gavrosaurus Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 Muskarcu je bar jednom u zivotu neophodno cisto musko drustvo jer ce u protivnom ostati seka-persa ... On mora (muskarac!) da bude cvrst, majku mu!
Sinstrel Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 (edited) Ja ove nedelje zavrsavam sa vojnom obavezom. Idem na redovno odsustvo dve nedelje i vracam se na sam kraj vojnog roka. Inace idem u civilnu vojsku i toplo bih preporucio svakom kome dom/familija/drustvo/devojka/hrana/higijena/krevet/zdravi zivci nesto znace u zivotu. Ja se ni malo nekajem sto sam odabrao ovaj vid sluzenja vojske. Sad je vec kraj i zabole me za istu! @gavrosaurus Druze pa zar je moguce da moras da ides u vojsku da bi imao musko drustvo? Vezano za to machoisanje ima jedna mnogo dobra reklama na tu temu: http://www.youtube.com/watch?v=387xAhNwrHg...related&search= Think about it... Edited August 14, 2006 by Sinstrel
Opera Ghost Posted August 14, 2006 Author Report Posted August 14, 2006 Fuck yeah !!! Ma okej sam ja i sa ljudima koji idu u civilnu...trebaju nam i neke zene u zemlji...cisto zbog demografske slike
Sinstrel Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 (edited) ^ Misli da je veci muskarac zato sto je isao u kasarnu... ha, ha ovi su mi omiljeni! Edited August 14, 2006 by Sinstrel
gavrosaurus Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 Druze pa zar je moguce da moras da ides u vojsku da bi imao musko drustvo? Mudar si ... Machoisanje? Oni koji idu u redovnu vojsku su macho? Hvala, nikada o sebi nisam razmisljao na taj nacin ...
Opera Ghost Posted August 14, 2006 Author Report Posted August 14, 2006 Salu na stranu,svako moze da radi kako hoce (ili mu je lakse)...nazalost,sve je manje ljudi sa kojima mozes da prepricavas dogodovstine iz vojske.Odma te gledaju u fazonu:puko je,jadan... E da,trenutak kad sam shvatio da sam puko mozgom...Petak vece u askari,i pricam sa ortakom,i pomene neko da se sutra ustaje sat vremena kasnije (vikend) tj.u 6:30. Ja iskreno odusevljen odvalim:Do jaja! Ima da se razvalim od spavanja! Stvarno sam to i mislio. A onda pomislim...Gospode,razvalim od spavanja??? 6:30?!?!?! Puko sam... Ma bilo je do jaja...
Sinstrel Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 (edited) @gavrosaurus Nismo se razumeli ocigledno ili si ti mrgud. @Opera Ghost Mislim da gresis. Bas ne znam nikog ko ima nesto protiv nekog (u jeee!) ko ide u kasarnu na sluzenje vojske dok za civilno sluzenje cesto padaju kritike. Ustvari u 99% slucajeva ti sto pridikuju su oni koji su vec zavrsili sa vojskom pa mudruju a siguran sam da im nije bilo lako/prijatno. Ovi sto tek trebaju da idu i te kako slusaju obe strane i procenjuju koja im je varijanta bolja. Ma sve je manje i manje vojnika, sto onih u kasarni sto u civilnoj. Evo primer u bolnici u kojoj sluzim. Trebalo je da dodje najavljenih 40 vojnika u junskoj klasi. Doslo ih je svega 14! Sad svi odustaju cak i od civilnog sluzenja vojske jer su culi da se od 2010. nece sluziti vojska. Zajebali su se... morace svi koji su dobijali do sad pozive. Edited August 14, 2006 by Sinstrel
Herr_Wolf Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 Ne znam, ja bas i ne vidim vojsku kao osamostaljivanje, mislim, sve vreme radis sta ti se kaze, zivis po rasporedu, jedino sto tr neko kinji, sto opet nije osamostaljivanje. Osamostaljivanje bi bilo recimo da zivite sami pritom vam se stan ne pretvori u svinjac, uspete da sebi kuvate, perete, peglate, rasporedjujete novac tako da imate za odredjeni period, vodite recimo racuna o nekom starijem iz porodice kome je potrebna briga, a pritom radite normalno svoj posao ili ucite za fax. Sto se tice ljudi koje znam da su isli u vojsku, njih ni u kom smislu ne dozivljavam kao stabilnije ili samostalnije... cak stavise, skoro svi vojnici koje znam su otisli u vojsku zbog nekog prsa ili sto su hteli da pobegnu od svega na neko vreme...
