MissionVao Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Inace poceo sam da praktikujem ujutru kardio na prazan stomak 40 minuta trcanja . A posle podne trening snage u teretani sa tegovima . Zimi tako mogu , posao mi omogucava . Citao sam da se mast najbolje topi kad kad se ujutru trci sa prazni stomakom , sva energija se crpi iz masti , tj sala . A da misici ne padnu tu je teretana , protein i od sutra glutamin Mozes dodatno pre kardio treninga da puknes 1000mg l-karnitina (al pazi da ne bude sinteticki vec npr. Twinlab-ov), ako ti se bacaju pare Jel radio neko rotaciju ugljenih hidrata? Bas do jaja smara, jos mi ni jedan dan nije prosao kako treba... Da bih u isto vreme ispunila i to i kalorijske potrebe moram puno da biram hranu. A bas je fina stvar, od svih tripova koje mozes da teras dugorocno (tj nisu nezdravi) ova jos ima i brz efekat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=sbjqiz3r6E4 Dobro definisan Adams , najjaci je !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Zgibovi mnogo opterecuju biceps i ako "vracas" biceps nekim drugim vezbama neces dobiti isti efekat,klasican zgib ti vodi tu glavnu ulogu i zato ti "skracuje" biceps. Kao što rekoh, istezanje je važno. Mada, čitao sam skoro da se mnogo ljudi tripuje da su skratili biceps vežbanjem, a zapravo je glavnu ulogu odigrala genetika. S' tim na umu, neki stručnjaci su rekli i da skraćivanje bicepsa nije toliko često koliko prirodno kraća dužina mišića. Link to comment Share on other sites More sharing options...
рогозуб Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Mada, čitao sam skoro da se mnogo ljudi tripuje da su skratili biceps vežbanjem, a zapravo je glavnu ulogu odigrala genetika ali opet, postoje dva nacina na koja mozes sam da skratis sebi biceps. prvi nacin je da kada dizes buchicu to radish tako da ti je shaka okrenuta ka gore, dok treba vishe vezhbati biceps buchicom tako shto cje shake biti okrenute ka unutra- jedna prema drugoj. tada ces skratiti mishicj tako shto ga necjesh vezhbati lepo po celoj dizhini, nego ga vezhbash skracjeno sa akcentom na sredishnjem delu. drugi nacin kako se biceps skrati je da se neshto sjebe za svagda. cheshcja varijanta je pucanje tetive, i to se bash chesto deshava kod bildera. kada se radi mrtvo dizanje, hvat je naizmenichan (jedna shaka ka sebi, jedna od sebe) i jeste- time je teg stabilniji i vecja tezhina mozhe da se digne, ali ta tezhina (vecja zbog hvata) se na onoj ruci koja je okrenuta od sebe prenosi preko tetive i desi se da pukne i onda to izgleda ovako ili se nekad (ali mnogo mnogo redje) desi da se pocepa sam mishicj shto onda izgleda jos gore mada su to bash retki sluchajevi kad se pocepa mishicj i to se deshva kad ljudi onako bash ne znaju da vezhbaju i hocje da dizhu neke velike tezhine bez pripreme, shto duzhe- gradjenja snage mishicja, i shto trenutne pripreme- zagrevanje mishicja. ima o tome u "strenght trough anatomy". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Dobro, ovo drugo je ređe, događa se kod bilmeza koji bi da se nagruvaju bez razmišljanja ili kod nezgoda sa većim težinama. Ovo prvo stoji, ionako se podlaktica tako više vežba, a i lakše je za zglob šake. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surovi Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Dobar je ovaj Kannedi u teretani. Nadjite likove sto lice na Slobu,Djindjica da rade u teretani. ------------------ POSLE VISEDECENISKOG Treniranja ako nista niste Uradili Bolje idite i kod Psihijatra da vidite sta nije uredu. Zamisli Vise ti ruke sa tela ko GRANE! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 NAjvecu ulogu kod skracivanja igra ne-istezanje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Juce odradio fin trening za grudi , mislim znam da sad nije poenta iznositi ovde svoj trening , ali u visku vremena ajd: Kosi benc : 1.serija : 50kg x 10 2.serija : 60kg x 8 3.serija : 70kg x 8 4.serija : 70kg x 8 5.serija : 60kg x 8 Kosi potisak sa bucicama: 1.serija : 25kg x 10 2.serija : 27kg x 8 3.serija : 27kg x 8 4.serija : 27kg x 8 Propadanja : 4 serije x 8 ponavljanja Razvlacenja na ravnoj klupi sa bucicama : 3 serije sa 12kg 10 ponavljanja Imam bash lepu upalu grudi , namerno sam forsirano taj gornji deo , tako radim jedno nedeljno , drugi put kombinujem ravni i kosi benc a umesto razvlacenja pulover . Uradih juce i biceps 3 vezbe , skot klupu uski hvat , stojeci siroki hvat i hamer sa bucicama . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kendall Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Ćao, da li neko može da mi preporuči neke vežbe za jačanje (*bildovanje*) listova na nogama koje stvarno deluju? Čuo sam da trčanje na prstima tj. samo na prednjem delu stopala može biti korisno u te svrhe ali nikad nisam probao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Bućice u rukama uz telo, pa se polako dižeš na prste i spuštaš. U serijama sa maksimalnim brojem ponavljanja. Ako ranije nisi radio na listovima, možeš prvi put i bez tegova. To je, naravno, za kućnu varijantu, u teretani postoje mašine samo za to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 uz stepenice lagano na prstima sa tegovima oko clanka ne znam da li to radi, ali moj komsija se kune u to a ima odlicne listove mada, koliko mi se cini, neko je na ovoj temi komentarisao vec te tegove za noge da ih treba izbegavati, tako da .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Može uz stepenice i bez tegova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tier_mfkr Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Stanes na neku izdignutu povrsinu i prstima pomeras citavo telo gore-dole... Moze i sa tegovima i bez njih... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyzzz Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 nisu neophodni tegovi, ako mu je malo sopstvena težina onda prvo jednom nogom pa drugom, naizmenično, taman mož da skrati (ili izbaci) pauze između serija... izdignuta površina se podrazumeva (prag, daščica, ploča, stepenik)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
рогозуб Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 (edited) glasam za najobichniji shprint. ja sam trenirao fudbal godinama i igrao desno krilo, listovi su mi bolesni. + se dobija na kondiciji. Edited November 28, 2011 by рогозуб Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sreta Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Ovo sa stepenikom je dovoljno . A moze i na klupi slicno kao gusterov let vezbu , to radi i butne misice i listove podjednako . To smo mi radili na kosarci dok sam trenirao , mogao sam posle tih vezbi da zakucam sa dve ruke sa zaletom od dva koraka , sto je za mojih 187cm super . Inace posle tih treninga nisam mogao da hodam ko ceovek sutradan . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Objasni mi gušterov let. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sreta Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Pa princip je da jednu nogu stavis na klupu a da stojis dole . Onda skaces u vis kolko mozes i menjas nogu pri svakom skoku . Nije klasican gusterov let , onaj sto se radi u armiji . Ovako je ja mislim zahtevnije . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Ahaa, nisam znao da se to tako zove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kendall Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Ljudi, hvala na odgovorima. Pošto sam relativno lak (191 cm, 74 kg) onda ću morati da nabavim neke ručne tegove jer moja težnina nije dovoljno opterećenje za tu vežbu izdizanje na prstima. Još nešto, da li treba odmah da radim do potpunog otkaza mišića (upala mišića mi u tom slučaju ne gine) ili postepeno da povećavam broj ponavljanja i serija? Da li treba da vežbam svaki dan ili da pravim pauze (vežbanje svaki drugi dan npr.)? Da li treba da zadržim par sekundi kad sam u gornjem položaju ili je poenta samo što više ponavljanja? Šta je po vama delotvornije? Izvinite što smaram ovoliko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Ne moraš odmah do otkaza mišića, počni sa pet serija po, lupam, tridesetak ponavljanja, pa vidi kako ti ide. Koliko često ćeš da vežbaš zavisi od toga koji ti je cilj, ali svakako treba da praviš pauze, tako da je poželjan makar jedan dan imeđu vežbanja. I da, treba da se malo zadržiš na vrhu, nemoj samo da se cimaš gore-dole. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyzzz Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Pošto sam relativno lak (191 cm, 74 kg) onda ću morati da nabavim neke ručne tegove jer moja težnina nije dovoljno opterećenje za tu vežbu izdizanje na prstima. opet kažem, ukoliko ti je lako radi po jednu nogu čime dupliraš opterećenje, to je kao da dižeš sa obe svoju težinu + 74kg tegova... da li možeš da isfinansiraš 74 kg tegova? da li možeš da ih držiš u rukama tokom serije od 30 ponavljanja? ne bacaj pare nepotrebno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kendall Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Ok, primljeno k znanju. Sutra krećem s treningom. Planirao sam da te vežbe iskombinujem s posebnim režimom trčanja tako što bi trčao 100 metara normalnim stilom pa onda 100 metara samo na prstima i tako naizmenično. Kapiram da posle toga neću moći da stojim na nogama. Inače, pitao sam za ovo zato što su mi listovi nedovoljno razvijeni pa mi je trebao savet kako da ih malo ojačam tj. udebljam. Ništa specijalno. Hvala još jednom! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 upravo su mi na treningu objasnili sta je gusterov let hodam ko bez srafova bem ti zivot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted November 29, 2011 Report Share Posted November 29, 2011 Gusterov let, odmah se setim vojske. Tu sam ja saznao sta je to. Odlicna vezba, btw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts