Jump to content

Masa ili definicija?  

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

ako imash normalnu mishicjnu masu, ne treba ti uzimanje proteinskih suplemenata i neprekidno odlazhenje u teretanu koji nemaju nikakvu drugu svrhu sem da ti odrzhe masu. najbolje je vezhbati do prvog "platoa"- granice gde mishicji ne mogu vishe da rastu ako ne povecja tezhina, i ta tolika masa postizhe i odrzhava prostim bodywheight vezhbama, dovoljno je za atletski izgled i za snagu za bilo shta.

Posted

A ako treba kamion da se povuče, to ništa, a? Ti vuci "svoju težinu"...

Je l' gleda još neko Elliott Hulse na youćub? Ko je gledao Hodge Twins ili nije definitivno preporučujem svima, vrlo korisno i što se tiče vežbanja i life stylea generalno. Ima jedno 900 videa, može da se gleda svaki dan ceo dan :D

http://www.youtube.com/watch?v=BZX03ngwvIU

Posted

Pratim ja pomalo, crnce i skubija redovno, ovaj Eliot vise trenira kao powerlifter, dobre savete daje .

Rogozub ne kenjaj molim te, misici ce splasnuti ako ne treniras i ako ti je ishrana na standardu Gvineje.

Nece od Whey proteina kao suplementa misici brze narasti niti brze splasnuti, lupetas gluposti , no ako ti mozes uneti potrebne proteine iz hrane to je super i u tom slucaju suplementacija ti ne treba, dnevno unesem oko min 150g - max 200g proteina , od toga mi je 50g iz whey proteina ostalo iz jaja,mesa,sira,pasulja,mleka zavisi sta ima ...uostalom samo protein iz jaja me izadje jeftinije nego whey protein, posto je u ovoj drzavi meso luksuz :(

Posted

pajo, nikom ne treba toliko proteina. proteinski suplementi su za one koji hocje da imaju neprirodnu masu, a takvi su debili, i shto ti je vecja masa to sve vishe morash da unosish proteina redovno, a realno ko planira da koristi proteinske suplemente do kraja zivota je debil. ako hocjesh da imash normalnu mishicjnu masu tipa proporcije antichke statue, dovoljno je jesti normalno hranu

mia_4000977g.jpg

zen, ne njajke

Ја не желим да изгледам попут педерске фигуре.

А сопствена тежина и шипкице су за пичке и ложаче у већини случајева.

• Downvote 3
Posted

Pratim ja pomalo, crnce i skubija redovno, ovaj Eliot vise trenira kao powerlifter, dobre savete daje .

Rogozub ne kenjaj molim te, misici ce splasnuti ako ne treniras i ako ti je ishrana na standardu Gvineje.

Nece od Whey proteina kao suplementa misici brze narasti niti brze splasnuti, lupetas gluposti ,

ne, nego ti ne poznajesh biologiju. cjelije u organizmu odimuru non stop, i telu su potrebni proteini da bi napravilo nove, a shto je vecja masa- vecja kolichina proteina je potrebna da se svakodnevno unosi.

dnevno unesem oko min 150g - max 200g proteina , od toga mi je 50g iz whey proteina ostalo iz jaja,mesa,sira,pasulja,mleka zavisi sta ima

to je kolichina proteina za nekoga ko ima preko 100 kila, uopshte ti ne treba toliko, uzimaj dosta manje, bolje organizuj odmaranje mishicja/ spavanje i imacjesh iste rezultate. mushkom telu posle puberteta u proseku treba dnevno 0.45g proteina po kilogramu tezhine u ishrani da se regenerishe. ako neko samo ne sedi, vecj ima fizichke aktivnosti kroz dan, izrachunato je da treba unositi 0.7/0.8 grama proteina po kg tezhine, a 1g proteina po kg tezhina u danu pojachane fizichke aktivnosti i par dana posle njega. tako da je gram po kilogramu tezhine sasvim dovoljno.

kome preko 30% ishrane chine proteini, a to se vrlo lako desi ako uzimash suplemente, mada i ako ti je ishrana vecjinom jaja i meso, to zbog manjka UH prebacuje telo u ketogeno funkcionisanje a to onda dodatno opterecjuje bubrege, koji su vecj opterecjini time shto moraju da razlazhu vishak uneshenih proteina, telo gubi vodu dosta brze, i kalcijum iz kostiju, tako da uopshte nije zdravo unositi vishe proteina nego shto nam je potrebno.

