Zen Posted December 7, 2008 Report Posted December 7, 2008 (edited) To si u pravu. Medjutim znam da ja mnogo vise i "ucinkovitije" radim vezbe kucji nego u teretani.. Ionako pored svih obaveza i "vanskolskih aktivnosti" nemam puno ni para ni vremena. I imam i tegove i vratilo i svasta nesto A to za dizanje sopstevene tezine se odnosi na zgibove. Preteze dupe, sta reci... Sklekovi idu veoma dobro, zgibovi nikako :fatass: Edited December 7, 2008 by Smorock
Mustang Posted December 7, 2008 Report Posted December 7, 2008 Polako Imam i ja neke bucke kuci, kao i vratilo. Korisno je da se covek malo istegne, dok su bucke onako solidne, kad sve moguce tegove koje posedujem stavim na jednu bucku. Dobije se oko 13 kila, to je OK , ali bih mogao da nabavim jos po 10 kila po tegu da to bude sasvim kul ... Ma sta god bude , stedi se za Maiden, ne znam kolko ce biti karta,ali u teretanu moram da krenem ako nista sredinom meseca.
Zen Posted December 7, 2008 Report Posted December 7, 2008 Pa dobro, postoji i varijanta promenljivog opterecenja, u zavisnosti od toga da li ti macka od 5 kila skace po glavi dok nesto radish
EnKi Posted December 7, 2008 Report Posted December 7, 2008 Sve se vezbe mogu uciniti tezim, cak i bez promene tezine Treba biti kreativan. E sad, ne vodi svako unapredjenje vezbe na ovaj nacin do povecanja mase, vec nekad do vece idrzljivosti, bolje definicije, povecanja snage...Gimnasticar koji izvodi tacku na karikama i sl. nije dosao dotle odjednom, nego postepeno, cineci vezbu sve tezom i tezom, bez dodatnog opterecenja, drzeci na rukama samo svoje telo, ali menjajuci njegov polozaj, nije isto drzati se u obicnoj vertikali, vertikalno naglavacke, pod odredjenim uglom ili potpuno horizontalno. Na vratilu se isto mogu izvesti kombinacije da je telo skoro u potpunoj horizontali i da se tako rade zgibovi, sklekovi isto u kombinaciji sa stojem na rukama, to su strasne stvari, jesu zamorne, ali zato su atletski gimnasticari medju najbolje gradjenim sportistima, neki idu i u teretanu, ali neki je zaobilaze u sirokom luku. To je ipak disciplina za chosen few, daje sirovu snagu i izdrzljivost, a izgled dodje sam po sebi. Kod pravog BB-a je razvijanje muskulature primarni cilj, a ostalo dolazi po sebi. Onaj ko hoce da pobedi na takmicenju nece brinuti sto powerlifter moze da ga pojede za uzinu u pogledu tezina koje dize, sve dok mu izgled zadovoljava kriterijume. Najprirodnije je raditi slozene vezbe poput cucnjeva, mrtvih dizanja, propadanja, zgibova i sklekova. Vezbe izolacije daju malo neprirodan izgled misicu, pa imamo danas razne freakove, sto sve diktira svemocna BB industrija. Nisam protiv (pokusaja) izolovanja misica ali kad se to radi sa merom. A najjace su mi one butterfly i slicne naprave koje stavis na odredjeni deo tela i one vrse vestacku, potpuno izolovanu kontrakciju misica. To ne da nije produktivno, vec nije ni zdravo. Ako ima jedna osoba na svetu koja se uradila sa tim, ja cu slusam Dragan Kojic-Kebu cele nedelje. Ne treba iskljucivo vezbati sa tegovima, nekad se malo stopira teretana, pa se uradi koji sklek, pa dzoging, pa ovo pa ono, stari bilderi su bili jaki kao sto su izgledali, ovi danas, cast izuzecima, mi izgledaju kao da bi umrli pri pokusaju da urade 1 zgib. Pomenuste Malog zmaja, ne treba zaboraviti ni borilacke vestine, kao ni vezbe relaksacije. Covek nije bio golem ( iako je jedan deo njegov treninga ukljucivao tegove), ali je zato bio brz, elastican i izdrzljiv kao malo ko. Zdravlje, izgled, snaga - svemu tome treba teziti, ali u takmicarskom bodybuildingu, kao i vecini drugih sportova, zdravlje je cena koju je isplativo platiti, bar dok se takmicis hehe Al dobro, sve u svemu, bez 100 kg gvozdja nista Ili 100 kg olova, teze je
