Álvaro Recoba Posted July 22, 2006 Report Posted July 22, 2006 Брљиви људи!!! Без срам ... Болес' Мени омиљени хрватски бенд. По википедији су рок бенд са елементима панка и фолка, односно ко зна чега све нема у њиховој музици. Људи нису нормални. Имају 7 албума издатих. На албуму Нечувено из 1997. нема ни секунде музике нити било чега, празан је диск. Ја имам два албума "Peace" и живи албум "Živi kurac" , а треба да набавим и овај последњи који контроверзног наслова "Bombardiranje Srbije i Čačka". Ако се не варам неки од чланова бенда су Срби . Албум је урађен у склопу акције Плати па креирај где је бенд наравно згрнуо неке паре ... Овде имате једну рецензију овде Инале , носе псеће брњице уместо гаћа, доводе пензионерке као играчице, воле да се друже са јагањцима , да носе народне ношње разних народа ... Сличка Гледао сам неколико спотова који су цензурисани због разних разлога, а видео сам и овај нормални за песму Дијете у времену, која је иначе обрада песме Шабана Шаулића Дођи да остаримо заједно, а почиње као Child in Time. Песма је чисти квалитет и тренутно ми је на repeat, пошто сам је тек сад скинуо са нета ... Него да не пишем више, знате ваљда... Моје омиљене песме су још Дрога, Ја бих се љубио, Нафта, Voulez vous , Disneyland ... И глупо је што нема тема ... Quote
Álvaro Recoba Posted July 22, 2006 Author Report Posted July 22, 2006 Иначе, први албум им се зове Two Dogs Fuckin'. Ево да испостујем лирике једне песме: Nafta rukama pokrivam oci i nestajem iz sobe vise ne cujem kucanje na vrata ne traze me jer me nema, sjecam se pokrivenih ociju tata se igrao sa kisom na velikom spremniku benzina to je stara naftna igra kapi zvone ding dong, kap po kap, ding dong kopali smo ispred kuce nista nismo nasli a busenje na kolodvoru zabranjeno je mi smo krisom gutali zemlju da ne ostavimo trag nismo nasli izvor sto je nama drag niti napravili novi tank stari spremnik je bio trul i klimav pa je tata pljusnuo kroz okno sazivio se s naftom i nestao u njoj i tko zna tko se sve vozio na tatu kapi zvone ding dong, kap po kap ding dong rukama pokrivam oci, grcim se ... da bolje osjetim miris vina to je stara grcka igra koju me mama naucila pokrivenih ociju mama se igrala s kisom na velikoj bacvi vina udaraju kapljice slatkog soka, ding dong sadili smo lozu svuda u dolcu tete roze iza brda u dzepovima dobrih ljudi koji nisu prali muda sto blatniji su bili to su biljke bile vece zakrcili su grad, sirio se smrad zabranili su uzgoj dzepne loze i posjekli nam grane sve nema vina, nema muda u gradu placu svi i svuda stara bacva je bila prazna nismo ubrali ni grozd Quote
rock_rock Posted July 22, 2006 Report Posted July 22, 2006 Imaju oni dobar fazon, sve to rade smisljeno... Uostalom, pa mora se od necega i ziveti... Najbitnije, zaista imaju neke jako dobre pesme... Quote
Buddha Posted July 23, 2006 Report Posted July 23, 2006 da da a u pesmi Djete U Vremenu u strofi ima onaj akord iz Shine On YOu Crazy Diamond njihova je bese ona stara pesma "1, 2, 3, 4, izgubljeni" ? Quote
RedGirl Posted July 23, 2006 Report Posted July 23, 2006 njihova je bese ona stara pesma "1, 2, 3, 4, izgubljeni" ? O da Mnogo mi se svidja Quote
Peti.Maj Posted July 25, 2006 Report Posted July 25, 2006 Prvi put sam ih cuo na fusion stagu. Jako su mi se svidjeli. Razbili su... Quote
Nenja Posted July 25, 2006 Report Posted July 25, 2006 (edited) Prvi put sam ih cuo na fusion stagu. Jako su mi se svidjeli. Razbili su... Slazem se Neobican bend skrozzzz!!! Razbili su... Edited July 25, 2006 by Nenja Quote
CrniBombarder Posted July 31, 2006 Report Posted July 31, 2006 Нисам мислио да ћу ово рећи,али: Алваро Рекоба,ЛЕГЕНДО!!!! Планир`о сам ја да начнем темуј о њима кад се врнем,ал` ме преду`итри. Ходајуће легенде,поред врх форе са албумом ,,Нечувено"(продали су неких 17 албума док маса није извалила шта се збива),култна акција било им је извршење колективног самоубиства на тргу бана Јелашића поводом стања нахрватској глазбеној сцени тијеком `90. А и музика им је врх. Уз већ помињане конза ствари,потпуни врх су: Професор Јаков(проглашен својевремено за спот године у `рватској) 999 Континентио-по мени најјача њихова ствар. А на новом је до јаја микс ,,Мост на Дрини Ћуприја" и то на прво слушање. ,,Свршит ћу с врха катедрале Свршит ћу бацат ћу банане сретан као мајмун без лијане с` врха катедрале бацат ћу банане свршит ћу с` врха катедрале..." Quote
Álvaro Recoba Posted July 31, 2006 Author Report Posted July 31, 2006 Нисам мислио да ћу ово рећи,али: Алваро Рекоба,ЛЕГЕНДО!!!! Мора да се зна шта је квалитет ... Дијете у времену ме сваки пут све више одушевљава ... Quote
greenenn Posted August 1, 2006 Report Posted August 1, 2006 Meni se svidja ta pesma Dijete u vremenu...Samo nju i znam...A jos vise mi se svidja naziv albuma...I vrisak u avionu... Strava su...Al mi zao sto nisam ih slusala na exitu iako sam planirala.... Quote
Supergalactic Lover Posted August 2, 2006 Report Posted August 2, 2006 ok, a jel zna neko zasto bombardiranje cacka? cisto me interesuje, jerbo iz cacka sam. Quote
Vlaja Buraz Posted August 2, 2006 Report Posted August 2, 2006 '...Pregazio Srbiju i Čačak Grickao sam curice k'o slaninu mačak!' Stihovi iz 'Ženu varam' (album Jedina, 2000). Quote
Álvaro Recoba Posted August 14, 2006 Author Report Posted August 14, 2006 Ако неко хоће да скине спот за Дијете у времену ЛИНК Quote
CrniBombarder Posted August 15, 2006 Report Posted August 15, 2006 То Легендо!(Зезнуше ме западњаци пре месец дана(макли га са сајта),кад сам `тео.) Ако знаш/знате још који директан... Quote
kur-d-tizana Posted October 4, 2006 Report Posted October 4, 2006 E stvarno su smesni ko shunkica gledala sam spot za Djete u vremenu jedno 50 puta, gledacu verovatno jos 50 i mogu da se kladnim da cu opet A onaj lik sto vristi je vrrrh! Quote
ALEXIE_AIC Posted October 4, 2006 Report Posted October 4, 2006 Spot je strava! Odusevili su me skroz, jos pre par godina kad sam ih prvi put cula i videla. Inace, sviraju na Akademiji, sad u petak, ulaz 600 kinti. Quote
Álvaro Recoba Posted October 5, 2006 Author Report Posted October 5, 2006 Жао ми је што нећу да идем... Ај нека дођу негде јужније ... У проклети Ниш ... Quote
Álvaro Recoba Posted October 6, 2006 Author Report Posted October 6, 2006 Гледао сам спот за Еро с онога свијета... Онако, интересантан ... Quote
ilegalac Posted October 6, 2006 Report Posted October 6, 2006 Pa valjda sto su Cacak najvise gadjali.Mozda gresim.Mozda i otkrijem veceras na koncertu Quote
ALEXIE_AIC Posted October 7, 2006 Report Posted October 7, 2006 Je l` bio neko na koncertu i kako je bilo? sumi? Quote
ilegalac Posted October 7, 2006 Report Posted October 7, 2006 Evo ti jedna pesma pa proceni http://rmalisic.users.sbb.co.yu/akademija.mp3 ima oko 5 mb, nadam se da nije puno za modemsku vezu Quote
profa Posted October 7, 2006 Report Posted October 7, 2006 Ozvučenje u Akademiji je previše loše za onakvu svirku... Ništa od solo instrumenata nisam uspeo da razaznam. Inače, skroz ok koncert, čak i za neslušače benda - kakav sam ja. Quote
ilegalac Posted October 7, 2006 Report Posted October 7, 2006 pridruzujem se konstataciji da je ozvucenje veoma lose. Nisu oni krivi. Ozvuciti Akademiju to je... Quote
CrniBombarder Posted October 7, 2006 Report Posted October 7, 2006 1 2 3 4 ИЗГУБЉЕНИ!!!!!! То је све што ћу рећи поводом `церта тј. атмосфере.(Ја сам тол`ко глув да ми је стање озвучења последња рупа на свирали,поготово кад су ме синоћ "полили" перјем,онако знојавог.) Quote
Recommended Posts