Lou Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Završava se drugo preslušavanje albuma i nema šta da se kaže, a da svi koji su ih ikada slušali nisu već znali. Kvalitet je suv, filera nema, rif za rifom, melodija za melodijom. Ovo im je verovatnije najčistija produkcija i najbolji zvuk bubnja do sada. Raspored pesama je savršen, dve upečatljive i "jednostavnije" pesme na samom početku, zatim tri pesme koje razrađuju različite aranžmane i strukture (tj. upravo one kojima treba posvetiti više pažnje nakon što početak albuma uvuče u atmosferu), dok je poslednja pesma relativno jednostavna, sa svega par znalački odrađenih varijacija iste progresije, meditativna, sjajno zatvara album. OVO ulazi u konkurenciju za najboljih deset, petnaest ili koliko već hoćete albuma kada je u pitanju 2011. i ne samo da ulazi, nego će među njima najverovatnije i ostati. Pitanje je samo kako će da zvuče The Desanctification i Cosmosophy i da li će da stoje uz ovaj album ili će ga izgurati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Ja vala ne preslusavam nista dva puta uzastopno, imam trip neki oko toga izgleda, ali me je odusevio album, sad cu da prespavam, pa ga sutra slusam opet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Ja vala ne preslusavam nista dva puta uzastopno, imam trip neki oko toga izgleda Ista stvar, jedino me je Paracletus naterao na to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 OVO ulazi u konkurenciju za najboljih deset, petnaest ili koliko već hoćete albuma kada je u pitanju 2011. i ne samo da ulazi, nego će među njima najverovatnije i ostati. Pitanje je samo kako će da zvuče The Desanctification i Cosmosophy i da li će da stoje uz ovaj album ili će ga izgurati. Ne očekujem da će se ova dva pomenuta albuma razlikovati preterano u odnosu na Sects, nijanse će odlučivati. A i od ta tri izdanja, valjda će sa jednim uspeti da se probiju na tim listama i to ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vozd Jovan Pogani Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Kakvo smece od benda... Jebem ti zivot... Blut aus moj kurac... 2 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Blut aus moj kurac... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Ja vala ne preslusavam nista dva puta uzastopno, imam trip neki oko toga izgleda, ali me je odusevio album, sad cu da prespavam, pa ga sutra slusam opet. Ja retko, ali nekada mi album tako lepo legne... Osim toga, uželeo sam se svežeg valiteta ovih dana, samo preslušavam osrednji BM i brišem sa kompa. Ne očekujem da će se ova dva pomenuta albuma razlikovati preterano u odnosu na Sects, nijanse će odlučivati. A i od ta tri izdanja, valjda će sa jednim uspeti da se probiju na tim listama i to ;D Ja baš mislim da će biti značajnih razlika, ako si mislio na zvuk albuma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 E, a kad izlaze ta dva albuma, beše isto ove godine? Što se tiče novog... preslušao samo prvu pesmu i vratio se na Death i Atheist biće, bolje da ne silim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Cosmosophy u novembru, ovaj drugi mislim da je u septembru, tako nešto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Tačno tako. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morbid god Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Novi BAN je odlican. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 (edited) Definitivno jedno od vrednijih izdanja ovog pravca ove godine za sada. Jeste da na omotu može da stoji Blut aus omega, ali BAN je ionako izvalio taj fazon pre tajnovitijih sunarodnika, tako da im se može. Zaista visok nivo kompozicija i atmosfere, jeste da se meni u poslednje vreme diže ono malo kose što mi je ostalo na glavi na sam pomen disonantnog black metala ali tate su tate ipak. Takođe lepa i suptilna upotreba klavijatura. Minusi po meni: loš zvuk gitara (što mi je problem i na Paracletusu) i bubanj koji zvuči kao ja kad lupam cevkom od usisivača po kožnoj stolici i to što mi se povremeno čini da su oni disonantni delovi stavljeni čisto eto zato što treba. Edited March 22, 2011 by Grobodan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 (edited) Zasto lupas cevkom od usisivaca po koznoj stolici? Meni se svidja kakav je zvuk gitara. Bubanj jeste malo cudan. Edited March 22, 2011 by Demon Seed Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Meni je ovde bubanj bolji nego na Memoria Vetusta II, na primer. Tamo je bilo kao prstom o sto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Zasto lupas cevkom od usisivaca po koznoj stolici? A zašto da ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Moram priznati da mi kao celina i nije nešto legao album. Iskuliraću par dana, pa ću probati opet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morbid god Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Sacekaj da izadju preostala 2 albuma iz triologije... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Ovi rešili znači da ujebu DsO na svim frontovima, trilogija za godinu dana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morbid god Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Ipak je DSO fap masina ortodoksne propasti nase. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Danas ponovo obrnuh album, sad je sve na svom mestu Nije novi TWWTG, ali je jako dobar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Dakle novi album tako pun i divan, meni bolji od prethodnog! Provrteh ga dvaput iz 'cuga'... Sanskrit u nazivima i mnogo prog utcaja u pesmama ali ne onog 'kopiranog'. Magloviti bubanj samo doprinosi celokupnoj atmosferi, mada mi je jasno zašto se ljudima koji više bleka slušaju uglavnom ne dopada! Moji favoriti: Acceptance (aske); Antithesis of the flesh; The Meditant i naravno Elevation. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oʞɾoƃ Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Au sestro ala si ti demode Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 (edited) Šta je pa nisu valjda još nešto izbacili posle ovoga... Edit: tek sad vidim ovo štancanje u najavi, Vetusta II je poslednje što sam slušala oooo jbt Edited March 23, 2011 by Ајлин Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Još se ja pitam o čemu ti pričaš... Gledam gde mi je promakao sanskrit. Drago mi je da vidim da se Gojko ispravio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vozd Jovan Pogani Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Nikad blut... Vazda... http://www.youtube.com/watch?v=FNgo4wYfrr4 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts