excel fan Posted December 14, 2011 Report Posted December 14, 2011 Stara Sepultura sa Maxom je nešto na čemu je većina nas odrastala, pa je normalno da većini fali ono pičenje sa dve gitare i Maksov vokal. Derrick se stvarno trudi ali muzika počev od riffova im jednostavno nije onoliko energična i originalna kakva je nekad bila. Da su nastavili i posle Maksa da rokaju kao nekad, oko vokala se ne bi skoro niko sporio. Koliko je samo Annihilator vokala promenio pa i dalje izdaju odlične albume. To je poenta cele rasprave,bar sto se mene tice.Meni je vec Chaos AD bio veliki sok za sistem,ali nekako sam svario, ali vec Roots,to nisam mogao da slusam,vec sam to posmatrao u prizmi citavih devedesetih i potpunog kraha thrash metala. 1 Quote
destruction of mankind Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 Kako je krenulo sa Metallicom i bivšim članovima, možda se i ovi okupe da sviraju kad budu slavili 30 godina benda. Quote
kuruz Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 i dalje stoji cinjenica da je stara sepultura pojam za ovo novo,koliko god dobro bilo. takodje stoji da sve sto su braca kavalera uradila posle sepulture nije ni do koljena ovoj sadasnjoj sepulturi. u stvari,jedino sto valja da na njemu ucestvuje maks a da nije potpisano kao sepultura je nailbomb. Dobar je i Dark Ages. 1 Quote
lemmy sixx Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 takodje stoji da sve sto su braca kavalera uradila posle sepulture nije ni do koljena ovoj sadasnjoj sepulturi. Kurca baba vecerala.Primitive i Dark Ages od Soulfly su bolji od kompletne diskografije posle Roots-a zajedno. Quote
Footog Qpoos Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 niti sada nesto onanisem na maksa,a nesto kao hejtujem onog cama...meni su albumi sa maksom albumi,dobar metal...sa crncem neko sranje gde hoce da budu nesto novo,a ustvari su neko sranje... Quote
BLAGOJE Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 Kurca baba vecerala.Primitive i Dark Ages od Soulfly su bolji od kompletne diskografije posle Roots-a zajedno. meni na tom primitive-u ima dva dobra rifa,ne sjecam se kad me je neki album smorio kao dark ages.zadnje dvije sepulture bile jako zabavne,dok against,iako doduse vecinom napisan sa maksom je vrhunski album. Quote
Bernard Panasonik Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 Primitive je skroz bezveze album, tu se prvi put videlo koliki je on svaštar, a i da će Soulfly biti sunovrat. Ništa sa Againsta nije napisano sa Maxom, već po njegovom odlasku, kao što ni on nije koristio ništa napisano sa ovom trojicom na prvom Soulfly-u. Pričali su o tome u više navrata. Quote
BLAGOJE Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 svejedno,crnjo nije ni najmanje uticao na against,jasno se vidi ko je sefovao kad se skonta koliko je pankerski album. Quote
lemmy sixx Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 meni na tom primitive-u ima dva dobra rifa,ne sjecam se kad me je neki album smorio kao dark ages.zadnje dvije sepulture bile jako zabavne,dok against,iako doduse vecinom napisan sa maksom je vrhunski album. Against je jedini post Max album koji je dobar.Sve ostalo je smece.Meni. A Primitive je do jaja album,sve tamo valja.Odusevljen sam bio kada sam ga cuo.I dan danas ga volim obrnuti.Dark Ages je Soulfly album koji je naklonjen Sepulturi,tamo ima thrash-a koliko ti srce pozeli,a album je u kompletu bombona.Nemam pojma sta se posle toga desavalo,nisam poslusao nista posle toga albuma. Quote
BLAGOJE Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 meni je dark ages bio jos jedan kvazi metal saviour album iz 2000tih,kao ovi zadnji destruction-i i kreatori,dosadno i izvakano do bola,bez truncice nekadasnje strasti koja je te bendove cinila velikim.zato uvijek radje obrnem against,nezavisno ko pjeva,album je perfektno isproduciran i snimljen,odlicnih rifova kao pljeve,ritnican do zla boga uz to najpankerskiji sepultura album sto je meni veliki plus. Quote