gavrosaurus Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 @sinstrel Objektivno: vecu i bolju svrhu imaju vojnici na civilnom sluzenju nego ovi u kasarni od kojih nema ama bas nikakve koristi. Ti ces nekome tamo pomoci i to je OK, ali sta ce ovaj u kasarni, kakva svrha njegovog sluzenja? Mislim, mene boli uvo, nisam je voleo kad sam bio tamo ali je smatram neophodnom za stasavanje i odrastanje muskarca, da li je to macho ili ne - zabole me stojko. Ova ovakva vojska nema smisla i to sam vec rekao, pricam o drugoj stvari a to se tice odgoja, neke vrste vaspitanja i sl. Nisam mrgud, imam pravo na misljenje i to je sve.
Sinstrel Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 (edited) Ok ovo lici na igru gluvih telefona. Ja upravo zavrsavam sa civilnom vojskom i skroz sam za tu varijantu! Nemam nista protiv ni sluzenja u kasarni. Meni je samo zasmetala tvoja recenica Muskarcu je bar jednom u zivotu neophodno cisto musko drustvo jer ce u protivnom ostati seka-persa ... On mora (muskarac!) da bude cvrst, majku mu! pa sam ti napisao to sto sam ti napisao. Ostalo ok. Malo su ti postovi kontradiktorni pa sam se zbunio citajuci ih. Na primer prvo kazes kako svaki muskarac treba da ide u kasarnu a posle kazes da je civilo sluzenje vojske korisnije (bolje?!). Ma opusteno... tj. voljno... Edited August 14, 2006 by Sinstrel
blondie Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 (edited) wolf: to sto ti pricas je utopija cista mozda je jedan u hiljadu kod nas koji tako zivi, da sam pere i cisti, kuva, dobro uci, zavrsi u roku i slicne gluposti. obicno je to situacija kad mu carape istrunu na nogama, onda kupi nove, , ceka da mu mama posalje paket sarmi, skolu uci 10 godina, redovno visi po klubovima i opija se - odakle mu pare, boga pitaj, kad mu pomenes vojsku - debelo se uvrijedi, kad mu pomenes skolu - nalazi hiljadu izgovora i to tako traje godinama. znam stotine takvih prica i ljudi, a mozda jednog ili nijednog koji zivi disciplinovano i uredno. to sto pederi povezuju vojsku s macoizmom to samo govori vise o njima samim, a nista o onima koji su se prihvatili obaveze. znam jako puno ljudi ali evo sad pokusavam da se sjetim tog machoa sto je samostalan i sto NE zivi s roditeljima, sto placa svoje racune, sto zna da kuva ili da se bar u osnovnim stvarima brine o sebi, sto zna promjeniti posteljinu, sto ima posao ili skolu (ili oboje), i sto nije zakukao na pomen vojske itd itd..... ne, ne znam nikog takvog. ne kazem da nema, ali JE IZUZETAK onda. pade mi na pamet jedan drug iz srednje.. otisao na regrutaciju i vratio se i PLACE ko godina. NA SRED ULICE. ja kontam, neko mu umro. ajde, mora u vojsku, oce da to otkaci.. prvo, zove njegova majka isti dan mog starog da ga zamoli - eto moze li njen Nino nekako da bude prebacen sto blize kuci. moj stari povuce neke veze, ajde - zao mu malog pedera, i prebaci ga na 10 kilometara od kuce, bukvalno. poslije 10 dana zove sad njegov otac i moli mog starog, eto ako bi se njihovom Nini moglo obezbjediti da ima izlaz bar 3 puta sedmicno... stari tu precuti naravno, Nino ni zakletvu nije polozio. poslije mjesec dana, dolaze Ninovi otac i majka nama u kucu, placu ko godina - ja rek`o umro Nino s vrata mole moju mamu, da utice na tatu da on nekako uspije Ninu prebaciti skroz u to mjesto gdje oni zive, da bi mu majka mogla rucak prebacivati preko ograde....... a da su znali da mi je mama gori vojnik od tate, nikad joj se ne bi obratili ja pocela da se sprdam s tom zenom u fazonu - nema frke, vraticemo ti Nina na sisu stari naravno nije htio da cuje, naljutio se nikad gore i spremio Nina pravac u Bilecu, gdje