Chile Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Uuuuu sest meseci vojske, pa to je stravicno. Ne razumem samo sto u opste i postoji ta civilna sluzba na koju pola sto i ode vise sedi kuci nego sto u opste nesto i radi, sto ih jednostavno ne oslobode. Jedino zbog toga sto ce neko za dzabe da im radi pa da pristede pare umesto da nekog zaposle i na to bacis godinu dana. Ovako odes u vojsku posebno sad kad je sest meseci, ne pravis se vojnicina u fazonu gospodine kapetane vidite sta ja umem i to cobanisanje. Odradis par gadjana, bacis bombu, malo po terenima se vucaras, cistis bare po kisi i lisce po vetru i obuka prodje za cas i ko zna mozda nesto i naucis. Malo jos posle smrdis i vratis se lepo kuci, zaboravis sve kao da nista nije bilo i nastavis da radis stvari isto kao i pre. Bolje to nego da se blamiras godinu dana cisteci neke bolnice, podove i prevodeci babe preko ulice, to mozes i u slobodno vreme, to nije vojska.
Ivan_Creed Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Cak stavise, citao sam na onlajn vestima da je bilo zloupotrebe od 'poslodavca', tj. onog sto ti pruza mesto/posao da odradis tu civinlu sluzbu, u fazonu potrcka i/ili besplatne radne snage u firmi, znaci nema veze sa sluzenjem!
Dersu Uzala Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 (edited) Ili 12-mesecni pakao .... kako kome Ili 15, sto rece, kako kome....you lucky, lucky bastard . ...mobilne telefone... Cek, vi mora da me zajebavate? Privatna svojina je dozvoljena u vojsci ovih dana? Posedovanje privatnih telefona? A PlayStation? XBox? Satelitski TV program? Ne daj Boze da nekom bude tesko u vojsci i da mu je ista uskraceno . Pa jebote, zgazice nas i Albanija one of these days, na sta je Srbija spala . Edited April 1, 2009 by Kalifa nad kalifama
Routasydän Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Kao sto rekoh malopre vojska treba da te priprema za rat, a tu nema mesta hotelskom smestaju, rostilju i ostaloj prelepoj hrani, spavanju u klimatozovanim sobama sa dzakuzijem ...... i naravno da treba zabraniti mobilne telefone, jaoj kakvih je pickica bilo, ne mogu da se jave mami i tati da kazu kako im je tesko i kako pate ... cccc .... e moj Dersu, vidis li ti druze kuda ide ovaj svet
salebghouse Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Cak stavise, citao sam na onlajn vestima da je bilo zloupotrebe od 'poslodavca', tj. onog sto ti pruza mesto/posao da odradis tu civinlu sluzbu, u fazonu potrcka i/ili besplatne radne snage u firmi, znaci nema veze sa sluzenjem! moze lepo da ispadne ako se uleti u neku ok firmu.u najmanju ruku to je stavka u cv-u koja se moze kasnije iskoristiti
voodoo_ Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Ne traži niko hotelski smeštaj al ne mora baš ni tuširanje šmrkom, ko što mi reče jedan da je doživeo na topčideru...
Routasydän Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Bolj tusiranje smrkom na Topcideru nego nicim na Peskovima
Ivan_Creed Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 moze lepo da ispadne ako se uleti u neku ok firmu.u najmanju ruku to je stavka u cv-u koja se moze kasnije iskoristiti To stoji, ali prica je bila u negativnom kontextu. Dalje ne znam!
Fapril ethereal Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 na regrutaciji sam dobio rechnu mornaricu...jel to cool...ili je shit? mislim da je kod nas u tom rodu,naglasak na pecaroskoj obuci..
voodoo_ Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Bolj tusiranje smrkom na Topcideru nego nicim na Peskovima Od smrada niki nije umro, a od promaju jes.
Bata Trokrilni Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Ima li neko insajdersku informaciju da mi kaže kada će konačno biti ukinuto obavezno služenje vojnog roka kod nas?
Dersu Uzala Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 (edited) e moj Dersu, vidis li ti druze kuda ide ovaj svet Ne'am reci. Sta ce sledeca prituzba da bude? 'Otisao ja u vojsku, kad ovi zlikovci mi uvalise naouruzanje. Ja pacifista'. Ili nesto trece. Poruka za ove sto im se ne ide u vojsku: 'Pokucace ponovo Ustasa, Svabo, Habsburgovac ili Bugarin (a mozda i neko peti) na srpska vrata. Sta mislite, da cu ja da vas branim? Ako ne ja neko drugi, treci...Neko profi, satro profi vojska? Sledeci put cete morati sami da se branite....Ovi sto kolju bas vole najvise da kolju pacifiste, kao ovce, to im je najveci merak. A pre nego vam spale dom i prekolju vas, ostatak vase familije i nejaci i sire, naciju, valjda ce vam isti oprostiti to sto niste isli u armiju na obuku za GOLI OPSTANAK, nekada ranije u zivotu. Verovatno znate doduse da pucate PLayStation kontrolerima, samo sto u praksi to izgleda malo drukcije.' Kraj poruke. Edited April 1, 2009 by Kalifa nad kalifama
Routasydän Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Tako je Dersu! I nisu ti tereni i stale za dzaba, tu naucis da prezivis, da se snadjes, da se boris, obuci te da likvidiras neprijateljsku izvidjacku patrolu, da miniras, razminiras, prekoljes, upucas snajperom, opalis zolju, preseces arteriju na vratu neprijatelja, izvuces ranjenika sto brze i lakse, da povedes odeljenje ili vod u napad, da sacuvas ljude, osmislis napad, pripremis odbranu ..... nista to nije za dzaba. A nema nista lepse nego kad na neprijateljskoj teritoriji naletis na pacifistu ... hehe
Bata Trokrilni Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Ne'am reci. Sta ce sledeca prituzba da bude? 'Otisao ja u vojsku, kad ovi zlikovci mi uvalise naouruzanje. Ja pacifista'. Ili nesto trece. Poruka za ove sto im se ne ide u vojsku: 'Pokucace ponovo Ustasa, Svabo, Habsburgovac ili Bugarin (a mozda i neko peti) na srpska vrata. Sta mislite, da cu ja da vas branim? Ako ne ja neko drugi, treci...Neko profi, satro profi vojska? Sledeci put cete morati sami da se branite....Ovi sto kolju bas vole najvise da kolju pacifiste, kao ovce, to im je najveci merak. A pre nego vam spale dom i prekolju vas, ostatak vase familije i nejaci i sire, naciju, valjda ce vam isti oprostiti to sto niste isli u armiju na obuku za GOLI OPSTANAK, nekada ranije u zivotu. Verovatno znate doduse da pucate PLayStation kontrolerima, samo sto u praksi to izgleda malo drukcije.' Kraj poruke. Ako do toga dođe, naravno da ću da se borim i branim svoju zemlju, šta si mislio? I ne samo to, ja sam spreman da se borim i za više ciljeve, tj. za ono o čemu sam pisao na temi Ekonomija. Ali to ne znači da hoću da služim MIRNODOPSKI vojni rok. Neka hvala, po svim pričama koje sam čuo iz vojske, način na koji se ta obuka sprovodi ne samo da ne može da te pripremi da efikasno braniš zemlju, već da slomi i to malo morala što imaš... Najbolji drug mi se početkom meseca vratio iz vojske i rekao je - nikad više... Zašto? Zato što su za 6 meseci služenja vojske 6 (šest) puta pucali iz puške, ali su zato morali da sklapaju čaršave u milimetar, kupaju se hladnom vodom, postrojavaju u tačno utvrđeni poredak pred svaki obrok... Nema vajde od toga, ako je neka obuka, vojnika treba da naučiš kako da ratuje, ako to želi naravno, a to se uči na vojnoj akademiji. Regruti u kasarni uče kako da sklope čaršav i izloženi su raznim oblicima torture (dan-noć, crno-belo, ne mogu da popamtim nazive...). Dok ti namestiš čaršav, visoko obučeni američki marinac će da te pojede za doručak. Da ne pričam koliko nam je tehnologija zaostala - vezisti kod nas i dalje koriste onaj telefon sa ručkom i razvlače kablove, a od gas maski koje kao šatro treba da te sačuvaju od hemijskog oružja pola su sjebane... Treba nam profesionalna i dobro utrenirana vojska sa najsavremenijim naoružanjem. Za sopstvenu obuku ću se, pak, sam snaći. I ostaću da pomognem profesionalnoj vojsci i branim zemlju kad pola tih IQ80 likova što ih teraju da služe vojni rok zbriše da spasi glave.
