Jump to content

Masa ili definicija?  

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted (edited)

Mislim da mnogo mrsite muda oko necega sto na vasu gradju ima zanemariv uticaj. Lozimo se ovde ko da smo svi u takmicarkoj formi pa ce 5g soli/masti/secera dnevno vise/manje da nam napravi ne znam kakvu razliku.

Naravno mozete da okacite fotke i dokazete suprotno :haha:

A inace to oko davanja maksimuma i sl, zavisi zbog cega uopste vezbate. Naravno da nece isto da vezba neko ko to radi zbog izgleda i neko ko hoce da se takmici kao strongman :ph34r: Pretpostavicu da 99.9% vas ovde (sto je i normalno) hoce da izgleda bolje a onda bas i nije previse bitno cime si umorio misic, sve dok mozak konta da su nastupila teska vremena i da mora da izgradi vise misica.

Koga jebeno briga dal neko dize iz benca 100 ili 200kg, ako ovaj sto dize 200 izgleda ko svinja wannabe bodibilder.

Edited by MissionVao
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Posted
Zadnji put sam radio benc sa 100 kila 2 serije po 6 ponavljanja, mada radim pirmidalno.

Та нека порука, не цитирам специфичан дио, него да не испадне да одговарам присутним дамама.

Пази, ја нисам сезонац, тренирам 11 година без суплемената и без повреде, "не опадају ми перформансе након двије седмице без тренинга" и тежина ми зависи само од моје жеље да се обуздам према чоколади. Уколико желим да сагорим нешто масти, избацујем слатко и убрзавам тренинг (смањујем паузе).

Прошла седмица, тренинг за груди (једне седмице радим груди са шипком, друге са бучицама):

1. Равни бенч

три серије са 50 кг х 12 понављања

три серије са 80 кг х 10 понављања

три серије са 120 кг 8-8-10 понављања

три серије са 80 кг 12-12-10 понављања

2. Широко развлачење са ротацијом, коса клупа

пет серија 2 х 20 кг, 10-12 понављања

3. Пуловер

пет серија са бучицом од 30 кг, 12-15 понављања

А то је све са резервом.

Бенч кад радим, леђа су ми на клупи - не гурам куковима, радим без појаса.

И још нешто у вези тренирања, чисто да не дјелује да радим 11 година исто: већ 4-5 година не радим руке редовно. Не треба ми нарочито. С времена на вријеме убацим, нпр. одвојим суботу само за један дио руке, бицепс или трицепс. За трицепс радим потисак с чела, 8-10 серија, потисак на лат машини ако ми је досадно. Са друге стране, за бицепс има милион занимљивих вјежби али ништа љепше него супер серије с бучицама.

Исто тако, ноге по потреби, кад осјетим да сам лијен. Уколико увежем два мјесеца, хлаче ми постају тијесне, а то је најчешће кад не бициклам и не планинарим.

Posted

Mislim da mnogo mrsite muda oko necega sto na vasu gradju ima zanemariv uticaj. Lozimo se ovde ko da smo svi u takmicarkoj formi pa ce 5g soli/masti/secera dnevno vise/manje da nam napravi ne znam kakvu razliku.

Naravno mozete da okacite fotke i dokazete suprotno :haha:

+

• Upvote 1
  • Downvote 2
Posted

Kurcem ste katran mesali, sat vremena citam postove :)

@ Osiris,

Verovatno si zbunjen posle svih postova, ako si pocetnik najbolji savet ti je dao rogozub , baziraj se na sklekovima, zgibovima, propadanjima, cucnjevima .Za teretanu imas hiljadu programa i svaki je dobar, a ti ces vremenom naci koji je tebi najbolji, samo budi strpljiv izgradnja misica je dug proces, daj odredjenom programu par meseci sansu i videces kako ti ide, Sve sto treba da znas o osnovama, tehnici izvodjenja vezbi i jos puno toga imas ovde, najbolji bb sajt : http://scoobysworkshop.com/

I radi noge od pocetka, nemoj biti klosar kao ja u pocetku.

Zivnula teme, sto se tice tih programa svako je u pravu, nema to ama bas nikakve veze da li se radi ledja/biceps ili ledja triceps, vazno je jebeno trenirati, pogledaje i profesionalne bildere svaki od njih radi drugaciji program cak i drugaciju tehniku a svi imaju isti rezultat-savrseno telo. BB nije egzaktna nauka, mora se eksperimentisati, nema savrsene formule.Ja trenutno ovako radim:

Utorak-ledja,trapezi

Cetvrtak-noge

Petak-Grudi/biceps

Nedelja-Ramena/triceps

Svaki dan kardio, jer su mi vijaca, trcanje i bicikla prioritet, trbusnjaci u danima kad ne radim tegovima.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

pitao te lepo chovek da li mislish na maksimum u broju podizanja (po isplaniranom programu) ili u maksimumu do otkazivanja mishicja. ako je prvo, to je nebuloza. ako je drugo, tako se i vezhba i tu nema nishta loshe da se "dotuche" triceps izolacionom vezhbom posle vezhbanja sisa koje su nachele triceps.

Posted

Не знам да ли је ова тема оваква зато што сте Срби или зато што сте металци.

