Zen Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 koj prica oko insulina, ono potenciranje na sporim secerima?
MissionVao Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 Da, prica da kad uneses secer izluci se vise insulina nego sto treba da se ta kolicina obradi i posle imas jos nizi secer u krvi i gladan si U prevodu ne krkaj prost secer ili makar nikako na prazan stomak.
Zen Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 iskreno, otkad sam pre par godina uvela obavezne ovsene pahuljice ujutru, zivot mi je bolji, tj nemam sugar craving tokom dana to je to
Hail Metal Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 Steta sto sad ne mogu da nadjem al citala sam prosle godine kako ide taj proces, valjda mast kad pojedes ide direktno u salo osim ako si u ketozi pa se u tom slucaju koristi za energiju, kao secer. Protein ide u misice dok se ne zasite pa onda u salo, secer ako imas energetski deficit digne te ako ne opet u salo. Mislim da je to to, ali opet nauka kaže da je taj odnos makronutrijenata sekundaran, teoretski ako 100% kalorija uneseš iz masti ili šećera (uh), a u kalorijskom deficitu si, mršavičeš, sa druge strane ako 100% kalorija dolazi iz proteina a u kalorijskom suficitu si (recimo plus 500 i više kalorija) dobijaćeš na težini tj umastićeš se. Svaka dijeta ako je cilj mršavljenje se svodi na kalorijski deficit, ostalo su neke finese, rotacija UH,keto, vegan ....u suštini ja sam ove godine najviše sala skinuo od kad znam za sebe primenjujuće intermittent fasting, trenutno nisam u tom režimu jer mi je teško da se uklopim sa treningom, ali kad god budem hteo da izgubim dosta masti krenuću ponovo, sad jedem sve, ali umereno, kardio 3x nedeljno 5x tegovi, možda sam se malo umastio , a možda i nisam ...ako nekog interesuje možemo prodiskutovati o intermittent fastingu, preporučujem .
рогозуб Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 (edited) Јеси ли успео некада да уђеш у кетозу ? ako troshish salo, u ketozi si. мислим да људски организам може да искористи у мишиће 1,8 или 1,9 грама протеина по килограму његове масе, значи колко имаш кила, помножиш скоро са два и добијеш унос протеЈина који највише може твоје тело да искористи за опоравак мишића после тренинга. to ako zhelish maksimalno povecjanje mase, i toliko proteina telo mozhe da iskoristi jedino ako svaki mishicj u telu opteretish tezhinom kojom nisi do tada, i opet cje biti vishka. za povecjanje mase je dovoljno 1.5, mada je moje mishljenje da je glupavo uopshte povecjavati masu posle prvog, prirodnog 'platoa', koji se dostigne bodywheight vezhbama Све изнад 1,8 ( или 1,9 заборавих) грама протеина се не може искористити у мишиће него прелази у сало. ispisha se, bubrezi i jetra razloshe vishak proteina u ureu. A suštini sportske ishrane već decenijama je visoko proteinska ishrana, ako je nešto najbliže istini je to da sportisti i ljudi koji žele veću mišićnu masu trebaju više proteina, i ogromna većina studija preporučuje 2g po kg. ne, nego ogromna vecjina bodibilding sajtova i organizacija preporuchuje 2g/kg, medicinske studije su pokazale da je 1g/kg vishe nego dovoljno, buducji da je fizichki neaktivnom choveku potrebno manje od 0.4g/kg a 0.45g/kg je preporuka u ishrani kada se urachuna nepotpuna apsorbcija proteina i ubaci