bezlichni Posted July 30, 2009 Report Posted July 30, 2009 (edited) me najvise zatezu ramena, pa onda triceps i sise Manowar. prvi put cujem da propadanja pogadjaju ramena,nikada nisam imao taj osecaj u ramenima posle te vezbe..uglavnom kad sam okrenut napred,pogadja grudi,a okrenut unatraske,pogadja triceps. Zavisi kako se namestis. Oni u principu pogadjaju dosta misicnih grupa. Е кад сам баталио атлетику због школе Sport DA skola NE! ukinimo skolu poboljsajmo sport. Edited July 30, 2009 by Elitista u Povoju.
Josif Visarionovič Posted July 30, 2009 Report Posted July 30, 2009 ja sam prosle godine jedno mesec dana svaki dan radio sa maljem i budakom,natovio sam se kao mazga i napucao se uglavnom u ruke.fizikalisanje plus neke kucne vezbe su zakon,a tu i dobijas konkretnu snagu,a ne sa teretanom
kuruz Posted July 30, 2009 Report Posted July 30, 2009 (edited) Vidi se da zivish na Zvezdari . Premotati na 8:00 2 сата склекова! :) Само Звездара! Edited July 30, 2009 by Куруз
рогозуб Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 ovaj biceps je od milijarde sklekova sklekovi rade tricepse i grudi, ne bicepse.
Dead Man Walking Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 (edited) jel to pishe u bibliji? edit: šalim se Edited August 1, 2009 by Dead Man Walking
Nisko_Se_Mazim Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 (edited) Moze i od kuce sve,ali treba biti uporan dosta i raditi pravilno vezbe(uostalom to vazi i za teretanu ) Fora je sto se vidljiviji rezultati brze postizu u teretani Edited August 1, 2009 by Full_Metal_Yakuza
рогозуб Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 (edited) Fora je sto se vidljiviji rezultati brze postizu u teretani nemora da znachi. samo je fazon ne samo paziti da je vezhba pravilna, vecj da je shto tezha; znachi da se radi maksimalna vezhba- shto sporije, i nikad do kraja, da se mishicj odmara, vecj da je stalno u kontrakciji; i mogu i kucji da se postignu odlichni rezultati. a od pomagala su dovoljna samo 2 mala tega, a u teoriji, mozhe i 1.. nije teshko, nemora da se radi dugo, ali ako se radi redovno, dobiju se odlichna masa i definicija. Edited August 1, 2009 by рогозуб
voodoo_ Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 (edited) Odlična definicija prvenstveno zavisi od genetike, pa onda od ishrane, pa tek onda od redovnog vežbanja. Maksimalne vežbe rade se najviše jednom u dve nedelje, a na ostalim treninzima se radi "normalno", taman onoliko da se fino opteretiš i ne izađeš iz teretane ko šlogiran. Ako stalno radiš maksimalno, sjebaćeš mišiće. A i pun mi kurac više tih hiljadu izgovora zašto ne treba ići u teretanu i kako su dovoljne dve bučice i šipka. Nije teretana skupa, uplatite i vežbajte ko ljudi. Edited August 1, 2009 by voodoo_
рогозуб Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 (edited) Odlična definicija prvenstveno zavisi od genetike, pa onda od ishrane, pa tek onda od redovnog vežbanja. definiciju mozhesh da dobijesh tako shto izbacish meso (i jaja i ribu) iz ishrane i bavish se aerobikom aksimalne vežbe rade se najviše jednom u dve nedelje, a na ostalim treninzima se radi "normalno", taman onoliko da se fino opteretiš i ne izađeš iz teretane ko šlogiran. Ako stalno radiš maksimalno, sjebaćeš mišiće. ja radim maksimalne vezhbe, a svaki trecji ili chetvrti dan radim normalno, shto mi odmori mishicje, i nisam ih sjebao.. naravno, nikad ne vezhbam ko stoka da me bole mishicji, nego po pola sata, 45 minuta ujutru i uveche.. A i pun mi kurac više tih hiljadu izgovora zašto ne treba ići u teretanu i kako su dovoljne dve bučice i šipka. shto je izgovor. stvarno je dovoljno. ja gajbi imam samo 1 teg od 10 kila i nishta vishe da mi pomogne pri vezhbanju, i najnormalnije radim sve grupe mishicja.. Edited August 1, 2009 by рогозуб
voodoo_ Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 Ja sam radio kući pre kretanja u teretanu i nisam mogao da se koncentrišem duže od 15 minuta. U teretani kad vidim kako su svi predani i ozbiljni, glat odradim ceo trening od sat ipo bez lelemudanja i gledanja u ogledalu.
In The Flesh Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 Mnogo je sat i po. Optimalni trening ne treba da traje duze od sat vremena. od 45 min do sat.
рогозуб Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 (edited) a sam radio kući pre kretanja u teretanu i nisam mogao da se koncentrišem duže od 15 minuta. U teretani kad vidim kako su svi predani i ozbiljni, glat odradim ceo trening od sat ipo bez lelemudanja i gledanja u ogledalu. pa dobro, to je do tvoje koncentracije i toga shto ti teretana tu pomazhe. ali generalno, teretana nije uopshte neshto je obavezno da bi vezhbao. realno mozhesh da vezhbash i da budesh zhivotinja a da jednom neudjesh u teretanu. npr, znam choveka koji ima ruku 49, a neide u teretanu. Mnogo je sat i po. Optimalni trening ne treba da traje duze od sat vremena. od 45 min do sat. rekao bi da sat ipo dodje taman gornja granica, zavisi kako vezhbash.. kao shto rekoh, ja skoro stalno radim maksimalne vezhbe, tu je i pola sata dovoljno.. Edited August 1, 2009 by рогозуб
Ranis Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 taj rad...ako je za masu trening...treba da traje plafon 45 min... samo da napravim rachunicu... npr.. 20 serija za trening grudi... serija traje minut...znachi 20 serija = 20 minuta... + 1.5 min za odmor izmedju serija x 19 odmora = 48,5 min za trening...da zaokruzimo na 50...znachi ni jedan trening, ako je pravi, ne bi trebalo da traje duze od 1h.
