Kao onaj lik iz Kosta Rike što tvrdi da je Isusov potomak. Da, jasno mi je sta hoces da kazes, to je prilicno iritirajuce (citala sam Busove izjave o tome kako ga je Bog poslao na celo Amerike, itd; i mislim da je to jedan umno poremecen covek) , a u slucaju terorista to je i opasno. Ali svejedno ne zelim da ulazim u dokazivanje i ubedjivanje sa takvima; oni nece promeniti misljenje koliko god jaki bili moji argumenti, a takve rasprave uvek iza sebe ostavljaju neki opor ukus i negativnu atmosferu. @Axeanosilas: Mozda je doticni katolik (to se odnosi na tvoju konstataciju da jednog Srbina boli za Jovanku Orleanku, ne na ono da je glup cisto da ne bude zabune...)
delay Posted February 13, 2009 Report Posted February 13, 2009 (edited) na vr brda vrba mrda! sranje! Religulous je sranje! ne razumem! uvek se nadje neki majmun da hajpuje sranje! kome nije dosta,ide jos. sranje! Edited February 13, 2009 by Vidi Ovo Broji
Guest pixelmolester Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 (edited) Bil Maher je jedan od najcool likova na Americhkoj TV sceni - chovek jedan od retkih razmishlja svojom glavom i ima muda da to i kazze(grupacija ozbiljno uzdrmana proshlogodishnjom smrchu Georga Carlina ) , bilo da je rech o religiji bilo o politici Religijsko vidjenje sveta i postanka je prevazidjeno, za one koji su sposobni da ga prevazidju. Ko nije, neka uchi i razmislja. Kome je pamet i znanje ostalo od dede "", neka proveri ponovo, mozzda je deda odneo testament sa sobom u grob. Sve prirodne nauke, bez ikakve potrebe za nekim uslovnim uzimanjem ili chitanjem nechega shto ne pishe, govore u prilog i uklapaju se u neshto shto se zove teorija evolucije, koja iz razvoja ljudske vrste odbacuje boga kao neophodnog (ona se ne bavi samim pochetkom, mada se nauchnici bave njime). Sve te prirodne nauke, i mnogi prirodni zakoni pak kose se sa onim shto govori stari zavet i biblija. Ateizam ne znachi nedostatak vere. Ateizam je aktivno neverovanje, plus aktivno verovanje u neku drugu teoriju o nastanku sveta, a koja nije religijska. Agnosticizam je pasivan - mi prosto ne znamo shta je bilo pre nultog chasa, ali vidimo shta je vidljivo i logichno. Vernici se chesto pozivaju na nedostatak duhovnosti kod ateista Voleo bih da mi neko od njih definishe tu rech. Shto se filmova tiche bih pored Religulousa preporuchio film Zeitgeist 1 i 2, i shto se tiche religije i josh kojechega ... ..ah ne mogu da verujem gde ja pricham o ovome UP THE MAIDENS!! Edited February 17, 2009 by pixelmolester
Ἄβαρις Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 Religijsko vidjenje sveta i postanka nije prevazidjeno, vec tek treba da bude shvaceno, kod onih koji do sada nisu. Ko nije, neka uci, cita i razmislja. Neka proveri ponovo, mozda je njegov deda imao pravo za neke stvari, i deda njegovog dede i tako unazad hiljadama godina. Sve prirodne nauke govore u prilog tome, samo citaj, uci i razmisljaj.
Guest pixelmolester Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 (edited) Religijsko vidjenje sveta i postanka nije prevazidjeno, vec tek treba da bude shvaceno, kod onih koji do sada nisu. Ko nije, neka uci, cita i razmislja. Neka proveri ponovo, mozda je njegov deda imao pravo za neke stvari, i deda njegovog dede i tako unazad hiljadama godina. Sve prirodne nauke govore u prilog tome, samo citaj, uci i razmisljaj. Na vashu zzalost, radim to opshirno temeljno i ozbiljno. Kreacionizam je jedina "nauka" koja govori u prilog religiji, i to je nauka zatucanih, i onih chije je saznanje na nivou saznanja do pre 200 godina, a arogancija vanvremenska . Da preciziram, alternativ evoluciji nema. A oko nje mozzete zamishljati shta god hochete, ako mislite da imate povoda (a lichno mislim. da nemate drugih do zzelje za verovanjem u deda mraza. Sve prirodne nauke govore u prilog tome, samo citaj, uci i razmisljaj. Gee, chek da pogadjam - polonjumski krugovi, helijum u atnosferi, nepostojechi sedimenti u morima, gigantski skeleti, meksichke figure ljudi i dinosaurusa, bong 747 koji se ne stvara spontano kada duva tornado ... shta sve ono beshe i ostali science wannabe, koji govore o tome da kreacionisti dont have a clue kad govore o naukama i evouluciji. Kreacionizam je poshast uma fabrikovan i popularisan od strane religijskih fundamentalista... Kazzem fundamentalista, poshto normalni, iole obrazovani religiozni ljudi nemaju problem sa evolucijom. Edited February 17, 2009 by pixelmolester
Jabba the Hutt Posted February 17, 2009 Author Report Posted February 17, 2009 Neka proveri ponovo, mozda je njegov deda imao pravo za neke stvari, i deda njegovog dede i tako unazad hiljadama godina. Da a mozda nisu pravo u vezi icega, vec samo slepo pratili institucije koje i postoje samo da bi ih kontrolisali, sta kazes na to?
oʞɾoƃ Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 Gojko, kako mislis da zabranis nekom da bude glup? Hitler je imao u planu da donese zakon kojim bi se u Nemačkoj zabranila glupost. Naravno, nije stigao zbog ratnih planova i zbivanja, ali mislim da je ideja u načelu vrlo interesantna.
Grobodan Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 Lepo je što je zakon primenio na sebi i nestao sa lica zemlje.
Ἄβαρις Posted February 17, 2009 Report Posted February 17, 2009 (edited) Na vashu zzalost, radim to opshirno temeljno i ozbiljno. Kreacionizam je jedina "nauka" koja govori u prilog religiji, i to je nauka zatucanih, i onih chije je saznanje na nivou saznanja do pre 200 godina, a arogancija vanvremenska . Da preciziram, alternativ evoluciji nema. A oko nje mozzete zamishljati shta god hochete, ako mislite da imate povoda (a lichno mislim. da nemate drugih do zzelje za verovanjem u deda mraza. Gee, chek da pogadjam - polonjumski krugovi, helijum u atnosferi, nepostojechi sedimenti u morima, gigantski skeleti, meksichke figure ljudi i dinosaurusa, bong 747 koji se ne stvara spontano kada duva tornado ... shta sve ono beshe i ostali science wannabe, koji govore o tome da kreacionisti dont have a clue kad govore o naukama i evouluciji. Kreacionizam je poshast uma fabrikovan i popularisan od strane religijskih fundamentalista... Kazzem fundamentalista, poshto normalni, iole obrazovani religiozni ljudi nemaju problem sa evolucijom. Zaista? Vase reci ipak odaju blag osecaj nervoze, egoizma i mrznje, a to je znak slabosti, pre svega. Vidite, ja nemam problem sa ateistima, sve dok ne predju odredjenu granicu tolerancije, i kada, zaneseni cudesnom mislju da isprave veliku nepravdu nanesenu ovom covecanstvu, krenu da prosvetljuju nizu vrstu (''one sa ispranim mozgovima'') recnikom savremene, sveznajuce nauke. Nemam, takodje, nista protiv i teorije evolucije. Prijatelju, ljude ne mozes ubediti cisto logicnim i naucnim dokazima. Da je tako, svete knjige raznih religija ne bi nikada vrsile tako velik uticaj, buduci da je ono sto prenose u misaonoj formi malo u poredjenju sa delima velikih naucnika i filozofa. Magija reci je vazna. Sta je zapravo Kreacionizam? Prvobitni mit? Ili jedini mit? Mislim da je ovo drugo. Da li si proucavao prvobitni mit mnogih naroda sirom sveta, i pronasao matricu, osnovnu formu, koja ih iznenadjujuce povezuje? Problem savremenih mitografa je sto vulgarizuju mitove, te bezvremenske nosioce Istine, dajuci im etiketu bajki za laku noc (..''za verovanjem u deda mraza.''). Pa dovoljno je da krenemo od Pitagore i njegove skole, posebno od ezotericnog, unutrasnjeg reda, pa da uvidimo tu vezu nauke i duhovnosti, misticizma. I najvisa filozofija je neodvojiva od nauke, takodje. Vi ateisti imate taj teret za dokazivanjem bilo cega, jer ste vi ti koji sumnjate. Vernici nemaju sta da dokazuju bilo kome, oni veruju i to im je dovoljno. Da a mozda nisu pravo u vezi icega, vec samo slepo pratili institucije koje i postoje samo da bi ih kontrolisali, sta kazes na to? Zapravo je moderan covek duhovno oslepljen, zahvaljujuci institucijama koje postoje da bi ga kontrolisale. Ma koliko moderni covek sebe smatrao nereligioznim, njegovo najdublje bice u svojim onirickim iskustvima i dalje hrani simbolima i tako mu obezbedjuju psihicku ravnotezu (ne treba da nastavim ovu misao, mada ako je nekome potrebno..?). Kada sam rekao ''deda i deda njegovog dede'', zapravo sam mislio na kompletno filozofsko-naucno-misticno iskustvo stvarano hiljadama godina od strane raznih civilizacija. Edited February 17, 2009 by Ἄβαρις
Recommended Posts