Feral Ghoul Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Vidis kako si tuzhan kada si hriscanin. A procitaj text ispod upucen Tesi , nisam nimalo u pravu ? P.s. Nadji mi dokaze da su postojali ljudi koji su verovali u jednog boga , tj , vishe me interesuje ,kako si ti dosao do tog znanja ?
Talvi Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 P.s. Nadji mi dokaze da su postojali ljudi koji su verovali u jednog boga , tj , vishe me interesuje ,kako si ti dosao do tog znanja ? http://en.wikipedia.org/wiki/Akhenaten http://en.wikipedia.org/wiki/Zoroaster I, naravno: http://en.wikipedia.org/wiki/Plato To je, makar, opste poznato. A ima toga jos.
Guest HEFEST Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Ako cu vec da zacepim usta svim hriscanima, muslimanima i jevrejima onda cu im samo reci da je njihova religija kompletno ukradena iz persijanske religije Zaratustrijanstva. Njihov bog se zvao Ahura Mazda i njihova "Biblija" je bila jedno 10 puta veca od ove hriscanske, a jos veca od Kurana. One koji su religiju ukrali "citaj Isus Hrist i njegovi apostoli" mrzelo je da toliku knjizurinu prepisuju pa su ukrali samo delic. Ne samo da su sarlatani nego su jos i lenji!!!
Guest HEFEST Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Занемео сам и одлазим са теме. Samo napred sine!!! Pravac na vasu omiljenu Wikipediju!!!!
Feral Ghoul Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 (edited) Ako cu vec da zacepim usta svim hriscanima, muslimanima i jevrejima onda cu im samo reci da je njihova religija kompletno ukradena iz persijanske religije Zaratustrijanstva. Njihov bog se zvao Ahura Mazda i njihova "Biblija" je bila jedno 10 puta veca od ove hriscanske, a jos veca od Kurana. One koji su religiju ukrali "citaj Isus Hrist i njegovi apostoli" mrzelo je da toliku knjizurinu prepisuju pa su ukrali samo delic. Ne samo da su sarlatani nego su jos i lenji!!! Slazem se sa tobom. Nikakav Jerusalim me ne moze ubediti da bog postoji. Zasto je pisan novi i stari zavet , to bi voleo neko da mi objasni. Ma sve je pokradeno iz starih religija i paganskih kultura. P.S. Na wikipediju moze da pishe ko god oce sta god oce. Edited July 8, 2009 by Feral Ghoul
Talvi Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 (edited) P.S. Na wikipediju moze da pishe ko god oce sta god oce. Jebote, sto ti ne volis wikipediu. :) Ma, nju sam ostavio jer mi je najlakse, ali sve su to cinjenice - da je Akhenaten u starom Egiptu uveo monoteizam (te je, stoga, ubrzo i svrgnut ), da se Zaratustrina religija takodje bazira na monoteizmu, i da je Platon medju prvim filozofima uveo koncept jednog boga. Nema to veze sa wikipediom, makar je Platonovo ucenje nesto sto je sramota ne znati. Edited July 8, 2009 by Talvi
Guest HEFEST Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Citam od svoje trece godine knjige i do sada sam ih procitao mnogo hiljada. Sve sto pricam pricam argumentovano i u skladu sa zdravim razumom. Vecina ljudi ovde donose zakljucke tako sto procitaju knjigu o hriscanstvu i onda pametuju da je to jedina i prava religija(ljudi drugih veroispovesti citaju knjige o njihovim religijama), a ne kao sto bi trebalo prvo procitati sve, pa onda detaljno prouciti istoriju i onda doneti zakljucak!!!
Теша Тешановић Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 @ Teso , zamisli da mi do 2000. godine nismo bili hriscani uopste , da nisu postojale religije , i sada se pojavi neki tamo koji ce da shiri tu novu hriscansku "filozofiju " Mislis da bi to proslo u danasnjem drustvu ? Ono je bilo pre 2000 godina , ljudima je bilo dosadno nisu imali tv , kompjuter , mobilne , morali su da smisljaju neke gluposti i filozofiraju, danas to ne bi bilo tako. ljudi su smislili religiju zato sto im je potrebna jer nemogu sami da odgovore na neka bitna zivotna pitanja.to da covecanstvo zivi 2000 godina bez religije nije moguce.i danas ljudi imaju svu tu tehnologiju pa opet uprkos tome religija nije iskorenjena jos uvek postoji i dosta je jaka.to je zato sto je vecini ljudi religija u sushitini potrebna
Feral Ghoul Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Verovati u sebe , biti optimista , verovati da mozes nesto da uradis , takvo verovanje , ne verovanje u nekoga , nechega ili neke vece sile.