kazu da je najgora obuka u cijelom regionu nekada.. na 500 vojnika, oko 30 je trazilo intervencije za prebacivanje iz nekih razloga (i skoro nijedan je dobio sto je trazio). danas, od 500 vojnika, nama je kuci telefon 5000 puta znao zazvoniti, ne samo da je vojnik trazio intervenciju, nego i babe, dede, strine, SVI stari se smorio poslije 20-og poziva, a ja plasila ljude da ne zovu - inace ce se `tata naljutiti pa sve slati u bilecu` da ne mozes uraditi jebenu obuku od 9 mjeseci, kad se dobro zna da ljudi od izlaska iz srednje skole pa tamo negdje do 30 (kad ih mama zeni) protrace sve te godine studirajuci ili trazeci posao, i radeci povremeno - zavrse tako sto ih kuce nema za sta ujesti...... pa sunce mu, ne radi se o macoizmu nego sposobnosti i NEkukanju na jednu prostu obavezu. ja ne mogu da vjerujem kako pricaju - kao da ih neko u zatvor vodi i siluje tamo svaki dan i tjera na RAD. EJJJ RAD! USTAJANJE U 5! EEEEj 5!!!!! ko jos ustaje u pet?! joj dobri ste skroz.. skroz ste dobri.. Edited August 14, 2006 by blondie
Vresište Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 (edited) S jedne strane to je sasvim OK, muskarac treba da bude muskarac a to podrazumeva da bar jednom u zivotu nosi uniformu i oseca na ruci hladan metal. Imam jednu fantasticnu fotku apropo ove izjave samo da je skeniram...Koliko hladnog metala je zapravo mera? Ja josh nisam odsluzhio svoje, mada sam dugo radio za vojsku. Verovatno chu sledeche godine i to naravno u kasarnu jer civilna vojska mi je chisto izrabljivanje (nemam nameru da radim ni za koga 13 meseci besplatno). Jedino shto me brine su glasine da shalju regrute kuchi da se tushiraju i da jedu...Jebem to zhivot, je li moguche da se Vojska toliko srozala? (napomena ovo zadnje nije retoricko pitanje vech iskren interes u istinitost glasina?) Edited August 14, 2006 by matatrtaDgrejt
kuruz Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 Osamostaljivanje bi bilo recimo da zivite sami pritom vam se stan ne pretvori u svinjac, uspete da sebi kuvate, perete, peglate, rasporedjujete novac tako da imate za odredjeni period, vodite recimo racuna o nekom starijem iz porodice kome je potrebna briga, a pritom radite normalno svoj posao ili ucite za fax. Meni je keva vec 4 godine bolesna,ima problema sa ledjima,tako da burazer,ja i cale sve radimo po kuci,ukljuchujuci i kuvanje,pranje itd.Idem u gimnaziju,sad cu u chetvrtu godinu,odlichan sam+treniram kosharku,tako da ko hoce&mora mozhe sve da stigne. U vojsku cu ici redovno,civilno mi se ne svidja.Ne pada mi na pamet da godinu dana radim u nekoj ambulanti gde cu da chistim dvorishte i sl.
Sinstrel Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 Ja nista nisam razumeo ovu blondie... ali stvarno? @matatrtaDgrejt Vojska u kasarani 6 meseci. Vojska u civilu 9 meseci. Izrabljivanje...? Mozda sam ja naivan ali sam se osecao jako korisinim tokom prethodnih devet meseci. Od chiscenja kruga bolnice preko pomocnog medicinskog radnika do rada u fakturnoj kancelariji, prilicno sam pomogao. Da jeste za dzabe (ustvari dobijes 150 eura poslednji dan vojske ) ali eto malo patriotizma na delu. Dakle nije patriotizam kada pucas u neprijatelja i pevash otadzbinske pesme vec kad na neki nacin svojim radom doprineses neku korist svojoj drzavi. Primera radi nemacko zdravstvo se odprilike oslanja na civilnu vojsku (i pored profesionalne vojske).
blondie Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 ne razumijes, jer si glup mozda? btw, ne radi se o PATRIOTIZMU nego vasim guzicama koje nisu navikle na napor vojska=patriotizam, machizam, sta ono jos lupiste od termina?