Ја сам суђе опрао, а само ћу да цитирам највећу глупост која настаде у међувремену па се одјављујем на наредних годину дана:

nema to ama bas nikakve veze da li se radi ledja/biceps ili ledja triceps, vazno je jebeno trenirati, pogledaje i profesionalne bildere svaki od njih radi drugaciji program cak i drugaciju tehniku a svi imaju isti rezultat-savrseno telo.

И онда је мрмот (за страно тржиште свизац) завио чоколаду.

Бјежим према брдима, бјежим да спасим свој живот.

snaggle.jpg

• Downvote 7
Posted

Legion,kolko dižeš???izgledaš stameno!

ne dam ti ispod 120.

160 batice

Bravo čoveče,kolko kila imaš,jel piješ neke suplemente i sl?

pivopije.gif

83 kg.Pijem animal pek...Doduse dzudo mi tu mnogo pomaze

Malo sam listao temu :haha:

Posted

најјачи лик од како је форума

најтужније је било кад је поскидао слике неког дечка из Вршца и представљао се као он

• Upvote 1
Posted

Drugari, dajte neke savete za pocetnika koji je tek krenuo u teretanu i hteo bi da ojaca i oblikuje misice. Da li je ok za pocetak, , svaki savet je dobrodosao...

Moze i neki dobar link sa demonstracijama vezbi...

Idi nadji instruktora koji ce da ti osmisli i napise program za tebe, kad vidi na sta licis, sta mozes i sta ti je cilj.

EVO ti Koristan Savet:

JA Sam poceo sa POPOM da vezbam i da idem u teretanu.Bio je instruktor i isao na BOGOSLOVIJU u isto Vreme.

Donosio mi je Snimke takmicenja Mr. Olympia-jebote sto su ovi nabildovani Jeee...

Snimao sam mu kasete sa Crkvenim pojenjem,Liturgijama,Pavle Aksentijevic i sl.

Uz takvu muziku je najbolje Vezbati.

(Lika sam znao pre toga od 14godine-isto smo godiste)

ja sam ga nazvao POP Bilder!

Nije bio neki Čiča Velemajstor (%^&*&^%$$)

• Upvote 5
  • Downvote 2
Posted

Bas mi je danas dobro palo trcanje , juce nisam radio kardio jer sam imao jaku upalu od treninga nogu , danas sam trcao 12km, za sat vremena po Kelebijskoj sumi , po pesku , reljef je meden , gore dole , jest da se svercuju neki tamo mudzahedini-talibani-vehabije za Madjarsku , ali ne plasim se ja tih Kuruzovih idola Badr Harija , Bin Ladena i ostalih .

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Grunuo sam C4... Nikada u zivotu nisam toliko trenirao. Nisam se umorio ni posle 2 sata, trcanje, sklekovi, propadanja, picke materine. Evo sada sam presao na tockic, ako crknem kupite mi venac :o

Guest HEFEST
Posted

Izveštavaj nas i o napretku. Nikada nisam nista koristio sem jedno mesec dana sto sam pio neke smešne proteine dok sam radio sklekove tako da i nije bilo nekog značajnije vidljivog efekta.

Posted

Meni je ovo prvi put da uzmem bilo sta. Kao sok od maline je, dodacu do jaja sok od maline :D

Doneo mi ortak koji je radio na brodu pakovanje iz Amerike, tamo mislim da to nije skupo, ovde iskreno nemam pojma gde, sta i kako. Sto se napretka tice, mogu reci da me danas bole Ahilove tetive od trcanja, jer ipak sam ja stoka od 98kg :D

Trcao sam ja poslednjih mesec dana po pola sata skoro svaki dan, ali to mi je bio neki limit jer sam tezak, pa sam se tada umarao. S ovim nisam spustao tempo uopste jedno 45 min, a pre i posle trcanja sam lagano radio sve ostale vezbe. Da ga jebes, trenirao sam ja skoro svaki dan i sklekove i ostalo, ali ovo nekako ti ne da da odustanes kad dodjes do limita. Osetis kao da imas upalu, ali te nista ne boli, samo pumpas. Osim Ahilovih tetiva, nemam nijednu drugu upalu :D

Posted

Evo sta kaze za sastav - jedna merica (ja sam uzeo dve):

Calories 5

Total Carbohydrates 1g

Vitamin C 250mg

Calcium 28mg

Niacin (as niacinamide) 30mg

Folic Acid 250mcg

Vitamin B12 35mcg

BETA ALANINE 1500mg

CREATINE NITRATE 1000mg

ARGININE AKG 1000mg

EXPLOSEIVE ENERGY BLEND 741mg

(N-Acetyl-L-Tyrosine, Caffeine anhydrous,Mucuna pruriens-standardised for L-dopa, Bitter orange,niacinamide, folate, pyridoxal 5-phosphate, vitamin b12 as mmethylcobalamin

Nisam se preforsiravao, mogao sam ja da radim jos najmanje sat i po vremena da sam hteo do krajnje granice, sad da li ovo samo po sebi sjebava cuku to nemam pojma, kazu teretandzije iskusne da je laganica, mada ko zna. Inace ne radim nista od tegova i slicno, samo vezbe sa svojom tezinom i trcanje.

Posted

Skinuo sam 4 kg za jedno mesec dana, ostalo su uglavnom misici. Nemam 190cm, 186-7 tako nesto. Da ga jebes ne bih voleo da imam 110kg.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...