kuruz Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Navika da se vežba svakog, odnosno skoro svakog dana, za sobom povlači i druge navike.Niko normalan neće posle treninga popiti litar i po nekog gaziranog sranja ili kesu čipsa, jer mu telo to neće tražiti, a i nema smisla, jer bi vežbanje u tom slučaju bilo bespredmetno. Kada uspem da se nateram da vežbam nekoliko nedelja bez prestanka, popravim ishranu, spavam više, a ležem ranije, odmorniji sam u toku dana, ne zatičem sebe kako besciljno klikćem po forumima... Samo je teško naterati se, svakih nekoliko meseci ista priča.
sale 3sm Larry Flynt Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Ne izbegavam ni ja gazirano, brzu hranu, alkohol, al ne svakodnevno.A alkohol i piva sada cisto hedonisticki..
Dead Man Walking Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Al cemu onda proteini,steroidi,kreatini i ostale pomije u prahu?Znaci da tu ima dosta vise nego samo fizicka aktivnost,to je dizanje tereta koje nikako nije preporucljivo da bi odrzao "zdravlje" na nekom nivou,to je cist body upgrade. To je napredna tehnologija ista koju koristiš svaki dan u drugim oblastima života. Ako želiš da maksimizuješ rezultate nečega što radiš, što je normalno, onda ćeš, ako trčiš - kupiti bolje patike, ako voziš bajs - kupiti bolji bajs, a ako želiš bolje fizičke performanse - uzeti nešto od suplemenata koji u tome pomažu. Svaki dan uzimaš hranu na kojoj je na ovaj ili na onaj način maksimalno povećan prinos da bi se što više proizvelo za manje para. Ovo kažem bez ikakve želje da raspravljam da li treba svi da se vratimo na selo i da uzgajamo svoju hranu i živimo zdravo. Što se tiče velikih težina koje nisu zdrave, pa i do njih dolaziš postepenim putem, ako si u stanju da povećaš težinu zašto da ne, niko ovde ne priča o tome da vučemo automobile, ali ako već gledaš šta je prirodno, za ljude je "prirodno" da mogu i da podižu velike težine i da budu brzi i spretni, veći deo ljudske istorije smo i bili u stanju to da radimo, a ovo što sad sedimo po 12 sati za kompom nije normalno, i ne nije normalno ni pola sata - sat dnevno umerenih fizičkih aktivnosti jer si nekad morao da fizikališeš satima za neke radove u polju i da dižeš teške stvari i šta sve ne, hiljadama godina čak, ovo je sad tek možda pe'set godina da se ovoliko sedi...
Lord Iffy Boatrace Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 To je napredna tehnologija ista koju koristiš svaki dan u drugim oblastima života. Ako želiš da maksimizuješ rezultate nečega što radiš, što je normalno, onda ćeš, ako trčiš - kupiti bolje patike, ako voziš bajs - kupiti bolji bajs, a ako želiš bolje fizičke performanse - uzeti nešto od suplemenata koji u tome pomažu. Svaki dan uzimaš hranu na kojoj je na ovaj ili na onaj način maksimalno povećan prinos da bi se što više proizvelo za manje para. Ovo kažem bez ikakve želje da raspravljam da li treba svi da se vratimo na selo i da uzgajamo svoju hranu i živimo zdravo. Što se tiče velikih težina koje nisu zdrave, pa i do njih dolaziš postepenim putem, ako si u stanju da povećaš težinu zašto da ne, niko ovde ne priča o tome da vučemo automobile, ali ako već gledaš šta je prirodno, za ljude je "prirodno" da mogu i da podižu velike težine i da budu brzi i spretni, veći deo ljudske istorije smo i bili u stanju to da radimo, a ovo što sad sedimo po 12 sati za kompom nije normalno, i ne nije normalno ni pola sata - sat dnevno umerenih fizičkih aktivnosti jer si nekad morao da fizikališeš satima za neke radove u polju i da dižeš teške stvari i šta sve ne, hiljadama godina čak, ovo je sad tek možda pe'set godina da se ovoliko sedi... Nekada je to bilo NEOPHODNO da bi preziveo a sada ne,to je bitna razlika.Razvijanjem tehnologije olaksano je i dobijanje sredstava za zivot.Sada radis na poslu da bi mogao kupiti da zderes i platis grejanje,a ko se greje na drva taj ima zimsku fizicku aktivnost na drvljeniku .