Guest Bata Životinja Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Citam od svoje trece godine knjige i do sada sam ih procitao mnogo hiljada. ti si sve zajedno star nešto preko 8 hiljada dana, a pročitao si mnogo hiljada knjiga? Pa ti si genije.
bezlichni Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Ala ste vi ostrasceni!!! Blebecete o obicnim izmisljotinama i glupostima u postovima epskih proporcija. Bolje da se udruzite i napravite neko delo epske fantastike. Hefest bog naucnik, shat d fak ap.
bezlichni Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 (edited) Nikakav Jerusalim me ne moze ubediti da bog postoji. Zasto je pisan novi i stari zavet , to bi voleo neko da mi objasni. Ma sve je pokradeno iz starih religija i paganskih kultura. Nope. To machevanje JEDAN BOG ili VISE BOGOVA. Glupost je. Jedan bog je uvek stvaraoc i uvek komanduje ostalim "bogovima" Prvo treba da shvatis sta bog ko pojam oznacava u kojoj kulturi. Ja pricham ljudima nesto sto konstatno nece da shvate. U paganskom svetu bogovi nisu bili BOGOVI u hriscanskom smislu te reci vec PRIRODNI PRINCIPI. P.S. Na wikipediju moze da pishe ko god oce sta god oce. Da, ali an vikipediji postoji solidan broj admina koji su placeni da ne stoji sve i svasta. @ Teso , zamisli da mi do 2000. godine nismo bili hriscani uopste , da nisu postojale religije , i sada se pojavi neki tamo koji ce da shiri tu novu hriscansku "filozofiju " Mislis da bi to proslo u danasnjem drustvu ? Ono je bilo pre 2000 godina , ljudima je bilo dosadno nisu imali tv , kompjuter , mobilne , morali su da smisljaju neke gluposti i filozofiraju, danas to ne bi bilo tako. 1. Plitko razmisljas. Danas se rasirio onaj... kako se zove.. ono govno u sta veruje tom kruz. 2. Kada pricas protiv jednog boga ti prichas iskljucivo protiv hriscanstva? T.j kada prichas protiv religija hvatas se za hriscanstvo. 3. Religije ne nose spas, religije nose mudrost, mudrost nosi spas. Budizam podjednako kao i hriscanstvo. 4. Uzmi prouci ih malo dublje pa ces da shvatis, da nije poenta u verovanju u jednog boga. Edited July 8, 2009 by Bezlični
Feral Ghoul Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Matori , jedno mogu da ti kazem zasigurno : ne bi ovoliko ratova bilo da nije religije , koliko religija sada deli svet da je svake godine sve gore i gore. Cao.
bezlichni Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Matori , jedno mogu da ti kazem zasigurno : ne bi ovoliko ratova bilo da nije religije , koliko religija sada deli svet da je svake godine sve gore i gore. Cao. A ja tebi mogu nesto da kazem josh sigurnije: A sta kazes na ovu varijantu, da bi bilo ratova jer su ljudi smradovi a ne religije? Posto ljudi bi se cepali bilo religija ili ne. Religije su najcesce paravan za ratove a ne motiv i razlog. Dakle, cao. Kad vec ocemo da se kurcimo.
Feral Ghoul Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 (edited) Sta kao sad si me zajebao ? Tesko momce , tesko. Pljujem vam na religije i sve I josh nesto : Pa da , ljudi su krivi za sve ratove , naravno , ali su dodali i religiju kao jedan od razloga za ratovanje. Vec ionako nismo dovoljno superiorna bica pa moramo da smisljamo bogove i da ratujemo , zbog cega ? Edited July 8, 2009 by Feral Ghoul
bezlichni Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Sta kao sad si me zajebao ? Tesko momce , tesko. Pljujem vam na religije i sve Sta sam te zajebo? Pa samo sam ti realno rekao, ratovi se ne biju zbog religija, nego zbog ljudi. msm, samo tupav covek moze da misli da su onoliki ratovi zapravo VODJENI zbog religija. Mojega. nikad nijedan rat nije vodjen zbog religije. Pare i teritorija. To je koren rata. I ljudsko zlo - a to nema veze sa religijama. Ti pljujes na mudrosti, i odbacas ja ih proucavam sve. Videcemo ko ce vise da se ovajdi.
