crusader84 Posted October 24, 2008 Report Posted October 24, 2008 Takođe... Ne verujem da mogu da skupe dovoljno ljudi za veliku salu SKCa, a sramota za ovakve bendove da se guraju u maloj. Quote
Angelystor Posted October 24, 2008 Report Posted October 24, 2008 Jebesh ga, dolazimo mi koji slushamo i to je to. Drago mi je shto Manticora ipak dolazi (kesl jel'te..), oni me i najvise interesuju u ovom paketu. Quote
Bata Trokrilni Posted November 15, 2008 Report Posted November 15, 2008 Počeo sam da ih slušam. Nisu ništa spektakularno, imaju jaja, nije neki nja-nja power, ali ja jednostavno ne volim bendove kod kojih malo koja pesma može da mi uđe u uši na prvo slušanje. Da bi bili kao, recimo, Blind Guardian, morali bi da imaju prave metal hitove. Ovako su daleko ispod Guardiana i nekih drugih power metal bendova. Prvi mini album mi se najviše svideo, a zatim Black Circus prvi deo, mada je zaista teško porediti albume. Svejedno ću ići na koncert. Ako neko ima noviju set listu, baš bih voleo da znam šta sviraju uživo. Ja da sam na njihovom mestu, ne bih znao šta da izaberem, skoro sve pesme su na isti kalup, ništa se tu ne izdvaja kao favorit. Quote
Elderane Posted April 10, 2009 Report Posted April 10, 2009 Nisam ovo ranije gledao, bas je cool Quote
:matija Posted April 12, 2009 Report Posted April 12, 2009 Odslusao sam dead end solution dva puta, i svidja mi se. Cepanje samo tako, vokal dosta lici na hansijev, sve ostalo na mestu. Najbolja mi je naslovna pesma, a najlosija "the pain you offer". Uglavnom dobro izdanje s obzirom da je prvi ep. Meni je prilicno brzo usao u usi, tj. vec posle dva puta. Quote
Telcontar Posted April 12, 2009 Report Posted April 12, 2009 Meni su oni SymphonyX pomesan sa Blind Guardianom. Mislim ne samo taj album Manticora uopshte. Quote
\\Warlock Posted August 9, 2009 Report Posted August 9, 2009 Ej el sam ja jedini koji je na svirci kupio majicu manticore??? Quote
Telcontar Posted August 9, 2009 Report Posted August 9, 2009 Ne znam, moguce, ja ima majcu od pre pa nisam kupovao sada Quote
Angelystor Posted June 16, 2010 Report Posted June 16, 2010 Longstanding Danish metal band MANTICORA has completed work on its seventh full-length album, "Safe", at Jailhouse Studios in Horsens, Denmark, once again produced and mixed by Tommy Hansen (JORN LANDE, HELLOWEEN, PRETTY MAIDS). Following the successful two-part "Black Circus" albums (released in 2006 and 2007 on Locomotive Music), "Safe" will see the band exploring a darker and heavier side of its songwriting than in recent years, and contrary to the simplicity of the album cover (a black/white cover only showcasing the band-symbol) "Safe" is filled with high-octane technical power-thrash, including the 14-minute-long title track (MANTICORA's longest song to date). "Safe" track listing: 01. In The Abyss Of Desperation 02. Silence The Freedom 03. Complete 04. From The Pain Of Loss (I Learned About The Truth) 05. A Lake That Drained 06. Carrion Eaters 07. Safe 08. Embryonic Man (bonus track for Japan) Quote
Grobodan Posted August 28, 2010 Report Posted August 28, 2010 Čekaj, je li ovo omot nadolazećeg albuma ili nekog demo izdanja iz '94? Na ovo se potrošilo 5 minuta. Quote
\\Warlock Posted September 22, 2010 Report Posted September 22, 2010 izbacili su prvi spot: http://wackentube.com/video/2529/Manticora+-+From+The+Pain+Of+Loss pesma nije losa, svidja mi se novi zvuk... Quote
Dragonhelm Posted October 24, 2010 Report Posted October 24, 2010 Албум је фантастичан, најбоља Мантикора још од 2002. Quote
Angelystor Posted December 23, 2010 Report Posted December 23, 2010 Don't judge a book by it's cover. A ovo je jos jedna vrlo citljiva i rifferska knjiga Mantikore, verovatno jedinog power benda gde mi po albumu ostane vise riffova nego vokalnih deonica u glavi :] Sto nije necessarily a bad thing, samo im mozda malo odmaze kod popularnosti. Opet malo mracniji ton albuma, i osim povremenih inflamisticnih ispada (na koje se vremenom navikoh), vrlo prepoznatljiv Manticora ton i twisted Kursch-like vokali, sada sa malo vise bas twisted momenata. Uz vise pop power koji obrtah ovih dana (novi Fwind npr.), ovaj mi bas lepo lega kao neka protivteza. I tako, vrlo jaka power godina, a tome su dosta pridoneli i Danci, Manticora neesto manje, no album za 8-8.5/10. Jedan od boljih Mantikorinih, da je "Safe" vredna svoje duzine, verovatno bi mi bio i najbolji. Nadam se da cu ih oper videti negde, sa novog "In The Abyss Of Desperation" i "Lake That Drained" bih samo tako cuo, posebno druga koja mi je usla u top5 pesama benda. Quote
Angelystor Posted December 21, 2015 Report Posted December 21, 2015 On the verge of suicide the butchery began And writting capabilities came back to me again The disappearance of my muse had ceased with all the killing The cantos only lived through all the blood the Beast was spilling JAO SVE TI JEBEM FANTASTIČNO KAKVA PESMA WITH ASHES FLYING TO THE SKY I REALIZE THE REASON WHY Quote
Kumodraski Vo Posted March 20, 2016 Report Posted March 20, 2016 Preslusao 8 Deadly Sins, bas dobro pici.. Quote
truliandedzombileš! Posted March 20, 2016 Report Posted March 20, 2016 lepo me podseti da ih pustim dobar su bend bili tokom čitave karijere Quote
Angelystor Posted April 26, 2016 Report Posted April 26, 2016 Ali stvarno, kakva jebena pesma Moj surovi power metal favorit za sva vremena. Ono na 5:30 kad krene sa "On the verge of suicide the butchery began..." tačno oću ceo forum da zapalim i grad, svi da se nosite u tri pičke materine. Quote
Angelystor Posted April 18, 2018 Report Posted April 18, 2018 Danish thrash/power metallers MANTICORA will release their eighth album, "To Kill To Live To Kill", on August 3 via ViciSolum Records. Another MANTICORA concept double effort, it is based on the thriller/horror novel that lead singer Lars F. Larsen has written. The novel itself is scheduled for a May 2018 release, while the two concept albums will be released as two separate albums, one year apart. "To Kill To Live To Kill" track listing: 01. Piano Concerto 1 - B Flat Minor... 02. Echoes Of A Silent Scream 03. Through The Eyes Of The Killer - Towering Over You 04. Katana - Awakening The Lunacy 05. The Farmer's Tale Pt. 1 - The Aftermath Of Indifference 06. The Devil In Lisbon (instrumental) 07. Growth 08. Humiliation Supreme (instrumental) 09. Nothing Lasts Forever 10. Katana - Opium 11. Through The Eyes Of The Killer - Revival Of The Muse That Is Violence 12. The Farmer's Tale Pt. 2 - Annihilation At The Graves The music was recorded and mixed at Hansen Studios with producer Jacob Hansen (VOLBEAT, DESTRUCTION) who also helmed the first two MANTICORA albums, and vocals were recorded with Tommy Hansen at Jailhouse studios. Tommy previously produced five albums for the band. Vest godine. Quote
[Nocturno] Posted April 18, 2018 Report Posted April 18, 2018 Podrzi onda coveka https://www.kickstarter.com/projects/1642640009/funding-of-manticora-novel/posts/2157345 Quote
igoraki Posted April 19, 2018 Report Posted April 19, 2018 e, stvarno lepa vest, meni izuzetno drag bend...samo mi je bilo tuzno da je onako malo ljudi bilo na koncertu u skc-u, ok kontam da nisu ultra popularni da napune veliku salu i to, ali da nije bilo 150-200 ljudi na ovakvom bendu mi je bilo za neverovati Quote
azal Posted April 19, 2018 Report Posted April 19, 2018 verujem da i u danskoj jedva skupe 200 ljudi Quote
Recommended Posts