Lord Iffy Boatrace Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 A jesi li probao da dajes urin na proveru u periodu dok uzimas suplementaciju?Tu sada mozemo da ubacimo i jednog vegana u raspravu i svako ce terati po svome... Ovo gore sto pise nisu cinjenice vec cista propaganda. Babe koje su zivele po 100 godina o kojima ste gore pricali sigurno nisu dizale tegove a verujem i nista teze od trupaca koje su gurale u svoje smederevce,tako da ta teorija ne pije vodu . 1
lemmy sixx Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 To je napredna tehnologija ista koju koristiš svaki dan u drugim oblastima života. Ako želiš da maksimizuješ rezultate nečega što radiš, što je normalno, onda ćeš, ako trčiš - kupiti bolje patike, ako voziš bajs - kupiti bolji bajs, a ako želiš bolje fizičke performanse - uzeti nešto od suplemenata koji u tome pomažu. Ok,ali ajde ti sada meni reci po kojojoj logici neko ko se krka tim djubretom vise vodi racuna o svom zdravlju nego ja koji pijem litru koka kole dnevno? Niko ovde nije pricao o tome da treniranje nije dobra stvar.To bi bilo van svake pameti.Uopste nema potrebe da se ulazi u to.Ono sto je poenta rasprave od pre koju stranu (i pri tome ne mislim na moju i Hefestovu sprdnju,ako ste u tome videli nesto ozbiljno onda imate problem) jeste da se u tome preteruje i ide predaleko.Toliko daleko da dopustas da ti to diktira zivotom i uskracuje stvari u kojima bi uzivao.Proteini,kreatini,tabele ishrane,vijatnamski kupuscici...mislim daj jebote,zar nekom to zaista treba?Zar nije dovoljno baviti se fizickom aktivnoscu,trenirati i pravilno se hraniti?Itekako jeste.Sve ostalo je produkt trenda koja sada vlada. 3 3
Lord Iffy Boatrace Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Ok,ali ajde ti sada meni reci po kojojoj logici neko ko se krka tim djubretom vise vodi racuna o svom zdravlju nego ja koji pijem litru koka kole dnevno? Niko ovde nije pricao o tome da treniranje nije dobra stvar.To bi bilo van svake pameti.Uopste nema potrebe da se ulazi u to.Ono sto je poenta rasprave od pre koju stranu (i pri tome ne mislim na moju i Hefestovu sprdnju,ako ste u tome videli nesto ozbiljno onda imate problem) jeste da se u tome preteruje i ide predaleko.Toliko daleko da dopustas da ti to diktira zivotom i uskracuje stvari u kojima bi uzivao.Proteini,kreatini,tabele ishrane,vijatnamski kupuscici...mislim daj jebote,zar nekom to zaista treba?Zar nije dovoljno baviti se fizickom aktivnoscu,trenirati i pravilno se hraniti?Itekako jeste.Sve ostalo je produkt trenda koja sada vlada. Poenta.!
