Jump to content

Recommended Posts

Posted

A šta mene sad sprečava da kažem tebi "al' se izlupa brate" ??!?!?!? Pa naravno da je subjektivno! Jel imaš neki instrument da izmeri ko je bolji pevač, možda? Meni jeste dublje i emotivnije ono kao Daniel peva. Zašto je to teško shvatiti ... da svako drugačije doživljava muziku.

Ti i deda azal imate pravo da mislite šta hoćete i to je ok ... isto tako je ok da se ja ne slažem sa tim.

PS: sad sam skontao da je (da se ogradim od Baal i ostalih - ZA MENE, dakle ZA MENE, NE ZA DRUGE) najtužnija pesma koju sam ikada čuo i koja postoji "Undertow" ...

Posted (edited)
, što kaže deda z-la, PoS verzije Hallelujah je smehotres u odnosu na Baklijevu. Over and out.

Ajde sad u skladu sa svojim avatarom malo.

Edited by Just Like a Timepiece
Posted
A šta mene sad sprečava da kažem tebi "al' se izlupa brate" ??!?!?!? Pa naravno da je subjektivno! Jel imaš neki instrument da izmeri ko je bolji pevač, možda? Meni jeste dublje i emotivnije ono kao Daniel peva. Zašto je to teško shvatiti ... da svako drugačije doživljava muziku.

Ti i deda azal imate pravo da mislite šta hoćete i to je ok ... isto tako je ok da se ja ne slažem sa tim.

PS: sad sam skontao da je (da se ogradim od Baal i ostalih - ZA MENE, dakle ZA MENE, NE ZA DRUGE) najtužnija pesma koju sam ikada čuo i koja postoji "Undertow" ...

Buckley je bolji pjevac od Gildenlowa.To bi ti i sam Daniel priznao pored ogromnog ega.

Kako god, meni je ona od PoS daleko daleko dublja i emocionalnija!

Promjenom aranzmana su se izgubile sve moguce emocije.Neke pjesme se jednostavno ne diraju.

Posted
Kako je nastala Buckley-eva verzija? Bezgresnim zacecem?

Nije, ali je njegova izvedba skoro pa savrsena.

Nisu mogli goru pesme za obradjivanje da izaberu.

Posted
Kako je nastala Buckley-eva verzija? Bezgresnim zacecem?

Sve obrade poslije Buckleyove su bile skoro identicne njegovoj.Niko se nije usudio ubrzavati strofe i mijenjati kompletan aranzman.

Nije, ali je njegova izvedba skoro pa savrsena.

Nisu mogli goru pesme za obradjivanje da izaberu.

Jasno.

Posted

PoS verzija ove pesme je svojevrsno omaž Jeffovoj verziji i način da Daniel iskaže poštovanje prema jednom od odličnoh muzičara koje on ceni. I koliko god ja voleo Pain of Salvation, neke stvari su jednostavno očite.

Buckley je bio prirodan, nenabeđen,... Daniel je sušta suprotnost, što se ne ispoljava samo u njegovoj ličnosti...

Posted

Stvarno je fenomen koliko ovde neko ne može da se pomiri sa činjenicom da ljudi iamju različit ukus ... jbt, neko može da tvrdi da je njemu prijatniji Era Ojdanić od Ian Gilana i argument "nisi u pravu" stvanro nije na mestu u takvom slučaju. Svako od nas ima jedinstven doživljaj i stvarno je budalasto raspravljati o ukusima

Posted (edited)

Meni se npr. ne svidja boja glasa Jeff Buckley-a. On dobro covek peva, tu nema spora, al' ja njegovu boju glasa ne mogu da svarim koliko me iritira i zato mi je bolja izvedba PoS-a. I Jeff-u fali edge, da se tako izrazim. Nije mi ubedljiv, tj. ja ne dozivljavam pesmu tako kako ju je on otpevao i zato mi se vise djasvi PoS verzija. Ukusi se razlikuju. Deal with it.

Edited by KinSlayer
Posted (edited)

Nema to veze sa ukusom. Više sa vašim neukusom.

Era Ojdanić od Ian Gilana

Dobro poređenje ovde, pošto znamo da je Ian Gilan kvalitetniji pevač od Ere Ojdanića u svim aspektima => Jeff Buckley - Hallelujah >>> PoS - Hallelujah.

Edited by BaalBehrit
Posted

Dobro poređenje ovde, pošto znamo da je Ian Gilan kvalitetniji pevač od Ere Ojdanića u svim aspektima => Jeff Buckley - Hallelujah >>> PoS - Hallelujah.

Bravo na komentaru ... sad si me sjebao!

Očigledno je da nećeš ili ne možeš da prodreš u suštinu ... nisam ni u jednom trenutku poredio kvalitet Gilana i Ojdanića, nego to da li nekom prija ... to ne možeš da izmeriš i to je subjektivno

Posted (edited)

I mene je ovo vec smorilo, al' kad se mora:

arguing_over_internet_293.jpg

Meni se ne svidja covekova boja glasa, prosto me iritira. Nisam rekao da nije dobar pevac. A ocigledno je da ni ono ProgressiveR-ovo poredjenje nisi skapirao. Procitaj jos jednom sta je covek napisao. Lepo i polako, mozda ti dodje trenutak inspiracije, pa shvatis. Ne zelim da se raspravljam dalje. It's pointless.

Edited by KinSlayer
Posted

Kad je vec htio da oda pocast Buckleyu,a htio je, trebao je sjesti fino sa akusticnom gitarom i otpjevati bez zajebavanja sa melodijama i aranzmanom. Ali mu to njegov ego ne dozvoljava. Jednostavno ovoj obradi nije mjesto na ovom live albumu.

Posted (edited)

pa pesma je takva, i buckley-eva izvedba je vrlo emocionalna i to je identitet te pjesme

ovaj kanda bas i nije sasvim prodro u bit pjesme da bi mogao kvalitetno da je obradi ako je to uopste moguce, nema tu te dubine

edit:

Kad je vec htio da oda pocast Buckleyu,a htio je, trebao je sjesti fino sa akusticnom gitarom i otpjevati bez zajebavanja sa melodijama i aranzmanom. Ali mu to njegov ego ne dozvoljava. Jednostavno ovoj obradi nije mjesto na ovom live albumu.

da, definitivno

Edited by MudriPanj