Nazzgul Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 Jedno je brate kad se barnis od okupatora, a drugo kad ratujes zbog para ili ko zna cega vec..
blondie Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 Nazgulu: jel to neka zaraza presla od ove junacine gore? znaci, sve sto si ti mene iscitirao, apsolutno nema veze s tvojim odgovorom covjek se isra o Vladi i 91. i vojnim stanovima i kojecemu (to sto vi duvate ocu i ja) imaginos: kako se toliki ljudi pobise? jel tebi nije jasna osnovna ljudska psihologija ili sta? ako su moji, kao peteroclana porodica ostali u gradu koji je blokiran, sta su trebali da kazu - Jao, izvinite, mi ne volimo rat i ubijanje, JEL MOZETE VI NAS DA PUSTITE DA BJEZIMO NA SIGURNO? i ako su moji bili kao ostalih 800 i kusur porodica (puta prosjek 4 clana, mozda i manje da ne sitnicarimo), i ako su neke od tih porodica bile uveliko zrtve silovanja, klanja (da, pricam o nozevima), i ako su glave djece nosene kao trofeji na landroverima, a sve to i dalje - NEMA IZLAZA.... ovaj sta bi ti ziv mi bio? predao se. pa dobro, mojim nekim komsijama su vadjene oci na zivo jer su se predali, i jer su muslimani napravili salu od toga kao - evo, sad cemo da vam povadimo oci, da ne vidite svijet od bruke. sta je trebao moj stari? da pobjegne k`o junak kroz prozor, a cetiri zenska celjadeta da ostavi u kuci na milost i nemilost budalama? jel` to mozda ti tako pametan mislis da je moj stari, kao i ostalih hiljade vojnika u Republici Srpskoj uslo u rat zbog toga sto su OBOZAVALI da pucaju na komsije? jel ti stvarno mislis da su ljudi tamo obozavali da skapavaju od gladi, batina, nozeva i metaka? ili BILO GDJE U SVIJETU? dobro, ako oces da potegnes temu Dzihada, gdje neki zaista uzivaju da budu mrtvi i muceni - onda ok, ali to nema veze s ovom pricom. i samo mala napomena: i poslije kad se moglo dezertirati i izaci na sigurno, gdje smo to trebali ici? tamo gdje nismo dobrodosli? na beogradske ulice? ili bilo koje ulice u srbiji? vec smo proveli bili 2 mjeseca na istim, i poslije smrzavanja i crkavanja od gladi, odlucili smo da je bolje da se vratimo, pa riknemo zajedno s caletom. da ne pricam to gdje je vecina naroda vise voljela slusati granate i BITI NA SVOM, nego se potucati od nemila do nedraga po kojekakvim nedobrodoslim selima. da ne pricam sto su mnogi, pa bar njih 90% je imalo nekoga ko je bio ili zarobljen, ili u blokiranoj teritoriji, pa se ljudi tako nisu htjeli ostavljati nego su iscekivali u nadi da ce opet vidjeti svoje najblize. ili recimo slucaj moje babe, koja je zamalo uzela pusku da pobije neku balijsku stoku, jer su joj porusili porodicno groblje. inace, samo za rekord - moja baba OBOZAVA da ubija druge ljude, uziva da gleda krv, omiljeni film joj je Rambo, i strasno se pali na krvolocne price. a to sta misle neki ljudi u Srbiji, i sire u nekim selima, ima smisla u njihovom svijetu, ali u tvom nema mnogo sta smisla. na primjer - zasto ljudi ubijaju zivotinje za hranu.. ili ti je mozda besmisleno sto ljudi po selima ne znaju sta je nuklearna energija a zaboga imaju televizore bar?! vjerujem da ti je cak besmisleno to sto u nekim kucama jalove zene nisu dobrodosle? ili da neki ne znaju ni da je Tito umro? kakvo bre ratovanje, kakvi bakraci? jel' u 21 veku vi nameravate sa nekim da ratujete? ja ne, ali ako se bude MORALO, bicu u prvom redu. Jedno je brate kad se barnis od okupatora, a drugo kad ratujes zbog para ili ko zna cega vec.. taj rad, samo objasni to imaginosu, on konta covjek da su se ljudi po Balkanu krljali zato sto uzivaju u tome. inace, procenat ostalih, koji su isli u rat zbog love, plijena ili sta god, zanemarljiv je u odnosu na druge razloge ratovanja vecine ljudi. sto ne znaci da profitera i govana nije bilo.. ooo, itekako..
Баба_Јага Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 (edited) Јој, што мрзим кад ми упадну у пост, бре @Nazzgul Да, да, а окупатор те иначе 'окупира' због тога што је тог јутра устао на леву ногу а не због пара ... Edited March 18, 2007 by Baba_Yaga
blondie Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 baba, ne lupaj. da je rat kao pojava tako jednostavan, ne bi se otvarali vojni instituti, skole i cijela nauka napravila od toga. jeste, ogromnu ulogu igra lova - pogotovo s tacne onoga ko kreira sukob, ali sa stanovista onih koji su uhvaceni u sukob naci ces gomilu drugih razloga. od licnih, profiterskih, okupatorskih, religijskih, odbrambenih, i bar stotine drugih. kazu Siptari - `cije ovce, njegova planina` - ocigledno, njihovi su razlozi prije svega, teritorijalni. lovu drze vodje, narod skapava od gladi. blabla..
Nazzgul Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 Tesko je objasniti zasto su se ljudi krljali na balkanu.. U sustini ne volim tu temu, ne znam zasto smo je zapoceli.. To je uglavnom velika sramota za sve nas, i najbolje je preci preko toka..
gavrosaurus Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 Па, како прећи преко стотина хиљада Српских избеглица из свих крајева бивше Југославије? Зашто то треба да се заборави и по чему је то Српска срамота, зашто нама да буде непријатно јер смо бомбардовани а без икаквог разлога и повода? Можда не може лако и брзо да се објасни али не треба ни да се прећути а свакако не треба да се заборави да смо, без неких видљивих и стварних разлога, претрпели (и још увек је трпимо) истинску голготу у предходних 15 година.
Генеральный Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 sta su trebali da kazu - Jao, izvinite, mi ne volimo rat i ubijanje, JEL MOZETE VI NAS DA PUSTITE DA BJEZIMO NA SIGURNO? модерни мачо мен би исукао фамилију из страхоте када за то има смисла и временског луфта а не када од главе једино нос вири из гована. после може да се врати у срање да 'чува дедовину' и остала убер мачо традиционалистичка срања. jel` to mozda ti tako pametan mislis da je moj stari, kao i ostalih hiljade vojnika u Republici Srpskoj uslo u rat zbog toga sto su OBOZAVALI da pucaju na komsije? не, пуцали су јер нису имали избора. сиротиња нема избора и она остаје да пуца. на крају пукне у сваком случају, било да је 'победила' или 'изгубила'. због чега? због неке мизерне непокретности коју може да стекне поново? због ПОНОСА? само људи који су несигурни у себе, људи који никада ништа нису постигли имају проблем да напусте мизерно и да се отисну у непознато. у њиховим малим мозговима је лакше погинути него ПРОБАТИ од нуле. као ружна девојчица која се несигурна у себе задовољава малом пишом. ајд што је ту направила компромис него је спремна да изгуби живот због тих 20гр сигурног меса. а може да се отисне ХРАБРО и да потражи ћуну по мери. или исто малу кару али да преживи. по овоме су већа муда потребна да би се побегло. у ствари, не, чекај. не МУДА него МОЗАК. ево ти пример. имам ортака коме су ћале и кева завршили високе школе. избије рат, они са уштеђевином овде. они су способнији и одлучнији људи од мене и глупо би било не одати им поштовање. ја заиста не знам да ли бих могао да будем толико јак и паметан у зајебаном тренутку. када није био рат, они су штедели. када је рат избио - они паре и вредности у једну торбу. торбу у солидан ауто који су имали и за 6-8 сати они су ван страхоте. банализована је прича јер никада није лако напустити један живот и почети други, али мени ово изгледа јако елегантно и прорачунато. интелигентно и рационално. политичар ти сече говна на кило а ти лижеш лилихип и заболе те рака што је вода млака... i samo mala napomena: i poslije kad se moglo dezertirati i izaci na sigurno, gdje smo to trebali ici? tamo gdje nismo dobrodosli? na beogradske ulice? ili bilo koje ulice u srbiji? vec smo proveli bili 2 mjeseca