Jump to content

Teretana & sve što uz to ide

Tatyannahhh

Masa ili definicija?  

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

I ja najcesce sedeci , rame je vise izolovano , ali idem sad sa nekim drugom po njegovom nekom programu , on pici sve stojeci , radio sam pre to , ali jebiga zajebano je , veliko opterecenje na donji deo kicme, tj ledja . Ne verujem da cu vise raditi stojeci , em sto nemam kais za to ...

I ja najcesce sedeci , rame je vise izolovano , ali idem sad sa nekim drugom po njegovom nekom programu , on pici sve stojeci , radio sam pre to , ali jebiga zajebano je , veliko opterecenje na donji deo kicme, tj ledja . Ne verujem da cu vise raditi stojeci , em sto nemam kais za to ...

stojeci kad se rade vezbe tog tipa ako nemas kajis kukas naredna 3 dana kao da si na gradjevini radio,sve sto moze da se radi sedeci najbolje je tako da se radi,stojeci sto manja kilaza sa kojom mozes dobiti masu(naravno ako to radis) zbog pravilnog izbacaja i da se maximalno ustedi jebanje kicme.

Uz pravilnu ishranu i redovne treninge moze da se postigne bilo koja forma/snaga... Pa svi ti na "mr olympia" i "strongman" takmicenjima pre svakog takmicenja idu na doping testove... Samo je suplementacija dozvoljena, hemija ne!

Za strongmene ne znam ali u profesionalnom bodybuildingu se koristi sve i svašta, a najviše tostesteron, anabolički steroidi i hormon rasta. Googlaj malo pa ćeš vidit'. Nemoj se zavaravati da likovi izgledaju tako koristeći samo protein - kreatin...

Ramena radim kao military press stojeći i onda posle sa bučicama sedeći. I jedno i drugo je dobro...

Uz pravilnu ishranu i redovne treninge moze da se postigne bilo koja forma/snaga... Pa svi ti na "mr olympia" i "strongman" takmicenjima pre svakog takmicenja idu na doping testove... Samo je suplementacija dozvoljena, hemija ne!

sve sa njihovim doping testovima, njima je pravilima dozvoljena masa hemije. zato postoji i ono insistiranje na "natural" bodibildingu, gde chak imaju i odvojena takmichenja, i svi bilderi koji rade taj "natural" bodibilding su po pravilu sitniji od ostalih.

naravno, mogucje je sve, ima par ljudi koji su na prirodnom bodibildingu prishli masi hemichara, npr Bill Pearl, koji je bio protiv bilo kakve hemije sem ako nije za lechenje bolesti, i josh je chovek vegetarijanski bodibilder, ali on je radio na sebi mnogo vishe od one jedne decenije koju pomenuh.

evo ga iz mladjih dana:

BillPearl1.jpg

pearl2.jpg

i malo stariji:

billpearl4.jpg

power-building-mass4.jpg

Edited by рогозуб
  • Upvote 1
  • Downvote 2

Za strongmene ne znam ali u profesionalnom bodybuildingu se koristi sve i svašta, a najviše tostesteron, anabolički steroidi i hormon rasta. Googlaj malo pa ćeš vidit'. Nemoj se zavaravati da likovi izgledaju tako koristeći samo protein - kreatin...

Ramena radim kao military press stojeći i onda posle sa bučicama sedeći. I jedno i drugo je dobro...

U vreme arnolda su steroidi bili dozvoljeni, pa su ih svi i koristili, ali sada, u vreme roni kolmena je sve to zabranjeno i ne uzima se nista sto se moze otkriti doping testom. A sve sto se ne moze otkriti od te hemije je sranje, i ne donosi nista posebno sto ne bi moglo da se dobije prirodnim putem uz malo vise truda, sem mozda insulina, koji je jako opasan, i ne verujem da je to cepao iko sem ronija licno...

Edited by vegeta
  • Downvote 1

U vreme arnolda su steroidi bili dozvoljeni, pa su ih svi i koristili, ali sada, u vreme roni kolmena je sve to zabranjeno i ne uzima se nista sto se moze otkriti doping testom. A sve sto se ne moze otkriti od te hemije je sranje, i ne donosi nista posebno sto ne bi moglo da se dobije prirodnim putem uz malo vise truda, sem mozda insulina, koji je jako opasan, i ne verujem da je to cepao iko sem ronija licno...

Daj bre ne veruješ valjda stvarno u to? Daj mi neki link, nešto. Ja kad sam googlao našao sam gomilu likova koji se samo sprdaju na to pitanje...

Zašto onda postoji Natural Bodybuilding Asocijacija u USA?

#Performance_enhancing_substances

Natural_bodybuilding

http://www.bodybuilding.com/fun/topicoftheweek18.htm

http://www.davedraper.com/fusionbb/showtopic.php?tid/414/

Takođe sumnjam i da stronglifteri ne koriste neku hemiju. Iz tog razloga i jedni i drugi neće biti na olimpijskim igrama nikad.

Kao i likovi iz MMA i svih ostalih američkih "sportova"...

• Upvote 1
  • Downvote 1

Ako ti je to serija, onda svaka cast!

Nije , nisam bash toliko jak :D .

To mi je maksimala , jedno da izbacim .

Inace trenutno sto se benca tice :

1. serija : 8 x 65 kg

2. serija : 8 x 75 kg

3. serija : maksimalno , tj 1x 95 kg

4. serija : 80 kg koliko mogu , recimo 5 puta

5. serija : ponekad radim , 8 x 70 kg

Pa dobro, i to su pristojne kilaze. Redovan trening i has, i za par meseci ce ti to biti serija :) Ja se trudim da mi svaka serija ima 10 ponavljanja. Najveci uspeh do sad mi je 80kg 10 puta :D

Dead Man Walking@ smaras

Edited by vegeta

Како је смешно ово кад је неко неоабавештен, па кад му се изнесу чињеницетм, постане безобразан.

Edited by Underkuruz
  • Upvote 1
  • Downvote 1

:haha:

Inace trenutno sto se benca tice :

1. serija : 8 x 65 kg

2. serija : 8 x 75 kg

3. serija : maksimalno , tj 1x 95 kg

4. serija : 80 kg koliko mogu , recimo 5 puta

5. serija : ponekad radim , 8 x 70 kg

Vrlo dobro, naročito za tvoju težinu. Ja ću biti srećan kada budem mogao svoju težinu recimo 8 puta da izbacim. A teži sam od tebe jedno 5 kila.

Inače sam jedno vreme radio zagrevanja 30 x 50 kg. Manje težine mi nisu problem...

Како је смешно ово кад је неко неоабавештен, па кад му се изнесу чињеницетм, постане безобразан.

To je velicina ovoga foruma. :haha:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...