Jump to content

Masa ili definicija?  

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
E da, serije. Trenutno radim po 60 sklekova u tri serije po 20 ujutru i uveče.

Sa zgibovima sam užasno slab, 3 - 4 uska sa dlanovima ka sebi u vrh glave i to kad ne radim sklekove.

Trbušnjaci - 40, 50 u seriji.

Za čučnjeve ne znam, dugo ih nisam radio.

Što se tiče trčanja, tu sam dobar, retko ko može da prati moj tempo, a obično ne stajem 20, 25 minuta.

K'o neki dugoprugaš sam, hah.

Davim vas, jebi ga, ali moram da pitam. Pretpostavljam da je bolje uraditi npr. 5 puta po jedan zgib nego odjednom 3 (kako ovo zvuči smešno :) ).

Ne znam sto da ti kazem kad su serije u pitanju. Kako gođ da radis,dobro je,ukoliko postepeno povecavas i broj ponavljanja i broj serija.

Ali,ja bih ti predlozio da probas ovako:

Kad su sklekovi u pitanju:

Umjesto tih 3 x 20 komada,da radis 5 x 12. I tako radis npr 3 dana. Onda radis 5 serija sa 13 ponavljanja. Opet nekoliko dana,pa sa 14,pa 15. Kad dodjes do 15 komada u seriji,ubaci jos jednu (šestu) seriju. Opet nekolika dana tako,pa onda i 7mu i 8mu. Time neosjetno (manje osjetno :zuba:) pojacavas trening.

Naravno,ukoliko mozes da povecas broj ponavljanja odmah sa 12 na 14 ili 15,tim bolje.

To ti vec izadje na 120 sklekova za trening otprilike za 2 nedjelje. Kad ti to postane lagano,povecas na 17 ponavljanja i tako sve do 20,u istovremeno povecavas i broj serija na 10. Nastoj da ti pauza (jer ,kako sam kazes,nov si u ovome) ne bude duza od 2,5-3 minuta. Vremenom isto postepeno smanjuj trajanje pauze na 2 minuta.

Sto se mene tice,200 sklekova iz 10 serija,sa pauzama ne vecim od 2 minuta je sasvim solidan rezultat za svakog rekreativca.

Zgibovi:

Ne bi bilo lose da ti neko pridrzava noge dok ih radis. Ne da te on podize vec samo ti daje oslonac nogama,da sam mozes da se pripomognes. To ti je otprilike za 40% lakse nego sam kad ih radis. Naravno,nastojis da se sto manje pomazes nogama. 

Meni zgibovi idu prilicno dobro,široki pogotovo jer njih vise radim,tako da ja mogu da biram da li da napravim vise serija sa jednakim brojem ponavljanja ili svakom serijom da se isforsiram maksimalno. 

Jos jedan savjet:Sve ovo (kao i svaki drugi savjet) uzmi samo kao smjernice.Ako vidis da ti ne odgovara,mijenjaj. Radi onako kako tebi najvise odgovara. Uvijek ce se naci neko da ti kaze da nije dobro tako,nego onako. Samo obrati paznju da pravilno dises,da ti je kicma pravilna prilikom svake vjezbe i bucaj. :pivopije:

Posted

Ja radim skromne treninge :

Ponedeljak/Cetvrtak

-5X25 sklekova u proseku , nekad manje nekad vishe , uglavnom siroke , mozda jedna serija od 15 uskih :D

-5 serija za biceps , sa bucicama

-ponekad 3 serije za ramena takdje sa tegovima

-4 km trcanja

-oko 1000 preskakanja konopca

-5x30 trbusnjaka , nekad manje , jer me to mrzi raditi

utorak/petak

- 5 serija triceps

-malo zgibova , mozda 3 serije od po 5-6 komada (ne mogu vishe)

-4 km trcanja

-oko 1000 preskakanja konopca

-trbusnjaci

petak/subota

- litar belog vina

-3 tekile

-3 sveps votke

- mozda jedno pivo

Što se tiče trčanja, tu sam dobar, retko ko može da prati moj tempo, a obično ne stajem 20, 25 minuta.