MissionVao Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 (edited) Ja samo da se zapljunem da od danas radim intenzivno 3x nedeljno body pump + sama kod kuce, ne jedem masno i shecer a mleko ne smem iz drugih razloga tako da bice veselo mislila sam da je takav rezim horor ali u stvari je super. Voce, kuvano i zivo povrce + WASA hleb umesto regularnog. I nije tako los sa rio mare pastetom, sokova ima skoro svih bez shecera (nektar ananas je nevidjeno dobar!), za uzinu grickam sirov lesnik i tako to (ne kikiriki i ind. orah), suvo voce... Sad jos samo da ubedim sve gojazne u svojoj okolini da mi se pridruze a ima ih podosta E da kao ultimativni zdrav slatkis ima neki Mulino Bianco keks 2 vrste - oba su krcata nekim semenjem i zhitaricama, jedan ima i tonu shecera (trecinu gramaze) i jabuku a drugi je plain sa 10% shecera. Stvarno mnogo ukusno. Jeftinija varijanta postoji u nekim bio prodavnicama. a evo ga: Edited December 10, 2008 by Double Fire
EnKi Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 Ja se ovih dana razvaljujem od zitarica i semenki: psenica, ovas, lan, susam, golica...Prava stvar ! Ananas pijem dok me ne zaboli bubreg, pa pauziram Gledaj samo da nije sa vestackim zasladjivacima, ako jeste - bacaj! To ti ne treba u zivotu.
Mustang Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 (edited) A koji sok nije sa tim zasladjivacima, i zbog cega je npr ananas dobar ??? Zitarice pretpostavljam da predstavljaju dobar izvor ugljenih hidrata.. Edited December 10, 2008 by Mustang
Zen Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 Ako popijem puno tog ananasa ili narandze ubije me kiselina.... Radije pijem mleko sa 1.6% mm.
EnKi Posted December 10, 2008 Report Posted December 10, 2008 (edited) Ananas je prilicno dobar izvor vitamina C. Ali mislim da je najpoznatiji po enzimu koji se zove bromelain. "Bromelain je proteolitički enzim dobijen iz ananasa i jedan je od najjačih enzima koji učestvuju u varenju proteina. U kombinaciji sa vitaminom C ojačava vezivno tkivo, deluje protiv zapaljenja i oticanja čime se poboljšava mikrocirkulacija i ubrzava eliminacija celulita." Sto se tice zitarica, one jesu dobar izvor ugljenihidrata, a takodje i proteina itd itd. Evo, baci pogled na ovaj sajt: http://www.zdravaishrana.net/vaznenamirnice.html Mozda malo preteruju, ali ima dosta toga da se nauci. Meni nije problem piti vocne sokove sa secerom, a takodje i bez dodatog secera. Najekonomicnije mi je uzeti vocni sirup (bez konzervansa), a i ambalaza je staklena sto preferiram. Vestacki zasladjivaci se ne nalaze cesto u prirodnim sokovima, uglavnom su u gaziranim sugar-free, lite picima (ukljucujuci i energetska), kao i u sumecim tabletama, proteinima i sl. Sastav pise na ambalazi proizvoda, samo ga treba procitati. Edited December 10, 2008 by EnKi
METAL Man Posted December 11, 2008 Report Posted December 11, 2008 (edited) Posetite OVAJ SAJT Imate sve zivo sto vas zanima o fitnesu, bildingu, ishrani, vezbama.. Ja sam batalio teretanu pre oko 2god, iskocio mi rame, pa posle kljucna kost.. omatorio sam ja za to. Edited December 11, 2008 by Cmaaa'
Ranis Posted December 18, 2008 Report Posted December 18, 2008 Evo jedan dobar program za sve one koji vole sklekove... http://hundredpushups.com
MissionVao Posted January 14, 2009 Report Posted January 14, 2009 Ovo je legalno?? (u Americi) http://www.fenphedra.com/ em boostuje metabolizam em te krka sjajnim osecajem tako da je totalno kao droga, samo me cudi sto je dozvoljeno... a cak nije ni najjaca na trzistu.
SATAN-iz Batajnice Posted January 20, 2009 Report Posted January 20, 2009 Realno preparati za mrsavljenje su sranje.Cep u dupe i to je to.