Ја не желим да изгледам попут педерске фигуре.

А сопствена тежина и шипкице су за пичке и ложаче у већини случајева.

nego? zhelish da izgledash kao neka steroidna shabanchina?

sopstvena tezhina je dovoljna da se razvije telo u dovoljnom meri za sve shto je choveku potrebno. pre cje biti da su pichke i lozhachi ti u teretanama.

• Downvote 4
Posted

Већи део јесу ложачи и морони.

nego? zhelish da izgledash kao neka steroidna shabanchina?

Од прилике тако некако.

Ијеси морао да одаш то стероЈидна ?

• Downvote 4
Posted

pajo, nikom ne treba toliko proteina. proteinski suplementi su za one koji hocje da imaju neprirodnu masu, a takvi su debili, i shto ti je vecja masa to sve vishe morash da unosish proteina redovno, a realno ko planira da koristi proteinske suplemente do kraja zivota je debil. ako hocjesh da imash normalnu mishicjnu masu tipa proporcije antichke statue, dovoljno je jesti normalno hranu

mia_4000977g.jpg

zen, ne njajke

daj da vidimo tvoje slike kako si se ti uradio od normalne ishrane ?
  • Upvote 1
  • Downvote 2
Posted

Problem je u tome Rogozube sto ostali ne namecu svoje misljenje i ne podistavaju tudje kao sto ti radis. Ako si odlucio da se hranis kako se hranis i da treniras po odredjenom programu to je super, svaki trening je dobar ako uzivas u njemu a ovo sto ti jedes je svakako zdravo i ja to pozdravljam, samo je detinjastvo i prepotentno to sto blatis ono sto ostali rade, a pojma nemas koliko sam knjiga procitao o ishrani, ali u pravu si nisam biologicar, ti jesi? Procitas neku studiju na netu, od milion njih, i uhvatis se nje ko pijan plota, malo prikoci, postoji i druga strana.

U ketogeno stanje ces doci ako prakticno UH izbacis iz ishrane, ja to nikad nisam radio,a dihidriraces ako ne pijes vode. Kolicina proteina koju si naveo je dovoljna za fizicki neaktivne osobe, mislim da 150g nije uopste velika kolicina, vecina ljudi i unese toliko , a onaj ko se bavi ozbiljnije teretanom i mnogo vise.

ne, nego ti ne poznajesh biologiju. cjelije u organizmu odimuru non stop, i telu su potrebni proteini da bi napravilo nove, a shto je vecja masa- vecja kolichina proteina je potrebna da se svakodnevno unosi.

Bravo Kolumbo rekao si ono sto i vrapci na grani znaju, samo nisi napomenuo da se to odnosi na sve makronutrijente. Sto je neko tezi, veci mu je bazalni metabolizam, a samim tim mora vise da unosi kako proteine tako i UH i masti .

Posted

Aca je ozbiljan momak. Evo ja na primer jedem ko krme, sve sto mi padne pod ruku, alkos sam, uz to slusam i Manowar. Spustio sam sa sto na devedes sedam. Jak sam ko jebeni bog boziji, jedino me jebe sto mi je skok sut programiran prirodno za 85 i vise kila... Ne uzivam u jebanju marve na basketu, jer mi je tesko da pogadjam i pri tome drzim smesak na full metal jacketu. Jebo vas razani hleb, samo kidajte kako bog zapovijeda, kakve kurac nutricioniste i slicna sranja....