K'o neki dugoprugaš sam, hah.

2 km mogu za 7:35 u proseku da istrcim , najbrze 7:22

4 km za 16:40 prosek , max 16:22

Jel loshe za amatera ? :D

• Downvote 1
Posted

Ех, да су и у Ливерпулу овако тренирали, освојили би 19 титула, везано. :D

Posted

definitivno si u formi,za amatera vrlo dobro,prosechna brzina ti je oko 4,9 m/s sto znachi brzi jogg

ja sam treniro atletiku pa sam naviko da tako srachunam uvek :rolleyes:

2-3m/s klasichan jogg,-5 brzi,6-7 idealna brzina za srednje staze,8+ sprint :rolleyes:

pokushaj da zadnjih 200-300m,ako imash snage,prebacis za jednu vecu brzinu,i oborish rekord za 4-5sek...posle kad steknesh kondiciju za to,ubrzash malo veci zadnji deo trke 500m npr...najbolje je na kraju trke ubrzati kada znash koliko energije imash,nego da krenesh brzo,umorish se i onda se vuchesh

Posted (edited)
petak/subota

- litar belog vina

-3 tekile

-3 sveps votke

- mozda jedno pivo

Изгледа да сви мрзимо трбушњаке. :) :)

Мораћу да их радим кад и бураз, он ради 350 у серији, ваљда ћу се натерати кад видим њега. :)

2 километра = 5 идеалних кругова на фудбалском терену, што значи да око 5 и по, 6 треба за 2 километра пошто сви сечемо ћошкове. Одлично ти је време, минут и 20 по кругу је сасвим фино.

Ја трчим у просеку 20, 25 минута на време, а кад радим спринтеве онда 10 или 15 кругова за загревање, па 15, 20 дијагонала спринтом. Кад сам ишао на атлетику дешавало се на тренинзима да ми тренер одреди 40 дијагонала, а то буде на пример у јануару, па гинем по залеђеном терену. :)

Meni je jasno :)

WC шоља крије тајну. :)

Edited by Куруз
Posted
nisam rekao da mozhesh da radish iste vezhbe, nego mozhesh da radish sve mishicje koje i sa tom spravom. nisi ni chitao shta sam napisao, i onda ja serem o onome o shto neznam.

ne mozes.

Prvo ne mozes da pogadjas iste grupe.

Drugo ne mozes istim intezitetom.

1. Odjebi.

2. Nauči da čitaš.

3. Odjebi.

1. Glup si.

2. Glup si znam da citam konstatujes glupe stvari.

3. glup si.

xD hahah jbt

Dobro je da si mu rekao da je degenerisan nije provalio za svojih 19 -20 godina zivota xD

sta bi on bez tebe xD

glup si.

Posted
definitivno si u formi,za amatera vrlo dobro,prosechna brzina ti je oko 4,9 m/s sto znachi brzi jogg

ja sam treniro atletiku pa sam naviko da tako srachunam uvek :rolleyes:

2-3m/s klasichan jogg,-5 brzi,6-7 idealna brzina za srednje staze,8+ sprint :rolleyes:

pokushaj da zadnjih 200-300m,ako imash snage,prebacis za jednu vecu brzinu,i oborish rekord za 4-5sek...posle kad steknesh kondiciju za to,ubrzash malo veci zadnji deo trke 500m npr...najbolje je na kraju trke ubrzati kada znash koliko energije imash,nego da krenesh brzo,umorish se i onda se vuchesh

Tako i radim , ubrzam 200 m pri kraju , inace nosim mobilni (stoperica) , pa gledam prolaznost po krugovima , kontam da bih 2 km da se otelim mogao da istrcim za 7:15 , za opkladu , ali bih crk'o , dok bih 4 km sigurno mogao ispod 16 min , tu ima mesta za napredak .

• Downvote 1
Posted
1. Glup si.

2. Glup si znam da citam konstatujes glupe stvari.

3. glup si.

xD hahah jbt

Dobro je da si mu rekao da je degenerisan nije provalio za svojih 19 -20 godina zivota xD

sta bi on bez tebe xD

glup si.