na istim, i poslije smrzavanja i crkavanja od gladi, odlucili smo da je bolje da se vratimo, pa riknemo zajedno s caletom. da ne pricam to gdje je vecina naroda vise voljela slusati granate i BITI NA SVOM, nego se potucati od nemila do nedraga po kojekakvim nedobrodoslim selima. понос је код сирома људи увек јачи од далеко природнијег инстинкта - од преживљавања. не знам да ли разумеш шта хоћу да ти објасним. оно, мајка грца у сузама и поносна је што шаље сина да чува кућу са размишљањем 'ма можда ће се вратити'. ЧАК и да се врати - оно што ће се вратити ће бити једино за јебену установу јер не иде у дизниленд или на пикник него у свакодневицу где откинути удови и глава у торби постају као 'добар дан'. то је оно што модерни човек гледа да избегне. то је тај 'кукавичлук'. господ зна да бих пре волео да ми је образ црн од 'бруке' коју индукује 'друштво' и 'заједница' састављена од људи који ми ништа не значе а да је фулл породица поред мене на окупу која ми значи С-В-Е. али и то је кул, људи се разликују. рекао бих да је најбоље упасти у срање до гуше па се онда хватати за сламчицу и на крају ламентирати над 'судбином' која те је 'задесила'. ето тако, као из ведра неба. 'десио' се рат. није било никаквих назнака да ће ситуација бити гора него је преко једне ноћи изгорео град, људи се повампирили и појавили се ратни профитери. живот је низ тешких одлука, некада се зајебеш а некада ти испадне до јаја. а некада једноставно преживиш са што је могуће мање последица. избегнеш менталне последице јер су оне најстрашније. веома је ружно што пребацујеш овде људима нека њихова размишљања, па чак и страхове. ко зна, да сте били више пичке него мачо, можда ти сада не би било ужасно што си МОРАЛА да прођеш свашта. мислим да је поента свега да, једноставно, ниси морала. али такав ти је био хороскоп за ту годину и ти као клинка ништа ниси могла да урадиш да исправиш ствар. једино што можеш је да схватиш шта ти се десило и да знаш како да се понашаш ако се сценарио понови. ako se bude MORALO, bicu u prvom redu. молим те прочитај оно што сам ти горе написао. види да ли сада имаш породицу. види да ли си ти сада једна од тих која одлучује. види шта би урадила да поново МОРАШ. одлучи шта ти је битније.
Баба_Јага Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 модерни мачо мен би исукао фамилију из страхоте када за то има смисла и временског луфта а не када од главе једино нос вири из гована. после може да се врати у срање да 'чува дедовину' и остала убер мачо традиционалистичка срања. Није мачо мен у питању али ме је асоцирало...Да мајка седамдесетих година из Осијека није дошла на студије у Београд, и остатак фамилије кренуо за њом - сад можда мене не би ни било. Мама, хвала Ти.
Генеральный Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 (edited) то је повољан резултат случајног сплета околности. хтео сам више да нагласим да људи који имају осећај да препознају друштвене токове на време увек имају бацк доор за минимални напор и максималне резултате. Edited March 18, 2007 by LoodeeKooD
Nazzgul Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 Па, како прећи преко стотина хиљада Српских избеглица из свих крајева бивше Југославије? Зашто то треба да се заборави и по чему је то Српска срамота, зашто нама да буде непријатно јер смо бомбардовани а без икаквог разлога и повода? Можда не може лако и брзо да се објасни али не треба ни да се прећути а свакако не треба да се заборави да смо, без неких видљивих и стварних разлога, претрпели (и још увек је трпимо) истинску голготу у предходних 15 година. Nisam mislio na srpsku sramotu, vec na sramotu svih nacija i republika koje su sacinjavale staru SFRJ!! Sto se tice tvog drugog dela posta, nemam nameru da ulazim u to, jer ce svako reci da je nevin.. Vec sam rekao u nekom proslom postu da smo trebali da skinemo Vladu i Predsednika, koji su glavni krivci za ovo sranje..
