AstralliS Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Zbog svega... Licno cu gledati da nekako odem na oba, mada me zasad na Castle-u zanimaju (u smislu da bih se zbog njih vukao do Smedereva) samo Evergrey, At The Gates i BRT/CF, mnogo mi se vise svidja Legacy line-up... A Judas, Helloween, At The Gates, Sodom, Dismember, Expedition Delta... ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Cenim, postujem, slusam, voleo bih da vidim, ali ako moram da biram ovde je Amorphis... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tanya Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Evo sad mi javlja drugar da je kupio kartu za oba dana, PoS je za mnoge bio presudan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Sviđa mi se to što su Threshold i PoS istog dana, tako da će to možda biti presudno za mene. Nemate pojma koliko sa srećan zbog PoS-a. FAK! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 (edited) Jedva cekam da vidim PoS uzivo, hehehe... Mozda ce mi biti malo zbrka u glavi kada ih vidim istog dana kad i Dark Funeral i kompaniju, ali whatever... Ne bese li nesto da se i Rage pomera na prvi dan? Edited February 7, 2008 by Talvi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Khmmm... Ako se Rage pomeri za prvi dan, još jedna dobra stvar koja bi mi išla u prilog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Mislim da je bila neka varijanta da njihov bubnjar mora da 31. bude na nekoj drugoj svirci ili sth like that, pa da se zbog toga menja raspored... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elldamar Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Rage JESTE pomeren za prvi dan! Uzhivajte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Sad već mogu da krenem sa uživanjem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormlord Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 (edited) Ja imam bolju ideju: kupicu samo za prvi dan kartu (zrtvova cu Jorn-a), a zatim cu uzeti kartu za castle Edited February 7, 2008 by Stormlord Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Mislim da neće preostati karata za pojedinačne dane. Od Pain of Salvation sam čuo jedino Scarsick i uopšte mi se nije dopao. Ima tu svega: hip-hopa, disco/dance muzike, nu metala, alternativnog prog zvuka ala Tool... jedino pravog metala nema mnogo. Ako to zaslužuje da se nazove progressive, jebeš takvu progresiju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_powerslave_ Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Prince osecam da ce sad ovi progresivci da te napadnu samo tako... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladream Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Od Pain of Salvation sam čuo jedino Scarsick i uopšte mi se nije dopao. Ima tu svega: hip-hopa, disco/dance muzike, nu metala, alternativnog prog zvuka ala Tool... jedino pravog metala nema mnogo. Ako to zaslužuje da se nazove progressive, jebeš takvu progresiju. mislim da treba da preslusas Remedy Lane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Probaj i sa ostalim albumima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Od Pain of Salvation sam čuo jedino Scarsick i uopšte mi se nije dopao. Ima tu svega: hip-hopa, disco/dance muzike, nu metala, alternativnog prog zvuka ala Tool... jedino pravog metala nema mnogo. Ako to zaslužuje da se nazove progressive, jebeš takvu progresiju. Nisam ovo očekivao od tebe. Upravo je Scarsick ono što liči jednom prog bendu. Namerno nisam rekao metal/rock, pošto je PoS prerastao bilo kakvo etiketiranje od strane ljubitelja njihove muzike, u čije se redove nesumnjivo ubrajam. Moje je mišljenje da je Scarsick pokazao svu zrelost ovog benda, možda samo iz tog razloga što su imali smelosti da se odluče na jedan takav korak koji si ti na tebi znan način opisao. Pain of Salvation ne može da se čuje, on se sluša. Kenjanje za razumevanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Meni nije jasno sto sve mora da bude metal?! Recimo Porcupine Tree nije metal (naravno ima metal elemenata, najvise na zadnja dva albuma) ali zato je savrsen bend, prave jedinstvenu i odlicnu muziku. Sta fali prog rocku, ne mora da bude prog-metal... Meni su 2 najbolja PoS albuma Remedy Lane i Scarsick, mada volim skoro celu diskografiju... Ali dobro, postujem svacije ukuse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 . Pain of Salvation ne može da se čuje, on se sluša. Samo kad bi jos ljudi to shvatili Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Ko hoće, shvatiće... Ostali, nek' tuguju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Siguran sam da su stariji albumi bolji, probaću da nabavim neki od njih. Fora je u tome što je moja definicija progessive metala heavy/power/thrash (eventualno death), samo mnogo kompleksnije. Kao što reče Astrallis, Scarsick jeste PROG, ali nije ni PROG METAL, ni PROG ROCK, tako da mi to najviše smeta kod tog albuma. Mada, ima na njemu jedna fenomenalna pesma - Cribcaged, koja bi bila savršena da je ne banalizuje često pominjanje reči fuck u tekstu. Inače, da ne znam da su Pain of Salvation Šveđani, ne bih nikad pogodio, već bih mislio da su Amerikanci, pošto sve na ovom albumu zvuči američki, čak ima i pesma America. Recimo, Evergrey je sasvim druga priča, kad ih slušam, provaljujem da pripadaju evropskoj školi metala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 (edited) Evergrey jeste određen, da ne kažem ograničen, pojmom metal, ima te dark uplive... Generalno njihova muzika se zasniva na metal zvuku, dok kod PoS-a, ne postoje granice... Sviđa mi se to što na Scarsicku, svaka pesma se svodi na neki drugi žanr, a zajedno su odlično upakovane. Ukoliko govorimo o "amerikanizaciji" ovog albuma, ok, možda je prisutna, ali to ne remeti celokupno mišljenje o ovom albumu. PoS je tokom godina i izdavanja albuma sazreo u jedan ozbiljan bend, muzički dosta uznapredovao, i nadasve, ponavljam, pokazao smelost da sme da uradi nešto što bi možda donelo nesuglasice kod fanova. Međutim, to se nije dogodilo. Barem ne u tolikoj meri. Edited February 7, 2008 by AstralliS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Branko Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Ne mogu da verujem, aaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To ce biti najbolji dan u mom zivotu!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 samo poslušaj "Be", "Remedy Lane" i "Perfect Element" (meni omiljeni) ... manjaćeš mišljenje 100% ! Meni se "Scarsick" ne dopada, i to sma rekao 100 puta ... ali PoS obožavam iz sve snage Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonHeart Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Ala su ljudi odusevljeni sto dolazi Pain Of Salvation! Fino, narode, fino Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Kako da ne budu oduševljeni, dolazi nam jedan od tehnički najspremnijih bendova današnjice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormlord Posted February 7, 2008 Report Share Posted February 7, 2008 Ma ne trebate Princu objasnjavati to jer mu se nece svideti ne predhodni albumi. On je covek vise u fazonu prog/power-a ili prog-a ali koji sadrzi bombasticnije pesme kao Symphony X npr. Znam coveka pa znam sta mu se svidja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts