Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja сам добио везу на регрутацији.

Коју бре војску? Сјебана је до непрепознатљивости! Питају ме људи што се толико трудим да идем у цивилну... Зато што не желим да носим бледе, изношене панталоне од пре 15 година и да једем ужасну храну. Против војске као такве немам апсолутно ништа.

Boj nebije svetlo oružije , već boj bije srce u junaka

Posted
ja bih pre rekao da je ovde problem u tome da je sasvim ok kad ti nekog podjebavas i bockas, a kad ti taj odgovori na slican nacin, onda odjednom "nije smesno" i "upropasceno zezanje". nauci da se zezas i na svoj racun, molim te.

brate, jes` ti gluv il` ti noge smrde? :)

ja APSOLUTNO nemam nista protiv podjebavanja na moj racun, cak sama to sebi radim (kuca casti), ali tvoje podjebavanje nije podjebavanje nego jeftino filozofiranje + nije ni sekunde ni smijesno.

nemoj molim te. pricamo o novim demokratskim generacijama odraslim na 3 mamina obroka dnevno, koje je mozda 2 puta u zivotu spavalo van svog kreveta.. (kod babe na selu i sl.) :)

kakvo crno srce u junaka. :) ovdje pricamo o cistim carsafima i kvalitetnoj ishrani :)

Posted (edited)
Ima još starih ratnika

Naravno da ima..mada moram da priznam da sam u poslednje vreme sreo više devojaka ratničkog duha nego muškaraca :)

Edited by Varg
Posted
Naravno da ima..mada moram da priznam da sam u poslednje vreme sreo više devojaka ratničkog duha nego muškaraca :)

to je zato sto su zene jaci pol. a to i nije tako tesko biti u danasnja vremena.. kad je cist carsaf cjenjeniji no srce u junaka :)

Posted

Uh, ovde je dosta standardnih tabloidnih gluposti izneseno, ali ipak.

~Prvo i prvo : Osiguranje ne isplacuje tuzena strana (Vojska Srbije u ovom slucaju), vec osiguravajuce drustvo kod koga ste se osigurali. Drugo: Vojska Srbije u potpunosti ne odgovara licima kojima je kosa odsecena, a koji su na vojnom odsluzenju koje nije civilno vec oruzano. Vojska cheka novi Zakon koji ce omoguciti dalju reformu, ali do 2010. godine i dalje ce postojati sluzenje vojnog roka po starom Zakonu. U njemu postoje odrejeni propisi, a jeno od njih je i kodeks izgleda i oblachenja kojeg se svaki pitomac mora pridrzavati.

Trece: Do sada ni u jednoj ponudi osiguravajucih drustava nisam video ponudu o osiguranju kose, i shta se uopste pod tim podrazumeva.

Cetvrto: Ne znam koje Osiguravajuce drustvo je toliko naivno ili glupo da pihvati takav vid ugovora o osiguranju.

Boj u 21. veku bije bolja logistika i strategija, vojno naoruzanje i pripremljenost vojske za rat. Nasha srca su i onako mala prema odredjenim zrtvama koje je nasha prekodrinska armija uzela, a posebno covek iz tvog potpisa.

Posted

dobro je krenulo :)

odavno nismo pustili suzu za jadne albanske izbjeglice koji utociste nadjose u Crnoj Gori (i tako je izglasase nezavisnu), niti ko da zajeci za fantomskim masovnim zrtvama Srebrenice i stotinama hiljada silovanih balinkura :)

:D

Posted
dobro je krenulo :)

odavno nismo pustili suzu za jadne albanske izbjeglice koji utociste nadjose u Crnoj Gori (i tako je izglasase nezavisnu), niti ko da zajeci za fantomskim masovnim zrtvama Srebrenice i stotinama hiljada silovanih balinkura :)

:D

Ne vidim shta je tu smesno ??

Posted
Ne vidim shta je tu smesno ??

Smešno je što pričaš o nečemu o čemu nemaš pojma

A što se prekodrinske vojske tiče , mogu ti reći da je bila najčasnija , ali tebe to ne interesuje , ti bi da se furaš na neprijateljsku propagandu i na imbicile sa b92 , tužno , potrudi se da malo sam razmišljaš a ne da ponavljaš ono što ti drugi priča

Posted

Ono za osiguranje nisam izmislio, vec sam cuo od dosta ljudi, izmudju ostalih i od mog bivseg cimera, koji je zavrsio prava. A kako dalje ide ne znam. Uglavnom, kad sam se lozio na to bio sam klinac od 17 godina, vojska je tad bila veoma daleko od mene i nisam bas toliko razbijao glavu o tome.

