Jump to content

Teretana & sve što uz to ide

Tatyannahhh

Masa ili definicija?  

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Guest Bata Životinja

i deda ti je pio koka kolu? Rispekt :haha:

@Smorock

Zabrane ti pšenicu ali ne i raž ili kukuruz, pa kupuješ hleb od tih žitarica. Jedeš ovsene ili ječmene umesto pšenične pahuljice za doručak.

Kvasac je naravno najteže izbeći (jedino da sama praviš hleb), ali najmanje je važno tih dva grama kvasca, važno je da izbegneš po 5 vrsta mesa, povrća i voća, i to je već nešto.

Znači npr neko voli sarmu a ne može da jede ni rižu ni kupus, dakle ćao ćao enjoy sarma :haha:

Jebiga, onda ždereš spanać i teletinu ili tako nešto... Zabrane ti papriku, izbacuješ jela sa paprikom...

Moja sestričina je to poštovala i za dva meseca skinula 13kg, a nije ni vežbala. Ali bukvalno, nije ni šetala, a kamoli išla u teretanu.

Dakle, vežbanje, karnitin proizvod, donekle poštovanje ovog testa, to je zdrava kombinacija.

@Smorock

Zabrane ti pšenicu ali ne i raž ili kukuruz, pa kupuješ hleb od tih žitarica. Jedeš ovsene ili ječmene umesto pšenične pahuljice za doručak.

Zvuci jednostavnije nego sto jeste. Psenicno brasno je jebeno SVUDA. U sve ga trpaju, tako da ni jedan keks niti hleb ne mozes da jedesh, cak ni testenine (i one heljdine imaju to brasno).

Al dobro sad, da ne produbljujem problematiku, bavila sam se svojim testom mesec dana na kraju zakljucil ada treb ato imati u vidu i izbegavati stvari koje mozes.

Dakle, vežbanje, karnitin proizvod, donekle poštovanje ovog testa, to je zdrava kombinacija.

:da:

Guest Bata Životinja

Da ni ja ne tupim više, ja sam uradio test i nisam ga poštovao niti jedan dan :haha:

Ova moja sestričina je kupovala ražano brašno u prodavnici zdrave hrane i pravila beskvasni hleb, dakle jebala test do koske, ali čak i ako praviš kompromise je bolje nego ishrana pre testa.

Lemi, ne pali se :haha:

naši starci su pili bozu, pametni ljudi...

Nisam bio dovoljno jasan :haha: Fora je što sam nabacio desetak kila u dve godine, tako da sad sa 190 i 81 kg imam neku OK težinu za svoju građu. Fora je u tome što sam počeo da dobijam salo na trbuhu i bokovima, a npr. podlaktice su mi ostale relativno mršave u odnosu na ostatak tela. Počeo sam da vežbam u domaćoj radinosti svakodnevno, "vojnički", i sasvim sam zadovoljan rezultatima, ali salce se ne da :haha: Elem, ono što me zanima jeste šta treba od najsvakodnevnijih stvari izbegavati, a šta pojačati, znači koji su neki osnovni saveti. Ne zanima me hemija, ne zanima me nabijanje mase, ne zanima me da budem muscle hunk koji će da ide u kondomki bez rukava po Delta City-ju u januaru samo da mu ne propadnu sati u teretani, nego bukvalno najosnovniji saveti da se spreči dalji rast sala, a potpomogne rast mišića.

.. nije zdravo cesto jesti konzerviranu hranu, narocito onu u ulju. Prevelika doza zive i teskih metala, sjebe te na duze staze samo tako.

SADRZAJ KALCIJUMA (mg) U 100 g NAMIRNICA

RDA Calcium 1000 mg

Doses larger than 1500 mg may cause stomach problems for sensitive individuals

Susam seme 1474

Susen list persuna 955

lesnik 248

Suncokret seme 367

Uljana repica 454

zumance 145

Sojno brasno 200

Ovs.brasno 309

Graham hleb 230

soja 278

blitva 155

kopriva 490

Mladi crni luk 45

Luk srebrenac 140

ren 130

Kuvan brokuli 152

Smrznuto mesano povrce 130

maslina 84

Susena kajsija 166

Suva smokva 135

Badem przeni soljen 235

sardina 80

Sardine konzerva 493

Yogurt, nonfat, 150g; 200-250 mg Calcium

Milk, whole, 2%, 1% skim 1 cup 300

Cheese, hard 50 gm 360 (average)*

....

Sto znaci da ako se raznovrsno hranish i pijesh mleko/jogurt onda unosish sasvim dovoljno kalcijuma.

Korisna informacija-banča čaj sadrzi 3x vise kalcijuma od iste kolicine mleka

cuveni makrobioticki caj...

edit da, holitimed tabela, sad vidim.

Nisam bio dovoljno jasan :haha: Fora je što sam nabacio desetak kila u dve godine, tako da sad sa 190 i 81 kg imam neku OK težinu za svoju građu. Fora je u tome što sam počeo da dobijam salo na trbuhu i bokovima, a npr. podlaktice su mi ostale relativno mršave u odnosu na ostatak tela. Počeo sam da vežbam u domaćoj radinosti svakodnevno, "vojnički", i sasvim sam zadovoljan rezultatima, ali salce se ne da :haha: Elem, ono što me zanima jeste šta treba od najsvakodnevnijih stvari izbegavati, a šta pojačati, znači koji su neki osnovni saveti. Ne zanima me hemija, ne zanima me nabijanje mase, ne zanima me da budem muscle hunk koji će da ide u kondomki bez rukava po Delta City-ju u januaru samo da mu ne propadnu sati u teretani, nego bukvalno najosnovniji saveti da se spreči dalji rast sala, a potpomogne rast mišića.

Preslikana moja situacija , samo sto ja pored "vojnickih" vezbi , picim teretanu , kardio , poker , rulet i ostale sportove...

Ali salce ostaje , mozda se puknuti hemojom dva ,meseca pa posle odrzavati , imam toliko usporen metabolizam da dzabe treniram i pridrzavam se ishrane , koliko toliko .

• Downvote 2

On je pitao kako da se ugoji a ne kako da nabaci misicnu masu :))),to je vec druga tema :D

Znači, po tvome, on je pitao kako da nabaci salo? :razz:

Zanimljiva stvar ovaj test, nisam znao za to. Gledah cenovnik lokalne laboratorije, izgleda da ne rade. Nasao sam nesto na Slaviji, zvacu sutra da pitam za cenu. :pivopije:

Daj, javi ovde koje su cene. Znam za to odavno, ai nikada nisam pomislio da odradim to.

Savet za Gojka što se tiče podlaktica: one se obično razviju kroz vežbanje drugih mišića (zgibovi, sklekovi, tegovi i sl.), ali možeš da ih izolovano vežbaš.

http://www.exrx.net/AnimatedEx/WristFlexors/DBWristCurl.gif

http://www.exrx.net/AnimatedEx/WristExtensors/DBReverseWristCurl.gif

230620091960th.jpghandGripper.jpg

Edited by Lou
  • Downvote 1

Guest Bata Životinja

.. nije zdravo cesto jesti konzerviranu hranu, narocito onu u ulju. Prevelika doza zive i teskih metala, sjebe te na duze staze samo tako.

ne znam, mislim da su što se metala tiče gori ekspres lonci nego konzerva. To je ranije bilo, kada su pravili od aluminijuma, što izaziva Alchajmerovu, mislim da sad prave konzerve od legura.

A valjda ima i riba bez ulja, bar sam siguran da ima tuna bez ulja.

Najbolja je naravno sveža riba, svaka koja se jede sa kostima, jer kosti sadrže kalcijum.

A ima i kalcijum tablete, pa tačno znaš koja ti je doza.

No offense, al cak i da ima da se kupi takvo cudo, cisto sumnjam da bi mogla da radis propadanja, to mogu da rade samo devojke u bas bas extra formi. A, ako bas hoces da probas, priblizi dva stola ili stolice i probaj da uradis nekoliko propadanja ;) U sustini, bolje za te pare uplati teretanu i cepaj osnovne compound vezbe, tipa cucanj, deadlift, benc, veslanja...

Najbolje je poceti sa ovako necim:

http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/ ;)

tu su ti opisane osnovne vezbe, compound movements totalno rade posao i decacima i devojcicama...

Ja varim u svako doba godine.

Ja preferiram žičane instrumente. confused.gif

Meni se čini da je ovo solidna polu-zamena za podnostojeće vratilo, ili power tower, koje bih odavno uzeo, samo me muči prostor koji bi trebalo da mu namenim.

@G.man - hmm.gif Idem odmah da smotam. :razz:

...

Brate, no comment. A i ako mislis da moze da se radi samo tih par default macho vezbi na ovom cudu - gresis.

B@K@: Pa i jeste banalno ali da bi imalo tu cvrstinu nesto sumnjam da mozes da napravis sam (osim ako imas neku vezu sa pravim alatom). Idealno je imati ono sranje sto savija cevi ali kapiram da je lakse poruciti ovo iz USA :haha: Postoji gomila dipping station-a ali bas ovakav mi treba (zbog razloga nepoznatih mrgudu).

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...