imaginos Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 kako se toliki ljudi pobise? jel tebi nije jasna osnovna ljudska psihologija ili sta? izvini, ali nisam procitao celu tvoju poruku. vec prve tri recenice sto si napisala nemaju veze sa onim o cemu sam ja pricao, tako da sam ostatak preskocio jer si u startu omasila poentu. pricas o desetoj stvari i nalazis se prozvanom tamo gde te niko ne proziva. iskuliraj malo, nemam nameru da se svadjam... i jos jedna stvar: ti nisi centar sveta, niti si ti poenta svake price. a to sta misle neki ljudi u Srbiji, i sire u nekim selima, ima smisla u njihovom svijetu, ali u tvom nema mnogo sta smisla. na primjer - zasto ljudi ubijaju zivotinje za hranu.. ili ti je mozda besmisleno sto ljudi po selima ne znaju sta je nuklearna energija a zaboga imaju televizore bar?! vjerujem da ti je cak besmisleno to sto u nekim kucama jalove zene nisu dobrodosle? ili da neki ne znaju ni da je Tito umro? super ti je taktika: cim nisi u pravu, okrenes temu na nesto deseto i pricas nepovezane stvari. ovo ti je toliko banalno, da nema veze s mozgom, a kamo li onim o cemu sam ja pisao. taj rad, samo objasni to imaginosu, on konta covjek da su se ljudi po Balkanu krljali zato sto uzivaju u tome. da, da, imaginos tvrdi i da je zemlja ravna ploca, i da postoji deda mraz. :)
blondie Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 ludikud: ovlas procitah tvoj post, pricas o nekoj sirotinji.. sta znam, ja se ne smatrah sirotinjom prije rata, ali je fora sto u ratu svako postaje sirotinja.. tako da to - ponos, trte vrte nema veze s tim. модерни мачо мен би исукао фамилију из страхоте када за то има смисла и временског луфта а не када од главе једино нос вири из гована. после може да се врати у срање да 'чува дедовину' и остала убер мачо традиционалистичка срања moj stari je nas izvukao na dva mjeseca, a onda smo se vratili na svoju ruku. zato sto tamo gdje smo bili `izvuceni` nismo imali ni sta jesti ni gdje spavati, a da ne pricam cinjenicu da smo se vratili jer su nam bukvalno svi ostali clanovi familije ostali blokirani u muslimanskim dijelovima teritorije. i da se nismo vratili `po njih`, da nismo povukli hiljade veza, novca, i zalozili skoro zivote, nikad se 50-ak njih (uze familije) ne bi izvuklo. takodje, to sto ti nemas osjecaja za svoju dedovinu, ili zato sto nemas dedovinu uopste kao ni milion Beogradjanina koji se usmrdise po garsonjerama posljednjih decenija - to nema veze s mojom dedovinom. mi smo odrasli postujuci starije i postujuci ono sto smo naslijedili, bila to kutija sibica ili 10 hektara zemlje. ako su moji pradjedovi uspjeli odbraniti zemlju od turaka, pa poslije austrougara, pa onda od svaba, i na kraju je jedva sacuvali od Tita, i ako su grobovi i kosti ostale u toj zemlji, i ako je moj stari proveo pola vijeka na toj zemlji, i ja svoje djetinjstvo - KO MI TO DAJE ZA PRAVO DA SEREM PO NECEMU sto JE TAKO SVETO ZA NAS? upravo takvi kao ti seru po Kosovu, k`o da vam je babovina kako bi ga rado dali. ti mozes da seres sad kako su moje price `maco` ili sta god, ja sam zensko, i ne osjecam se maco, kao ni svi moji preci - za njih je teritorija bila identitet, sigurnost, ognjiste gdje su se porodice stvarale, okupljale i sirile, za tebe su to SAMO GRANICE NA PAPIRU. svaka cast svakom onom koji je ostao da brani i kucu i porodicu. lijepo bi po tebi inace bilo vidjeti 2-3 miliona Srba kako jurisaju preko Drine, bjezeci od noza, danas to vidimo nisu DEZERTERI nego pametni