Sinstrel Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 Ne pada mi na pamet da godinu dana radim u nekoj ambulanti gde cu da chistim dvorishte i sl. Svaka cast tebi ali mislis li stvarno da neces da cisits? Svuda se to radi! I stvarno zasto su svi tako gadljivi na metlu...? Svasta! U ambulanti nema dvorista btw.
imaginos Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 zene, tisina na ovoj temi! <saka_o_sto!> mars u kujnu i doneste nama muskima po pivo i nesto za jelo!
blondie Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 (edited) zene, tisina na ovoj temi! <saka_o_sto!> mars u kujnu i doneste nama muskima po pivo i nesto za jelo! mars iz kuce (inace, obracas se nekome ko je nosio pusku zato zajebi 'muskarcino' ) edit: azza se zajebo, ispade da navija za mene.. pa jadan brise postove Edited August 14, 2006 by blondie
Wise Owl Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 Wise Owl, blondie, gavrosaurus, matatrtaDgrejt, imaginos Koja ekipa starih kuka Na ovoj temi nam je i mesto Treba postrojiti ove pilistorce sa foruma
Sinstrel Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 ne razumijes, jer si glup mozda? btw, ne radi se o PATRIOTIZMU nego vasim guzicama koje nisu navikle na napor vojska=patriotizam, machizam, sta ono jos lupiste od termina? Ako je neko glup na ovoj temi onda si to definitivno ti. Prvo padas s neba sa nekom pricom koja pije vodu mozda samo u kuci vojnog lica sto je donekle i razumljivo. Drugo nemoj ti da mi seres o naporu jer ne znas ni najmanji detalj mog zivota a nasla si da mi/nam popujes! Da imas gram mozga skontala bi na sta se odnosio termin machoizam nego je tebi lakse da sve sto ja napisem izvuces is konteksta i da posle pametujes kako bi mene spustila, dzaba! Ali dobro ako ti pomaze besumucno jurcanje po forumu za mojim postovima kako bi' mogla da ih izvrces evo ja cu se povuci kako bi se ti barem jednom u zivotu osetila pametnom! Moj patriotski doprinos za jednu bosanku u Americi! I stvarno idi kuvaj nesto.
blondie Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 (edited) mali: tup si. koga sam to napala? to sto se neko od vas pilica nasao u prici, to je vasa stvar - procitaj jos jednom moje postove na ovoj temi. sto se tice napora - ne popujem TEBI, nego kazem UOPSTE, opet - ako si se nasao u prici, mali - sta da ti kazem.. ono, kramp, lopata pa udri (a i boli me za tvoj zivot, nebitno je za temu) ovaj drugi dio posta - ne znam sta si htio reci, kao - htio si nesto pametno ali si zavrsio sa bosanka u americi - a zaboravio si dodati pozdrave od patriote iz srbije koji nije srbin (mislim, ako cemo vec o nacionalnim, trenutnim-teritorijalnim i ostalim pripadnostima ) a ti stvarno idi jebi neku goticarku.. vrijeme ti je. edit: pis bradr. Edited August 14, 2006 by blondie
gavrosaurus Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 Malo su ti postovi kontradiktorni pa sam se zbunio citajuci ih. Na primer prvo kazes kako svaki muskarac treba da ide u kasarnu a posle kazes da je civilo sluzenje vojske korisnije (bolje?!). To sto citas i odgovaras na brzinu nije moj problem. Vojska (redovna) ovakva kakva je danas nema nikakvog smisla i stoga je (drustvu) korisnije civilno sluzenje vojnog roka. Ti u vojsku ides jer moras a ne zato sto zelis i zato je njena drustvena tj. tvoja svrha primarna. Ono sto ja vidim je da su generacije koje su sluzile i 18 meseci zdravije i normalnije nego one koje sluze 9 meseci civilno a sve iz razloga sto tada nije bilo sramota biti muskarac i biti "str8". Nije bilo sramota spavati u spavaoni punoj muskaraca i cistiti pusku i puzati i sve ostalo. Nebitno, i onako nema svrhe objasnjavati. Oni koji zele civilno - idu civilno, oni koji nemaju vezu - idu na redovno sluzenje. Ili se i to menja ...
