Samurai Jack Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 no da ne troolujemo temu ishe nadjoh jedan zanimljiv tekst chasopisa "Vreme" najonoviji broj, izasao 19. jula 2007. godine i cela prica tj. otvoreni forum je o reformi ojske. Gost je bio Nacelnik Generalstaba Vojske Srbije Zdravko Ponosh . http://www.vreme.com/cms/view.php?id=506320
majorgashpar Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 PA njihovu nevinost. A u Hagu bih te podsetio nekih veoma vaznih presuda : Biljana Plavsic - Clan Predsednistva Republike Srpske : Osudjena na 11 godina, sluzi kaznu u Svedskoj Milan Martic - Lider Srba Republike Srpske Krajine : Osudjen na 35 godina zatvora Milan Babic - Predsednik Republike Srpske Krajine : Osudjen na 13 godina zatvora Milan Simic - Predsednik Izvrsnog saveta Bosanskog Samca : Osudjen na 5 godina zatvora Miroslav Tadic - Predsednik Komisije zaduzene za razmenu : Osudjen na 8 goina zatvora Blagoje Simic - Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Bosanski Samac : Osudjen na 17 godina zatvora Stevan Todorovic - Sef policije u Bosanskom Samcu : Osudjen na 10 godina zatvora Simo Zaric - Asistent Predsednika u Vojnom savetu : Osudjen na 6 godina zatvora Mladen Naletilic - Komadant i Sef KB-a : Osudjen na 20 godina zatvora Zoran Zigic - rezervni policajac i cuvar kampa u Keratemu - Osudjen na 25 godina zatvora Mlado Radic - Shift komadant Omarskog kampa - Osudjen na 20 gidina zatvora Milojica Kos - Glavni komandujuci u Omarskom kampu : Osudjen na sest godina zatvora Dragoljub Prcac - Drugi komadant Omarskog kampa - Osudjen na pet godina zatvora Dragan Jokic - Sef inzenjera u Zvornik brigadi : Osudjen na 9 godina zatvora ... ima josh koliko hocesh, ali ne bih da troolujem temu ... Da pa Hag je baš merodavan , Martić tri ganate na Zagreb-35 godina , ustaše 250 000 proteranih , bombardovane izbegličke kolone , poklani silni Srbi - 0 godina Dušan Tadić-Srbin iz Bosne - 20 godina , dva ubijena muslimanska vojnika Naser Orić komandant muslimana srebrenice 1700 pobijenih civila , napominjem civila - dve godinice ti sinak mora da si lud kada se pozivaš na Hag. A te priče o zločinima su smešne , svaki je rat zločin a pogotovu građanski.Inače naše jedinice su ubijale civile tako retko da se može reći da su to bili pojedinačni incidenti , a balije su ubijale civile sistematski zato što su samo do njih i mogli da dođu , jer vojsci nisu mogli ni da prismrde . Uostalom velika je razlika kada npr. Škorpioni ubiju muslimanskog vojnika , ne civila kako banda sa b92 laže , metkom u čelo , kao čoveka i kada Naserove jedinice upadnu u Srbsko selo pa ispeku Srbsku bebu na ražnju pa je zakucaju vilama za vrata na štali da je otac pronađe kada dođe iz jedinice , a u istom selu pred majkom siluju devetogodišnju devojčicu pa je ubiju , inače majka je i dalje živa , otac je poginuo u operaciji Srebrenica ili desetogodišnjem dečaku motornom testerom na živo odseku ruke i noge , e vidiš za to Naser dobije dve godine i to je po tebi merodavno. E posle dve godine takvih prizora ti očevi su oslobodili Srebrenicu pa im ti kaži nemoj da streljaš muslimanske vojnike , a žene i decu nisu dirali . Mogao bih ovde knjige da napišem o onome što sam video i doživeo , a ti samo nastavi tako plitko da razmišljaš i da gutaš šta ti se servira i život ima da ti bude med i mleko , amove na oči i sevaj , ma divno. E da i nastavi samo da čitaš Vreme , divan časopis baš realan , a možeš i Danas pokoji put
Samurai Jack Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 (edited) "Danas" redovno kupujem . To su jedine dnevne novine kojima verujem 100%. Znam da iza tih novina niko ne stoji. Imaju dobre tekstove i ne ponasaju se kao tabloid. |Chak imaju i najbolje kriticke tekstove o Vojsci , daljoj reformi. Takodje imaju tekstove o tome sto si ti navodio u prethodnom postu ... veoma dobro predstavljeno ! Edited July 31, 2007 by Mr.FrEeZe
kuruz Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 (edited) Кретенски је веровати било којим новинама без размишљања. Edited July 31, 2007 by Doommaker
majorgashpar Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 Jel me ložiš ili stvarno tako misliš. Ma mora da me pališ .
Samurai Jack Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 PA malo te lozim ali malo i tako mislim. Inache nisam rekao da verujem 100% u istinitost tekstova, vec verujem da niko ne stoji iza njih. E sad, to mi je dobra osnova da krenem u razmisljanja oko tekstova iz tih novina. OStae chak i ne uzimam u ruke jer znam da vrshe pritisak na lude i da su u vlasnistvu odredjenih tajkuna koji osim novina finansiraju i pol. stranke, Vojsku, sve!
imaginos Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 to je zato sto su zene jaci pol. a to i nije tako tesko biti u danasnja vremena.. kad je cist carsaf cjenjeniji no srce u junaka jebi ga, sapun je uvek bio najveci neprijatelj svakog dobrog vojnika, a tek cist carsaf - to je tek prava posast. ako niste znali, velicina srceta u junaka je proporcionalna broju buva koje je doticni istrebio iz gaca. sto vise smrdis, to si veci junak, to mora da je neka nova genijalna taktika nase mnogo mocne vojske: dolazi neprijatelj, a ti smrdis do neba tako da on pobegne. na komandu: navlaci gas masku i skidaj carape! hmm, mozda i upali, treba biti uporan. :)
majorgashpar Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 PA malo te lozim ali malo i tako mislim. Inache nisam rekao da verujem 100% u istinitost tekstova, vec verujem da niko ne stoji iza njih. E sad, to mi je dobra osnova da krenem u razmisljanja oko tekstova iz tih novina. OStae chak i ne uzimam u ruke jer znam da vrshe pritisak na lude i da su u vlasnistvu odredjenih tajkuna koji osim novina finansiraju i pol. stranke, Vojsku, sve! Pa evo razmišljaj malo o ovome .Kako dnevni list koji ima 10 kupaca opstaje godinama na tržištu , od čega se izdržava?
Samurai Jack Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 PAzi, generalno gledano , nasha Vojska i jeste u veoma teskom polozaju. Ali poreski obaveznici Srbije izdvajaju 2.4% budzeta u tu istu Vojsku koja treba da bude oslonac gradjana u nemilim dogadjajima. Rekoh vec da je nasha Vojska bila i vishe nego neupotrebljiva sa onom borbenoscu koju je posedovala. Sada veci deo budzeta za Vojsku odlazi na reformisanje vojnih institucija. Ranije smo imali veliki kvantitet, a mali kvalitet. Sada se tezi da se postigne obrnuto. Plan u pripremi za godine posle 2010. ne bih sada da izlaem jer je to sada i dalje plan. Ali zamisli da za 3-4 godine nasha Vojska umesto 30 000 vojnika sa carapama za naoruzanje ima 12 000 extremno spremnih i obucenih vojnika . Shta mislish o tome?
majorgashpar Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 Sa ovoliko neprijatelja u okruženju to je izuzetno malo , naoružanje se kupuje , ali patriotizam se nemože kupiti.E tu na scenu stupa specijalni rat koji se konstantno vodi protiv ove nacije , a tu igru vode upravo Vreme , Danas B92 , NVO , LDP , Latinka Perović i njena komunistička srbomrzačka deca. Pa i ova polemika ovde je smešna.Ovde se sve radi da se stvori nova generacija Srba za klanje koje nam se od istih zlikovaca dešava stotinama godina unazad .I stalno je matrica ista , tolerancija , pomirenje , nametanje krivice ...A mi smo delovanjem ovih idiota na vlasti , što Miloševića , što one dosovske bande (izuzimam Djindjića zato što znam kako je razmišljao , a to bi iznenadilo mnoge urbaniste) , dovedeni do situacije da se više nemožemo pouzdati u svoju snagu , već u snagu Rusije. Uostalom mi smo svoj zadatak ispunili , dali smo Rusiji vremena da se oporavi i ojača i spremna dočeka papaska pseta , pa sada dalje Spasibog
Sisus Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 Ne slazem se za Djindjica. Serem se ja na Srbina koji sedi u Nemackoj, otkriva srpske stratese ciljeve i izjavljuje: "Bombardujte jos malo, popustice Srbija."