lemmy sixx Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 .Niko normalan neće posle treninga popiti litar i po nekog gaziranog sranja ili kesu čipsa, jer mu telo to neće tražiti, a i nema smisla, jer bi vežbanje u tom slučaju bilo bespredmetno. Zasto?Ti si i dalje trcao,naprezao misice,cinio uslugu srcu i radio dobro za telo.Naravno da nije normalno nakon 5km trcanja sibnuti dve litre kole.Ali ja ne vidim sta to utice na korist koju dobija telo,sem ako ti cilj nije smrsati i biti lepsi. 4
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 A jesi li probao da dajes urin na proveru u periodu dok uzimas suplementaciju?Tu sada mozemo da ubacimo i jednog vegana u raspravu i svako ce terati po svome... Ovo gore sto pise nisu cinjenice vec cista propaganda. Babe koje su zivele po 100 godina o kojima ste gore pricali sigurno nisu dizale tegove a verujem i nista teze od trupaca koje su gurale u svoje smederevce,tako da ta teorija ne pije vodu . Brate trupce koje mora da isteglish iz shume(200 kila)iceches ,cepas prenosis po narucije,nosis dzakove sa zitom od 50 kila,bacas ceo dan bale sena ...Ja bih zeleo da napravim neki fitness etno turizam da beogradjani idu na selo da pomazu seljacima i usput treniraju,al jbg to njima prljavo. 1
Dead Man Walking Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 (edited) @lemmy six A reci ti meni da li si ti probao život sa teretanom, proteinima i kreatinima ikada ili samo pričaš napamet? Jer ja jesam probao život sa krkanjem masnog, slatkog, koka-kole, piva i nisam uživao ni malo, ni ja ni moj organizam. Edited September 1, 2013 by Dead Man Walking 5
Lord Iffy Boatrace Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 @Dead Man Walking i takodje nemoj da mi pricas da je unos velikih kolicina proteina i kalorija iz praskova dobra za chuku recimo?ejjj....koja logika care?U onom sejku imas koliko cistih proteina?Koliko je to krmenadla,bataka ili sta god?To organizam jednostavno ne moze da preradi.Mi smo takvi da preradjujemo toxine i odvajamo ih i izlucujemo,ali takodje kupimo zdrave supstance i reprodukujemo u telu.Ako ti preteras sa time naravno da ce imati kontra efekat na organizam.UREA ce ti UVEK biti povisena dok uzimas suplementaciju i to jeste cinjenica,sto znaci da su BUBREZI optereceni isto koliko i jetra dok preradjuje toxine alkohola recimo... 2
lemmy sixx Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 @lemmy six A reci ti meni da li si ti probao život sa teretanom, proteinima i kreatinima ikada ili samo pričaš napamet? Jer ja jesam probao život sa krkanjem masnog, slatkog, koka-kole, piva i nisam uživao ni malo, ni ja ni moj organizam. Ajde mani se ti te price,pitanjem odgovaras na pitanje.Dakle neces me nikada ubediti da su steroidi,kreatini i slicna sranja dobri za organizam.Nemoj ni pokusavati.Teretanu nisam ni stavljao pod znak pitanja,jer to je vezbanje,nista neprirodno.Ja sam te pitao,po cemu ti koji se krkas steroidima vise vodis racuna o svom zdravlju nego ja koji pijem koka kolu?
kuruz Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Zasto?Ti si i dalje trcao,naprezao misice,cinio uslugu srcu i radio dobro za telo.Naravno da nije normalno nakon 5km trcanja sibnuti dve litre kole.Ali ja ne vidim sta to utice na korist koju dobija telo,sem ako ti cilj nije smrsati i biti lepsi. zato što se materije koje su potrebne telu ne nalaze u Koka koli i čipsu, što znači da vežbanjem nećeš postići nikakav napredak ako ne unosiš kvalitetnu hranu
lemmy sixx Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Aman Radmize,neces postici napredak u formi tela,ali ne mozes mi reci da flasica koka kole ubija cinjenicu da si misicima i srcu uradio uslugu sa 5km trcanja.