Sinstrel Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 mali: tup si. koga sam to napala? to sto se neko od vas pilica nasao u prici, to je vasa stvar - procitaj jos jednom moje postove na ovoj temi. sto se tice napora - ne popujem TEBI, nego kazem UOPSTE, opet - ako si se nasao u prici, mali - sta da ti kazem.. ono, kramp, lopata pa udri (a i boli me za tvoj zivot, nebitno je za temu) ovaj drugi dio posta - ne znam sta si htio reci, kao - htio si nesto pametno ali si zavrsio sa bosanka u americi - a zaboravio si dodati pozdrave od patriote iz srbije koji nije srbin (mislim, ako cemo vec o nacionalnim, trenutnim-teritorijalnim i ostalim pripadnostima ) a ti stvarno idi jebi neku goticarku.. vrijeme ti je. edit: pis bradr. Mali... reche meni osoba od metar i kliker ali to nije bitno sad. Kad si rekla vasim guzicama koje nisu navikle na napor mislila si i na mene. Ja se nisam osetio prozvanim u onom prvom tvom postu jer sam susta suprotnost od onoga sto si napisala. Ko bre nije Srbin? Jel se ti to nudis za kres varijantu? Za post iznad, NISAM TI JA BRISAO POSTOVE. @gavrosaurus Ono sto ja vidim je da su generacije koje su sluzile i 18 meseci zdravije i normalnije nego one koje sluze 9 meseci civilno a sve iz razloga sto tada nije bilo sramota biti muskarac i biti "str8".Nije bilo sramota spavati u spavaoni punoj muskaraca i cistiti pusku i puzati i sve ostalo. To tako nema veze sa mozgom. Pre ce biti da su tadasnje generacije bile normalnije u odnosu na danasnje bez ikakvog uplitanja vojske. Spavanje sa muskaricma i puzanje je gay! Salim se... --- Ja kazem lepo. Drzava je donela takav zakon da svaki vojni obaveznik ima dve opcije za sluzenje vojnog roka. Svako ima pravo da izabere ono sto mu vise odgovara i NIKO nema prava da se mesha u tudj izbor koji je jel i zakonski ovencan. Dakle sve po zakonu, sve po PS i svi zadovoljni. Ali ne Srbija je selendra gde svako mora da zabada nos u tudj zivot! Na stranu sto je civilno sluzenje vojske novotarija u ovoj nam raspaloj drzavici pa se kao po starom konzervatinom obicaju svaka novotarija razapinje da bi na kraju balade se ta novotarija zaboravila zbog neke nove novotarije. Ma mislim mogu do sutra ovako ali necu...
blondie Posted August 14, 2006 Report Posted August 14, 2006 (edited) 1. jeste, osoba i kliker, ali i one od 2 metra lako lomim 2. ako se nisi osjetio prozvanim, STA SE BRECAS? cemu citiranje?! 3. za kres pitaj neku goticarku, ako ti se krese. ja sam nasla srbina 1/1, ne ulazim u sumnjive kombinacije 4. vidis kako si glup. edit: azza se zajebo, ispade da navija za mene.. pa jadan brise postove poslije imaginosa si htio ubaciti " " ali sam ti ja upala u post pa je ispalo da navijas za mene, pa si zato SVOJ POST obrisao.. ajde ajde, u redu je pis brader, rek`o ja..... inace, vidim - istu boljku imaju amerikanci, snizili su standarde u svojoj vojsci toliko da je to strava.. a sve zbog maminih i tatinih sinova koji bi da budu marinci (sto zbog socijalnog statusa, sto zbog beneficija), ali ne mogu rano da ustanu niti da prodju osnovnu obuku.. u svemu su standardi debelo pali, nije u pitanju samo vojska. na zalost. a jos zalosnije je sto se za te stvari traze neki suludi izgovori poput `prava i sloboda`.. na ime obaveze, odgovornosti, iskustva, i sl. moram da napravim edit...... SVI STE VI NINE iz prvog posta na ovoj strani (ovo vi, znate ko ste, ne imenujem nikoga ) ili sto bi rekla stara pjesma (bijase Nusic?): U Srbiji prilike su takve babe slave preziru junake! Srpska braco ne muc'te se dzabe bolje vam je postanite babe! Edited August 14, 2006 by blondie
Recommended Posts