majorgashpar Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 Pazi , ja verujem sebi , a znam šta je pričao na Palama kod svog prijatelja Raša , a znam i da je ubijen kada je pokrenuo pitanje Kosova i Srbske , i odstranio ove nekrofiličare od sebe. Neznam šta da ti kažem , on je jako zajeban igrač bio , tačnije mislim da niko tačno nezna za koga je radio ali , kažem znam kako je razmišljao na Palama i zato mislim da je bio nacionalno svestan čovek. Ja sam inače veliki protivnik politike koja se danas predstavlja za Đinđićevu , i naravno nije mi se svidelo što je zapalio u švabiju , a još manje mi se svidelo što je šurovao sa Milom za vreme bombardovanja.
imaginos Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 Sa ovoliko neprijatelja u okruženju to je izuzetno malo , naoružanje se kupuje , ali patriotizam se nemože kupiti.E tu na scenu stupa specijalni rat koji se konstantno vodi protiv ove nacije , a tu igru vode upravo Vreme , Danas B92 , NVO , LDP , Latinka Perović i njena komunistička srbomrzačka deca. ovo zvuci kao neki zapisnik sa zajednicke tribine jul+srs "zlatnih" 90-ih. :) koji neprijatelji u okruzenju, gde ti zivis? uzmes licnu kartu i odes do zagreba, podgorice, banjaluke. doduse, malo moras da cekas u redu, ali i u madjarsku mozes komotno da ides, u bugarsku, rumuniju - nema nikakvih problema. mozes cak i da odes na kosovo (wow! na deo teritorije srbije ), mada to i nije bas najbolja destinacija. red ispred grcke ambasade je ogroman, znaci ljudi idu... i koje je to neprijateljsko okruzenje. mozda u nekoj fikciji, sta ja znam... "specijalni rat", "trece oko", "vidovita dzemila", koje ludilo i paranoja. jesi li gledao nekad film "balkanski spijun"? ;-) Pa i ova polemika ovde je smešna.Ovde se sve radi da se stvori nova generacija Srba za klanje koje nam se od istih zlikovaca dešava stotinama godina unazad .I stalno je matrica ista , tolerancija , pomirenje , nametanje krivice ...A mi smo delovanjem ovih idiota na vlasti , što Miloševića , što one dosovske bande (izuzimam Djindjića zato što znam kako je razmišljao , a to bi iznenadilo mnoge urbaniste) , dovedeni do situacije sto se tice "nametanja krivice": sta da ti radim. ni meni se ne svidja realnost, ali je takva. sa jedne strane mozes da pokusas da se otarasis ti paranoidnih ideja o "specijalnom ratu" i "svetskoj zaveri" (sloba govori i dalje!) i mozda ces ukapirati da niko tu ne "mrzi srbe" i ne namece "svim srbima" krivicu (kao sto to tvrde ostatci iz vremena SRS/SPS/JUL) i da se za odgovornost prozivaju ljudi po imenu i prezimenu. naravno, ti ljudi koji su prozvani se sluze taktikom da svoju krivicu pokusaju da "razblaze u masi" i da optuzbe za svoja licna zlodela predstave kao napad na naciju, sto je totalna besmislica i laz. Uostalom mi smo svoj zadatak ispunili , dali smo Rusiji vremena da se oporavi i ojača i spremna dočeka papaska pseta , pa sada dalje Spasibog uvek mi je bila neshvatljiva opsednutost dela ljudi rusijom, kao fora to nam je neki "bratski narod", "braca rusi", "prijatelji", ovo-ono. gluposti... danas drzave mogu da dele ili da ne dele iste ciljeve i interese, a te price o "pravoslavnoj braci" su tipicne nebuloze. rusija je u ovom momentu po unutrasnjem uredjenju blize haoticnoj-mafijaskoj drzavi u kojoj vlada korupcija, sto u startu koci ekonomski razvoj (sto se i vidi). samo nam jos to fali. ali, ljudi vole da se zanose romanticnim idejama o "velikoj i mocnoj rusiji", koja je de fakto odavno prdnula u cabar i ne predstavlja ni deseti deo onoga sto bi mi voleli da predstavlja. a ono gde najvise gresimo to je iluzija o tome kako je rusiji nesto specijalno stalo do srbije. nista vise nego americi, nemackoj, francuskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji...
RNA Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 A Naser Oric nije oslobodjen nego je osudjen na 4 godine zatvora. ...које је издржао у затвору још за време суђења... јако мудо. Добио 4 године за побијених 3500 цивила у селима око Сребренице и Братунца.
blondie Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 ja predlazem da se ne upustamo u mentolske price s mentolima. ko smatra da su Srbi zlocinci i da su zasluzili Hag, i da je anti-srpska propaganda jedini pravi put dok u isto vrijeme stoka jede hljeb u Srbiji - jebem mu ja mater odmah sada odmah. aj sad odjebite teme pametnjakovici ustaski, pun mi vas je kurac. dodjem na muzicku temu serete kako Srbe treba u Hag. a vidjeli ste rata, koliko peder picke. aj ne jedite govana vise. (ako me banuju poslije ovoga, cisto vam jebem mater jos jednom, uzgred).
krezavy Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 imaginos pa ti si stvarno baja!! siguran si u sve shto ti je servirano. nasha propaganda je realna koliko i njihova... hipici su odavno bataljen alat, nashe drago mirno okruzhenje je toliko "prijatno" da nas pola cheka na nozh, shiptari nas obozhavaju, hrvati isto ali samo kad dolaze da tezgare ovde a tamo je uvredljivo nositi dres srbije... nit sam slobista a ni rusofil al mi je muka b92 (brate obrati pazhnju shta oni serviraju narodu) a to shto nas svi vole i oce da proglase kosovo nezavisnim je jer hoce da nam ga skinu sa grbache da bi pre ushli na spisak "buducih chlanica EU"
Novaliis Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 ja predlazem da se ne upustamo u mentolske price s mentolima. ko smatra da su Srbi zlocinci i da su zasluzili Hag, i da je anti-srpska propaganda jedini pravi put dok u isto vrijeme stoka jede hljeb u Srbiji - jebem mu ja mater odmah sada odmah. aj sad odjebite teme pametnjakovici ustaski, pun mi vas je kurac. dodjem na muzicku temu serete kako Srbe treba u Hag. a vidjeli ste rata, koliko peder picke. aj ne jedite govana vise. (ako me banuju poslije ovoga, cisto vam jebem mater jos jednom, uzgred). kakav ban, za moderatora najmanje
majorgashpar Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 (edited) Jul i Srs su 90-tih bili najveći neprijatelji. Ovo što ja pričam se odnosi na Srbe , a ti to nisi , a to što ti neznaš šta je specijalni rat , pa nisam ti ja kriv što si glup. Kakve su to gluposti , čuj pripremimo vojsku za delovanje u mirovne svrhe , jesu li to ove američke mirovne operacije. Naravno da ja smatram da smo mi dobri , sa moje subjektivne pozicije , kao što verovatno i francuz smatra da su oni dobri sa svoje pozicije , ovde je problem što postoje ljudi koji su proizašli iz Srbske nacije , a smatraju da su Srbi jedini loši , e to je već dijagnoza. Da malo bolje poznaješ istoriju video bi da na svakih 30 do 50 godina zapad pokušava prodor ka istoku , naravno uvek preko Srbije sa neverovatnim zločinima nad civilima , koji se sistematski kriju i padaju u zaborav da bi se nove generacije uljuljkale , degenerisale i onesposobile za odbranu. A što se Rusije tiče , makar nas za razliku od zapada nikada nije napala , i uvek je slala pomoć , nekada više , nekada manje , ali je slala Edited July 31, 2007 by majorgashpar
Samurai Jack Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 Ovde se pricha ponovo o upotrebi Vojske u veoma nehumane svrhe. Znachi pokrece forumash Majorgashar prichu o Svetskoj zaveri i Novom svetskom poretku. Te priche da smo mi jedini dobri, a da ostali nishta ne valjaju smo slusali deset godina, i dosli donde dokle smo dosli! Mi moramo ad reformishemo Vojsku i da je pripremimo za nova delovanja i borbene zadatke ne samo na podrucju Srbije vec i sire, ali naravno u mirovne svrhe. Kazesh da smo mi uvek bili ovca za klanje vekovima, ali kad pogledam tvoj post oko Ruskog NjET mogu zakljuciti i da smo oduvek bili i ovca za shishanje! Ustvari Srbija, kao i sve u njoj , ukljuchujuci Vojsku nije ovca vec jedna krava muzara, koja daje mleko, a ne trazi zauzvrat nishta.