bezbednosna margina, 0.7/0.8 je preporuka za fizichki aktivne, a 1g/kg je za dane pojachane fizichke aktivnosti. ti sve to negiraš i tvrdiš da se isti ti rezultati mogu postići vegetarijanskom ishranom, i sa bodyweight vežbama. Možda i mogu, ali sumnjam, i sumnjam da su svi treneri u zabludi svih ovih godina. nisu u zabludi, ali rade ono shto nije potrebno (previshe povecjavaju mishicjnu masu) i greshe na strani vishka (unos vishe proteina nego shto je potrebno). Ovo je glupost na kvadrat, po toj teoriji je zdravo biti neuhranjen jer je manji b.metabolizam. da, "very low calory intake" ishrane su vrlo popularne kod life-extension frikova. Stres je nuspojava od gomile faktora, nema veze sa bazalnim metabolizmom nisam prichao o stresu nervnog sistema, vecj o stresu-opterecjenju organizma uopshte, koji pochinje da prirodno radi pojachanim tempom. Mislim da je to to, ali opet nauka kaže da je taj odnos makronutrijenata sekundaran, teoretski ako 100% kalorija uneseš iz masti ili šećera (uh), a u kalorijskom deficitu si, mršavičeš, sa druge strane ako 100% kalorija dolazi iz proteina a u kalorijskom suficitu si (recimo plus 500 i više kalorija) dobijaćeš na težini tj umastićeš se. samo od tod suficita kalorija, da bi telo 100 kalorija zasicjenih masti natalozhilo kao salo, potrebno je oko 2 kalorije, a da bi 100 suficintnih kalorija UH telo natalozhilo kao salo, iskoristicje vishe od 20 kalorija. a kada se uzme u obzir da je 100 kalorija UH kolichinski vecje od 100 kalorija zasicjenih masti, ko necje salo, nek izbaci zasicjene masti, to je idealna ishrana shto se tiche nutricijenata, poshto su nezasicjene masti uzrok vecjine kardiovaskularnih bolesti i kancera. Edited August 3, 2013 by рогозуб
Hail Metal Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 to ako zhelish maksimalno povecjanje mase, i toliko proteina telo mozhe da iskoristi jedino ako svaki mishicj u telu opteretish tezhinom kojom nisi do tada, i opet cje biti vishka. za povecjanje mase je dovoljno 1.5, mada je moje mishljenje da je glupavo uopshte povecjavati masu posle prvog, prirodnog 'platoa', koji se dostigne bodywheight vezhbama Ne možeš da skapiraš da se ciljevi pojedinaca razlikuju, ako je tebi glupavo da probijaš prirodni plato, i da preživljavaš na low calorie režimu ok, nekom su ciljevi drugačiji, a sumnjam da bi neki bokser ili rvač teškaš ostvarivao rezultate da unosi 1g proteina po kg, i to iz šejtana i sojinih mafina. Pa i šprinteri i ostali atletičari treniraju sa tegovima, tj opterećenjem, da rade bodyweight vežbe bili bi na +10s na 100m . samo od tod suficita kalorija, da bi telo 100 kalorija zasicjenih masti natalozhilo kao salo, potrebno je oko 2 kalorije, a da bi 100 suficintnih kalorija UH telo natalozhilo kao salo, iskoristicje vishe od 20 kalorija. a kada se uzme u obzir da je 100 kalorija UH kolichinski vecje od 100 kalorija zasicjenih masti, ko necje salo, nek izbaci zasicjene masti, to je idealna ishrana shto se tiche nutricijenata, poshto su nezasicjene masti uzrok vecjine kardiovaskularnih bolesti i kancera. Ovo ima smisla, ali kao što rekoh sekundarna stvar, prvo kalorijski deficit (ili suficit, u zavisnosti od ciljeva), pa tek onda eksperimentisanje sa makronutrijentima, slažem se da su zasićenje masti najštetniji makronutrijent.
