Jump to content

Recommended Posts

Posted
Oви моји се нису бунили. Шта може да очекује неко ко је завршио за трактористу и то у Црњи? :)

Tenkistu? :) :) :)

Posted (edited)

Ти чистиш травњак, ти бришеш прашину у канцеларији, а ти, мали, куваш кафу! На занимање!

Edited by Куруз
Posted

Ja sa sto strana čujem različite priče, od sasvim okej do katastrofičnih. A sve u bližoj okolini Beograda. Tako da ću da idem na siguricu i gledam da eskiviram tu vojsku, ionako će sve propasti za par godina.

Posted (edited)

Evo jedna pozerska iz ranih gusterskih dana

Banjica2-Jun2001.jpg

sta mu dodju crvene beretke?moj drugar bio u vojsci 2000-2001 ili od 2001-2002....isto je imao crvenu beretku...cuvao u beogradu nesto...zaboravi sam sta...

u vreme kad sam ja bio u vojsci crvene beretke su nosili pripadnici korpusa specijalnih snaga vojske Jugoslavije, a obezbedjivao je rezidencije i razne duge licnosti i objekte od velikog znacaja.

A imas i orla sa dignutim krilima na ramenu, to smo samo mi imali, ova regularna vojska je imala orla sa spustenim krilima koji vise lici na neku crkotinu :D

A ovo sad sto sledi je hotel sa 5 zvezdica u kome je vojska smestena kada je na terenu i izvrsava zadatke. GOSTERI SPREMITE SE :) :) :) :) :) :) :) :)

BorisVladaiDejan-Peskovi2001.jpg

Edited by Routasydän
Posted

ne znam kada je tacno bio ,al znam da je bio 2001...ne znam da li je tada otisao ili je te godine zavrsio...da,on je obezbedjivao te stvari po beogradu...ako si imao nekog rusina iz novog sada,onda je to on...

Posted
A ovo sad sto sledi je hotel sa 5 zvezdica u kome je vojska smestena kada je na terenu i izvrsava zadatke. GOSTERI SPREMITE SE :) :) :) :) :) :) :) :)

BorisVladaiDejan-Peskovi2001.jpg

Је л' ово на песковима? Брат ми је причао да су тамо били кад су ишли на терен, 140 људи спава у бившој штали. :)

Иначе, он је ове године, тј. школске 2008/09. уписао ВА, па напустио после два месеца. Спремао се две године, планирао да ако падне ове, конкурише поново следеће, итд, а онда отишао тамо и потпуно се разочарао у услове, наставни програм, кадар, остале људе из класе, организацију времена, буквално у све. Отприлике им се дан сводио на чишћење круга и премештање којечега којекуда.

Posted

hahahaha...pa ovo je stvarno ili shtala ili chardak...sa onim gredama gore sigurno nije planirano da bude spavaonica :)

Posted

Peskovi bato!!!! Ako do tad nisi zazalio sto si se rodio, e tamo ces sigurno zazaliti :) :) :)

Jeste, to su preradjene stale (realni uslovi za teren) ali uzasno mnogo ljudi je unutra, bukvalno osetis kako nema kiseonika, a zimi tek ume da bude jebeno.... mada ne znam sta je gore, zima ili leto. To je pescara, leti bude preko 45-50 stepeni, a kad padne noc smrzavas se, mada nema tamo mnogo spavanja kad si na terenu, imas nocne borbe, pa par sati spavanja, pa omah izvidjacka patrola, kretanje u formaciji kroz shumu.... leti ima zmija, pakleno vruce ..... ma odlican poligon, tamo se bato iscelicis i posle ti nista nije tesko. A postane ti normalna stvar da kuntas sa pacovima i da delis hleb sa njima :)

@Trne: ako je bio tamo izmedju juna 2001 i juna 2002 onda ga sigurno znam a on mene zna 100% jer sam ja radio posle za bezbednjaka, to jest pretresao njih kada bi se vracali iz grada, kontrolisao dozvole i tako to :D

Posted

Да, да, рече бураз да је ужасно. Они су били током последње недеље октобра, киша је падала без престанка.

1 штекер на 140 људи, а сви телефонирају по цео дан, то им била тек друга недеља на Академији. :) :)

Posted
Peskovi bato!!!! Ako do tad nisi zazalio sto si se rodio, e tamo ces sigurno zazaliti :):):)

Jeste, to su preradjene stale (realni uslovi za teren) ali uzasno mnogo ljudi je unutra, bukvalno osetis kako nema kiseonika, a zimi tek ume da bude jebeno.... mada ne znam sta je gore, zima ili leto. To je pescara, leti bude preko 45-50 stepeni, a kad padne noc smrzavas se, mada nema tamo mnogo spavanja kad si na terenu, imas nocne borbe, pa par sati spavanja, pa omah izvidjacka patrola, kretanje u formaciji kroz shumu.... leti ima zmija, pakleno vruce ..... ma odlican poligon, tamo se bato iscelicis i posle ti nista nije tesko. A postane ti normalna stvar da kuntas sa pacovima i da delis hleb sa njima :)

@Trne: ako je bio tamo izmedju juna 2001 i juna 2002 onda ga sigurno znam a on mene zna 100% jer sam ja radio posle za bezbednjaka, to jest pretresao njih kada bi se vracali iz grada, kontrolisao dozvole i tako to :D

e,kako se prezivas?bio je u to vreme.pominje mi nekog mladenovica i mrakovica,al oni su neki sa cinom... :D

Posted
Да, да, рече бураз да је ужасно. Они су били током последње недеље октобра, киша је падала без престанка.