рогозуб Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 chekaj, sat vremena samo za grudi? xD teretana ti je isprala mozak
In The Flesh Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 (edited) Da,zar ne radis kombinaciju vjezbi grupnih misica? Npr. Grudi-ledja/Ramena-ruke/noge (po danima) (inace,odlican program) Racunica: 15 serija za grudi = 10-12 minuta 15 serija za ledja = 10-12 minuta ( u zavisnosti od brzine ponavljanja) +35-40 minuta odmora ------------------------------ 55-64 minuta (ala sam precizan) Iskreno,ja radim i do 75 minuta,jer ponekad napravim vise serija ili su mi vece pauze,ili ubacim trbusnjake ako imam zivaca,ali u svakoj knjizi pise da je optimum od 45-60 minuta. Edited August 1, 2009 by Poor Twisted Me
Ranis Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 program... ponedeljak: noge/ sreda: ramena/ledja petak: grudi/trbushnjaci nedelja: biceps/trbushnjaci
рогозуб Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 (edited) Da,zar ne radis kombinaciju vjezbi grupnih misica? Npr. Grudi-ledja/Ramena-ruke/noge (po danima) ne. sveukupno imam oko 15 vezhbi i uvek mesham, nikad ne podelim striktno po danima grupe mishicja.. a i neradim nijednu vezhbu koja izoluje mishicje; npr, vezhbam donja ledja, gornja legdja, i bicepse mnogo vishe zajedno nego shto ih vezhbam posebno (ova vezhba http://www.muscleandstrength.com/exercises...mbbell-row.html ) . Edited August 1, 2009 by рогозуб
kuruz Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 Да л' би неко био љубазан да напише програм вежби које се могу радити без тегова и теретане? Оно, понедељак радиш склекове, уторак згибове итд. Знам да сам крајње непрецизно поставио молбу, ал' шта да се ради, нов сам у овој области.
рогозуб Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 (edited) pa lakshe ti je da nabavish jedan teg od 5 kila nego shipku za zgibove. a i ako si pochetnik, to je josh jedan razlog da neradish zgibove dok ne izgradish bicepse tegom. http://www.muscleandstrength.com/exercises/main.html kliknesh na grupu mishicja, skroluj dole do "Bodyweight ~ Exercise Videos:", pogledash vezhbe i izaberesh koja ti odgovara. Edited August 1, 2009 by рогозуб
Ranis Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 (edited) evo mog programa od pre jedno 2 godine... radish dva puta nedeljno 5 serija propadanja + jedno 3-4 serije sklekova..stalno povecavash i propadanja i sklekove menjaj vrstu sklekova, podigni ponekad noge na vishi nivo da pogadjaju gornji deo grudi...i radi i sklekove izmedju stolica.. gledaj da serije pred kraj budu do blokade... 1x do 2x nedeljno sam radio vratilo...prvo shiroki hvat ispred 5 serija...pa uski hvat sa razlichitim hvatom jedno 4-5 serija...to radish dok ne otpadnesh sa vratila + 2x nedeljno trchanje... po pola sata...da ne gubish masu...idesh prvo 10ak min zagrevanja...lagano trchanje...pa onda...1min trchish sa max snage...pa 1.5 min odmora...i tako jedno 7 puta, i na kraju opet lagano par min... sve to sam radio...sem trchanja, malo sam i trchao jedno mesec dana...al sam bio lenj da nastavim budi faca i idi na trchanje! Edited August 1, 2009 by Ranis
In The Flesh Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 Да л' би неко био љубазан да напише програм вежби које се могу радити без тегова и теретане? Оно, понедељак радиш склекове, уторак згибове итд. Знам да сам крајње непрецизно поставио молбу, ал' шта да се ради, нов сам у овој области. ovako,ugrubo: Poneđeljak: Sklekovi/zgibovi Utorak: Razboj/cucnjevi Srijeda: Trcanje/trbusnjaci/džak/kardio ili aerobne vjezbe. Znaci,one "vjezbice" koje ti opustaju misice i cine da se ne ukocis od sklekova i zgibova. Cetvrtak:odmor Petak: Sklekovi/zgibovi Subota: Razboj/cucnjevi nedjelja:odmor Naravno,razne vrste sklekova:uske,siroke,na propadanje. Ista stvar i sa zgibovima. Na kraju svakog treninga je pozeljno ubaciti kardio vjezbe (brzo hodanje,trcanje). Trbusnjaci takodje pozeljno na kraju svakog treninga. Veoma je bitno da imas bar 2 dana odmora,da ne preopteretis misice i pustis ih da se oporave.
kuruz Posted August 1, 2009 Report Posted August 1, 2009 (edited) Чуо сам да су широки склекови лоши за кичму. Шта је разбој? Edited August 1, 2009 by Куруз
Recommended Posts