kuruz Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 čak i ako ne ubija, neutralizuje je u najmanju ruku
Dead Man Walking Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Ajde mani se ti te price,pitanjem odgovaras na pitanje.Dakle neces me nikada ubediti da su steroidi,kreatini i slicna sranja dobri za organizam.Nemoj ni pokusavati.Teretanu nisam ni stavljao pod znak pitanja,jer to je vezbanje,nista neprirodno.Ja sam te pitao,po cemu ti koji se krkas steroidima vise vodis racuna o svom zdravlju nego ja koji pijem koka kolu? Dao sam ti savršen odgovor. Kako možeš da sudiš da je bolje da piješ koka-kolu nego proteine ako nikad nisi probao? Ne shvataš jednostavno da smo svi bili tu gde si ti, svi smo ždrali sve, ne znam nikoga ko nije, ali su samo neki odlučili da im to više ne odgovara i da će pre da se odreknu trenutnog uživanja u hrani zarad dugoročnijeg cilja. Koka-kolu piješ od maltene sedme godine, nisi ti to nikad izabrao nego su ti eto mama i tata jednom dali i tebi je bilo slatko i fino, njam-njam i nastavio si da piješ. Koka-kola nema apsolutno ni jednu korisnu materiju u sebi osim onog procenta vode. Protein, kreatin ima, i to mu je i svrha. Eno ga Švarci uzimao svakakva sranja u svom životu i ništa mu ne fali, zdrav, vitalan, glumi u akcijama sa 66 godina. Ne postoji sportista koji ne uzima suplementaciju, glumac (holivudski, akcioni) i većina se prilično dobro drže za razliku od našeg prosečnog matorca sa istim brojem godina koji je neinformisan koliko i ti.
Lord Iffy Boatrace Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 (edited) Ta prica da ako vezbas a ne vodis racuna o ishrani naravno da ne pije vodu.Ne bi svaki drugi shaban bio nabildovan da je tako,krkas sta stignes i vezbas i bices kao zmaj,cinjenica opet neoboriva.Ako vodis racuna sta jedes i vezbas postici ces nesto sasvim sesto od onoga za sta ljudi krecu uopste da vezbaju. Primer,imas ljude koji jedu 2 puta dnevno i vezbaju pa su postigli super rezultate a vise vezbaju nego sto jedu.Sa zdravijom ishranom uz manje truda postizes vece rezultate i to ti je to.A to kako bi trebalo i kako se uci kad krenes da vezbas je sasvim nesto drugo.... @Dead Man Walking Isto tako MILINKO lokalna pijanica iz komsiluka,uzimao od 20te godine do 40te heroin,posle se skinuo pa je nastavio samo da cepa litru rakije na dan i evo ga zivi 73. godina nista mu ne fali,necu da spominjem alkoholicare koji balave po parkovima i ulicama na svakom koraku i to rade godinama... I da,Svarci se bas puno namucio u zivotu pa mu tesko pada da se dobro drzi nema sta .A te neiformisane starce koje ti pominjes je pojela beda i sekiracija vise nego NEADEKVATNA ishrana... Edited September 1, 2013 by Lord Iffy Boatrace
Dead Man Walking Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 (edited) Ajde ne lupetaj, sve pričate iz drugih primera, tipa "nabildovani šabani" jedu šta stignu - otkud ti znaš šta oni jedu? Pitam jesi li ikad probao takav način života? Ako se neko namučio u životu onda je to Švarci, ali ne bi ti to mogao znati...ti igraš igrice i čitaš manga stripove i sudiš o onima koji zapravo mrdaju dupe... Edited September 1, 2013 by Dead Man Walking
