darthmoog Posted October 15, 2006 Report Posted October 15, 2006 Alternative/Metal/Punk/grunge/Noise band iz severne irske. Trojac koji pravi odlicnu muziku. Nastali 1989.Mesali noise,punk,metal i rock u jedan zanr.Andy Cairns i Fyfe Ewing su pisali sve pesme...Kasnije je Fyfe otisao pa se to sve malo raspalo...Postali poznati 1994 sa fenomenalnim albumom Troublegum koji je jebena pervezija.Sledeci album sa kojim su trebali da se probiju u mainstream je ispao los...imali jos par izdanja...Skoro izdali album samo prosao ne zapazeno...mada i nije nesto...poznati su po tome sto naprave par odlicnih a par ocajnih albuma...poslednji odlican je ovaj iz 2004 Members Andy Cairns Michael McKeegan Neil Cooper Past members Fyfe Ewing Martin McCarrick Graham Hopkins * Babyteeth (1991) * Pleasure Death (1992) * Nurse (1992) * Troublegum (1994) * Infernal Love (1995) * Semi-Detached (1998) * Suicide Pact - You First (1999) * So Much For the Ten Year Plan-A Retrospective 1990-2000 (2000) * Shameless (2001) * High Anxiety (2003) * Never Apologise Never Explain (2004) * One Cure Fits All (2006) evo vam i par videa koji ce raditi i na 56k Therapy? - Die Laughing Therapy? - Nowhere Therapy? - Teethgrinder (live Therapy? - Church of Noise Therapy? - If it Kills me Therapy? - Lonely,Cryin,Only Therapy? - Loose Ucinite mi uslugu pa bar pogledajte spotove da vidite kvalitet grupe...satima sam linkovao... Quote
darthmoog Posted January 15, 2007 Author Report Posted January 15, 2007 Bend Therapy? zavrsio njihov prvu internet svirku. 19.Septembra 2006 godine irski alternative rock bend Therapy? odlucio je da postavi listu vecine njihovih pesama na kojoj ce fanovi benda glasati za tri pesme koje ce uci na web svirku koja ce se kasnije prodavati u MP3 (audio) i WMV (video) formatu.Ceo proces ce po clanovima benda biti ponavljan samo kroz druge tematike (cak se prognozira da ce biti i online biranje liriki za sledeci album).Koncert je renderovan u crno beloj tehnologiji i kosta 13.49 funti.I audio i video zapis idu u istom paketu iako se mogu kupiti odvojeno po drugim cenama.Album se moze samo skinuti...a ko skine ceo paket dobije i cover potpisan od svih clanova benda koji ce biti poslat postom.Ipak sami morate da narezete cd posto je ovo samo cover.Ja glasao sve tri pesme koja sam izabrao su prosle...mada sam i dalje prilicno nezadovoljan sa izborom nekih,mada kupio bih ovaj album samo da cujem novu verziju teethgrindera.Lista pesama koje se pojavljuju na ovom albumu su: Screamager A Moment Of Clarity Straight Life Knives Teethgrinder Lonely, Cryin’, Only Die Laughing Nowhere Dancin’ With Manson Evil Elvis If It Kills Me Suing God vise informacija mozete naci u izvoru... Izvor: Therapyquestionmark samo me zanima jedna cinjenica...da li ovde niko nije nikada slusao therapy? koji je ubedljivo jedan od najboljih alternative rock sastava svih vremena (ujedno i najpotcenjenijih) Quote
gavrosaurus Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 Добро сад, не могу рећи да сам их слушао али сам их доста гледао јер, у време док сам посматрао МТВ, је њих било баш доста по рок и метал емисијама, чак је и на Хедбенгерс Болу Терапи знао да се врти и пречесто за мој укус јер сам сматрао да им није место у (јединој) емисији посвећеној металу. Нисам ни знао да још увек раде, да будем искрен. У праву си за то да су, баш онда кад је требало да издају неки јебачки албум, они издали неко млако срање које није било ни принети ономе року са Траблгама ... Људи, у овом мору музике, не праштају такве киксеве - кад очекују најбоље да добију неки крш. И памте те ствари. Зато је Терапи пао у заборав. Quote