Posted

Ipak ne bih rekao da nemam pojma. Dosta sam upucen i u nashu i u druge Vojske kao i polozaj i znachaj Vojske. Takodje razmisljam svojom glavom, zasto bi dozvolio da mi neko drugi ispira mozak, Be92 ne gledam , jer ne gledam ni TV skoro uopste. To koliko je prekodrinska armija bila casna govori podatak da su joj skoro svi oficiri i generali u HAgu i da im se sudi za ratne zlochine pochinjene nad nesrpskim zivljem.

http://www.trial-ch.org/en/trial-watch/pro...radzic_119.html

Posted

Oni su bili paravojna formacija i sudi im se zbog komandne odgovornosti. Mnogi od njih su u Hagu, protiv nekih ce se tek podici optuznice. No, nekim novim planovima o uredjenju Kosova, predvidja se da ce njihova Vojska biti veoma mala, tj. imace 1000 pripadnika i nece smeti u odredjenim situacijama da intervenishe jer ce region biti i dalje pod upravom EU ( trenutno je pod UN) PA krivi su, naravno da su krivi svi oni koji su chinili zlocine.Oni su bili paravojna formacija i sudi im se zbog komandne odgovornosti. Mnogi od njih su u Hagu, protiv nekih ce se tek podici optuznice. No, nekim novim planovima o uredjenju Kosova, predvidja se da ce njihova Vojska biti veoma mala, tj. imace 1000 pripadnika i nece smeti u odredjenim situacijama da intervenishe jer ce region biti i dalje pod upravom EU ( trenutno je pod UN) PA krivi su, naravno da su krivi svi oni koji su chinili zlocine.

Posted

A neki su i premijeri Kosova. Za ono sto su nam generali u Hagu, imam da pitam samo jedno - sta bi sa onim "nevin, dok se ne dokaze suprotno"? Koliko znam jos nikoga nisu osudili. To samo ove nase poturice seru "nek idu u Hag pa nek dokazu svoju nevinost". Na bilo kojem sudu se ne dokazuje nevinost, nego krivica.

Posted

PA njihovu nevinost.

A u Hagu bih te podsetio nekih veoma vaznih presuda :

Biljana Plavsic - Clan Predsednistva Republike Srpske : Osudjena na 11 godina, sluzi kaznu u Svedskoj

Milan Martic - Lider Srba Republike Srpske Krajine : Osudjen na 35 godina zatvora

Milan Babic - Predsednik Republike Srpske Krajine : Osudjen na 13 godina zatvora

Milan Simic - Predsednik Izvrsnog saveta Bosanskog Samca : Osudjen na 5 godina zatvora

Miroslav Tadic - Predsednik Komisije zaduzene za razmenu : Osudjen na 8 goina zatvora

Blagoje Simic - Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Bosanski Samac : Osudjen na 17 godina zatvora

Stevan Todorovic - Sef policije u Bosanskom Samcu : Osudjen na 10 godina zatvora

Simo Zaric - Asistent Predsednika u Vojnom savetu : Osudjen na 6 godina zatvora

Mladen Naletilic - Komadant i Sef KB-a : Osudjen na 20 godina zatvora

Zoran Zigic - rezervni policajac i cuvar kampa u Keratemu - Osudjen na 25 godina zatvora

Mlado Radic - Shift komadant Omarskog kampa - Osudjen na 20 gidina zatvora

Milojica Kos - Glavni komandujuci u Omarskom kampu : Osudjen na sest godina zatvora

Dragoljub Prcac - Drugi komadant Omarskog kampa - Osudjen na pet godina zatvora

Dragan Jokic - Sef inzenjera u Zvornik brigadi : Osudjen na 9 godina zatvora

... ima josh koliko hocesh, ali ne bih da troolujem temu :lol: ...

Posted
To koliko je prekodrinska armija bila casna govori podatak da su joj skoro svi oficiri i generali u HAgu i da im se sudi za ratne zlochine pochinjene nad nesrpskim zivljem.

У прошлом рату није било части, само мржње, само је проблем што команданти и других војски нису осуђени у Хагу. Можда треба да постоји посебна тема о томе, али шта рећи о том суду када је Насер Орић ослобођен?

Posted (edited)

E, bas htedoh da pitam, gde su na tom spisku Hrvati i Muslimani? A ne bi me nimalo cudilo da su imali neke dilove sa onima koje su osudili, posto se zna koliko su Srbi prodane duse.

Edited by Grof Drobikus
Posted

PA u HAgu su do sada osudjeni mnogi hrvatski i bosnjacki generali. Oni su ako vas zabrinjavaju male kazne, gonjeni po komandnoj odgovornosti, a to je nesto potpuno drugachije nego ono za shta se terete nashi generali.

A Naser Oric nije oslobodjen nego je osudjen na 4 godine zatvora.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...