rhapsoad Posted February 12, 2008 Report Posted February 12, 2008 nasao sam jos jedan irish punk bend zovu se mr. irish bastard i iz nemacke su samo sto nisam uspeo da nadjem torrente ili rapidshre njihovi albuma, samo sam skinuo 3 pesme sa myspace, pa ako neko ima neki link, bio bih zahvalan inace dok sam gledao neke spotove na youtube nisao sam i na shane mcgowana sa christy moore-om u izvodjenju pesme spancill hill, i onda potrazim malo muziku christy-ja moore-a i ono sto sam nasao je odlicno, irska tradicionalna muzika at it's best tu je mnogo stvari whiskey in the jar, ride on, vec pomenuti spancill hill, back home in derry...svakako ga preporucujem Quote
bokabokaboka Posted February 24, 2008 Report Posted February 24, 2008 "You'll have to excuse me, I'm not at my best I've been gone for a week I've been drunk since I left." Great Big Sea Quote
rhapsoad Posted February 25, 2008 Report Posted February 25, 2008 jel ti to mene pratis po temama nadjoh pesmu na youtube-u i odlicna je a sada cu malo da istrzaim bend pre nego sto skinem njihovu celu diskografiju mnogo dobra pesma Quote
rhapsoad Posted February 25, 2008 Report Posted February 25, 2008 nasao sam torrent sa celom diskografijom great big sea, moze da bude interesantno posto su opisani kao irish-rock bend inace ovu pesmu u originalu izvodi bend spirit of the west Quote
rhapsoad Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 no problemo hvala tebi za bend, upravo ih preslusavam i odlicni su, skinuo sam 400 i nesto mb sto je navodno cela diskografja, ali nema pesme home for a rest ili je bar nema pod tim imenom, kad sve preslusam znacu ma dobro imam onaj youtube klip ako je i ne nadjem... e da posle mnogo slusanja albuma 1, 2... five orthodox celtsa postao mi je odlican, ali ipak je najbolja pesma na albumu tradicional fields of athenry Quote
bokabokaboka Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 Home For A Rest sam nasla na Irish Drining Songs kompilaciji, na koju sam slucajno naletela na YUPunk forumu. Evo ti link ako te interesuje http://rapidshare.com/files/49639505/leon02_PASSDB_IPDSC_2005.rar Moji favoriti su Dirty Glass, Seven Deadly Sins i Home For A Rest Quote
rhapsoad Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 hvala malo pre sam preleteo sve pesme i nije bilo home for a rest i onda na guglu naidjoh upravo na irish drinking songs torrent to trenutno skidam, dobar izbor pesama a preporucio bih ti sve od murphy's i flogging molly Quote
bokabokaboka Posted February 26, 2008 Report Posted February 26, 2008 Dropkick volim da slusam, poslednji album mi se bas svideo... Quote
rhapsoad Posted February 27, 2008 Report Posted February 27, 2008 da da dobar je The State Of Massachusetts(solidan spot), (F)lannigan's Ball, Fairmount Hill i Johnny, I Hardly Knew Ya su mi se odvojile inace ipak mi se vise svidjaju dva prethodna Quote
bokabokaboka Posted March 8, 2008 Report Posted March 8, 2008 Gledala sam malopre Simpsonove epizodu The Debarted i ladno su pustili I'm Shipping Up to Boston od Dropkick Murphys... Ta pesma je na soundtracku filma Departed.... Quote
rhapsoad Posted March 9, 2008 Report Posted March 9, 2008 nemoj da zezas da i departed ima veze sa bostonom...bedak sto u njemu glumi leo, nikako da ga odgledam super film koji u sebi ima irske muzike je The Boondock Saints Quote
Grob Bez Dna Posted March 9, 2008 Report Posted March 9, 2008 jedina ne-metal muzika koju mogu da slusam... Quote
rhapsoad Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 juhu nasao sam mr irish bastard i skinuo ga dobri su skroz inace 2 irish svirke u 2 dana zbog st patrick's daya 16. 3. irish stew u livingroomu 17. 3. celtsti u domu omladine jbg oba cu propustiti ali gleda cu da popijem koje pivo za svetog patrika Quote
rhapsoad Posted March 16, 2008 Report Posted March 16, 2008 sinoc je bilo u jednom kaficu u sdu vece svetog patrika izbor muzike je bio odlican vrteli su se marfisi, floging moli, pougsi, dablinersi, keltsi, stju... delili su i zelene kolace Quote
bokabokaboka Posted March 16, 2008 Report Posted March 16, 2008 Znaju ljudi kako da proslave.... Quote
rhapsoad Posted March 21, 2008 Report Posted March 21, 2008 a tek sto je u moskvi bila parada mada ni u njujorku nije bilo lose Quote
PETAR BLANK Posted March 21, 2008 Report Posted March 21, 2008 neko je pomenuo Irish Stew...pridruzujem se preporuci! svako ko voli taj fazon definitivno treba da checkira ovaj domaci bend! inache imam shal Celtic-a,osh neko kupi? cena dogovor Quote
rhapsoad Posted March 22, 2008 Report Posted March 22, 2008 ccc to se ne pordaje kol'ko su dobri ovi mr irish bastard Quote
EnKi Posted May 1, 2008 Report Posted May 1, 2008 Slabo se pominju legende Clannad. I Anúna, takodje. Mislim da je na ex-yu prostorima najbolji posao odradila hrvatska grupa Belfast Food - jedan od albuma se zove Melodije Irske i Kvarnera. Sardinijski bend Glee's je zanimljivo spojio njihovu tradicionalnu muziku sa irskom u Musica d'Irlanda e di Sardegna. U Poljskoj je cuvena grupa Shannon, kao i Carrantuohill...U Rusiji ima bas dosta sastava koji u svoj reportoar uvrscuju i irske pesme (cesto ih i prepevavaju na maternji jezik), neki od poznatijih su: The Dartz, Mervent, Clann Lir i Puck and Piper... Quote
rhapsoad Posted May 1, 2008 Report Posted May 1, 2008 jes jes clannad sam zaboravio izasao je novi irish stew, cuo sam samo jednu pesmu i zvuci ok Quote
The Joker Posted May 1, 2008 Report Posted May 1, 2008 Irish stew je izasao pre mesec i kusur dana,da si mi ziv i zdrav,tacnije za st. Paddy-a.Maznuo sam ga odmah,i iako zvuci odlicno-So Many Words ostaje kralj na tronu(lav na stolu) Quote
Recommended Posts