Feral Ghoul Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 1. Rekao si mi : cao , pa zbog toga , kao zajebao si me 2. Znaci nije zbog religija , nego je zbog ljudi , ok . znaci ljudi su falichni , slazem se , zato smo izmislili bog da budemo jachi ? 3. Nisam ja rekao da je sve vodjeno zbog religije , neki jesu 4. Krstaski ratovi ? To se ratovalo zbog dzaka brashna ? Mislim , daj...... 5. Kada budem video dokaz da postoji bog , kada budem imao klinicku smrt , kada budem video svetlost , onda cu reci : aleluja , praise the lord i pocecu da idem u crkvu svaki dan.
bezlichni Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 (edited) 1. Rekao si mi : cao , pa zbog toga , kao zajebao si me I ti si meni prvi. To je poenta. 2. Znaci nije zbog religija , nego je zbog ljudi , ok . znaci ljudi su falichni , slazem se , zato smo izmislili bog da budemo jachi ? Ne, religije su se razvile na razlicitim delovima sveta (paganske prvo da kazem ) i dele dosta slichnih osobina. Naprimer maje i hriscanstvo dele slichne osobine, mitove itd. I ne pricham o poplavi. Recimo u majanskoj mitologiji je svet stvoren za isti broj DANA kao i u HRISCANSTVU. itd, ako istrazujes nailazish na dosta paralalela izmedju religija koje civilizacijski nisu imale dodira. Mene to vodi na jedno - religije imaju zajednici izvor. 3. Nisam ja rekao da je sve vodjeno zbog religije , neki jesu 4. Krstaski ratovi ? To se ratovalo zbog dzaka brashna ? Mislim , daj...... Ratovalo se zbog mnogo toga. Ljudi nisu isli u rat zbog religija tamo. Vec jer su hteli da uspostave moc nad ustanovom. Znash li da je vecina " krstasa" t.j boraca u tim ratovima zapravo zatvorenici kojima je obecano pomilovanje ako odu u rat? I reci ti mene ima li to veze sa religijom ili ti vise lici na politicku igru? trazeno je - Blago i mudrost Solomona. - Jerusalim kao strateski polozaj za religioznu isntituciju. Ali, to nema veze sa RELIGIJOM, jer religiju interesuje DUHOVNI svet NE MATERIJALNI. 5. Kada budem video dokaz da postoji bog , kada budem imao klinicku smrt , kada budem video svetlost , onda cu reci : aleluja , praise the lord i pocecu da idem u crkvu svaki dan. Ja nisam iamo klinicku smrt a imam dokaz za sebe. Sto bi isao u crkvu ako postoji bog? Kad razmisljas o Bogu izadji iz dogme religija, koje su postavile religiozne institucije. Edited July 8, 2009 by Bezlični
Feral Ghoul Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Jako me zanima dokaz , molim te , podeli sa nama.
bezlichni Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 (edited) Jako me zanima dokaz , molim te , podeli sa nama. Ja sam ga pisao pre par strana. No kao sto rekoh to je lichno iskustvo, gde sam moze da se kaze "doziveo" postojanje neke vise svesne sile i na neki nacin se povezao sa njom. Svoje osecanja koje sam imao u tom trenutku, poredio sam sa ljudima koji su doziveli klinicku smrt. I bili mrtvi kratko. U principu osecaj je jako slichan. Mogu vama da opisujem, ali nemamo pojmove tako da neko ko nije doziveo slichnu stvar, nece da shvati. Kao sto ne mozes da opises osecanje tokom sexa nekom ko nije imao sex. Inache ne kaze da je taj bog Yehova, Osiris, Odhin, Krishna, Shiva, Visnu... nema imena, nema definicije, samo da je svestan, i da postoji u svima nama u svemu oko nas. Da je van vremena i prostora. I da je ziv i "inteligentan" Edited July 8, 2009 by Bezlični
Feral Ghoul Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 She wants to know go(oooo)d , feel god , inside of her , deep inside of her!!!!! Refren : Isus Krist lichi na me , Isus Krist , daaaaaaaaa !!! ( Jesus Christ Looks like me ) Type O Negative