Posted

Sreta zna znanje.

to odnosi na sve makronutrijente. Sto je neko tezi, veci mu je bazalni metabolizam, a samim tim mora vise da unosi kako proteine tako i UH i masti .

Kume,sta se sa tobom desava?!? Makronutrijenti,bazalno,UH i masti?Brines me jebote.Dosta je bilo zajebancije,sledece nedelje pijanka kod mene,sa sve kulenom,slaninom,prsutom i kajmakom. :D

Posted

iznoshenje chinjenica nije "nametanje mishljenja". postoji milion strana, postoje studije koje daju ispravne podatke, i postoje "udzhbenici" i "promotivne knjige" koje daju nebulozne teorije ili pogreshna tumachenja studija. video sam dosta knjiga o nutriciji i vecjina su gluposti najvecje, obichna propaganda lazhi, tipa vidish da u desetinama knjiga koje kao iznose "chinjenice" o nutriciji i u njima stoji navedeno kako je vegetarijanska ishrana falichna, shto je ili potpuno nepoznavanje toga shta su esencijalni nutrijenti u ljudskoj ishrani, ili jednostavno zlonamerna lazh, ili kako su zasicjene masti zdrave, shto je ili chisto nepoznavanje svih studija uradjenih o istim, ili jednostavno zlonamerna lazh, isto kao shto postoji na desetine i desetine kniga o raznoraznim nebuloznim "dijetama".

u katogeno stanje ulazish svaki put kada iskoristish UH koje imash u organizmu, shto je normalna pojava i deshava se kod svih koji unose zasicjene masti i troshe ih, problem je kada se takvo funkcionisanje organizma deshava chesto i dugo, shto onda sjebava bubrege, a takvo stanje se deshava chesto i dugo kod svakog ko vezhba a proteine uzima iz suplemenata, mesa i jaja umesto iz mahunarki i integralnih zhitarica (koje uz proteine imaju dosta UH), a takvih je dosta ljudi koji idu u teretanu

Kolicina proteina koju si naveo je dovoljna za fizicki neaktivne osobe

naveo sam tacno. 0.45g po kg tezhine unesheno u ishrani je za fizichki neaktivne osobe, koje uglavnom sede, 0.7/0.8 je za normalno aktivne osobe, a 1g po kg tezhine je sasvim dovoljno za one koji imaju pojachanu fizichku aktivnost.

mislim da 150g nije uopste velika kolicina, vecina ljudi i unese toliko , a onaj ko se bavi ozbiljnije teretanom i mnogo vise.

i time sjebavaju bubrege i uopshte organizam, jer organizmu ne treba toliko proteina.

Sto je neko tezi, veci mu je bazalni metabolizam, a samim tim mora vise da unosi kako proteine tako i UH i masti .

da, a shto ti je vecji bazalni metabolizam organizam je pod vecjim stresom i samim tim slabiji, i kracje zhivish.

• Downvote 2
Posted

u katogeno stanje ulazish svaki put kada iskoristish UH koje imash u organizmu,

Кад уђе у организам УХ то више није УХ него гликоген. Што би значило да у кетозу улазиш кад испразниш сву гликозу из јетре и мишића.

U ketogeno stanje ces doci ako prakticno UH izbacis iz ishrane, ja to nikad nisam radio,a dihidriraces ako ne pijes vode. Kolicina proteina koju si naveo je dovoljna za fizicki neaktivne osobe, mislim da 150g nije uopste velika kolicina, vecina ljudi i unese toliko , a onaj ko se bavi ozbiljnije teretanom i mnogo vise.

Јеси ли успео некада да уђеш у кетозу ?

А што се тиче уноса протеина, мислим да људски организам може да искористи у мишиће 1,8 или 1,9 грама протеина по килограму његове масе, значи колко имаш кила, помножиш скоро са два и добијеш унос протеЈина који највише може твоје тело да искористи за опоравак мишића после тренинга. Све изнад 1,8 ( или 1,9 заборавих) грама протеина се не може искористити у мишиће него прелази у сало.

