ProgressiveR Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 A šta mene sad sprečava da kažem tebi "al' se izlupa brate" ??!?!?!? Pa naravno da je subjektivno! Jel imaš neki instrument da izmeri ko je bolji pevač, možda? Meni jeste dublje i emotivnije ono kao Daniel peva. Zašto je to teško shvatiti ... da svako drugačije doživljava muziku. Ti i deda azal imate pravo da mislite šta hoćete i to je ok ... isto tako je ok da se ja ne slažem sa tim. PS: sad sam skontao da je (da se ogradim od Baal i ostalih - ZA MENE, dakle ZA MENE, NE ZA DRUGE) najtužnija pesma koju sam ikada čuo i koja postoji "Undertow" ... Quote
In The Flesh Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 (edited) , što kaže deda z-la, PoS verzije Hallelujah je smehotres u odnosu na Baklijevu. Over and out. Ajde sad u skladu sa svojim avatarom malo. Edited March 21, 2009 by Just Like a Timepiece Quote
fiction Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 A šta mene sad sprečava da kažem tebi "al' se izlupa brate" ??!?!?!? Pa naravno da je subjektivno! Jel imaš neki instrument da izmeri ko je bolji pevač, možda? Meni jeste dublje i emotivnije ono kao Daniel peva. Zašto je to teško shvatiti ... da svako drugačije doživljava muziku. Ti i deda azal imate pravo da mislite šta hoćete i to je ok ... isto tako je ok da se ja ne slažem sa tim. PS: sad sam skontao da je (da se ogradim od Baal i ostalih - ZA MENE, dakle ZA MENE, NE ZA DRUGE) najtužnija pesma koju sam ikada čuo i koja postoji "Undertow" ... Buckley je bolji pjevac od Gildenlowa.To bi ti i sam Daniel priznao pored ogromnog ega. Kako god, meni je ona od PoS daleko daleko dublja i emocionalnija! Promjenom aranzmana su se izgubile sve moguce emocije.Neke pjesme se jednostavno ne diraju. Quote
In The Flesh Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 Neke pjesme se jednostavno ne diraju. Kako je nastala Buckley-eva verzija? Bezgresnim zacecem? Quote
23/16 Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 Kako je nastala Buckley-eva verzija? Bezgresnim zacecem? Nije, ali je njegova izvedba skoro pa savrsena. Nisu mogli goru pesme za obradjivanje da izaberu. Quote
fiction Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 Kako je nastala Buckley-eva verzija? Bezgresnim zacecem? Sve obrade poslije Buckleyove su bile skoro identicne njegovoj.Niko se nije usudio ubrzavati strofe i mijenjati kompletan aranzman. Nije, ali je njegova izvedba skoro pa savrsena. Nisu mogli goru pesme za obradjivanje da izaberu. Jasno. Quote
AstralliS Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 PoS verzija ove pesme je svojevrsno omaž Jeffovoj verziji i način da Daniel iskaže poštovanje prema jednom od odličnoh muzičara koje on ceni. I koliko god ja voleo Pain of Salvation, neke stvari su jednostavno očite. Buckley je bio prirodan, nenabeđen,... Daniel je sušta suprotnost, što se ne ispoljava samo u njegovoj ličnosti... Quote
ProgressiveR Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 Stvarno je fenomen koliko ovde neko ne može da se pomiri sa činjenicom da ljudi iamju različit ukus ... jbt, neko može da tvrdi da je njemu prijatniji Era Ojdanić od Ian Gilana i argument "nisi u pravu" stvanro nije na mestu u takvom slučaju. Svako od nas ima jedinstven doživljaj i stvarno je budalasto raspravljati o ukusima Quote
KinSlayer Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 (edited) Meni se npr. ne svidja boja glasa Jeff Buckley-a. On dobro covek peva, tu nema spora, al' ja njegovu boju glasa ne mogu da svarim koliko me iritira i zato mi je bolja izvedba PoS-a. I Jeff-u fali edge, da se tako izrazim. Nije mi ubedljiv, tj. ja ne dozivljavam pesmu tako kako ju je on otpevao i zato mi se vise djasvi PoS verzija. Ukusi se razlikuju. Deal with it. Edited March 21, 2009 by KinSlayer Quote