ljudi. takodje, ti mislis da je svako imao negdje da ode, i da je svako bio dovoljno mudar i vidovit da zna sta ce mu se desiti. ako si ti sam takav, zasto onda sjedis na yumetalu umjesto sto naplacujes ljudima tu pamet i vidovidost? ja bi najvise voljela da i ti i ja i bilo ko na ovoj planeti ne dozivi uzase bilo kakvog sukoba, i da nikad u zivotu ne cuje nikakvu bombu nego da svi imaju pravo da izaberu gdje ce zivjeti, pravo na skolovanje, osnovne uslove za zivot i jos mnogo toga. ali zivot nije takav, nikad nije bio - i to sto bi ti radije pobjegao da spasis svoju guzicu, a drugi stradali za nesto sto im je sveto - to je hvala Bogu izbor koji svako od nas pravi. samo ne razumijem otkud je hrabrost (BILO KAKVA) danas `tradicionalisticko-maco` sranje, a `put-pod-noge` pametan izbor? neko rece (neki grcki filozof, zaboravih koji) - Hrabrost je prvi od svih ljudskih kvaliteta jer povlaci druge kvalitete.. koji je bio maco serator naravno, ne ocekuje se od tebe da shvatis nista od ovoga sto govorim, za tebe je zemlja drvlje i kamenje, za tebe je necija kuca gomila cigli, a grobovi bi se trebali preorati, da ne uzimaju prostor. Prije nego sto sam krenuo u Hercegovinu, morao sam da odgovaram na veoma neprijatna i zlonamjerna pitanja jedne dame za koju `mir nema alternativu`. Mislim da je pripadala cuvenom udruzenju `Majki u crnom`, koje nisu nikada ni imale djece. Ukratko, postavila mi je pitanje kakvog uopste ima smisla ginuti za tamo neke krseve gdje i nema nicega vrijednog. Ni sam ne znam kako, odgovorio sam joj necim, sto mozda licina zen koan "Ne vrijedi zrtvovati zivot za komad zemlje! - rece akacija gledajuci s visoka na zemlju u svojoj saksiji." imaginos: a kako da se ne osjetim prozvanom kad si sam rekao pa kako to da se toliki ljudi pobise, a niko nije voleo rat? izvini, ali ja sam i svi moji bili u istom. aj pazi ovo - negdje na nekoj slici vidjela sam da nosis cvike, i sad bacam komentar: svi ljudi koji nose cvike su coravi, ruzni, i izgledaju k`o najgore strebercine. (sad ces ti da bacis neku tesku filozofiju da bi mi objasnio da se ne osjecas prozvanim )
Генеральный Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 moj stari je nas izvukao na dva mjeseca, a onda smo se vratili na svoju ruku. zato sto tamo gdje smo bili `izvuceni` nismo imali ni sta jesti ni gdje spavati па мислим, то... да вам је овде било кул, за шта је требало новца или неког зајебанијег ангажовања - било би најпаметније да сте остали у Србији. a da ne pricam cinjenicu da smo se vratili jer su nam bukvalno svi ostali clanovi familije ostali blokirani u muslimanskim dijelovima teritorije. i da se nismo vratili `po njih`, da nismo povukli hiljade veza, novca, i zalozili skoro zivote, nikad se 50-ak njih (uze familije) ne bi izvuklo. апсолутно се слажем да су изморене девојчице које се враћају у пакао најзаслужнији кадар за извлачење родбине. овде покушавам да ти нагласим како сте ви, ђеца, требали да останете овде. јер је тако најлогичније. јер онда нисте изложени опасности. али опет, по теби је сигурно било врло битно одржати породицу као целину. и то јесте права ствар, требао је и ћале са вама да лепо запали. takodje, to sto ti nemas osjecaja za svoju dedovinu, ili zato sto nemas dedovinu uopste kao ni milion Beogradjanina koji se usmrdise po garsonjerama posljednjih decenija - to nema veze s mojom dedovinom. mi smo odrasli postujuci starije i postujuci ono sto smo naslijedili, bila to kutija sibica ili 10 hektara zemlje. ako su moji pradjedovi