imaginos Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 @imaginos Pa tvojim prijateljima i rodbini je vec kasno , sto im vredi objasnjavati kada nece slusati. Neka veruju u tog vaseg Boga , on ce vam "pomoci" kao i uvek sto je "pomagao" i vama i nama. mozda bog ne postoji i nece nam pomoci, ali nemoj da bezis od cinjenice da si nepotrebno pljunuo da mnogo ljudi - samo zato sto ne dele tvoje misljenje i verovanje. to me neodoljivo podseca na neke zatucane vernike i odaje totalnu nemoc da argumentujes svoj stav, a ta nemoc potice od toga sto nisi UBEDJEN u to sto pricas. jer da je si ubedjen, ne bi toliko padao vatru i pljuvao one koji misle ili veruju drugacije. --- @imaginos Ko koga ovde vredja je ocigledno. Ti vredjas mene i moju inteligenciju i to ne bas umeshno. Ja sam to rekao generalno kao cinjenicu ili pravilo tako da ako se ti ili neko iz tvoje porodice uklapa u taj okvir stvarno mi je zao. "generalno i kao cinjenicu" si rekao da ljudi koji se zaludjuju bogom imaju psiholoske probleme? Moralne i druge vrednosti crpim iz svog zdravog razuma i nije mi potrebna biblija da me bilo cemu nauci. Onaj kome je to potrebno onda i treba da je cita. da li ti je tvoj "zdrav razum" nalozio da postavis psihijatrijisku dijagnozu milionima ljudi koje nisi ni upoznao - samo zbog toga sto veruju u nesto u sta ti ne verujes? jebi ga, nekad su postavljali dijagnoze ljudima koji su verovali da je zemlja okrugla. da li ti je "zdrav razum" nalozio da uvredis i ponizavas gomilu ljudi koji ti nikad nista nazao nisu ucinili? da li su to te "moralne vrednosti" kojima se ponosis? izgleda da si ti jedan od ljudi kojima je religija neophodna, jer bez religije postajes zloban covek koji siri mrznju. postani bozji covek i poseti "crnu reku" preko dana, a nocu na casove kod cika pahomija. ;-) ne bih bas rekao da je to sto radis "zdrav razum". u svom fanatizmu odbrane uverenja si ohol i zaslepljen kao i bilo kakav verski fanatik. Ja sam u odnosu na tebe intelektualno superioran i nemam ni najmanju potrebu da ti to dokazujem jer je to odlika malih ljudi. hehe, kislelo je grozdje, a? nego, cekaj! ovo me podseca na pricu zatucanih vernika i religioznih fanatika koja kaze ovako: "bog postoji, ali nema nameru da se pokaze i da se dokazuje vama koji niste toga vredni". tako i ti dokazujes svoju intelektualnu superiornost. lepo je neko rekao da "kod drugih mrzimo ono sto prepoznajemo u sebi" - a ovo tvoja je pravi dokaz toga. uskocio si sam sebi u usta. --- @ ostali: - nema svrhe vise raspravljati da li je ateisam ideologija ili nije. u ovom postu sam van svake sumnje dokazao da nije: http://www.yumetal.net/forum/index.php?s=&...t&p=1996628 --- Kubizam koji si pomenuo i josh neke, jesu ideologije. Ideologije u umetnosti :) pod hitno treba da poradis na svom opstem obrazovanju. kubizam je stil, pokret u umetnosti a ne ideologija - jer su ocevi kubizma pored toga stvarali i dela drugih stilova (recimo pikaso je autor nekih slika koje spadaju u cist realizam). tvoja zelja da po svaku cenu ispadnes u pravu i da dokazes ono sto je ocigledno besmislica - te vodi sve dublje u besmisao iz koga vise ne mozes da se izvuces. procitaj opet svoje poruke... hah koji glup primer. Pa jel postoji IDEOLOGIJA WHITIZMA kojoj pripadaju SVI BELCI. hehe.. primer koji sam ja tebi naveo uospte nije glup - nego je sasvim dovoljan da razori tvoju tezu i da dokaze da je pogresna i besmislena. tebe to boli (sto je dokazano da nisi u pravu) i sad se koprcas kao ribica u mrezi. ;-) kao sto rekoh,sve dublje tones u besmisao, sto se vidi u tome sto uvlacis whitizam u prcu.. stalno ubacujes neke nove "izuzetke", stalno menjas temu i bavis se nekim besmislenim pricama od kojih je najsmesnija teza da je ideologija sve ono sto ima sufiks "izam". --- Циљ атеизма је негирати бога. Докажи супротно. ovde neki ljudi imaju teske probleme sa logikom. :) - tako ja mogu kazem: moja macka je bozanstvo, klanjajte joj se, a ja sam jedini koji ima kontakt sa njom i morate da me slusate. dokazite suprotno! dokazite da moja macka nije bog! to je ta logika apsurda, ali to je jedino sto preostaje kad presusi (plitka) bara argumenata koji ne mogu da podrze besmislenu tezu da je ateizam ideologija.
Теша Тешановић Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 imaginos ti delujes kao ok lik ali jebao te liberalizam
Bata Trokrilni Posted July 8, 2009 Report Posted July 8, 2009 Preteruješ sa provociranjem bana po celom forumu. Isprovociraćeš da te kazne tako što te neće banovati. Osudiće te da večno izigravaš budalu na forumu.
Recommended Posts