Denny Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Jao, kako se samo proseravate... Pa to je strasno. Al' dobro, nemam nameru da ulazim u rasprave ovog tipa. Zaboravite.
Ranis Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 shto se tiche toga da li treba sluziti vojsku civilno ili real...ja sam za real sluzenje.... a shto se tiche da li je treba ukinuti..uvesti profesionalce koji ce biti bolje obucheni, uvesti bolju tehnologiju..naravno da sam za to!
Josif Visarionovič Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 u svakom slucaju ratovi se uvek vode,trenutno su ekonomski aktuelni.
Dersu Uzala Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Nije mi jasno zasto se na ovoj temi ne javljaju samo oni koji su VEC bili u vojsci i imaju DOZIVLJAJE iz izte, kao sto naslov i govori. Eventualno i oni koji se spremaju DA IDU pa ih zanima ovo ili ono. Ovi sto NE ZELE da idu jer su oni sebi najpreci na svetu, nek uskoce u rad only mod, znaci nek samo citaju temu. Mada opet, nije mi jasno ni zasto bi citali a kamoli se javljali na temi koja je ocigledno za one koji su bili, odsluzili i isli bi ponovo i gdegod, kadgod, kad otadzbina zove. Ovi drugi su naravno pametniji, imaju preca posla, vojska je tako trula, ratovanje je trulo, gay, gubljenje vremena bla bla. Rekoh, objasnite to ovom koji ce kad tak ponovo doci da nas kolje, bas pre nego pocne da vam kopa oci. Dok ne stigne taj trenutak, ja idem da obnovim gradivo, trebace. Videcemo se tamo mi ostali, mnogi od nas koji vec bejahu. Mi cemo da dodjemo ponovo kad treba, gde treba.
kuruz Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 I kad kazes godinu, mislis uopste godinu dana ili skolsku godinu? Школску, наравно. Обнова је 35000, изгубио бих право на дом, мензу, кредит, итд. Кад завршим факултет, одо' о у војску. Неко од професора нам рече да је то и природан след догађаја: факултет, војска, посао, женидба, дете и потпуно се слажем са њим.
Ivan_Creed Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 To moze, poJenta je bila ne eskivirati generalno.... mislim, ne znam ja rasporede vase komunisticke...