darthmoog Posted January 15, 2007 Author Report Posted January 15, 2007 (edited) pa dobro nije infernal toliki krs....a ponovoviti uspeh troubleguma je jednako nemogucem...drugo infernal je los samo zbog cinjenice da ne sadrzi 14 potencijalnih hitova kao trouble...sta vise sadrzi samo jedan...ali kao sto rekoh to nije toliko los album...ostaje najgori Suicide Pact - You First koji je tesko govno...Mada meni se svidjaju poslednja dva albuma koja su vrh...pogotovo pretposlendji...nabavi pretposlednji svidece ti se sigurno posto je bas sav metalan... mada jesi upravu kod cinjenice da im je bilo kakav komercijalan uspeh zasrao infernal love. Edited January 15, 2007 by darthmaul Quote
gavrosaurus Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 Па оно, није мени ни битно ни неопходно да нешто буде метал или како кажеш "метално" да би ме заинтересовало, не. У последње време, кад ми неко каже - "е, ово је добар метал, пробај" тек тад ми се то не слуша, метала ми преко главе, бре! Мада, добро што си ме подсетио на Траблгам, могао бих да га спржим ... Quote
darthmoog Posted January 15, 2007 Author Report Posted January 15, 2007 trust me...ovaj predposlednji je potpun...ja ga gledam kao troublegum II...znaci mnogo je dobar.Hvala bogu bar na nekoj diskusiji u ovom topicu Quote
gavrosaurus Posted January 19, 2007 Report Posted January 19, 2007 (edited) Сад слушам Траблгам и стварно је ОК. Без зезања, коме је до чврстог, здравог и искреног рока - нека набави ово, нема теорије да ће оманути. Edited January 19, 2007 by gavrosaurus Quote
darthmoog Posted January 19, 2007 Author Report Posted January 19, 2007 ne vredi...mozes reci i da je to najbolji cd svih vremena ponovo ljude boli uvo bar da ih poslusaju... @grungeri Jel znate da su ih jedno vreme poredili sa nirvanom Quote
niking Posted January 19, 2007 Report Posted January 19, 2007 a ja taman poceo da ih skidam... sad mi je skinuo sam Troublegum, eto... nja Quote
rebel_grunge Posted January 20, 2007 Report Posted January 20, 2007 Čini mi se da imam negde majicu Therapy?-a Da, Troublegum je bio dobar album... Nisam znao da su još uvek živi... Quote
scum Posted January 21, 2007 Report Posted January 21, 2007 nisu ih poredili sa nirvanom, vec su svoj vrhunac imali kad je imao i sam grunge pa su ih strpali u isti kos... a jesu bili popularni tad... secam se da su stalno vrteli na teveu i da je jedna od prvih alternative mtv kompilacija koju sam nabavio bila neka gde se nalazila pesma diane... sve vreme sam mislio da je neka stamparska greska... pesma je ok, ali mi to nekako nisu bili oni... troublegum upravo slusam posle koznakoliko vremena... zaista je to onaj zvuk koji nosi tu "dusu" 90ih... mnoooooogo dobro.... preporuka za svakoga.... Quote
darthmoog Posted January 21, 2007 Author Report Posted January 21, 2007 poredili su ih kada ih je bilo troje...u troublegum eri... A diane je obrada husker du-a...dobra ideja sto se mene tice kada je uradjena bez gitari...i uzivo zvuci cool Quote
