Jump to content

Teretana & sve što uz to ide

Tatyannahhh

Masa ili definicija?  

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Hvat zavisi od toga šta ciljaš.

Ako su dlanovi okrenuti ka unutra, najviše rade bicepsi i nadlaktica (pri tome, širina hvata bi trebala da bude kao ramena ili malo više).

Hvat sa šakom okrenutom spolja, tj. od sebe, stavlja akcenat na mišiće leđa, pri čemu je potreban širi hvat. Tada se koncentrišeš na to da se digneš mišićima leđa, uz smanjenu upotrebu mišića ruku, da se tako izrazim.

da, da kapiram.

meni su ti zgibovi skroz kul vezba posto imam kuci sipku a teretane kao mesta se gnusam zbog one dizelaske atmosfere koja tamo vlada pa prakticno od svega radim uglavnom zgibove.

prvi metod po obojici (onaj laksi) sam negde 9-10 komada anytime, a ovaj tezi uz silne napore 6-7. jel to pateticno?

Edited by marcoman

Nimalo. Broj ponavljanja je, kada su zgibovi u pitanju, veoma individualna stvar i često su potrebne godine da bi se savladalo više od deset komada. Napredak i povećanje broja ponavljanja umeju da budu izuzetno spori.

Edited by Lou

Kao sto rece covek gore, kilogrami.

Ja u teretani nikad nisam video ljude sa stomakom( a ima ih brdo,uvek kazem jebo biceps i ledja ako nosis bojler sa sobom,no to je druga prica mrzi ih da rade trbusnjake) da rade zgibove.

Stvarno je bitno da se ne zapostave, a ko ne moze nije bitno jedan,dva izgurace polako.

Na kraju krajeva, ako u teretani imate onu klasicnu sajlu za ledja,mozete malo uze da uhvatite i spuste kao kod zgiba pa da to bude uvertira za prave zgibove.

Edited by Schneider

Ovo. Propadanja i zgibovi su keva, rade ceo gornji deo (ruke, sise, ledja) i budze izgled & snagu nenormalno.

Bitno je da se rade redovno, trenutno radim 3 dana pa pravim pauzu 1 dan. Po planu je 10 serija od po 32 propadanja i 16 zgibova, ali ako do jaja ode se na Adu pa se i tamo vezba :D Vezbam oko 10 meseci konstantno, poceo sam sa 8 propadanja i 4 zgiba po seriji a evo me sada na 32/16 po seriji (maksimum mogu 64/32), mogu da uradim 12 ruskih zgibova (apsolutni/terasa/stagod, radih piramidu do 6 i nazad (sa duplom 6) pre neki dan) i svi me pitaju "al si se nabio, u koju teretanu ides?" :haha:

Kombinujem uske i siroke zgibove, propadanja jedino ako sam na adi, al' zeznuto je na pocetku raditi uske (zbog podlaktice) i siroke (ramena i treba vise snage), najbolje one obicne pa kolko radis po seriji radis, povecavas na svakih nedelju dana (il manje) za po 1 u seriji i napredovaces. Inace imam ~70 kg ugojio sam se oko 7-8 kg od kako sam krenuo da treniram...

imas vagu u teretani meri do 160kg.

planiram ovde da nabacim masu dok jos uvek mogu da se

PRECIZNO IZMERIM.

od onih takmicara jedan od 10 je mozda srednje Visine ili Visok,

TO JE TAKMICENJE KEPECA !!!!!(po visini)

IMAS FILM GOspodar Prstenova

ovo su GOSPODARI MEDALJA

• Upvote 3
  • Downvote 1

a evo me sada na 32/16 po seriji (maksimum mogu 64/32), mogu da uradim 12 ruskih zgibova (...

video or it didn't happen. ja bash zato ne kenjam po netu kolko kojih vezhbi mogu da uradim (iako nije posebno mnogo) - zato shto me mrzi da se snimam. a poshto si se vecj, sho bi reko sheshelj "izasrao", sad daj snimak x)

inache, shto se tiche qrchenja "vid kolko sam snazhan" (u ovom sluchaju, kad se broje ponavljanja- izdrzhljiv), Ross Enamait je neprevazidjen. ovo je njegov "warrior test" kojim mozhete da se proverite dal ste stigli do nivoa na kom je on bio kad je pocheo da pishe svoju knjigu; ponavljanja za svaku vezhbu treba da se odrade u jednoj seriji, i mali odmor (max minut) izmedju vezhbi- a treba odraditi:

500 chuchnjeva

100 sklekova

20 zgibova

po 15 jednonozhnih chuchnjeva

50 sklekova na prstima

15 sklekova u stoju na rukama

"plank" od 5 minuta

video or it didn't happen. ja bash zato ne kenjam po netu kolko kojih vezhbi mogu da uradim (iako nije posebno mnogo) - zato shto me mrzi da se snimam. a poshto si se vecj, sho bi reko sheshelj "izasrao", sad daj snimak x)

Eto 12 ruskih (ne znam sta bi sa trecim :haha:), doduse davno to bese sada ih radim dosta pravilnije x)

Ako nadjem nekog da me usnimi kacim (maksimum, de serije da snimam x))

• Upvote 3
  • Downvote 3

Eto 12 ruskih (ne znam sta bi sa trecim :haha:), doduse davno to bese sada ih radim dosta pravilnije x)

Ako nadjem nekog da me usnimi kacim (maksimum, de serije da snimam x))

Upravo si dokazao da imas najveca muda na temi :haha:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...