blondie Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 Mi moramo ad reformishemo Vojsku ti moras da se odjebes i odguzeljas s ove teme. ako to ne ucinis, banovacu te. desnicom.
B@K@ Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 Mrzi me detaljno da pročešljavam temu... Ipak, ekstremizam i isključivost nikada ne odgovaraju "pravdi i istini" (navodnici su tu radi ograđivanja od mogućeg filosofskog pretresanja ovih pojmova)... Kad god su u pitanju tabori, MI i VI, OVI i ONI, istina je negde između, pre će biti vrlo daleko... dakako, ne u Hagu...
imaginos Posted July 31, 2007 Report Posted July 31, 2007 ko smatra da su Srbi zlocinci i da su zasluzili Hag, i da je anti-srpska propaganda jedini pravi put dok u isto vrijeme stoka jede hljeb u Srbiji - jebem mu ja mater odmah sada odmah. ako tamo negde u hagu postoji optuznica koja kaze "ratko mladic se tereti za to, i to", a ovde neko pocne da se busa u grudi "hag mrzi srbe, hag je anti srpski", "hag ovo, hag ono", onda tu nesto ne stima, jer koliko ja znam, izmedju ratka mladica i srbije (hvala bogu) ne stoji znak jednakosti, ma koliko neki to zelili da predstave. i da ne zaboravimo: nacisticke metode su - "ko se ne slaze sa nama, taj je protiv nas i taj je ustasa, unutrasnji neprijatelj i anti-srbin i treba mu jebati majku". znas, treba da naviknes na pluralitet misljenja, to je sasvim normalna stvar. kad to nestane, onda se stvara plodno tle za totalitarne rezime, a kako izledaju posledice takvih rezima, to smo videli 90-ih. sumnjam da ti zalis za tim vremenima, ii meni je drago sto su prosla i nadam se da se nece ponoviti. (ako me banuju poslije ovoga, cisto vam jebem mater jos jednom, uzgred). ovo mora da je iz istog arsenala kao i tajno oruzje "prljave carape". --- Jul i Srs su 90-tih bili najveći neprijatelji. hahaha!!! a posle sam ja naivan i "verujem u sve sto mi se servira". da se podsetimo, izjava slobodana milosevica iz 1992 glasi da mu je vojislav seselj "omiljeni opozicioni politicar". samo treba imati malo bolje pamcenje... Ovo što ja pričam se odnosi na Srbe , a ti to nisi , pa ti imas neki sertifikat da odredjujes ko je srbin a ko nije? sta je sledece? merenje boje ociju, sirine vilice i dimenzije glave? a to što ti neznaš šta je specijalni rat , pa nisam ti ja kriv što si glup sjajan argument i vrlo ubedljivo! svaka cast. :) --- nashe drago mirno okruzhenje je toliko "prijatno" da nas pola cheka na nozh, shiptari nas obozhavaju, hrvati isto ali samo kad pa on je panicio o "neprijateljima u okurzenju" a ja sam pokazao da u susedne zemlje mozes komotno da odputujes - dakle, otpada ta teza o neprijateljskom okruzenju. ako zelis da znas sta je neprijateljsko okruzenje i pravo "docekivanje na noz", pogledaj kako stoji stvar po pitanju zemalja sa kojima se granici, na primer, izrael. ;-) to je neprijateljsko okruzenje, a ne kad neko odavde ide na koncert u zagreb/budimpestu i kad pola engleske dodje na RHCP u indjiju.
blondie Posted August 1, 2007 Report Posted August 1, 2007 ovoj temi ne fali niko. tu je lokalni mirisni FILOZOF, koji bi - ako ne bi imao sta da prosere, isjeckao post u slogove, eto cisto da se vidi da je on dosta napisao..
Recommended Posts