Jump to content

Masa ili definicija?  

62 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Ja ne vezbam vec 2 nedelje zbog obaveza, a i zato sto sam lijenchina :(

Sto je najgore, pratim neke programe pa sad cu morati da ih radim opet ispocetka.

Posted

Zna li neko od čega konkretno potiče onaj osećaj slomljenosti kad nemaš snage ni pesnicu da stisneš a ne nešto drugo...?

Da se napucam nekim spidom, da li bi to pomoglo? :)

to ti je gubitak secera valjda...

dok sam trenirao,posle svakog treninga pojedem neku cokoladicu..

Posted

Onda ustanem i sednem za komp :)

aha,za to imas snage :)

-------------

mozda bi trebao da proveris krvnu sliku..mozda ti je nedostatak gvozdja..

znam da je moj cimer uzimao vitamin C i plus gvozdje kad je bio u slicnoj situaciji..

Posted (edited)

Krv sam skoro vadio a trenutno pijem one šumeće multivitamin i magnezijum. Pio sam i kalcijum do nedavno, gvožđe još nisam... :)

Nista bez gvojzje.

ne ozb, mozda stvarno imas nedostatak gvozdja.

Oce to kad nisi dovoljno metal. xD

Dedmene jel ti nas poprckujes malo ovde?

Posto ispade jadan ceo falichan iznutra, ispasce da ti nedostaje jetra.

Edited by Elitista u Povoju.
Posted (edited)

Da li sam već spomenuo da me leđa bole u jednoj tački kod desne lopatice već 2 dana? :)

Isto traje već duže vreme...treba da odem kod doktora kad mi prođu ispiti...

hahah kako ja vidim ti ne trebas kod doktora nego u banju na rehabilitaciju hahah

Daj brate prekini da nas podjebavas leba ti xD

Edited by Elitista u Povoju.
Posted (edited)

Bez zajebancije... :D

Kad god duže šetam po gradu ili čekam u nekom redu leđa me bole na tačno tom mestu. Moram videti šta je...

Sad me u poslednje vreme boli od kad sam počeo da vežbam da postanem nindža...

Inače vraćam se u formu polako...radim 50 sklekova za 45 sekundi :da:

Edited by Dead Man Walking
Posted (edited)

osnova- spushtash se tako da dodirnesh pod grudima ali nesmesh da odmorish, dizhesh se dotle da su ti skoro ispruzhene ruke, ali nesmesh da ih ispruzhish skroz, vecj da mishicj sve vreme radi. e sad, ima par razlichitih zajebavancija, najgora je- dizanje da traje pun udisaj i izdisaj, pauza gore da traje isto toliko, spushtanje da traje isto toliko, i pauza dole da traje isto toliko, a polako, duboko da dishesh. pa da vidim kolko mozhesh takvih sklekova xD

ja radim izdisaj dok se dizhem, pa udisaj u pauzi gore, pa izdisaj dok se spushtam, pa udisaj u pauzi dole, i dishem duboko/ polako.

Edited by рогозуб
Posted

Zajebano je al' to je vežba za izdržljivost. Ja imam krupan torso pa mi se čini da mi je možda zbog toga još teže...

Treba mi vratilo pod hitno. Ne znam je l' može da se ode u neku gvožđaru ili kod nekog kovača, limara ili šta god i da se naruči da ti napravi jednu konstrukciju za zgibove. Ne daju mi se onolike pare za one power tower-e i čuda...

Posted

Nema ništa gluplje od toga da su ti mišići stalno napregnuti, moraš ispružiti ruku. Na prijemnom na Vojnoj akademiji se, između ostalog, rade i zgibovi i treneri ne broje ako ti ruka između dva podizanja ostane i najmanje savijena.

Posted

Bio na trcanju, pa radio sklekove i trbusnjake...pa onda teretanu(imam kuci klupu) Pojacao sam, dakle ocekujem jos vecu upalu, a taman me prosla :)

Pala noc, pa nisam trcao oko stadiona, vec oko svog kvarta, kad odjednom, zapnem za izbocinu na trotoaru, pocnem padati, vec vidim da cu pasti na nos, ali uspem nekako da odrzim ravnotezu, mada sma gadno lelujao...sreca pa ne trcim brzo, inace bih opet sjebao nos, doat je tri loma :)

Sad cu da jedem tunjevinu u konzervi, i to paradajz, mmmmm....

Ili meso od rucka, pitanje je sad :D

Posted (edited)
Zajebano je al' to je vežba za izdržljivost. Ja imam krupan torso pa mi se čini da mi je možda zbog toga još teže...

to je vezhba za sve, najvishe za snagu i masu. prochitaj ovo

http://www.muscleandstrength.com/articles/building-strength-and-mass-with-negatives.html

naravno da kao shto je taj maksimalni sklek, mozhesh da radish bilo koju maksimalnu vezhbu, chuchanj, trbushnjak, dizanje tega..

Nema ništa gluplje od toga da su ti mišići stalno napregnuti, moraš ispružiti ruku. Na prijemnom na Vojnoj akademiji se, između ostalog, rade i zgibovi i treneri ne broje ako ti ruka između dva podizanja ostane i najmanje savijena.

da, nema nishta gluplje ako polazhesh prijemni za vojnu. inache, ja od kada sam pocheo da radim ovakve vezhbe, da mishicj sve vreme radi, nekako to vashe "ispruzhavanje ruke" mi izgleda kao varanje, kao da otaljavam i zakidam na vezhbanju da bi se odmorio...

@feniks

tema je o teretani, ne zove se "dragi dnevniche" xD

Edited by рогозуб
Posted

U pravu si za zgibove , tj u vojsci se takvi rade kao sto si rekao , ali kao i kod sklekova , trbusnjaka i kod zgibova imash vise vrsta .

Inace ja takvih sa ispruzenim rukama mogu 7-8 kom na uradim , pa psole 6 , 5 , 5 ,4 , dosta sam slab ovde .

Danas sam posle sklekova i nekih vezbica istraco 400 m za 1:08 , inace ne praktikujem sprinteve ali da proverim , uglavnom trcim 2 ili 4 km .

Inace da vam ispricam jednu pricu :

Juce sam otisao na stadion Spartaka , tamo vezbam , i dosao neki matori lik , sav nikakav izgleda kao Shurda :) , i poceo on nama da prica neke "ribolovacke" price , kako je radio na italijanskom brodu , ptovao za ameriku , i kako je nekada bio u novinama kao covek kojem niko nije mogao oboriti ruku , i tako sere on , prica o nekim ruskim sklekovima koje je radio , mi mislili da sve kenje...

Nagovorio on mene da pokusam da uradim taj ruski sklek , a on izgleda ovako : legnesh potrbuske (na stomak) , ispruzis i spojis i ruke i noge , i onda treba , ne koristeci laktove , da odvojis stomak od zemlje , ja nisam mogao da se maknem , drug , koji je extra razvijen , je uspeo par komada da uradi jedva .. a matori samo kenja kako je on mogao ne kristeci dlanove nego samo prste ... inace on je '47 godiste .. i nagovorimo mi sad njega da uradi kad se kurci toliko ... matori papak je uradio tew ruske sklekove koristeci prste na rukama jedno 7-8 komada , mozda vam deluje smesno ali pokusajte sa dlanovima kladim se da 90% nas ne moze , a kamoli samo sa prstima ...

kasnije je matori cepao zgibove dosta lako i pricao josh neke neverovatne stvari u koje tesko verujem , ali eto radite ruske sklekove :D

• Downvote 1
Posted

slican matori, ako ne i isti, ima u kosutnjaku, covek radi zgibove sa jednom rukom opusteno, a ima sigurno preko 60god. cini mi se da je on namontirao neke od onih sprava...

danas sam krenuo sa novim planom vezbi, na primer: 3 skleka u seriji, 15 sekundi pauze, pa opet 3 skleka, i sve tako 15 min. ako ne mozes da izvuces 3 komada kasnije, povecas pauzu na 30 sec. tako sam uradio i trbusnjake, zgibove, propadanja, cucnjeve. videcemo sutra oce li biti upale :D

jel zna neko kako se jedu ljuspice od soje, sa cime se mesaju i kako se konzumiraju?

Posted

Ja doruckujem zdravu hranu, onaj tropik musli, pa pomesam sa jogurtom...ali brzo ogladnim od toga :no:

Uvece, posle vezbanja, uglavnom konzervu tunjevine, bas je ukusno to...od paradajza...

Posted

Ugljeni hidrati se prilično brzo vare, zato i ogladniš brzo... mada ako BAŠ brzo ogladniš, jedeš malo. Pitaj Kuruza o njegovom energetskom šejku, kaže da ga drži pola dana :)

Posted

Jedna banana, supena kašika meda i pola litra mleka u blender, popiješ i lud si celog dana. :D

I ja sam razmišljao o soji i sranjima, al' onda vidim šta jede brat i cepam samo normalnu hranu.

Vratio mi se apetit, celog leta sam slabo jeo, al' čim sam dao ispit od 1300 strana, sve se vratilo u normalu. :D

Posted

Šta znači "maksimalnih"? Sklekovi se rade što brže za eksplozivnost. Tako radi Fedor :)

Ako os eksplozivnost, radi onaj plyometrics training sto sam ja pitao pre koju stranu (u medjuvremenu sam se informisao jos malo o tome :da: ) To ti je to otprilike, sklekovi sto brze, s tim da sam ja svuda na netu video verziju sa tapsanjem konkretno da je za eksplozivnost, tj izvlacenje max regrutacije misicnih vlakana. Uz to, uglavnom se za misice gornjeg dela tela preporucuje vezbanje s medicinkom (da,da, nazad u osnovnu skolu! xD )

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...