Baal Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 (edited) Nema to veze sa ukusom. Više sa vašim neukusom. Era Ojdanić od Ian Gilana Dobro poređenje ovde, pošto znamo da je Ian Gilan kvalitetniji pevač od Ere Ojdanića u svim aspektima => Jeff Buckley - Hallelujah >>> PoS - Hallelujah. Edited March 21, 2009 by BaalBehrit Quote
ProgressiveR Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 Nema to veze sa ukusom. Više sa vašim neukusom. Dobro poređenje ovde, pošto znamo da je Ian Gilan kvalitetniji pevač od Ere Ojdanića u svim aspektima => Jeff Buckley - Hallelujah >>> PoS - Hallelujah. Bravo na komentaru ... sad si me sjebao! Očigledno je da nećeš ili ne možeš da prodreš u suštinu ... nisam ni u jednom trenutku poredio kvalitet Gilana i Ojdanića, nego to da li nekom prija ... to ne možeš da izmeriš i to je subjektivno Quote
KinSlayer Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 (edited) Nema to veze sa ukusom. Više sa vašim neukusom. Dobro poređenje ovde, pošto znamo da je Ian Gilan kvalitetniji pevač od Ere Ojdanića u svim aspektima => Jeff Buckley - Hallelujah >>> PoS - Hallelujah. I mene je ovo vec smorilo, al' kad se mora: Meni se ne svidja covekova boja glasa, prosto me iritira. Nisam rekao da nije dobar pevac. A ocigledno je da ni ono ProgressiveR-ovo poredjenje nisi skapirao. Procitaj jos jednom sta je covek napisao. Lepo i polako, mozda ti dodje trenutak inspiracije, pa shvatis. Ne zelim da se raspravljam dalje. It's pointless. Edited March 21, 2009 by KinSlayer Quote
azal Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 Buckley je bio prirodan, nenabeđen,... Daniel je sušta suprotnost, što se ne ispoljava samo u njegovoj ličnosti... ovo. Quote
MudriPanj Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 pa nije on to lose otpevao uopste, samo pjesma nije materijal za obradu u metal fazonu, meni to zvuci smesno, kad sam cuo prvi put naglas sam se smejao Quote
MudriPanj Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 pa oseca se neki heavy metal anthem smek, prva asocijacija kad sam cuo tu obradu mi je bio accept majke mi Quote
Vitamin K Experience Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 Meni se totalno ne sviđa Bakli JR-ova emo izlučevina pa mi herojski prizvuk u ovom slučaju više leži, tako da u mom slučaju sumirano to izgleda Aleluja (by PoS) > Aleluja (by Bakli) Poz Quote
fiction Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 Kad je vec htio da oda pocast Buckleyu,a htio je, trebao je sjesti fino sa akusticnom gitarom i otpjevati bez zajebavanja sa melodijama i aranzmanom. Ali mu to njegov ego ne dozvoljava. Jednostavno ovoj obradi nije mjesto na ovom live albumu. Quote
AstralliS Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 prva asocijacija kad sam cuo tu obradu mi je bio accept majke mi Quote
MudriPanj Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 (edited) pa pesma je takva, i buckley-eva izvedba je vrlo emocionalna i to je identitet te pjesme ovaj kanda bas i nije sasvim prodro u bit pjesme da bi mogao kvalitetno da je obradi ako je to uopste moguce, nema tu te dubine edit: Kad je vec htio da oda pocast Buckleyu,a htio je, trebao je sjesti fino sa akusticnom gitarom i otpjevati bez zajebavanja sa melodijama i aranzmanom. Ali mu to njegov ego ne dozvoljava. Jednostavno ovoj obradi nije mjesto na ovom live albumu. da, definitivno Edited March 21, 2009 by MudriPanj Quote
Vitamin K Experience Posted March 21, 2009 Report Posted March 21, 2009 Hah. Ljudi, šta ste zapeli na emotivnost Baklijeve obrade ili čega već? Prihvatite da je ovo mešavina originala i Lordi - Hard Rock Aleluje. Quote
Recommended Posts