bo88gdan Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 (edited) ko je od vas postavio fotke? Ja Edited August 3, 2013 by bo88gdan
рогозуб Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 Ne možeš da skapiraš da se ciljevi pojedinaca razlikuju, ako je tebi glupavo da probijaš prirodni plato, i da preživljavaš na low calorie režimu ok, nekom su ciljevi drugačiji, a sumnjam da bi neki bokser ili rvač teškaš ostvarivao rezultate da unosi 1g proteina po kg, i to iz šejtana i sojinih mafina. Pa i šprinteri i ostali atletičari treniraju sa tegovima, tj opterećenjem, da rade bodyweight vežbe bili bi na +10s na 100m . loshi su ti primeri, poshto je profesionalni sport chisto unishtavanje zdravlja, pogledaj neka Ducijeva predavanja i pisanja pa cjesh videti, on je bio najbolji kosharkash evrope pa od toga ima samo unishten skoro ceo organizam. 1 1
bo88gdan Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 loshi su ti primeri, poshto je profesionalni sport chisto unishtavanje zdravlja, pogledaj neka Ducijeva predavanja i pisanja pa cjesh videti, on je bio najbolji kosharkash evrope pa od toga ima samo unishten skoro ceo organizam. A inace covek koji se nije bavio sportom kao duci a njegovih je godina pusi paklu drine dnevno pije 5 kafa i pola litre vinjaka jede masan burek je zdrav kao dren ... Jes al u kurcu 1 1
рогозуб Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 (edited) a jedine dve opcije koje iko ima je da ili unishti zdravlje sportom ili da unishti zdravlje intoksikantima, nema trecje opcije, kao npr hraniti se zdravo, vezhbati koliko je potrebno, zhiveti zdravo. Edited August 3, 2013 by рогозуб
truliandedzombileš! Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 praškovi svakako nisu potrebni da bi se fino odradili. mada, šta znam, jebeš teretanu end zdravi život, burbon je moj lek.
Captain Spaulding Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 Da li posle treninga treba uneti složene ili proste UH u organizam i koliko posle treninga?
MissionVao Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 Mislis uz proteine? Proste i to odmah (sa proteinima). Kao potpomazu integraciju istih u obnovu misica.
Captain Spaulding Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 Znam da trebaju proteini ali me interesovalo da li treba i UH i mislio sam da ima veze sa nivoom šećera posle treninga.
MissionVao Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 Inace kacio je valjda i Hail Metal fotku al mnogo davno Ako jeste bila njegova fotka bas je macan A prost secer se unosi s proteinima jer ti treba da skoci insulin. Mada kazu da sve to utice do 15%, ako ti je to malo zajebi post workout meal
Hail Metal Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 Ja se ne sećam, ovde na teretani sam kačio ? Sumnjam
MissionVao Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 Ma ne nego si imao neku fotku na profilu pre sto godina
Captain Spaulding Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 To je kada je mislio da ce moci da jebe jumetalke
bo88gdan Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 a jedine dve opcije koje iko ima je da ili unishti zdravlje sportom ili da unishti zdravlje intoksikantima, nema trecje opcije, kao npr hraniti se zdravo, vezhbati koliko je potrebno, zhiveti zdravo. колики је проценат таквих у стварности ајде реално реци ? 1 1
рогозуб Posted August 3, 2013 Report Posted August 3, 2013 (edited) mali, ali kazhem, nisu jedine opcije sjebavanje zdravlja konzumiranjem smecja i sjebavanje zdravlja pogreshnom brigom o telu. npr. neko ko ide u teretanu ili trenira kao da je profi sportista, mozhe lako da batali suplemente i taj nachin ishrane, i pochne da se hrani zdravo (integralne zhitarice, mahunarke, povrcje, vocje, nemasno mleko i belanca- tim redom kolichinski) i da batali taj nachin vezhbanja i radi jednostavne bodywheight vezhbe kojima mozhe da se brine o svim mishicjima u telu, da ima atletski izgled i svu snagu koja mu je potrebna. Edited August 3, 2013 by рогозуб
STARSHOOTER_SUPREME Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Decko zivot je shkodan po zdravlje, svaki tren sto si stariji nesto ti se sjebava,tako da nemoze da bude inteligentan neki covek koji pola zivota izgubi tako sto gleda da sacuva tu istu polovinu,previshe palamudite 1
MissionVao Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 Jeste, bas neki sportista ide s istim razlogom u teretanu kao prosecan saban Sportista leci povredu ili popravlja slabu tacku, random osoba ide zbog izgleda/zdravlja.
рогозуб Posted August 4, 2013 Report Posted August 4, 2013 i oboje nepotrebno sjebavaju zdravlje (ili samo bacaju pare, ako idu u teretanu a ne bilduju)
Recommended Posts