rhapsoad Posted October 4, 2007 Report Posted October 4, 2007 ja sam cuo beer beer...verziju pougsa i dablinersa da da pub with no beer je legendarna pesma Quote
bloodsucker Posted October 5, 2007 Report Posted October 5, 2007 ima jedna grupa od koje imam samo jednu pjesmu a nije loša, zove se The Fureys..jel ko čuo? Quote
Geozee Posted October 5, 2007 Author Report Posted October 5, 2007 Hmmm... ja sam cuo za njih... al ne znam ima li blogova ili da li moze na rapidshareu da se nadje irska muzika... Quote
doomsayer Posted October 22, 2007 Report Posted October 22, 2007 Flogging Molly su strava jeste da su iz L.A.-ja negde sam to vec pisao...meni irish odgovara svakako kada si sjeban nadjes nesto ... a isto kada si i dobre volje ...nemam bas puno od toga i nisam bas skroz upoznat sa bendovima...od nedavno tek! Vise mi odgovara irish punk...savrsen sklop po meni...ima par interesantnih bendova osim naravno za mene dva od boljih Flogging Molly i DKM..npr. The Real McKenzies su ok... Imam i bas jaku zelju da odem malo u Irsku,makar 7 dan...uf,nevezano za muziku.. Quote
~Gwendoleen~ Posted October 22, 2007 Report Posted October 22, 2007 Imam i bas jaku zelju da odem malo u Irsku,makar 7 dan...uf,nevezano za muziku.. Ko osim Engleza nema tu zelju? Quote
rhapsoad Posted October 23, 2007 Report Posted October 23, 2007 ja cu tamo kad zavrsim fax prema statistikama tamo je najlakse naci posao i mesto stanovanja, ali je i najskuplje no nije bitno zelenilo, najbolja narodna muzika na svetu, pabovi u kojima ima irskog piva i viskija, malo smara vreme al prezivecu kad mi dune odem u englesku da gledam mancester... Quote
Black Diamond Posted October 23, 2007 Report Posted October 23, 2007 ja cu da odem u irsku i da gajim ovce i da pijem pivu... volil neko chruachan? Quote
Geozee Posted October 23, 2007 Author Report Posted October 23, 2007 ja cu da odem u irsku i da gajim ovce i da pijem pivu... volil neko chruachan? To je metal... keltski metal... nema veze sa irskom narodnom muzikom... uzmi Eluveitie slusaj... Quote
Black Diamond Posted October 23, 2007 Report Posted October 23, 2007 pa sta smeju i kelti da sviraju metal Quote
Geozee Posted October 23, 2007 Author Report Posted October 23, 2007 Ovde se prica o NE-metalu, tj. o irskoj narodnoj muzici... postoji podforum folk metal... Quote
Black Diamond Posted October 23, 2007 Report Posted October 23, 2007 ou sorry ajm stjupid meni ajris ko ajris pa nema veze sta je Quote
Geozee Posted October 23, 2007 Author Report Posted October 23, 2007 (edited) Ma opusteno... I ta muzika valja... Edited October 23, 2007 by Geozee Quote
rhapsoad Posted October 24, 2007 Report Posted October 24, 2007 da cruchan je do jaja treba ga i ovde pomenuti samo sto su im 2 najbolje pesme ride on i spancil hill, tj one na kojima gostuje shane Quote
Black Diamond Posted October 24, 2007 Report Posted October 24, 2007 da cruchan je do jaja treba ga i ovde pomenuti samo sto su im 2 najbolje pesme ride on i spancil hill, tj one na kojima gostuje shane joj jel smemo? ja se potpuno slazem sa tobom moja omiljena je ride on, mada i ostale im nisu lose ali ova je bas onako najs @Geozee thanks 4 understanding man Quote
Geozee Posted October 24, 2007 Author Report Posted October 24, 2007 Don't mention it... Ma ja sam uvek za spam... rokajte... Dobar je bend... Quote
Trekl Neuljudni Posted October 24, 2007 Report Posted October 24, 2007 "As down the glen one Easter morn to a city fair rode I There Armed lines of marching men in squadrons passed me by No fife did hum nor battle drum did sound it's dread tatoo But the Angelus bell o'er the Liffey swell rang out through the foggy dew Right proudly high over Dublin Town they hung out the flag of war 'Twas better to die 'neath an Irish sky than at Sulva or Sud El Bar And from the plains of Royal Meath strong men came hurrying through While Britannia's Huns, with their long range guns sailed in through the foggy dew..." naacha pesma Quote
doomsayer Posted October 24, 2007 Report Posted October 24, 2007 ja cu tamo kad zavrsim fax prema statistikama tamo je najlakse naci posao i mesto stanovanja, ali je i najskuplje no nije bitno zelenilo, najbolja narodna muzika na svetu, pabovi u kojima ima irskog piva i viskija, malo smara vreme al prezivecu kad mi dune odem u englesku da gledam mancester... Gledao sam bas sto se tice poslova u Irskoj nedavno negde,npr. sada mladi Irci nece da rade bilo sta otkako su stali na noge i dospeli na ekonomski vrh,pa zato je sada tamo otislo dosta Poljaka,Letonaca i tih naroda tamo da rade...cak sto vise spominjali su u nekom fazonu koji su narodi dobro dosli,a nas iz iz ovoga regiona nikako.Strasno Quote
rhapsoad Posted October 25, 2007 Report Posted October 25, 2007 ma bice, bice ima vremena kad krenu ove nase mladje generacije da da foggy dew genijalna pesma(cuo sam 3-4 verzije) slazem se da su i ostale njihove pesme dobre ali ipak samo je jedan ride on Quote
Geozee Posted October 25, 2007 Author Report Posted October 25, 2007 Sinead O'Connor najjaca verzija... Najjaca irska i mozda najpoznatija pesma je Drunken Sailor (ta pesma mi stoji u potpisu) Poslusajte... ima 10000000 verzija... Quote
rhapsoad Posted October 25, 2007 Report Posted October 25, 2007 da cuo sam nekoliko verzija pijanog mornara foggy dew mi je ipak omiljen u izvedbi celtsa Quote
Geozee Posted October 25, 2007 Author Report Posted October 25, 2007 Dobra je... Ima jedan hrvatski bend... mnogo su dobri... zaboravio sam kako se zovu... obradili su Star Of The Country Down i to mnogo bolje od kelta... Quote
doomsayer Posted October 26, 2007 Report Posted October 26, 2007 nisam cuo al ce se raspitam Ja mislim da su iz Rijeke Quote
Geozee Posted October 26, 2007 Author Report Posted October 26, 2007 Ja nisam siguran ni kako se zovu ni odakle su... imam jedan album, sve mi pise Unknown Artist - Track 1... Quote
bloodsucker Posted November 13, 2007 Report Posted November 13, 2007 jel možda mislite na bend BElfast Food? je oni su iz Rijeke... ako neko ima muzike da pošalje link preko rapidshare bit ću zahvalan...bilo kakvu vrstu irske muzike.. Quote
Recommended Posts