Lord Iffy Boatrace Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 (edited) Ajde ne lupetaj, sve pričate iz drugih primera, tipa "nabildovani šabani" jedu šta stignu - otkud ti znaš šta oni jedu? Pitam jesi li ikad probao takav način života? Ako se neko namučio u životu onda je to Švarci, ali ne bi ti to mogao znati... Hmmm znam poprilicno o gospodinu,citao sam dosta . A jesam probao takav rezim oko 9 meseci i imalo je progresa naravno samo sto mi je zdravstveno manje odgovaralo nego ovaj nacin zivota koji sada vodim.To sto ti pricas,uozbiljis se,ne pijes,treniras ovo ono...daj brate,tebi ako se ne zivi to je tvoj problem i ne zelim u to da zalazim.Ne mozes poreci cinjenicu da se na svakom slavlju pije i da se zdere i da je to char istog.Ne mozes se ti sa svojim sokicem isto provesti kao ja sa pivcugom u dobrom drustvu pa da ga jebes .To je bajka care . A to otkud znam da nabildovani shabani vode takav nacin zivota,ako zdranje pljeskavica i svaki petak/subota alkoholisanje po tebi nisu lose navike onda brate ne razumem zasto uopste i diskutujemo .A ima ih brdo i postizu rezultate. Edited September 1, 2013 by Lord Iffy Boatrace
WoS Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Lemi i Iffy, cinjenica da trpate proteine, kreatine i steroide u isti kos pokazuje da ne znate materiju o kojoj diskutujete dovoljno dobro. To vas onda diskredituje. Google je vas prijatelj, protein i kreatin su supelmenti, steroidi su zabranjene supstance. velika razlika. Takodje, brkate pojmove - uzimati suplementaciju za vas je isto sto i jesti losu hranu, sto nije istina. Evo vam primer: ako ista, ja sam postao zdraviji nakon sto sam poceo da uzimam whey posle treninga. jednostavno receno, telo je istroseno, i u stanju posle treninga ti pada imunitet. Od toga sam se cesto razboljevao, pogotovo kad posle toga zimi izadjes napolje na ladno, dodjes kuci i bavis se svakodnevnim obavezama. Whey ti obezbedjuje da misici dobiju ono sto treba posle treinga, da ti ne divlja kortizol i da ti ne pada imunitet. Rezultat toga je da se bolje osecas i ne razboljevas se posle treninga. To nije zdravo? To je definicija zdravog. + ovo sto kuruz kaze, ako bar malo ne pazis na ishranu, dzabe ti treniranje +neki od nas ne treniraju iskljucivo da bi bili zdraviji +uvek mozes naci primer nekog ko je ziveo 100 godina a nezdravo ziveo, genetika u tome ima mnogo udela. Razlika je sto covek od 70 godina koji je pazio na ishranu, vezbu i sve to i dalje moze da jebe mlade sojke, jede belo meso i vitaminske salate, igra fudbal i druzi se s unucima, dok je covek od 70 godina koji nije pazio vezan za krevet, senilan, muci ga artritis, prostata, kolena, slogiran i sta sve ne. Eto u tome je razlika. 1 1
johnnyzzz Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Koka-kola nema apsolutno ni jednu korisnu materiju u sebi osim onog procenta vode. što je nebitno s obzirom na to da je diuretik pa ćeš više vode izgubiti nego što si uneo... a to je i razlog zbog kog nije pametno organizam koji je trčao sat vremena i izgubio dosta tečnosti dati diuretik da dehidrira još malko... a da ne pričamo o sastojcima koke koji ne da nisu korisni već su štetni, sumnjivi ili na listi nedozvoljenih... lemi to što ne razlikuješ protein od steroida je ravno ljudima koji ne razlikuju metal i satanizam... izvan materije su tj nemaju pojma o tome ali znaju da nije normalno i ne valja... i spremni su da otvore drugima oči... mada lepo je što brineš... 1
Lord Iffy Boatrace Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 Nutricionisti misle da su te stvari koje uzimate u prahu stetne koliko i gazirana pica ako ne i vise. I sad vi mene hocete da ubedite da je neki sportski trener vise upucen u rezime ishrane od nutricionista? 2
sale 3sm Larry Flynt Posted September 1, 2013 Report Posted September 1, 2013 ja posle trcanja jedino vodu mogu da pijem i sto se zatrujem ponekad s nekim energetskim napitkom....al voda je primarna, koca je za kuliranje, bleju, film, osvezavanje na vrucini...pijem je nije da ne pijem, al posle treninga jok. 1
Recommended Posts