1 штекер на 140 људи, а сви телефонирају по цео дан, то им била тек друга недеља на Академији. :) :)

Kada sma ja bio tamo bilo je zabranjeno nosenje i upotrebamobilnih i jedan od mojih zadataka pri pretresu je bio da oduzimam mobilne telefone koji bi im se kasnije vratili kada bi islli kuci na vikend.

A ova stala i to sve .... pa to su bre realni uslovi, u vojsci te spremaju za RAT a u ratu neces imati ni jednu uticnicu i neces mozda spavati ni u stali vec u nekom rovu punom vode. Celicenje bato :D

Posted

Tako je Rout, sve ti je na mestu!

Za ostale koji ce da idu (eventualno), ne razumem cemu toliko eskiviranje i nadanje da ce biti postede, ladjenja i zajebancije - poenta bi bila da nesto naucite i steknete dok ste tamo, ne da bude lako i brzo... Kao sto rece Rout, moras biti spreman za rat, tj. za teze uslove, naravno uz nadu da nece vise ikad biti rata kod nas (za ostale me boli uvo)! Ja sam bio presrecan sto sam imao prilike da sve zivo naucim i steknem iskustvo i 'jacinu' neku (mislim, koliko je moguce, ne pricam o nemogucem i/ili preterivanju), trazeci u medjuvremenu da jos ponesto 'pokupim' i maximalno se istreniram i snaladjem. Naravno da uslovi nece biti idealni i da moze da bude dosta zajeba, ali kada pregrmis sve to i izvojevas kakav-takav trijumf, neuporedivo ces se bolje osecati i znati da cenis i razaznas lose vs. dobro (pa cak i uslovno), nego postedom i ranijim izlaskom, kao sto sam spomenuo, nista extremno, bar ne kada si recimo u VES-u (jel se tako bese kod nas kaze?) EiPed-a ili logistike (ne znam tacno kako funkcionise trenutno, i sta je u fokusu).... Zezanje ce otom-potom doci, a i izuzetna iskustva, kao recimo pripadnicima crvenih beretki i sl. ce sama doci... ;)

Pesadija ne bi trebala biti losa, ali zato se prolazi kroz regrutacionu selekciju, da se indentifikuje ko je zasta najpodobniji - nije svako za pesadiju ili sedenje u kancelariji po ceo dan! :da:

Posted

Ја сам зато и уписао да желим да служим редовно, ал' не бих да губим годину због тога..

Posted

Jebiga, to je ono pod kategorijom zajeb - ali i realno kod nas je mnogo toga zajeb (generalno govoreci), gde ljudi pribegavaju tome da ondaK uopste i ne idu... Znaci dobra volja gradjana i robova, koja dosta puta nije adekvatno 'nagradjena', u smislu da to provedeno vreme bude korisno za obe strane, a pogotovu tom gradjaninu/robu! No, zar nije skracen rok kod nas, ili je to u zavisnosti od vida/roda?

I kad kazes godinu, mislis uopste godinu dana ili skolsku godinu? :zeleni:

P.S. BudNi ljakse kao ja, budNi rebel, i reci ne obrazovanju i skolstvu! Buducnos' je u barutani i metalurDZiji! :rockdevil: Moze i poljoprivreda! :ph34r:

P.P.S. Zbog traceva iz Treceg Oka o meni, salim se naravno... :ph34r:

Posted

Ma to je zajeb juriti neku kasarnu gde se ne radi nista, gde nema discipline i tako to. Ma ja sam pizdeo kada bi se desilo da dva dana nema sta da se radi, nikako vreme da prodje, a ti pocnes da razmisljas o glupostima, da polludi covek. A ovako kad si u pravoj jedinici ceo dan ti je ispunjen, prodje extra brzo, a plus fizicki ojacas, nabijes kondiciju, bruka! Da ne prepoznas sebe u sta si se pretvorio, u kakvu zver. A disciplina je zakon, kod nas je bilo zabranjeno zakljucavati kasete, morale su da stoje otvorene ali ne znam ni za jedan slucaj da je neko nekome nesto ukrao. To bi se saznalo, a onda bi taj najebao i od vojske a pogotovo od staresina.

Znaci najbolje je neka "elitna" jedinica gde ces se fizicki nagruvati, ojacati, upoznati jako pozitivne momke (kod nas nije bilo mnogo highlandera, uglavnom pozitivni likovi, sportisti) i najgora stvar je ne raditi nista i dosadivati se.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...