1. Napisao sam "ili si loše stao ili..." ali ti to nisi video nego si samo hteo nešto da napišeš da bi se obratio meni.

2. Nije degenerisan nego deformisan.

Kada neko ima nepravilnu konstituciju onda za njega kažemo da je deformisan, kada se neko ponaša kao ti onda za njega kažemo da je degenerisan.

Razlika je očigledna.

A sad odjebi.

Posted
Tako i radim , ubrzam 200 m pri kraju , inace nosim mobilni (stoperica) , pa gledam prolaznost po krugovima , kontam da bih 2 km da se otelim mogao da istrcim za 7:15 , za opkladu , ali bih crk'o , dok bih 4 km sigurno mogao ispod 16 min , tu ima mesta za napredak .

То, увек је битно финиширати спринтом.

Иначе, пио сам јутрос онај коктел млеко + мед + банана, одличан је, није ми мука од те комбинације.

Posted (edited)
1. Napisao sam "ili si loše stao ili..." ali ti to nisi video nego si samo hteo nešto da napišeš da bi se obratio meni.

2. Nije degenerisan nego deformisan.

Deformisan, degenerisan.

Nije suprotni nego totalno suprotni a xD

Kada neko ima nepravilnu konstituciju onda za njega kažemo da je deformisan, kada se neko ponaša kao ti onda za njega kažemo da je degenerisan.

Razlika je očigledna.

A sad odjebi.

E br'te. Doso si da kenjas liku dal je nepravilno stao i dal je izdeformisan, i sad kad si video koliko si tuapvu i nepotrebnu stavar konstatovao u neimanju neceg pametnijeg meni seres koji se pojam za sta koristim xD

Eto reko si nesto pametno. A sad prichaj o temi ili odjebi.

fizionome.

---------------

ja volim jebene trbusnjake! Trbusnjaci su keva! xD

Ali u kombinacijama naravno, prednji, zadnji, ukrsteni, "rimski" etc...

vezbe koje nazivamo trbusnjacima(obrnutim) se koriste i za jacanje donjih ledja sto mnogi zaboravljaju.

Sto je jako vazno. Za generalno stabilnost celog tela.

Sto se trchanja tiche, KRACE DEONICE, SPRINTOM. Ko hoce misice naravno.

Dovoljno je samo da vidite likove koji trce na krace deonice, koliko su "nabildovaniji" od onih koji trce duge.

Edited by Elitista u Povoju.
Posted
Иначе, пио сам јутрос онај коктел млеко + мед + банана, одличан је, није ми мука од те комбинације.

Kako se pravi taj koktel , koje su razmere , i cemu pomaze ?

Posted

Energetsko piće, ubica.

U blender sam ubacio jednu bananu, dve kašike meda i pola litre mleka.

Da l' je na psihičkoj bazi il' stvarno pomaže ne znam, ali pola sata kasnije sam odradio 5 x 12 sklekova bez najmanjeg zamora, večeras pojačavam na 6 serija. :D

Posted
E br'te. Doso si da kenjas liku dal je nepravilno stao i dal je izdeformisan, i sad kad si video koliko si tuapvu i nepotrebnu stavar konstatovao u neimanju neceg pametnijeg meni seres koji se pojam za sta koristim xD

Eto reko si nesto pametno. A sad prichaj o temi ili odjebi.

fizionome.

---------------

Jao tako sam tupavu i nepotrebnu stvar rekao da se sada stidim. Sva sreća pa si ti tu da mi objasniš.

Smaraču...

Posted
Energetsko piće, ubica.

U blender sam ubacio jednu bananu, dve kašike meda i pola litre mleka.

Da l' je na psihičkoj bazi il' stvarno pomaže ne znam, ali pola sata kasnije sam odradio 5 x 12 sklekova bez najmanjeg zamora, večeras pojačavam na 6 serija. :D

Nije na psihološkoj bazi, pre treninga i treba da krkaš što više ugljenih hidrata. Posle treninga i do kraja dana gledaj da jedeš primarno proteine.

I nemoj pola sata, sačekaj sat vremena od jela do treninga.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...