uspjeli odbraniti zemlju od turaka, pa poslije austrougara, pa onda od svaba, i na kraju je jedva sacuvali od Tita, i ako su grobovi i kosti ostale u toj zemlji, i ako je moj stari proveo pola vijeka na toj zemlji, i ja svoje djetinjstvo - KO MI TO DAJE ZA PRAVO DA SEREM PO NECEMU sto JE TAKO SVETO ZA NAS? upravo takvi kao ti seru po Kosovu, k`o da vam je babovina kako bi ga rado dali. који су то 'људи као ја'? немам неки зајебани осећај одговорности за одлуке које је неки предак правио у моментима када највероватније није имао избора. тај предак је морао једно, ја имам осећај да морам нешто сасвим друго. ливада, пропланака и њива има где хоћеш, чланова породице баш и не. ti mozes da seres sad kako su moje price `maco` ili sta god, ja sam zensko, i ne osjecam se maco, kao ni svi moji preci - za njih je teritorija bila identitet, sigurnost, ognjiste gdje su se porodice stvarale, okupljale i sirile, za tebe su to SAMO GRANICE NA PAPIRU. слагао бих те када бих ти рекао да није тако. за мене постоји само један идеал. породица. све остало је материјално и небитно. svaka cast svakom onom koji je ostao da brani i kucu i porodicu. lijepo bi po tebi inace bilo vidjeti 2-3 miliona Srba kako jurisaju preko Drine, bjezeci od noza, danas to vidimo nisu DEZERTERI nego pametni ljudi. било би страва. јер када погледаш, они који су остали су најебали као жути. није им остало ни ума, ни неког живота, ни дедовине а богами ни породице. можеш ти да се бориш колико хоћеш када ти неко са безбедне дистанце прода буљу - бићеш јебен како год да окренеш. takodje, ti mislis da je svako imao negdje da ode, i da je svako bio dovoljno mudar i vidovit da zna sta ce mu se desiti. не, кажем да су изузетни они људи који су то могли. они су образовани и рационални људи који су задржали најбитнију ствар. остали који то нису су морали да се сналазе како су знали и умели. ти си добила карте из овог другог шпила а најтрагичније је што би их одиграла поново на исти начин. ako si ti sam takav, zasto onda sjedis na yumetalu umjesto sto naplacujes ljudima tu pamet i vidovidost? па наплаћујем. ја сам материјално врло реализована особа. и када буде загудило носићу само једну торбу и целу своју породицу са собом. to sto bi ti radije pobjegao da spasis svoju guzicu, a drugi stradali za nesto sto im je sveto - to je hvala Bogu izbor koji svako od nas pravi. апсолутно се слажем. само бих додао и то да то што си ти 'изабрала' никако није био твој избор са 12-15 година колико си имала. трагично је што није био избор ни оних људи који су те водили већ њихова једина могућност када се нису снашли овде па се онда вратили натраг где бар знају правила игре. није страшно не снаћи се, јако је лоше бусати се у груди како је то био ИЗБОР. мислим, неискрено је. samo ne razumijem otkud je hrabrost (BILO KAKVA) danas `tradicionalisticko-maco` sranje, a `put-pod-noge` pametan izbor? еррр, види, моја је логика да породицу треба одржати било где - ван опасности. све остало је курац. neko rece (neki grcki filozof, zaboravih koji) - Hrabrost je prvi od svih ljudskih kvaliteta jer povlaci druge kvalitete.. koji je bio maco serator да, и види га где је сада. коинциденција је вероватно да је мртав већ вековима, као и Срби који су тако размишљали. svi ljudi koji nose cvike su coravi, ruzni, i izgledaju k`o najgore strebercine да сам на имагиносовом месту, сада бих те искулирао. и ја ово пишем јер имам слободног времена и за људе који желе да прихвате можда неки нови вид размишљања.
