VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted July 1, 2006 Report Posted July 1, 2006 Hollygirl Mozhesh slobodno da legnesh Tu kraj mene Na ovu skromnu prostirku od slame I onda cemo sanjati zajedno Tek.. Kad budesh lezhala u mojim krljushtima znacesh Znacesh Ko te najlepshe sanja Tebe Najranjivije stvorenje Od maka I meda Ti koja tako nevino sanjash Hollywood A zhivish I dalje u komunizmu porodice I sama cesh shvatiti Da Hollywood to I jeste Rupa drvena ( hole-rupa, wood- drvo) Ali ti I dalje sanjacesh Snove Bridzhit Bardo Lezi kraj mene I onda cesh videti Shta su najlepshi snovi I ko te najlepshe sanja. **** Doručak Sedim za okruglim stolom I ti sediš... Gušimo se u lepotim nikotinskog dima Šoljica mat-crne kafe dodiruje nam Usne I Uživamo A sa toliko bolesne tuge gledamo u novine .... Naš sin. I toliko dana. ,,Gospodine moj, ja ne smem u te novine gledati ’’. Ti ćutiš- Ja uzimam malo ražanog hleba I I dalje pijem kafu. Novine ostaju nepročitane. Neka loše vesti ostanu tamo. Naš sin još uvek je u komi. **** Ogoljena Hajde, uzmi me. Uzmi moju chokoladnu dusu I topi je ispucalim usnama I krivim jezikom. Ja nemam dushu? Nemam? Imam…. Samo, ti ne volish chokoladu. I moja dusha ostace neizjedena. I samo moja. Nepodeljena. Usamljena.
gavrosaurus Posted July 2, 2006 Report Posted July 2, 2006 Најзад неко ко уме да пише ... Знаш да волим твоју поезију. Прва и друга су јако добре. Друга нарочито, видим ту атмосферу, напето до пуцања and there's nothing you can do. Порука прве је супер, са тим се слажем. Најлепше је ту, тамо где си и сам. Трећа је исувише интимна да бих је коментарисао ... Ма, ко не воли чоколаду? Само буди стрпљива.
Fiery Posted July 2, 2006 Report Posted July 2, 2006 Tematika uopste nije lose obradjena, ali mi se uopste ne dopada stil, i narocito razdela na stihove - sto se tice prve pesme. Druga i treca mi se nesto i ne dopadaju generalno, deluju mi previse banalno.
шмизла Posted July 2, 2006 Report Posted July 2, 2006 da, prva je odlicna... i ja imam zamerku na deljenje stihova...
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted July 3, 2006 Author Report Posted July 3, 2006 hvala ljudi. deljenje stihova zapravo inije neko posebno deljenje vec sam samo tako bzvz podelila bez ikavog pravila. @marko- hvala!
Ivan_Creed Posted July 3, 2006 Report Posted July 3, 2006 Ej Vjeronika, sanjao sam te, ali sam zaboravio sta je tacno bilo.... tj. fabula radnje desavanja snova...
gavrosaurus Posted July 3, 2006 Report Posted July 3, 2006 (edited) Хм ... Имам један невероватан и потпуно нејасан трип у вези тебе, Вероника ... Постоји бенд који се зове Ambeon и у коме пева нека девојка твојих година ... Елем, имам утисак да је твој глас сличан томе ... Не капирам ... Имам трип да јако лепо певаш ... Или сам ја скроз полудео ... Ево, да не мислиш да лажем или да нешто трипујем ... http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=18056&st=20 Edited July 3, 2006 by gavrosaurus
Lucio Holocausto Posted July 3, 2006 Report Posted July 3, 2006 btw, jel se ti stvarno zoves Veronika? Pesme su oki-doki, mada previshe gothovski u pojedinim trenutcima...
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted July 3, 2006 Author Report Posted July 3, 2006 hah. previshe lichnih pitanja ajd @ivan creed- ako se setish javi na pp @gavrat - ne nisam ja @fantom- pa inisu goth... ne znam shta ti podrazumevash pod got, ali bash nisu. hvala svejedno
Lucio Holocausto Posted July 3, 2006 Report Posted July 3, 2006 i dalje mi nisi odgovorila na prvo pitanje... za ono goth - zafrkavao sam se...
gavrosaurus Posted July 4, 2006 Report Posted July 4, 2006 @gavrat - ne nisam ja Јеси, јеси ... Нема потребе да се опиреш. Чему лажна скромност?
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted July 4, 2006 Author Report Posted July 4, 2006 @fatnom- a, nije @gavra: heh. ajd evo ovde josh jedna EGO( tuzni ego ) Ne trazhi ga u mom krevetu. Stidljiva kolichino bele chokolade. Ne trazhi ga. Noc je. U klubu se deshava neshto chudno. Moj krevet nije klub. Klub nije moj krevet. Ja lezhim I lokne svoje chuvam. Chuvam ih od njega, nje, njega I sebe. Ne trazhi ga u mom krevetu. To je samo iluzija. Miris duvana. Miris ustajalog dima. Ali, mozes da dodjesh. Da mi pravish drushtvo. Jer ovo je krevet za dvoje. A ja sam sama.
Lucio Holocausto Posted July 4, 2006 Report Posted July 4, 2006 pa dobro, kako ti onda ide ime? jel imas neko opako staroenglesko ime?
Elizabeth Posted July 4, 2006 Report Posted July 4, 2006 Doručak Sedim za okruglim stolom I ti sediš... Gušimo se u lepotim nikotinskog dima Šoljica mat-crne kafe dodiruje nam Usne I Uživamo A sa toliko bolesne tuge gledamo u novine .... Naš sin. I toliko dana. ,,Gospodine moj, ja ne smem u te novine gledati ’’. Ti ćutiš- Ja uzimam malo ražanog hleba I I dalje pijem kafu. Novine ostaju nepročitane. Neka loše vesti ostanu tamo. Naš sin još uvek je u komi. **** Ogoljena Hajde, uzmi me. Uzmi moju chokoladnu dusu I topi je ispucalim usnama I krivim jezikom. Ja nemam dushu? Nemam? Imam…. Samo, ti ne volish chokoladu. I moja dusha ostace neizjedena. I samo moja. Nepodeljena. Usamljena. ove dve mi se svidjaju. ova druga vise jer je ubedljiva. wow. svaka cast
Blacksunray Verb Delikvent Posted July 5, 2006 Report Posted July 5, 2006 autori ovakvih pesmica bi mogli da me povuku za pisu il' da se malo motivisu.... bolje za autore drugo....
blondie Posted July 5, 2006 Report Posted July 5, 2006 meni omiljene fraze: lepotim nikotinskom dima bolesna tuga dusa neizjedena moj krevet nije klub klub nije moj krevet cokoladna dusa (u rangu s avangardno ciklicnim hrckom) stidljiva kolicina bijele cokolade .. i ima jos ali to ono letimice pitanje, cemu razani hljeb? i tako..
Blacksunray Verb Delikvent Posted July 5, 2006 Report Posted July 5, 2006 EGO( tuzni ego ) Ne trazhi ga u mom krevetu. Stidljiva kolichino bele chokolade. [/color] slatka mala izvrnuta torto.... nivo....
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted July 5, 2006 Author Report Posted July 5, 2006 @blondie- bila si sarkastichna naravno? razhani hleb? Eto, volim razhani hleb. @black smarach- vrlo konstruktivna kritika I, da . Pesme nisu autobiografske Uglavnom.
Blacksunray Verb Delikvent Posted July 6, 2006 Report Posted July 6, 2006 suvise neinventivan nadimak je black smarach za nekog ko je avangardna poput tebe.... ocekivah ubedljivije....
Recommended Posts