scum Posted January 21, 2007 Report Posted January 21, 2007 (edited) i dalje slusam troublegum... ne mogu da se nadivim ma diane je super stvar... ne mogu da zamislim kako zvuci kad je live zbog onog violoncela (ustvari mogu da zamislim posto slusam na youtube-u Therapy? - Diane - live Florence 2003) a inace sam malopre odgledao spot za tu pesmu... spot je bas sick, ali mi je onaj lik sa brkovima (pevac) toliko smesan da mi je spot izgubio poentu... najjeziviji deo je ono kad on lezi go na kraju... uhfff.... a ta poredjenja sa nirvanom su tad bila normalna pojava... bukvalno svaki bend koji je svirao malo cvrsci pop/rok u to vreme se poredio sa nirvanom (green day, offspring, cranberries, rem itd.) ja (a verujem i bilo ko drugi) ne mogu da nadjem sad nikakvu slicnost... Edited January 21, 2007 by scum Quote
darthmoog Posted January 21, 2007 Author Report Posted January 21, 2007 ma shvatam... Verujte mi ljudi ako ste nabavili par therapy? albuma jedan sranje jedan dobar to je sasvim normalna pojava kod njih poslednji je solidan,dok je pretposlednji odlican...ajde kasnije cu da vam ga okacim pa ga skinite... Quote
Defunctus Posted February 9, 2007 Report Posted February 9, 2007 Dolaze u Zagreb 14.aprila,to se ne smije propustiti! Quote
darthmoog Posted February 9, 2007 Author Report Posted February 9, 2007 joj kada bi ih dovukli ovde...12,13 i 14 april sam zauzet...jbg. Quote
Defunctus Posted February 9, 2007 Report Posted February 9, 2007 Ja se nadam da bi Bg mogao upasti na ovoj turneju.Jos nisu objavljeni datumi turneje,pa ako je Zagreb siguran,moglo bi svasta biti... Quote
darthmoog Posted February 9, 2007 Author Report Posted February 9, 2007 pazi znam ja jednog lika koji radi organizaciju i stalno me pita da li ima neki bend koji bi ja voleo da vidim...ali da se isplati za organizaciju...pitacu ga za therapy? (ako je uopste cuo za grupu ) pa cu da vidim sta ce reci...ovo je stvarno steta propustiti...bili su i u makedoniji prosle godine. Quote
Defunctus Posted February 9, 2007 Report Posted February 9, 2007 Nego sta,nego se isplati.Mislim da ih relativno dosta ljudi kod nas slusa... Quote
darthmoog Posted February 22, 2007 Author Report Posted February 22, 2007 Izgleda da nam se sreca napokon osmehnula... Tuesday, Apr 10th WUK - Vienna, Austria Thursday, Apr 12th Orpheum - Graz, Austria Friday, Apr 13th Orto - Ljubliana, Slovenia Saturday, Apr 14th Boogaloo - Zagreb, Croatia Sunday, Apr 15th SKC - Belgrade, Serbia Tuesday, Apr 17th La Motoare - Bucharest, Romania Thursday, Apr 19th KPI - Kiev, Ukraine Tour Diaries Quote
Defunctus Posted February 23, 2007 Report Posted February 23, 2007 Za mene je ovo koncert koji me najvise zanima u narednom periodu.Nadam se da ce SKC biti pun... Znali neko ko je organizator??? Quote
darthmoog Posted February 23, 2007 Author Report Posted February 23, 2007 i meni definitivno...kanibali,suckersi,svi heavy i thrash bendovi zajedno sa celim road fest-om manje ocekujem nego ovaj koncert.... Samo nigde josh nisam nashao informacije sa domacih sajtova...ako neko nadje neshto neka postavi...ja slao sms-ove svim organizatorima koje znam da se ogrebem za backstage...samo ako oni organizuju ovo Quote
darthmoog Posted February 24, 2007 Author Report Posted February 24, 2007 idite na www.fabchannel.com i kucajte therapy? u search...ceo koncert u visokom kvalitetu moze da se gleda na sajtu...josh je snimak i sa poslednje turneje..jebote kako su dobri...koji me je hype uhvatio...ne mogu da docekam 15.april. Quote
Defunctus Posted February 27, 2007 Report Posted February 27, 2007 Evo ovdje se moze skinuti njihov nastup sa Bizarre Festivala 1998.godine: http://www.bandsvideos.com/home/news/downl...ideos.php?id=24 Btw. ima jos mnogo dobrih koncerata na ovom sajtu... Quote
Defunctus Posted May 17, 2007 Report Posted May 17, 2007 http://desertsky72.blogspot.com/2007/05/th...azi-athens.html Quote
Recommended Posts