Posted (edited)

Sreta zna znanje.

Kume,sta se sa tobom desava?!? Makronutrijenti,bazalno,UH i masti?Brines me jebote.Dosta je bilo zajebancije,sledece nedelje pijanka kod mene,sa sve kulenom,slaninom,prsutom i kajmakom. :D

Pratim ja to odavno nije to ništa novo samo ne pričam o tome, više se informišem zbog sebe, ne namećem ništa drugima, a da nisam ni u kakvoj sekti dokazaću na pijanki, u to ne smeš da sumnjaš, u Manowar fanove poput Srete i mene niko ne treba da sumnja. ;)

A i ako o nečemu čitam ne znači da to i praktikujem .

Edited by Hail Metal
Posted (edited)

@rogozub, tačno je da ima dosta nebuloza, i baš zato ne treba uzimati sve zdravo za gotovo, nutricionizam a pogotovu bodibilding nisu egzaktne nauke, ako nešto odgovara nekome ne znači da odgovara drugom, zato ne treba svoju teoriju okarakterisati kao činjenicu, kao što ti radiš.

A suštini sportske ishrane već decenijama je visoko proteinska ishrana, ako je nešto najbliže istini je to da sportisti i ljudi koji žele veću mišićnu masu trebaju više proteina, i ogromna većina studija preporučuje 2g po kg. Malo manje malo više nije ni bitno, nisu to miligrami neke hemije pa da organizam otkazuje od veće doze.

Isto tako u program svih sportista je uključen trening sa opterećenjem, ne pričam o bilderima, ti sve to negiraš i tvrdiš da se isti ti rezultati mogu postići vegetarijanskom ishranom, i sa bodyweight vežbama. Možda i mogu, ali sumnjam, i sumnjam da su svi treneri u zabludi svih ovih godina.

Јеси ли успео некада да уђеш у кетозу ?

. Све изнад 1,8 ( или 1,9 заборавих) грама протеина се не може искористити у мишиће него прелази у сало.

Pa pojma nemam, mislim da ne.

Preteran unos kalorija uzrokuje nagomilavanje sala, to je ono što je najbitnije, odnos makronutrijenata je sekundaran u toj priči, veliki unos masti i šećera stvara salo pre nego veliki unos proteina

da, a shto ti je vecji bazalni metabolizam organizam je pod vecjim stresom i samim tim slabiji, i kracje zhivish.

Ovo je glupost na kvadrat, po toj teoriji je zdravo biti neuhranjen jer je manji b.metabolizam.

Stres je nuspojava od gomile faktora, nema veze sa bazalnim metabolizmom, a ko će kraće i duže da živi je besmisleno raspravljati, može neko to je pušač da živi 100 god, a neki vegan da rikne u 50-toj i eto ...

Edited by Hail Metal
Posted

Мене буни то што нисам сигуран шта је битније у тој причи, односно шта је примарно а шта секундарно.

Раније ми је било примарно тај однос макронутријената, значи гледао сам да ух смањим на најмање, па сам фејловао у томе.

Скорије ми је било примарно рачунање калорија, у томе сам још више фејловао.

Сад ме боли курац за све.

Али ја имам некакву представу да је битније гледати унос Ух,шећера,протеина него унос калорија.

Posted

Preteran unos kalorija uzrokuje nagomilavanje sala, to je ono što je najbitnije, odnos makronutrijenata je sekundaran u toj priči, veliki unos masti i šećera stvara salo pre nego veliki unos proteina

Steta sto sad ne mogu da nadjem al citala sam prosle godine kako ide taj proces, valjda mast kad pojedes ide direktno u salo osim ako si u ketozi pa se u tom slucaju koristi za energiju, kao secer. Protein ide u misice dok se ne zasite pa onda u salo, secer ako imas energetski deficit digne te ako ne opet u salo. Naravno uz onu pricu oko insulina koja mi je najvece otkrovenje ikad jer od kako jedem u skladu s tim nemam napade zelje za zdranjem.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...