Vresište Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Sve je bolje od pesadije. Svi moraju da prodju peshadijsku obuku
voodoo_ Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 (edited) Nije mi jasno zasto se na ovoj temi ne javljaju samo oni koji su VEC bili u vojsci i imaju DOZIVLJAJE iz izte, kao sto naslov i govori. Eventualno i oni koji se spremaju DA IDU pa ih zanima ovo ili ono. Ovi sto NE ZELE da idu jer su oni sebi najpreci na svetu, nek uskoce u rad only mod, znaci nek samo citaju temu. Mada opet, nije mi jasno ni zasto bi citali a kamoli se javljali na temi koja je ocigledno za one koji su bili, odsluzili i isli bi ponovo i gdegod, kadgod, kad otadzbina zove. Ovi drugi su naravno pametniji, imaju preca posla, vojska je tako trula, ratovanje je trulo, gay, gubljenje vremena bla bla. Rekoh, objasnite to ovom koji ce kad tak ponovo doci da nas kolje, bas pre nego pocne da vam kopa oci. Dok ne stigne taj trenutak, ja idem da obnovim gradivo, trebace. Videcemo se tamo mi ostali, mnogi od nas koji vec bejahu. Mi cemo da dodjemo ponovo kad treba, gde treba. Aman čoveče vojska u tvoje vreme i vojska sad nema veze sa životom, jel shvataš to? Nije poenta da je ratovanje gej i i gubljenje vremena nego da bi u slučaju rata pola mobilisanih izginulo ko mačići jer je obuka loša i oprema loša. Porediš bre JNA koja je bila treća vojna sila u Evropi, i ovu neorganizovanu bandu sada. Onaj nesrećni Šutanovac svaki put na TV-u laže kako je odziv regruta u poslednjih ne znam koliko rokova uvek odličan i uvek preko 95%, a onda mi drugar koji je radio u vojnom odseku kaže da im se vazda vrti oko 30% al ne pričaju. I drugo, šiptari i ustaše su juče primljeni u Nato. Nato ratuje tako što prvo avijacijom sravni sve sa zemljom i onda pošalje vojsku da počisti šta je preostalo. Kako ćeš ti protiv toga sa ovih naših 5 ili 10 ispravnih aviona? Oćeš da izletiš na livadu sa kalašom pa da pucaš u te avione da ih zaplašiš? Kad smo za vreme bombardovanja onako prošli a uradili su nam 10% onog što su mogli da urade, plus je vojska u Slobino vreme bila u boljem stanju nego sad, o čemu pričamo onda? Ti kad si išao u vojsku, znao si što ideš i gde ideš. Ja ne znam ni jedno ni drugo. Dođi malo u Srbiju i živi ovde jedno godinu dana u kontinuitetu bez izlaska, al ono da čitaš novine i gledaš vesti svaki dan, pa ću da te pitam dal ti je entuzijazam još uvek na nivou. Ratovao si za državu koja ti je dala sve i koju je valjalo čuvati. Šta ja da čuvam 20 godina kasnije? Ovaj kurton od izgovora za državu koji sistematski uništava svoj podmladak... Edited April 2, 2009 by voodoo_
Routasydän Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 (edited) Nije mi jasno zasto se na ovoj temi ne javljaju samo oni koji su VEC bili u vojsci i imaju DOZIVLJAJE iz izte, kao sto naslov i govori. Eventualno i oni koji se spremaju DA IDU pa ih zanima ovo ili ono. Ovi sto NE ZELE da idu jer su oni sebi najpreci na svetu, nek uskoce u rad only mod, znaci nek samo citaju temu. Mada opet, nije mi jasno ni zasto bi citali a kamoli se javljali na temi koja je ocigledno za one koji su bili, odsluzili i isli bi ponovo i gdegod, kadgod, kad otadzbina zove. Ovi drugi su naravno pametniji, imaju preca posla, vojska je tako trula, ratovanje je trulo, gay, gubljenje vremena bla bla. Rekoh, objasnite to ovom koji ce kad tak ponovo doci da nas kolje, bas pre nego pocne da vam kopa oci. Dok ne stigne taj trenutak, ja idem da obnovim gradivo, trebace. Videcemo se tamo mi ostali, mnogi od nas koji vec bejahu. Mi cemo da dodjemo ponovo kad treba, gde treba. Potpis E inace sinoc sam gledao sa prozora svoje rezidencije kako baja cepa MIG 29, znaci ne secam se kad sam poslednji put video onakve akrobacije, svaka cast pilotu za prikazano Edited April 2, 2009 by Routasydän
Bata Trokrilni Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Aman čoveče vojska u tvoje vreme i vojska sad nema veze sa životom, jel shvataš to? Nije poenta da je ratovanje gej i i gubljenje vremena nego da bi u slučaju rata pola mobilisanih izginulo ko mačići jer je obuka loša i oprema loša. Porediš bre JNA koja je bila treća vojna sila u Evropi, i ovu neorganizovanu bandu sada. Onaj nesrećni Šutanovac svaki put na TV-u laže kako je odziv regruta u poslednjih ne znam koliko rokova uvek odličan i uvek preko 95%, a onda mi drugar koji je radio u vojnom odseku kaže da im se vazda vrti oko 30% al ne pričaju. I drugo, šiptari i ustaše su juče primljeni u Nato. Nato ratuje tako što prvo avijacijom sravni sve sa zemljom i onda pošalje vojsku da počisti šta je preostalo. Kako ćeš ti protiv toga sa ovih naših 5 ili 10 ispravnih aviona? Oćeš da izletiš na livadu sa kalašom pa da pucaš u te avione da ih zaplašiš? Kad smo za vreme bombardovanja onako prošli a uradili su nam 10% onog što su mogli da urade, plus je vojska u Slobino vreme bila u boljem stanju nego sad, o čemu pričamo onda? Ti kad si išao u vojsku, znao si što ideš i gde ideš. Ja ne znam ni jedno ni drugo. Dođi malo u Srbiju i živi ovde jedno godinu dana u kontinuitetu bez izlaska, al ono da čitaš novine i gledaš vesti svaki dan, pa ću da te pitam dal ti je entuzijazam još uvek na nivou. Ratovao si za državu koja ti je dala sve i koju je valjalo čuvati. Šta ja da čuvam 20 godina kasnije? Ovaj kurton od izgovora za državu koji sistematski uništava svoj podmladak... Upravo to, nemam šta da dodam.
Routasydän Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 U redu je sve to, ne morate se pravdati nikome, mada sto rece Dersu ovo je tema za one koji su bili u vojsci, o dozvivljajima iz iste, imali ste vasu temu o tome da li treba ici ili ne treba, i sve to. A inace ne volim da se raspravljam sa nekim ko nije bio i da mu objasnjavam da je smesno i glupo reci "ja nisam bio u vojsci, niti cu ici, ali ako dodje do rata ja cu se odazvati" ... to je bre smesno covece, nije vojska zajebancija, dodje ti tamo neki desetar Pera Mika Zika i pokaze ti kako da pucas i ti si sad vojnik, to je mnogo, mnogo komplikovanija stvar. Ali ne vredi sad da objasnavam, zna onaj ko je bio tamo. I sve to sa tusiranjem, losom hranom, zajebanim uslovima terena, slusanjem besmislenih naredjenja..... sve to ima smisla, sve ima svoje zasto se radi i nije to majmunisanje .... ali necu da se raspravljam. I ne volim te price tipa "bio drug i rekao mi ovo ono" i onda kao eto vidis, u pravu sam ja sto ne idem. A nikad vam drug nije rekao "na aerodromu Beograd sam upocasnom spaliru u plavoj uniformi sa crvenim ekselbenderima docekao predsednike Rusije, Italije, Nemacke,, Francuske.... premijera Madjarske" nego se svi uvek hvataju za pricu nekoga ko kuka i zali se i kao eto to ti je je vojska. Secam se jedne scene kad smo bili guje i sad se spremamo za zakletvu i uvezbavamo strojev korak. A posto mi nismo bili obicni zelembaci kada marsiramo zvuk cizama nije smeo da bude rafalni, vec svi da gaze jednolicno, da se cuje jadan jedini udarac ... i krene kukanje od strane par momaka, kao ne moze se, tesko .... i onda dodje porucnik i kaze da je srpska vojska prvi put koristila strojev korak kada je umarsiravala u Solun, izmuceni i iscrpljni srpski vojnici su strojevim korakom gazili u grad, a pogledaj vas, pickice koje imaju sve i opet kukaju, zale se i sve im smeta. Verujte mi, posle toga i najgorim pickicama je bilo blam da se zale, toliko bar duguju tim hrabrim precima
Recommended Posts