Bernard Panasonik Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 (edited) Meni je Against i dalje omiljeni album sa Greenom, čudan i sirov. Još mi nije dosadio. Green je došao u bend,kada je skoro sve već bilo napisano. Radio je na textovima za Drowned Out i Old Earth, a Hatred Aside je bio proizvod zajednickog jam sessiona sa Jasonom, pa su svi i potpisani. Prvi demo je urađen još u leto 1997. dok su razmišljali da li da Andreas peva. Green je sjajan pevač i dobar tekstopisac, ali nema Maxovu karizmu iz osamdesetih i devedesetih. Za tim svi čeznu . Ako mu je za utehu nema je ni sam Max odavno. Edited December 15, 2011 by Bernard Panasonik Quote
pripravnik23 Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 Pa ni meni, meni je sve to smeće ali koji kurac vraćati dvojicu raspadača na mesto dvojice ubica? Bar kad se gledaju live da bude dobro ako ništa. Grobe mnogo sereš! Quote
Angelystor Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 (edited) Tribute to SEPULTURA. A da nije mozda ovo Sepultura? Stenli Kjubrik sa dredovima. S tim sto bi Stenli verovatno bolje otpevao... To je poenta cele rasprave,bar sto se mene tice.Meni je vec Chaos AD bio veliki sok za sistem,ali nekako sam svario, ali vec Roots,to nisam mogao da slusam,vec sam to posmatrao u prizmi citavih devedesetih i potpunog kraha thrash metala. Meni je CAD inicijalni virus i gde je krenula polako da ide u kurac. Thrash dole, dzampdafakap gore. bukvalno iz godine u godinu sve manje cenim taj album. A cinjenica je i da mu na turneji gde se sviraju thrash klasici nije mesto. U kontekstu drugih sviranih albumana turneji, tom albumu, opet, nikako tamo jebeno nije mesto. To je thrash ljudima koji slusaju numetal i sl. pa im sluzi i kao izgovor da slusaju thrash toboze. No, ljudi slusaju i Panteru, al' to je neka druga prica... Edited December 17, 2011 by Angelystor 1 Quote
Lord Iffy Boatrace Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 A da nije mozda ovo Sepultura? Naravno da ne,niko ne spori pricu da se sada Max raspada... 1 1 Quote
lemmy sixx Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Meni je CAD inicijalni virus i gde je krenula polako da ide u kurac. Thrash dole, dzampdafakap gore. bukvalno iz godine u godinu sve manje cenim taj album. A cinjenica je i da mu na turneji gde se sviraju thrash klasici nije mesto. U kontekstu drugih sviranih albumana turneji, tom albumu, opet, nikako tamo jebeno nije mesto. To je thrash ljudima koji slusaju numetal i sl. pa im sluzi i kao izgovor da slusaju thrash toboze. No, ljudi slusaju i Panteru, al' to je neka druga prica... Quote
Angelystor Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Pricaj glasnije, nista ne te razumem. Quote
BLAGOJE Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 tacno,upravo su ovo stvari zbog kojih sam izbjegavao ovaj podforum. Quote
Grobodan Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Ja se sa ovim slažem: A cinjenica je i da mu na turneji gde se sviraju thrash klasici nije mesto. U kontekstu drugih sviranih albumana turneji, tom albumu, opet, nikako tamo jebeno nije mesto. Više bi na ovoj turneji ležala Šizofrenija po meni. Sa ostalim se ne slažem, Chaos je baš remek delo van svake kategorije. Quote
Talvi Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Na ovoj turneji bi "Arise" legao k'o majka na mrtvo dete. Quote
kuruz Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Nisam znao da Igi ne voli Panteru. U stvari, ne mogu da verujem da bilo ko ne voli Panteru. 2 1 Quote
Grobodan Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Na ovoj turneji bi "Arise" legao k'o majka na mrtvo dete. Pa i bio je. Quote
Talvi Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Ceo album mislim, od početka do kraja. Quote
Angelystor Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Pa bilo 2/3 albuma, a steta je sto BTRa vise nije svirano, tek tri numere, ali zbog pesama sa odredjenog albuma nije bilo mesta za vise I guess Nisam znao da Igi ne voli Panteru. U stvari, ne mogu da verujem da bilo ko ne voli Panteru. Zi'mi ti ne podnosim. Quote
lemmy sixx Posted December 17, 2011 Report Posted December 17, 2011 Jebiga,pevac im bio celav,sranje bend.Isti slucaj kao i sa Maksovim dredovima. Quote
Grobodan Posted December 18, 2011 Report Posted December 18, 2011 Grobe mnogo sereš! Banujte samo ovaj fejk. Quote
Recommended Posts