MissionVao Posted January 23, 2009 Report Posted January 23, 2009 u dupe? al ne ulazi hrana s te strane naravno da su sranje (ako su jaki tj nisu neki hiper ultimativno samo prirodni i dobri za organizam), samo konstatujem da je nesto sto se hvali da ima kofein, cokoladnu srecu, ubicu gladi i fat burner pa na n-ti stepen legalno i kupuje se bez recepta navodno im je onaj detox preparat isto super... ljudi se zale kako se osecaju cudno, lupanje srca, tresenje ruku i sl a ne znaju da se to uvek desava kod jace detoksifikacije. recimo kad se pije pelin, koji je sjajan za izbacivanje parazita iz organizma, sredjivanje gljivica i sl, bar nedelju dana se osecas kao da imas grip i tuberkulozu ali ne smem ni da zamislim kako se taj hiper detox mesha sa necim kao Fenphedra... prokleta droga
Zen Posted January 29, 2009 Report Posted January 29, 2009 Moracu da postignem vestinu da kad radim muske sklekove ne padnem na nos :/
Feniks . Posted January 29, 2009 Report Posted January 29, 2009 Juce sam posle pauze od par meseci, ponovo poceo da vezbam, malo sklekovi, trbusnjaci, propadanje, cucnjevi...onda malo sa tegovima(imam klupu za bendz) i sa bucicama...Naravno, ubacicu i trcanje...Nista teretana, sve radim po malo i vrlo brzo osetim da se zategnem i budem zadovoljan...3-4 puta nedeljno je sasvim dovoljno...Ne pijem nista, samo za dorucak jedem onaj musli (pahuljice gde ima i voca)sa jogurtom. Videcemo da li su se pridrzavati da vezbam redovno... Pre sam se cesto nakon dan-dva vezbanja , znao prehladiti, dosta radim a malo spavam, kad ste hronicno umorni i neispavani, nikako ne valja vezbati, sjebete se lako...Odmor je jako bitan.
MissionVao Posted January 29, 2009 Report Posted January 29, 2009 @Smorock: pa pocni da ih radis prvo stojecki, uz zid propadanje znaci da ne mozes da podneses teret... don't bother Jel Energetics dovoljno dobra marka da elipticni ergometar il kako se vec zove ne budu bacene pare? Tipa 40k.
voodoo_ Posted January 29, 2009 Report Posted January 29, 2009 (edited) Ako teretana ima dip mašinu, koristite je za triceps. Kapiram da niste dovoljno snažne za full propadanja, a ovako svejedno možete da ih ojačate jako dobro. Sklekovi su isto jako dobri za to pa sad vidite šta vam više leži (mene kreće da boli desna podlaktica posle više serija sklekova a dip mašinu mogu da pičim do sutra bez obzira na podešenu kilažu, tako da samo nju koristim za tricepse i mnogo su mi dobri ). Edited January 29, 2009 by voodoo_
Novaliis Posted January 29, 2009 Report Posted January 29, 2009 E teretano, ko zna hocu li te ikada vise videti..
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 30, 2009 Report Posted January 30, 2009 Zna li neko gde se mogu nabaviti one podne rucke za sklekove da ne sjebavam zglobove posto brzo sviram hahaa ?
Duke Of Borca Posted January 30, 2009 Report Posted January 30, 2009 Radi na pesnicama, ne budi devojcica.
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 30, 2009 Report Posted January 30, 2009 MA radim ja al znas kad imas preko 100 to bash i nije zdravo:P
MissionVao Posted January 30, 2009 Report Posted January 30, 2009 (edited) imas preko puta pekare Centar u onoj vecoj sportskoj radnji a ima i u Intersportu za 990 din. i jedne i druge su bile lepe al se ne secam da li su te u centru bile malo skuplje (ispod 2k su sigurno). natpis na biciklu u Ziri: Popust 50%, ostecenje: mehanizam preskace, displej pokazuje netacne podatke. s takvim ostecenjima bi trebalo da ga poklone... sto je najgore stoji tako bar 5 bajseva. I sad se ti pitas zasto da ista kupis u toj radnji? Edited January 30, 2009 by Double Fire
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 3, 2009 Report Posted February 3, 2009 A gde je pekara centar i intersport ?
Zen Posted February 3, 2009 Report Posted February 3, 2009 Interesport imas na nekoliko mesta u gradu, ja znam da ga sigurno ima u Merkatoru.
Recommended Posts