Turin Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 (edited) ... takodje, to sto ti nemas osjecaja za svoju dedovinu, ili zato sto nemas dedovinu uopste kao ni milion Beogradjanina koji se usmrdise po garsonjerama posljednjih decenija - to nema veze s mojom dedovinom. mi smo odrasli postujuci starije i postujuci ono sto smo naslijedili, bila to kutija sibica ili 10 hektara zemlje. ako su moji pradjedovi uspjeli odbraniti zemlju od turaka, pa poslije austrougara, pa onda od svaba, i na kraju je jedva sacuvali od Tita, i ako su grobovi i kosti ostale u toj zemlji, i ako je moj stari proveo pola vijeka na toj zemlji, i ja svoje djetinjstvo - KO MI TO DAJE ZA PRAVO DA SEREM PO NECEMU sto JE TAKO SVETO ZA NAS? upravo takvi kao ti seru po Kosovu, k`o da vam je babovina kako bi ga rado dali. upravo si dosla do poente....SVETO ZA TEBE. Za neke druge nije. Mikin i Perin deda i cale i keva i tetke nikad nisu bili tamo i puca im kurac za to. Edited March 19, 2007 by HowlingWind
gavrosaurus Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Прво, о рату, његовом смислу и поводима за његов почетак говоре они који су га видели само на филмовима, држим да они који га прођу знају далеко боље шта он представља Друго, из удобности фотеље је лако давати територије, кредите, и зајмове (али су, на несрећу, само виртуелне природе), називати мученике будалама и теоретисати да је боље бежати од свога него га бранити, значи - ја теби лупим шамар, узмем новчаник и ти почнеш да бежиш, немој се случајно бранити, паметније је бежати Треће, после рата је лако бити генерал Ова тема се тиче војске а не рата а нарочито од оних који о њему не знају ништа или врло мало, такође и о војсци знају ништа или врло мало а ако је Србин, одвајкада познат и признат као изузетно вешт, интелигентан и способан војник, дошао до тога да га његове жене називају пиздама и кукавицама јер тај војник више није и ако је лакше бежати него бранити се, онда је најбоље да сви ми лепо депилирамо гузе, офарбамо у плаво, променимо пол и одемо на Месец јер за боље и нисмо. Замолићу Вас да ме поштедите жидовске патетике да је боље лешинарење, скривање и трговина као и бесконачних постова исечених на шницле јер све даље од овога третирам само као сујету и крајње непознавање материје и као такве нећу их удостојити читања а још мање одговора. Идите у војску, траје само 6 месеци, трудноћа траје 9.
Баба_Јага Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Идите у војску, траје само 6 месеци, трудноћа траје 9. Кад ће да смање ту трудноћу? И јел има цивилна...?
Vitamin K Experience Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Full support, svima. Идите у војску, траје само 6 месеци, трудноћа траје 9. Sviđa mi se comment. Dovoljno da ga obradim. Ne idite u vojsku, i stvarajte porodicu sa ženama koje ne žele da ostanu trudne (napomena: ovo ne znači ni da sam pristalica, ni hejter služenja vojnog roka)
Vitamin K Experience Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Nikada neopredeljen. Ekstremno pragmatičan. Pa tumači to kako želiš u svetlu teme : )
Nazzgul Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Fora je sto nisu svi ljudi zveri i nemaju toliko izrazene zivotinjske nagone za tucom, pucnjavom itd. Nije razumno voditi sve u ljude u Vojsku. To vam je kao da terate sve ljude da slusaju Black Metal, smesno.. U vojsku treba da idu ljudi koji to vole i da bude profi vojska!
Баба_Јага Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 (edited) Сад кад ти дође блонди, обр'о си бостан (због овога горе) :) едит: слепило...'тајпинг'... Edited March 19, 2007 by Baba_Yaga
Nazzgul Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 Ma nek prica sta hoce.. i ja sam dosao iz Ljubljane (Slovenija) i sta? Da nisam mozda trebao da ginem tamo za neke tudje interese?! Bezi bre.
Генеральный Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 ако је Србин, одвајкада познат и признат као изузетно вешт, интелигентан и способан војник хајлајт теме. нека тумачи реченицу ко како хоће - ово има само једно значење.
Nazzgul Posted March 19, 2007 Report Posted March 19, 2007 (edited) Samo srbi mogu da ratuju sa celim svetom.. Eh da smo pustili `41 da svabe predju preko nas na istok, bilo bi nas sad par miliona vise. No bilo je tu engleskih i ruskih spijuna koji su pokrenuli ustanak: "Bolje grob nego rob", a srbi naivni se primili kao uvek... Jbg.. Uvek su nas gazili, verovatno zbog izrazite pameti.. Edited March 19, 2007 by Nazzgul
Recommended Posts